miercuri, 10 aprilie 2013

În Germania se studiază mai mult despre istoria antică a țării noastre decât în România! Ce spuneți de asta?!

Nu este prima oară când primesc informații din care reiese că mulți străini știu mai multe despre istoria antică a României decât știu majoritatea românilor, pentru simplul motiv că acolo se tratează cu seriozitate istoria, în timp ce la noi istoria NI SE FURĂ pe față de tot felul de ticăloși care fac jocurile unor forțe străine.

Iată ce mi-a scris astăzi cineva din Germania, pe e-mail:

"Am studiat istoria timp de 5 ani la universitatea din Stuttgart si aici profesorul meu (german) de istorie antica ne-a predat multe din lucrurile pe care dumneavoastra le tratati in "Adevaruri tulburatoare". Cu atat mai mult dansul a ramas uimit pentru ca desi eu venisem dintr-o scoala din Romania nu auzisem niciodata de aceste lucruri.
Eu sper ca emisiunea sa fie urmarita si inteleasa de cat mai multi."


Ce spuneți de asta? O româncă plecată în Germania, studiază istoria acolo, la facultate, și află lucruri despre istoria antică a României despre care nu a auzit niciodată aici, în țară, pe băncile școlii... Este de neconceput o astfel de situație!

Sper ca în viitorul apropiat toți cei care ne-au falsificat istoria (și mai sunt în viață), ca și cei care sunt complici la menținerea falsului istoric, să fie cercetați penal și acuzați de înaltă trădare!!!

Daniel Roxin

www.geto-dacii.ro


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

29 de comentarii:

Mircea spunea...

Nu are de la cine sa invete astea in scolile romanesti. Istoricii romani care au astfel de cunostinte nu predau in scolile si facultatile din Romania si informatiile legate de adevarata istorie tot din afara le-au aflat.

Anonim spunea...

Nu stiu ce se intampla cu noi, majoritatea romanilor care a decis totusi sa ramana in tara... parca suntem hipnotizati, nu suntem in stare macar de o reactie, o parere sau o sustinere pentru cei care incearca sa faca ceva... Sunt convinsa ca multi ii aproba, dar haideti sa ne exprimam macar aceasta aprobare, altfel acesti oameni minunati si curajosi vor avea impresia ca vorbesc in van,,

Ioana spunea...

da.... ma cam mira, printre ce am auzit eu de la straini despre pitoreasca noastra Romanie cele mai multe au fost : romanii sunt tigani, Budapesta este capitala Romaniei, Transilvania de afla in Ucraina, Delta Dunarii se afla in Bulgaria, limba noastra este una de provenienta slava, intr-un caz un profesor (din Germania) imi arata-se Romania pe harta si se intreba daca este Turcia, imi venea sa-i sparg capul. Chiar daca sunt oameni straini care cunosc adevarul despre Romania si istoria sa, ei nu au absolut nici un interes sa-l raspandeasca. Interesul trebuie sa vina de la noi, romanii. Am auzit si eu o data ca elevii romani stiu mai multe despre Revolutia Franceza, decat francezii...rusine francezilor, si rusine noua!!

Anonim spunea...

da... ce rusine trebuia sa-i fi fost la fata cand un strain vorbeste lucruri despre tara ta despre care tu habar nu ai. jenant

Cristian Marcu spunea...

pai da, ei stiu ce avem si cine suntem!! tocmai deaceia vor tara noastra si pe noi sa ne transforme in niste zombi... n-au reusit in 2000 de ani prin forta, dar se pare ca reusesc acum pe cale "pasnica"...

Bibliotecarul spunea...

