vineri, 10 mai 2013

Unde este adevărata capitală a dacilor?

Dacă astăzi am face un sondaj de opinie și i-am întreba pe români unde a fost capitala politică și administrativă a lui Decebal, ni s-ar răspunde în proporție de 99% că la actuala Sarmizegetusa Regia, în Munții Orăștiei. Există însă cercetători care consideră că acesta este un răspuns greșit.

În opinia acestora, Sarmizegetusa Regia este mai degrabă Kogaionul, cel mai sacru loc al dacilor, capitala politică și administrativă fiind în altă parte. Unde anume și care sunt argumentele care ne pot convinge de asta veți putea afla în emisiunea "Adevăruri tulburătoare" din această seară, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00).

http://www.geto-dacii.ro/

Nașul Tv poate fi recepționat pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici:
http://live.nasul.tv/

Urmărește 25 dintre emisiunile realizate pe Nașul Tv pe acest canal Youtube:
http://www.youtube.com/user/roxindaniel 

Asculta Radio Frecvența Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/

13 comentarii:

mocanuadrian1954 spunea...

La Argedava, Popesti, la sud-vest de Bucuresti!

Marius81 spunea...

Ba nu! La Sarmi ce-a de langa Hateg, oficial se zice ca-i ridicata de romani! Nu cred asta!

Anonim spunea...

Sincer, cu tot golul pricinuit de aceasta....ar fi mai bine sa nu se stie ....cel putin in aceasta perioada. Aceaste populatii, majoritar migratoare, care au ocupat acest teritoriu, nu au legatura cu asa ceva. Stii poezia lui Blaba "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"...daca ei au vrut sa ramana ascunsa , stiuta sau descoperita doar de cei care rezoneaza cu valorile lor....sa ramana asa. Nu dati margaritare porcilor..............
Cu mult respect pentru dvs. si activitatea dvs.
George.

Anonim spunea...

,,Unde este adevărata capitală a dacilor? ,,
La Bucuresti!!!

Bibliotecarul spunea...

Tinand seama de numarul celor care si-au exprimat opinia in legatura cu amplasarea muntelui sfant al daco-getilor se selecteaza trei masive muntoase: Ceahlaul, Gradistea Muncelului si Bucegii.
Primul care a afirmat posibilitatea ca un munte al Moldovei sa fi fost similar Olimpului grecilor a fost domnitorul Dimitrie Cantemir si se referea la Muntele Ceahlau. De asemenea, in anul 1813, Fabre d’Olivet (dupa E.Papu , 1996 ) il considera pe Orfeu “un pastor, preot si profet”ce locuia in muntii ce “despart Moldova de Transilvania” si ca “Pe versantul moldovenesc al Carpatilor s-a format mai tarziu traditia cunoscuta de greci a muntelui Kogaion, adica Ceahlaul”. Tot pentru Ceahlau au optat: V.Parvan (1926), V.Lovinescu (1994) si N. si E. Ticleanu (1999).
Dintre cei pentru care muntele sfant al dacilor ar fi fost in Masivul Bucegi amintim pe N. Densusianu (1913) si pe I.Bucurescu (1997), acesta din urma, pe baza descifrarii unei inscriptii de la Romula,
considera ca Sfinxul din Bucegi se afla pe locul unde a fost ucis Orfeu ( Koga-I-Ion = Capul Magnificului), Cristina Panculescu (Taina Kogaiononului)
Pornind de la existenta hieropolei de la Sarmisegetusa mai multi autori (H. Daicoviciu, 1972; M. Petrescu-Dambovita si al.,1994; P.Tatomirescu, 1997 si altii) si-au exprimat opinia ca Gradistea Muncelului ar fi fost Kogaionon-ul.
R.Vulcanescu (1985) aminteste ca dintre “muntii mirifici” ai Daciei doar trei au avut hieropole: Gradistea Muncelului, Ceahlaul si Muntele Gaina si prin aceasta ar putea corespunde Kogaionon-ului.
In afara acestora exista si alte propuneri: Muntele Godeanu ( I.Conea,1937); Varful Curcubeta din Muntii Bihorului (I.Bogdan, 1976); Muntele Gugu din Masivul Godeanu (Berinde si Lugojanu,1984); Varful lui Patrusi chiar Retezatul (I.Vulpe, 1996) si lista nu se opreste aici.

Anonim spunea...

Buna ziua. Si eu sunt de parere ca ar fi mai bine daca nu s-ar face public acest loc. Trebuie sa ocrotim istoria , frumusetea si bogatiile stramosilor nostrii. Stim cu totii ca suntem ,,vanati,, noi ca si natie. Toate cele bune! Dan J

cristi spunea...

Bun Bibliotecarul...dar tot ce a scris poate fi adevarat, in sensul ca toate acele varfuri sunt magice/sfinte, in acceptiunea ca in Carpati pulseaza unul din centrii energetici ai Mamei Geea (cel al inimii). Energetic se distribuie pe o spirala care cuprinde varfurile amintite si chiar depaseste pe linia Carpatilor limitele de acum ale Romaniei dar aflata in interiorul fostului teritoriu traco/getic.
Reactivarea Centrului (al inimii=al iubirii) pune teritoriul tarii noastre in postura de obiectiv strategic de distrus la nivel subtil si fizic (cele doua se influenteaza reciproc ca si in corpul uman)pentru conservarea puterii Cabalei, iubirea fiind calea vibrationala care ii va anihila! Se stie de toti cei negri, mari acum dar mititei in viitor.
Asta este motivul la tot ce se intampla acum. Iar tatal nostru ii lasa pentru ca aici va trebui sa traiasca un neam iubitor de oameni (si invers e valabil), darz, aparatori ai mostenirii dacice (nu uitati ca dacii au fost singurul neam initiat in masa!). Cartitorii, carcotasii, speriatii, plangaciosii, c..c..ciosii,liftele, dar mai ales HOTII, TRADATORII, MINCINOSII,CRIMINALII, vor trebui sa se transforme sau sa dispara! Asa se va face dreptate (justitia divina exista!) si se va curata tara dintai chemata.
Asa ca actionati in consecinta.Si nu uitati sa va rugati!

Anonim spunea...

Ascunderea adevarului nu este o solutie. Daca noi romanii, urmasii dacilor nu stim istoria adevarata si avem in mintea si constiinta noastra o istorie trunchiata si falsificata de escroci am pierde legatura cu izvoarele noastre stravechi ca un pom altoit cu alte crengute. Pe cine deranjeaza adevarul istoric ? credeti ca se vor duce hotii de comori sa fure ,,margaritarele,, sau niste bucati de aur ? cred ca acele comori sunt protejate energetic de justitia divina, precum bratarile dacice ce au fost aduse din nou in tara aici unde le este locul. si cred ca hotii acelor bijuterii energetice nu au ajuns deloc bine deoarece justitia divina chiar functioneaza si nu greseste, si nici nu primeste mita. Doamne ajuta !

Anonim spunea...

ce se intampla cu postul nasul? nu-l pot urmarii pe internet.

Daniel Roxin spunea...

E cazut serverul care gazduieste playerul... O puteti urmari maine, in reluare.

Anonim spunea...

in sfarsit i-au dat drumul la emisiune.

Anonim spunea...

multumesc pentru raspuns, credeam ca nu mai emite pe internet.

Lucia spunea...

Asa este,Cristi!:)