luni, 10 iunie 2013

Răscoala gazelor in Vaslui

Statul amenința: in genunchi sau va belim!

Zeci de comune din Vaslui au INTERZIS exploatarea gazelor de șist pe pamantul lor (Evenimentul Zilei).

Guvernul României s-a enervat: cică, prin Constituție, subsolul e al Statului si face ce vrea cu el! Prefectul de Vaslui i-a somat:

“Le-am cerut să reanalizeze şi să revoce aceste documente”

Taranii refuza! Nesupunere civica in Vaslui.

Trei comune au votat deja contra cererii Guvernului: Bălcești, Pungești, Gagesti.

Adică flamanzii României! Ei se afla de azi in revolta civila deschisa. Nu pentru pomenile Statului, ci pentru dreptul lor de proprietate! Pentru curțile lor amarate: o fi subsolul al vostru (cine vi l-o fi dat?) dar pamantul e al nostru! Si nu puteți sa intrați pe el cu sondele voastre, sa ni-l distrugeți!

Vasile Voina, viceprimar Pungești:

“Am supus la vot în Consiliul Local cererea Prefecturii şi ea a fost respinsă în unanimitate. Altceva nu aveam ce să fac”.

Da’ de când e subsolul al Statului?

De când au venit comuniștii! Din 1945. Ei au confiscat si pamanturi si subsol si tot.

Înainte de ei, dreptul de proprietate in România a fost sfânt. Vrei sa fii petrolist? Cumperi pamant, pui o sonda si vinzi petrolul: ca in America si in orice tara normala.

Ce a făcut Statul cu bogățiile subsolului? Si-a bătut joc de ele, ca si de păduri: Adrian Năstase a dat gratis petrolul si gazele României, către OMV. De fapt, nu gratis, ci pe o spaga de peste 1 miliard de euro (ca si la autostrada Transilvania).

Redevențele alea, pe care OMV le plătește acum lunar guvernului, sunt de drept ale taranilor români. Ale proprietarilor pamantului.

Statul e doar un hot si n-avea dreptul sa vanda lui OMV nimic.

Flămânzii din Vaslui stau calare pe milioane de euro!

Vrea Statul sa exploateze gazele de șist? Pai nu-l oprește nimeni sa cumpere pamantul de la tarani! Sa se duca la ei, sa negocieze un preț (cum as face-o si eu). Iar daca oamenii sunt de acord sa-i vanda, n-are decât sa pună ce sonde vrea. Așa e normal.

Dar Ponta e comunist: iar comuniștii nu cumpără. Iau cu japca! Iau gratis!

Așa ca Ponta pregătește acum un proiect de lege, prin care Guvernul e liber sa confiște orice teren din România. Oricând si la orice preț: http://www.cdep.ro/proiecte/2009/500/40/9/em549.pdf

După ce USL votează aceasta lege, Guvernul va putea sa intre imediat, cu forța, pe pamanturile amaraților din Vaslui. Si sa le vanda cui da spaga mai mare.

Vrei autonomie locala? Vrei sa-ti aperi casa?Apară-i pe taranii din Vaslui!

Daca ei isi pierd casele, Statul poate sa facă orice. Poate sa confiște ce vrea, când vrea. Adio drept de proprietate. Nici noi nu scăpam, pentru ca nimeni nu scapă: s-a văzut asta in 1950. 2013 e noua colectivizare a României.

Cu forța ne-o baga pe gat? cu forța o sa-i oprim!

Citește si Roșia Montana si gazele de șist: începe JAFUL!

 Sursa: http://capitalismpepaine.ro/2013/06/07/rascoala-gazelor-in-vaslui/

12 comentarii:

Unknown spunea...

APEL CATRE POPOR
Uniti-va frati romani si alungati de la putere acesti mizerabili guvernanti care nu mai respecta nimic si pe nimeni. Treziti-va pana nu este prea tarziu, aparati-va dreptul de decizie asupra proprietatii, nu-i mai lasati sa va batjocoreasca cum vor ei.
Cu parere de rau eu nu pot sa fac mai mult pentru ca sunt prea departe ,prins in saracia din Spania,ca si aici este aproape la fel dar poporul spaniol este mai solidar.
Curaj caci daca santeti multi puteti invinge.

Iustina Bacosca spunea...

Pietrele au inceput sa vorbeasca. Sa-i fereasca Dumnezeu cand vor incepe sa-i izbeasca in toate cele patru zari, pe toti tradatorii neamului. E timpul ca sa fim uniti. Chiar daca zarurile sunt aruncate, rezistenta exista. Sa nu-i lasam balta pe fratii nostri vasluieni, oropsiti si nedreptatiti de cei care ar fi trebuit sa le dea o mana de ajutor nu sa-i rada de pe fata pamantului.Aici sunt interese mari ,care depasesc granitele tarii. Lupta e inegala dar ea nu trebuie sa inceteze. E valabil pentru toata tara. Pericolul ne paste pe toti.

Anonim spunea...

Articolele acestea ajung bineînțeles sa fie citite și de cei din MAI sau SRI sau SIE; și?!!