Am recomandat acum ceva timp unei prietene cartea Noi nu suntem urmasii Romei. Eram pe facebook. A doua zii la comentarii, un domn profesor universitar, asa se recomanda, imi scrie: cum puteti recomanda o asa carte aberanta care nu e scrisa de un istoric ci de un general in rezerva. I-am raspuns printre altele: domnule unde ai fost atunci cand au aparut manualele alternative de istorie? Daca intrebi pe un elev de un Burebista, Mihai Viteazu, etc habar nu au. Stiu in schimb ca ne tragem din Traian si Decebal si ca ne mandrim cu asta, avem ginte latina. Daca asta le predati studentilor atunci sa nu ne mire ca in curind nici locul asta in care traim sa spunem ca e al......stiti voi cine se lupta sa ni-l ia. Asa ca sa nu ne mai mire de ce suntem tratati asa afara pt ca cei de aici care ar trebui sa invete tinerii se ascund in spatele scaunelor si titlurilor universitare care sunt calde. Nu acuz pe toti si bine ar fi sa aud si eu exemple de profesori care predau altceva decit ce zice programul universitatii, cineva care sa aiba curaj. Am fost in Bucegi anul trecut si am cateva poze cu Sfinxul, vazut altfel, citeva sculptri megalitice pe care putini le stiu. Daca va intereseaza, le pot posta. Anul acesta am sa plec din nou pt ca am descoperit citeva sculpturi pe care anul trecut le-am fotografiat de departe. Cu stima, Bibliotecarul

Anonim spunea...

Revoltarea turmei in fata unui articol fara fond.

Acum n-am incotro ca am intrat si eu in turma.

Despre ce e vorba fratilor? Articolul asta nu spune nimica. In schimb sarim toti sa judecam. Ba sintem noi boi ca nu stim despre tara noastra. Ba sint boi strainii care stiu lucruri gresite despre tara noastra. Vorbim. Mult. In necunostinta de cauza. Habar n-avem despre ce e vorba. Dar ce ne-am oprit pe noi vreo data sa vorbim in necunostinta de cauza. Neeah...

Propun urmatorul experiment care ilustreaza problema asta. Opriti-va oriune in Romania si cereti directii. Mai putin de 1 in 20 o sa spuna: "Nu stiu". Toti se scarpina, isi dau cu parerea, poate in dreapta, poate in stinga. Habar n-avem. Dar vorbim. Stim. Avem opinie.

:-)

I.M. spunea...

Frati Romani de ce va mirati? COMUNISMUL N-A MURIT, e in plina floare, daca noi nu ne implicam urmasii nostrii vor fi simpli europeni, Dacii vor fi rusii, bulgarii, ungurii si altii, doar ai nostri nu, ei vor fi hoti, tigani, violatori, criminali, etc!
Implicati-va si voi in RECUPERAREA RADACINILOR, A IDENTITATII noastre! Istoria ne-au scris-o comunistii asa cum le-a convenit, e timpul sa ne-o recuperam pe cea ADEVARATA.
Va astept si pe voi, haideti, oamenii acestia nu vor reusi fara noi!!!!!

7ony spunea...

Tragic...cand adevarurile devin tulburatoare in loc sa fie doar adevaruri

Lucia si Carmen spunea...

Draga Daniel,
multumim pentru ca ne impartasesti aceste ganduri ale tale,suntem de aceeasi parere cu tine in legatura cu acest subiect delicat...
Eu,in Germania,am avut un vecin care stia despre geto-daci si chiar imi spunea ca au Suflet nemuritor...
Altii stiau chiar si despre Zamolxe,ca reprezenta o fiinta Divina din Dacia...
Sa speram ca se va face dreptate cat mai curand,cei care sunt raspunzatori de situatia actuala,sa plateasca pentru tot ce au facut...
Acum nu scriu aceste randuri din Germania,ci chiar din Dacia noastra,de la Lucia de acasa...
Cu ocazia asta,va transmitem toate cele bune,va binecuvantam si va iubim pe toti...
P.S.1).ma doare Sufletul de ceea ce am vazut cand am intrat in tara,prin Vama Nadlac...e dureros sa scriu in cuvinte...
O seara placuta tuturor...
P.S.2)Draga Daniel,pe tine te imbratisam si te pupam din tot Sufletul nostru si te vom sustine mereu...cu drag

Marius Arpad spunea...

