marți, 11 iunie 2013

Aducem Basarabia acasă!...


Basarabia e pământ românesc, toți cunoaștem acest adevăr, însă modalitatea revenirii ei acasă reprezintă de multe ori o enigmă.

Dezlegarea este în România.

Sunt necesare 100 000 de semnături pentru susținerea unei legi care face din Republica Moldova o prioritate a statului român.

100 000 de semnături pentru 3 milioane de români. Adu-i acasă!

Află detalii aici: http://basarabia-acasa.ro/

12 comentarii:

Anonim spunea...

Ce-i al nostru e pus deoparte...
Haideți sa facem o petiție pentru reîntregire de la Nistru pan' la Tisa...... ar fi foarte bine dacă cu 100000 de semnături am aduce Bucovina de nord și ce mai este deasupra Maramureșului, cu alte 100 de mii am aduce Moldova pan' la mare ( pan' la ruinele Cetății Albe.... Dar mai întâi 100 de mii de semnături pentru un guvern incoruptibil și alte 100 de mii pentru repoziționarea valorilor României în Europa, pana într-acolo încât sa și putem ieși din UE....

O revolta comuna, aici și dincolo de Prut ar pune guvernul pe jar iar pe rusi pe baricade; americanii nu știu ce vor face cu scutul de la Deveselu'...

Pana una alta, guvernul încă mai tine strans fraiele, asa cum doresc americanii și tătucii din UE, FMI, BM

ile spunea...

Este un lucru bun din punctul nostru de vedere dar daca-i intrebati pe moldovenii basarabeni(pentru ca ei se considera romani insa se declara moldoveni) ei prefera sa vina in Romania sa ia cetatenie romana si nu au decit foarte putini dorinta de a se alipi de ''patria muma''. Nu au incredere in Romania nici in guvernul ei nici in politica ei,iar romanii de-a lungul anilor numai frati nu au fost lasindu-i pe mina rusilor. Asa ca initiativa cu semnaturile este buna, le va demonstra ca romanii ar dori ca fratii lor sa fie in Romania Mare, dar acestor frati de peste Prut nu le inspira incredere nici Basescu nici Ponta nici celalalt. Basarabenii sint prea aproape de Moscova si de saracia care este mare si la ei. Eu am colegi carora li se inrosesc ochii cind le pomenesc de alipirea Basarabiei la Romania, nu de dorul Romaniei, ci de ciuda cind isi aduc aminte ce au indurat bunicii lor romani din partea rusilor, au ajuns dupa putine generatii la concluzia ca Romania este o "'curva"'in comportament. Basarabenii au incapatinare in a nu-si schimba parerile, in plus au memorie ,isi pastreaza neincrederea in promisiunile vecinilor si ale oricaror binevoitori interesati sau dezinteresati. De ce nu se face un referendum si in Basarabia asupra acestei dorinte ca sa nu va faceti iluzii degeaba?

Moldovean de soi spunea...

TOTI BASARABENII E CU BRATELE DESCHISE PRE NOI SA NE CUPRINDA =SA NU PACATUIM -HAI SA -I ADUCEM ACASA-sa nu facem ca AL.. ce -n 1990 i-a alundat in ghiarele strinatatii//..STEFANE SABIA TA VA FACE DREPTATE DE DATA ASTA..

simona spunea...

Serios si pe ei ce regiune o sa-i facem? Ca din cate vad eu tot prostu-i destept si accepta sa fie Romania impartita in regiuni pt ca uniunii europene sa-i fie mai usor sa imparta fondurile pt imbogatirea si prosperitatea prostilor ,va curge lapte si miere ,nu vom intinde un deget spre baierele pungii noastre ca ne vor da tatucii tot ce ne trebuie doar sa ne dezbinam (santem un hap prea mare pt UE).Daca Basarabia vrea sa fie libera si independenta si neinchinatoare la cei care conduc lumea ii dau semnatura dar pt a intra in jocul murdar al politicii de regionalizare NU.Macar ea sa ramana libera chiar daca va fi singura bucata din tara asta mult incercata .

Nicu H. spunea...

Cei ce ne asumam in mod fara echivoc apartenenta la neamul primordial al hiperboreenilor daci resimtim bucuria dar si tristetea intamplarilor trecute, ale celor ce au fost si sunt apartinatori ai neamului nostru. Faptele inaltatoare ale inaintasilor ca si greselile lor, cu consecintele aferente ni le insusim. Suntem datori a actiona pentru anularea consecintelor negative ale intamplarilor nefericite din trecut.
Cum gandesc unii sau altii este un aspect ce poate fi analizat din multiple unghiuri, perceptii.E un capitol usor distinct.
A actiona in directia consolidarii unitatii neamului este un imperativ permanent, primordial.
Semneaza petitia mai sus mentionata, determina-i pe ceilalti sa semneze.
PS. Cand basarabenii au fost abandonati, nu au fost intrebati daca vor sa fie ucisi, deportati, injositi. De ce va doare capul, acum, de cum gandesc unii sau altii, de aici sau de dincolo? Sa ne doara capul de cum gandim fiecare.