Anonim spunea...

Dragi Romani nu va lasati intimidati de mafia-politico masonica,iesiti si aparati pamanturile ...Cristian

Anonim spunea...

FRATILOR PINA NU NE RASCULAM NU AVEM CE FACE CU ASTIA NU MRGE ALTFEL SINT INVATATI DOAR SA FURE SA SE IMBOGATEASCA TREBUIE SA FIM UNITI ALTFEL NU VOM REUSI.

Anonim spunea...

pai acum i-si iau rasplata alegerii de dupa 90 !!! si asta nu e tot!!!





















Anonim spunea...

Comunistii au fost si sunt o inventie a masonilor,iar revolutia a fost orchestrata de ei pentru ca fenomenul luase o alta intorsatura.

Bibliotecarul spunea...

Bravo lor. La mai multe luari de pozitii

Anonim spunea...

Fara pic de jena!! Dupa ce pun la pamant industria si vand tot ce este de vandut, asta mai lipsea, sa se bage si peste sate intregi, sa le desfinteze...

Ar trebui exilati, sa nu mai aibe dreptul sa calce aici (ROMANIA) sa se duca sa faca ce vor da nu la noi.
Si bine-nteles ii dam afara, da in fundu gol si hainele de pe ei le confiscam.

Gerula spunea...

Cum adica sa imi ia pamantul mostenit de la mosu meu , pai frate fac moarte de om pentru pamantul asta.Mosi si stramosii mei au varsat sange pentru pamantul asta si sa il ia statul si sa-l dea la nu stiu cine sa scoata ala aurul si gazele si petrolul din el . Pfvoai de capul lor.

nan spunea...

Intimidarea nu este pentru oamenii trecuti prin greutati,ci pentru lasi.Ce poti gandi despre tradatorii de neam,decat sa-i duca ala care le poarta de grija in ,,imparatia lui".Felicitari vasluienilor,ne reprezentati cu cinste.

simona spunea...

Vedeti voi pana acum eram suparata pe poporul meu ca tace si rabda toate magariile guvernantilor care s-au plimbat sau se plimba pe la guvernare ,mi-a fost asa de ciuda sa vad ca tace cand le-a distrus uzinele,cand au jefuit tara de zacaminte ,cand si-au manifestat dezinteresul fata de agricultura (intre noi fie vorba in Romania nu trebuie decat sa arunci samanta si tot ai ce manca)mi-a fost ciuda cand au ales sa migreze in loc sa -si ceara dreptul la munca si la o viata decenta ,imi vine sa urlu cand vad ce fac cu copiii nostrii si cu educatia in general,cat despre sistemul de sanatate e inexistent cel oferit de stat ,iar lichelele de doctori au devenit mari nababi doar pt faptul ca-s prost platiti.Dar acum am inteles romanul meu a perceput uzinele ,zacamintele ,padurile si toate bogatiile acestei tari ca fiind a unui strain numit stat,dar acum cand e vorba de batatura lui riposteaza saracul dar uita ca-n 24 de ani le-a dat impostorilor putere sa faca ce vor cu tara asta si cu ei .A ajuns cutitul l-a os inca nu ,dar daca impostorii au un program vast de exploatare a gazelor in toata Romania atunci putem fi siguri ca ca acesti guvernanti in frunte cu partidele lor au sa piara .Ce nu au inteles ei (ca si mine de altfel) e ca bucatica aia neinsemnata de pamant e sfanta pt roman .Dar idiotii au si arme si oameni cu care sa lupte impotriva noastra uita-te la politie (oricum astia vor trebui odata si odata desfintati) in poza de mai sus ,intotdeauna ii vor servii pe cei aflati la putere si nicidecum cum spune constitutia ca-s in slujba cetateanului si apoi mai ai de luptat cu aparatorii dreptatii tribunalele sistemul juridic care ii pus foarte bine la punct in favoarea lor si nu a noastra cum sigur stiti si chiar daca in 2-4 ani jefiutorul tarii (statul) vor reusii sa ne faca sa ne unim si sa presupunem prin absurd ca vom fi in stare sa-i inlaturam daca nu o vom face bine tot degeaba ,cineva va trebui sa-i traga la raspundere .Dar pana atuci imi stig durerea mea;
Blestem

Te blestem pe tine
Care ti-ai batut joc
De al tarii nume
Si de ast loc.
Te blestem pe tine ,
Care-ai rupt bucati
Din maica Romanie
Desi ti-a fost mama si tie
Pamantul sa nu te primeasca,
Sufletul sa nu ti se hodineasca
Neamul sa nu-ti prisoseasca,
Mintea sa-ti calatoresca;
Pe pamant pustiu
De picior necalcat
Si-n veci sa fii blestemat .
Sa ai averi cu carul,
Dar bucurie sa-ti fie amarul.
Soarele sa-ti para sloi
Iar zefirul sa-ti aduca ploi.
Sa nu poti odihnii
Pana nu ti-i cere iertare
La stramosii nostrii
si la Maica Tara Mare.