Foarte posibil ca un profesor (universitar) strain sa cunoasca mai bine istoria romanilor decat romanii insasi.
Motivul este unul foatre simplu, au acces la mai multe informatii, informatii reale nu mistificate si modificate dupa scopurile si bunul plac ale unor grupuri sau personaje,...!
Sa nu uitam ca Romania a fost, din pacate, foarte mult timp sub ocupatie straina(Otomana, Austro Ungara, etc) avand in acest fel acces la diferite documente si scrieri vechi care, bineinteles, le-au luat cu dansii la plecare.
Am aflat foarte multe Adevaruri Tulburatoare si de Dvs. dle Roxin cat si de la un coleg de munca care a profesat istoria la un gimnaziu din Turcia(Samsun).
Ceea ce am aflat si ceea se chinuia saracul om sa imi spuna era de fapt faptul ca, ceea ce vorbesc eu, despre istoria tarii mele, nu este decat praf in ochi, minciuni si niste prostii si asta in mare parte....
Ceva trebuie facut, si cu asta vreau sa spun ca trebuie sa rescriem istoria, de la cap la coada!
....va doresc o seara mirifica!

Madleene spunea...

Poate e doar parerea mea dar destul de des observ faptul ca profesorii nostri de istorie predau ce le convine,nu ce ar trebui.Ca sa nu mai spun ca de multe ori informatiile predate sunt complet eronate.Dar ce sa-i faci...asta e Romania.

nan spunea...

Dupa emisiunea de vineri seara ,am ramas placut surprinsa ,ca avem profesori si studenti care sunt pasionati de ceea ce fac in ciuda ministerului educatiei ,care face tot ce poate sa ne fure istoria.Cine sunt cei care denigreaza romanii din strainatate ? Tot ai ,,nostrii", care trag sforile atat in tara ,cat si-n afara ei.Adevarul e unul singur si nimic nu-l mai poate opri sa iese la lumina:fiti binecuvantati!

Matei spunea...

"mulți străini știu mai multe despre istoria antică a României decât știu majoritatea românilor" Nu esti cam rautacios? Multi straini istorici sau studenti nu se compara cu majoritatea romanilor, de ex. un roman banal de pe strada care stie ce stie si el acolo. Plus ca fata studiaza la nivel universitar ce se presupune ca ar fi trebuit sa invete aici in ciclul I - XII? Hai sa nu aruncam cu fum.

Doina spunea...

Nu te lasa,Daniele!Ai tot mai multi sustinatori ai tai si ai echipei tale.Avem ocazia sa ne restudiem originile.Doar oamenii deschisi la minte o pot face.Te urmaresc cu interes!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc tuturor pentru mesaje!

simona spunea...

D-le Roxin dumneavoastra luptati facand emisiuni in care aratati istoria noastra reala ,mai avem ceva arheologi si istorici care lupta si ei de asemenea pt adevar,mai suntem si noi cei care stam pe margini si va sustinem ,dar dupa cum am vazut ca raspuns la lupta d-voastra ministerul invatamantul ii trage un manual excracabil de istorie .Zilele trecute vorbeam cu un dascal de istorie ,care de fapt e o ea si care aduce intotdeauna in fata copiilor mult mai multe informatii decat manualul ,dar comentariul despre manual a fost "e o alta metoda de a ingenunchea acest popor care nu numai ca nu va sti cine a fost dar habar nu va avea cine este ".

Anonim spunea...

Cartea lui Burebista.

Vai calauzi calauziti

Vai si de popii cei sfintiti.

N-aveti de ce sa prigoniti

Semeni de veacuri asfintiti.

Din umbra umbra acum umblati,

Tinand lumina pe sub brati.

Vorbind maret nedeslusati

Pe-ai vostrii frati vreti sa-ngropati.

.,........................

Un rau mai mare nu-i acum,

Sa vezi al meu popor nebun

Sa-i arzi istoria in drum.

Sa lasi uitarii al sau fum.

Cel foc ce ardeti , carnea lor,

Cel ce viteaz nemuritor,

A daruit al ziditor

In schimbul libertatilor.

……… ……… ………

N-ai sa-ntelegi ce n-ai sa vezi

Curat la suflet sa cutezi.

