Istoria acestor meleaguri este scrisă în aur. Din
pământul acestei țări au ieșit la lumină comori dorite de toți năvălitorii.
Multe au fost furate, o parte se găsesc în muzeele României, la Viena,
Budapesta sau Moscova... Cea mai mare parte a lor, însă, așteaptă să fie
descoperite.
Care este povestea acestora? Cine sunt cei
care le-au lucrat cu o artă pe care o invidiază și artiștii contemporani?
Aflați mai multe despre Harta comorilor din
România urmărind emisunea realizată împreună cu Radu Moraru și Gabriel
Gheorghe:
Daniel Roxin
Asculta Radio Frecventa Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/
7 comentarii:
Buna seara.
D-le Roxin, eu am memorat de la o bunica a mea o vorba care m-a marcat pentru toata viata.
Ea a spus asa "Banul nemuncit cere razbunare si sa te fereasca Dumnezeu da blestemul banului", cred ca aceasta maxima a plecat tot din acest "blestem" al comorilor FURATE, cred ca pe acolo isi are radacina!
Am vazut emisiunea si in direct, dar nu am obosit urmarind-o, si nu cred ca voi obosi vreodata, acum!
FELICITARI SI LA MAI MULTE!
Cu respect,
I.M.
HARTA COMORILOR DIN ROMANIA...ca si celelalte emisiuni din DACII-ADEVARURI TULBURATOARE....le urmaresc de fiecare data ...cu aceeasi emotie ...APRECIEZ...munca pe care tu o depui cu atata PASIUNE...pentru a ne arata ...noua ...MISTERELE ORIGINII NOASTRE ...Sa NU RENUNTI niciodata la visele tale marete ...sa ai PUTEREA sa mergi mai departe ...VA VENI TIMPUL ...cand fiecare dintre noi...iti vom memora ...toate povestile pe care tu ni le spui ..cu atata DARUIRE ...MULTUMESC ! ..pentru tot ceea ce faci ...
Au avut probe despre tezaur sa-si puna si in cap si totul a fost furat in 1990. Ion Iliescu.
Ti se rupe sufletul cand descoperi cate lucruri minunate erau in tara ta, iar tu habar nu aveai, iar acum ca ai aflat de ele, realizezi ca nimeni nu se ocupa de evaluarea lor, de ingrijirea lor... Eu nu am stiut de existenta cestor tumuli, asa cum ne-au fost prezentati acum. Tot ce pot spune este ca traim intr-o tara fermecatoare, dincolo de oamenii neciopliti sau ignoranti pe care ii vedem in capitala mai ales. Ne trebuie putin curaj sa vedem dincolo de oamenii care au ascuns adevarurile, putin curaj pentru a deschide ochii si a crede, pentru a lupta si a nadajdui ca noi, cei care iubim Romania, vom reusi incet-incet sa aducem la lumina toate acestea generatiilor de astazi, dar si viitoare. Caci aceasta este identitatea noastra, acestia suntem NOI!
Am vazut la emisiunea de saptamana trecuta ca vorbeati despre Dachin, asa cum spuneau chinezii Daciei.
Sincer sa fiu, am fost intrigat mai demult despre acest subiect al colaborarii geto-dacilor cu chinezii, prin drumul matasii deschis pe la anul 300 i.Hr., si am cautat sa citesc mai mult pe aceasta tema.
Am gasit un loc in care chinezii care deschideau drumul matasii, vorbesc despre faptul ca au vizitat si o tara numita Daxia. Cred ca este mai aproape de Dacia acest Daxia, decat Dachin-ul pe care l-ati pomenit in emisiune.
Si iar este o chestie interesanta ca acei colonisti care au ajuns in Pamir cu Alexandru Macedon si care erau numiti de chinezi yue-zhi sau yuti cum le zic unii, au infiintat imperiul Kushan. Kushanii au fost intermediarii dintre chinezi si estul Europei pe drumul matasii. Urmasii Kushanilor mai traiesc si azi in Afganistan fiind singura comunitate crestina de acolo. Si mai este curios ca acest nume de Kushan s-a pastrat la aromani, care au un nume de familie - Cusa. Iar la aromani, pentru ca eu sunt aroman, celor din familia Cusa li se spune Cusan. Sunt lucruri care ar trebui aprofundate in relatia pe care geto-dacii au avut-o cu chinezii din cele mai vechi timpuri.
Sunt din jud Hd si de cand ma stiu, batrani vorbeau ca aurul arde la nu stiu cati ani si chiar sa difuzat pe tvr2 un reportaj prin ani 90 pe tema asta! De un tanar ce a scormonit si sa rasturnat pe drum drept cu masina noua! Plus multe povesti cu cocosei si blestemul sarpelui, chiar am un amic din zona Bosorodului ce credea ca bunaso o orbit ca sapat dupa cocosei!
Felicitari celor care nu au uitat ca sunt urmasii dacilor si celor ce cauta cu adevarat sa rescrie istoria.Copiii nostrii trebuie sa cunoasca adevarata obarsie a lor si sa nu le fie rusine de ceia ce sunt(DACI).
Trimiteți un comentariu