Anonim spunea...

Vestigii arheologice cu vechime de 7000 ani, descoperite în Republica Moldova

http://www.ghimpele.ro/2013/06/locuinta-de-aproximativ-7000-ani-descoperita-in-republica-moldova-foto/

Raphaelly spunea...

Serios, acum! Chiar credeti ce scrieti, sau va entuziasmati cu totii la o stire ce pare ceva si este altceva? In realitate nu este vorba despre nici o intregire teritoriala, care ar presupune limba romana oficiala in Basarabia etc etc. este vb despre acordarea dreptului de libera circulatie a basarabenilor in Romania, pt ca li se cere invitatie si dovada ca detin resurse financiare, cand vin in Ro. Ori, cu toata parerea de rau pt ei, stiti ce inseamna asta? Inseamna ca dam liber unei forte de munca sa intre pe piata noastra deja PLINA de someri, o forta de munca care s-ar multumi su mai putini bani decat localnicii. Asta ar conduce implicit la scaderea salariilor noastre sau marirea excesiva a sarcinilor de post, pt ca deh, angajatorul poate, si iti va arata usa pt ca asteapta la rand unul care se multumeste cu mult sub salariul tau. sa fim realisti!

Daniel Roxin spunea...

Raphaelly, ar trebui sa-ti tai aripile pt ca filozofia ta este cea a unei fiinte care se taraste in materialitate, nu a uneia care zboara!!! Problema Basarabiei nu este una materiala, ci una de suflet, de destin comun... Suntem acelasi popor! Nu simti sa faci ceva pt a se corecta nedreptatile istoriei? Conteaza doar cat bagi in burta? Ce trist!

Raphaelly spunea...

Materialista n-am fost si nu sunt niciodata. Insa cu adusul Basarabiei acasa este o gluma buna? Ce aducem domnule? Oamenii? Si tara, tara a cui e??? A rusilor! Ca le-am dat-o usor. O reintregire nu inseamna ca iti iei oamenii inapoi intr-o alta tara care o duce tot rau si somajul este in floare. O reintregire ar insemna una lingvistica si teritoriala. Oricat am dori-o, n-o s-o avem niciodata, sunt realista. Nu putem sa ne punem vreodata cu rusii, ever! Si nici n-am vrea. Din povestirile de razboi ale bunicilorf, rusii sunt f periculosi, betivi si violatori de femei. Filozofia mea este a unui om care este parinte si are responsabilitatea unui copil, caruia trebuie sa-i asigure un minim de trai decent. Asa ca nu, nu conteaza ce bag eu in burta, conteaza ce-i dau copilului. Cand ai sa fii si tu parinte, ai sa simti si ai sa intelegi lucrurile altfel. Copilul meu este mai presus decat oricine altcineva pe lumea asta.

Conu Leonidaa spunea...

daca esti parinte cu adevarat du-te la ostire si mai invata pentru a face educatie la coppii mai rafaeli ..pe noi ne intereseaza pamintul tarii sa nu-l lasam la straini ..ca una e patria si alta e famelia..

Raphaelly spunea...

@Conu Leonida: "pe noi ne intereseaza pamantul tarii sa nu-l lasam la straini", dragul meu, in realitate nu este vorba despre nici un pamant sau ce mai visezi tu :))) este exact ceea ce am spus mai sus, fie ca vreti sa vedeti adevarul sau nu!
cat despre familie, cand vei avea si tu una vei sti ca este mai presus decat patria, indeosebi decat o patrie inexistenta in esenta- Romania nu mai este o tara, este o colonie, si nu am chef sa dezvolt pt tine, daca esti prea orb sa vezi ca resursele nu mai sunt ale noastre, terenurile de agricultura sunt cesionate strainilor, iar datoria tarii cade pe cap de locuitor intr-un fel sau altul, prin taxe. pana atunci filozofeaza in continuare :)

si daca tot esti patriot cu adevarat cum te prezinti, iesi domne' in strada alaturi cu ceilalti "patrioti" nu mai latrati pe internet. dar si asa nu cred ca o sa faca rusii pe ei de frica.

clusaru ioan spunea...

stiu si eu respect familia si traditiile o biceiurile si portul din familiile stramosesti de la daci lasate dar sa nu uitam si pamintul basarabiei si tot pamintul sfint al tarii ca pentru el au luptat mosii si stramosii nostrii..iar vinzarea pamintului si tot ce se petrece si sa petrecut in tara asta din 89 =e clar ca e tara lu dom sef buriceala si trebuie sa raspunda pentru jafu econonic dezastru moral si cultural ..poate iesim in strada in acorduri de manea...