Ca n-are leac si nici de veac

Batran cu suflet de copac.

Nici pe hartii nu-i scris acum

Ce drum, cei foc si fuma.

In piept il ai si sta ascuns,

Mare sa dat si sa tot tuns.

Cuvinte nus ca sa-l deslegi

Mister stiut de marii regi…..

…………………………..

Anonim spunea...

Daniel, cred ca simti deja impactul si vibratiile adevaratilor romani la " Adevarurile Tulburatoare".Si, inca o data o sa ma repet, felicitari pentru curajul, initiativa si cercetarea asidua in descoperirea radacinilor noastre.
Poate o sa ramaneti suprinsi, dar tatal meu mi-a spus cam acelasi lucru; ca Romania este vatra Europei cam acum 6 ani cand purtam o discutie libera in ceea ce priveste Romania si traiectoria ei.
Mai precis, el mi-a explicat clar ca intr-un numar din revista "Dacia Literara" era un mic paragraf care anunta ca spatiul-carpatic-pontic este geneza culturii Europene si mai dadeau niste detalii despre era glaciara si in ce pestera din Carpati s-a pastrat viata, etc...
Din cate am inteles de la tatal meu, aceasta revista la momentul respectiv era dedicat doar unui numar strans de romani, inaltii lideri din armata, etc... fiind considerati eruditii vremii.
In ceea ce priveste subiectul adus la cunostinta sa nu ne mire absolut nimic,nu uitati ca in acelasi timp marile puteri europene si nu numai au un mare interes in a ne subjuga si manipula astfel arma de baza folosita este : "misleading-ul".Profesorii straini care au luat la cunostinta "Adevarul" nu reprezinta un pericol eminent asa cum l-ar prezenta un adevarat patriot profesor, intrucat profesorul german nu intotdeauna poate fi controlat caci ochii sunt aruncati in vatra romaneasca. Dra sa nu uitam ca suntem inzestrati cu "liberul arbitru" si putem discerne binele de rau si toata puterea lumii zace in noi, nu in acei care ascund adevarurile sau folosesc firimituri din realitate ptr a proiecta o alta platforma ptr. noi cei multi.Noi permitem asta, noi ii lasam sa ne faca asta desi noi suntem majoritatea...

Dar, in situatia tarii noastre a fost usoara subminarea intrucat am primit foarte simplist ceea ce ni se dadea cu "lingurita" fara a avea simtul patriotic intrucat nu stim sa actionam in acest sens, astfel ne lipseste un singur factor...UNITATEA...noi actionam fara doar si poate individual(Si unii dintre noi chiar gandim si actionam fff bine)...
De ce sunt marile puteri interesate de tara noastra?nu mai este demult o interogatie, cu toti stim raspunsul..(ptr aurul, resursele si toate minunatiile bimecuvantate de Dumnezeu cu centrii sai magnetici, etc).
Desi, ma aflu inca pe piedestalul tineretii... aceste actiuni, emisiuni mi-au insuflat simtul patriotic si numai Bunul Dumnezeu stie cat am incercat sa spal imagine "romancilor" mai ales in Middle East si am "militat" ptr o istorie pura si pot sa va spun clar ca toate aceste experiente in care eu clarificam ca nu suntem slavi si etc, m-au facut ceea ce sunt azi, o domnisoara destul de puternica zic eu, trecand prin experiente cam ciudate ptr o tanara fiind din "greseala" contractor ptr DOD(Department of Defense) in Iraq si Afghanistan (ptr un timp limitat intricat m-am TREZIT) unde incepusem sa citesc simbolurile aruncate strategic in toate bazele militare.
Ii multmesc Lui Dumnezeu ptr. aceste experiente si bineinteles lui Daniel si echipei sale ptr. eforturile si curajul pe care ni l-au insuflat si noua.
Apropos, cam tot ce se intampla acum eu am le-am preconizat si le-am simtit vazand niste planuri si o mapa interzise ochiului meu, citind niste carti electronice cum ar fi : (Aryana-Havah- Magul din Carpati, Inuaki si Anuaki, Viata pe Pamant...incontro ?viitorul omenirii si Pamantului 2009-2011)
Toate cele bune si Domnul sa ne intareasca si sa ne arate calea cea ADEVARATA.

Cu respect,
A

Anonim spunea...

Mic cu mic se face mare. D-le Roxin, de ce nu va uniti eforturile cu alte forte , precum Lumea dupa Eufrosin, prof. IOn COja, etc , ptr a incepe formarea adevaratei opozitii si a incepe o noua istorie. Nu e de ajuns citeva sute sau mii de cititori, ptr ca la sate si chiar la orase ,nu toti au acces la informatii, ci inghit ceeace le ofera antenele sau tvr. Acolo trebuie lucrat, e o munca imensa sa lamuresti pe fiecare in parte , dar alta solutie nu prea se intrevede.

Anonim spunea...

Dle Roxin,
Din ce am inteles din emisiunile de la Nasul sunteti unul din promotorii si organizatorii acelor proiecte cu rescrierea istoriei? Sunt surprins ca nu gasesc nimic despre asta la dvs pe site, ma asteptam sa fie vreun banner mare undeva sus, sau o informatie highlight vizibila. Stiu de siteul geto-dacii.ro, nu il promovati si dvs? Nu este cel mai important proiect al dvs acum?

Daniel Roxin spunea...

Sunt atat de aglomerat incat nu am apucat sa ma ocup si de un banner pe blogul meu. O voi face astazi sau maine... ;)

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns. De fapt asta era intrebarea, daca mai aveti timp si daca este o prioritate pt dvs, lumea are incredere in dvs si am participa financiar cu mai multa incredere daca am stii ca va ocupati activ in acest proiect. Altfel, pe acel site e prezentat putin cam timid, ca sa zic asa.

Anonim spunea...

Scrisoare deschisă poporului român, transmisă de arhimandritul Iustin Pârvu


"Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.

Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu – dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.

De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale? Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.

Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.

Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat?

...."
-> http://www.napocanews.ro/2013/04/scrisoare-deschisa-poporului-roman-transmisa-de-arhimandritul-iustin-parvu.html

Daniel Roxin spunea...

Te asigur ca acest material nu este scris de parintele Iustin Parvu!...

Anonim spunea...

Sunt foarte putini cei interesati de istoria noastra ,ma refer romani .Eu interactionez cu foarte multa lume zilnic si de departe incerc sa aduc in discutie si de istorie in special de Daci.O parte din istoria adevarata o cunosc inca din scola generala ,am avut noroc de un profesor bun(Ionita din Brasov) care citea multe carti si cand ne citea din manualu de istorie de romanizare il bufnea rasul si apoi ne dezvaluia adevarata istorie din cartile lui cu citate si argumente mai credibile de la el am prins atractia asta pentru istoria Dacilor.Apreciez foarte mult ceea ce faceti si oricand v-as ajuta in orice activitate pe langa transmiterea mai departe a mesajelor voastre pentru ca asta se intampla deja .

archangel of justice spunea...

Unul ar fi bosorogul ala de Djuvara

Unknown spunea...

Urmăriți pe "VPlay" : Adevărul despre daci-serie în mai multe părți !

VOLODIN spunea...

NOI, VOI, EI, AIA, ASTIA, TOTI, HABAR NU AVEM,NICI MACAR NU STITI, NOI NU STIM CINE SUNTEM... CERCETATI SI VETI AFLA BARIERE SI ZIDURI. PENTRU CA ASTA SE VREA. "DACA NU AI BUNICI, ATUNCI NU STII CINE ESTI" BUNICII ASTIA S-AU EPUIZAT IAR "GENERATIA NEW-WAVE" E PRAF. NI SE FALFAIE DE ROMANIA SI ISTORIA EI. NE INTERESEAZA CONSUMUL SI VICIILE. CE VRETI MAI MULT? IAR GENERATIA MEA INCA MAI GANDESTE SI CAUTA... INCA NE INTREBAM SI INCEPEM FRAZE CU: "CUM AR FI DACA..."