vineri, 7 iunie 2013

Un copil de 3 ani explică de ce nu vrea să mănânce carne – Video emoționant

Un copil de 3 ani are un dialog emoționant cu mama sa care îl îndeamnă să mănânce carne de caracatiță. Ascultați și uimiți-vă de ceea ce spune acest copil atunci când refuză carnea. Poate o să vă pună pe gânduri!
Aveți aici traducerea și mai jos video:

"- Acum mananca-ti caracatita.
- Bine. Aceasta caracatita nu este reala, nu-i asa?
- Nu.
- Deci nu vorbeste, nu are cap, nu-i asa? Unde ii este capul?
- Nu are cap. Este doar o parte din caracatita care a fost taiata.
- Ah… si atunci capul ei este in mare?
- Este la negustorul de peste.
- Cineva a taiat-o asa? - Da, a taiat-o.
- De ce?
- Sa o putem manca. Altfel nu am putea sa o mancam.
- Dar de ce?
- Sa o putem manca... la fel cum mancam puii.
- Pui? Nimeni nu mananca pui. Sunt animale.
- Atunci mananca-ti cartofii. Doar catofii si orezul.
- Caracatitele sunt animale. Toate astea sunt animale… pestii, caracatitele, puii de gaina, vacile, porcii…
- E adevarat.
- Atunci, cand noi mancam animale, ele mor.
- Da, asa este.
- De ce?
- Ca noi sa le putem manca, dragul meu.
- Dar de ce mor? Mie nu-mi place ca ele sa moara. Imi place ca ele sa fie vii si fericite.
- Bine. Nu vom mai manca carne, ok?
- Animalele… ar trebui sa avem grija de ele, nu sa le mancam.
- Ai dreptate, scumpul meu. Mananca doar orezul si cartofii.
- Bine. De ce plangi acum?
- Nu plang. Doar ca mi-ai atins inima.
- Atunci am facut ceva frumos.
- Ok, acum mananca. Nu trebuie sa mananci caracatita."


Sursa: http://www.financiarul.ro/2013/06/07/un-copil-de-3-ani-explica-de-ce-nu-vrea-sa-manance-carne-video/


Asculta Radio Frecventa Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/

11 comentarii:

Rosa spunea...

Copiii viitorului...care vor reusi sa schimbe Lumea in bine ...Mi-a atins si mie inima ...

Rodica spunea...

Sunt multe taine pe care le detin copiii nostri dar nu le bagam in seama si nu luam aminte la ceea ce vor sa ne transmita,pentru ca nu le acordam suficienta atentie... (Rodica)

Lucia spunea...

Multumim Daniel!
Acest copilas e un Inger venit sa trezeasca Sufletele oamenilor adormiti,aflati in starea de transa...pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit...
O zi frumoasa!

SMAr2wo spunea...

parere personala. Carnea este un aliment necesar PENTRU UNII, consumat intr-o cantitate mica. Exista calcule de calorii prin care se poate determina nevoile personale, sau pur si simplu iti cunosti corpul si cerintele lui. De ce trebuie facut un calcul? pentru ca fiecare are un consum diferit de calorii. intr-un fel consuma un miner, in altfel un manager cu slujba la birou si in masina. Conteaza si felul consumului: psihic sau fizic. Nautul intr-adevar contine f multe calorii, insa acele calorii se elibereaza rapid (din plante se elibereaza rapid), iar energia de surplus se risipa. Unui miner/pick-hammer man/lucrator pe santier-forestier, daca i se da naut,, dupa 2-3h , va avea nevoie din nou de hrana. Carnea se digera mai greu, deci energia/caloriile vor fi eliberate treptat.
- corpul uman este total pregatit pentru digerarea carnii. INSA:
* la fel cum exista plante care sunt bune ca hrana si plante care sunt rele (au efect nociv instant sau pe lunga durata a consumului) sau chiar otravitoare, la fel e si la carne. Putini stiu cat de toxica e carnea de porc...insa e f toxica, iar corpul uman, indiferent de cantitatea de enegrie consumata nu va putea elimina toxinele.

- problema omenirii e ca ei consuma mai mult decat au nevoie. Daca ne uitam in gastronomia antica si medievala a asiaticilor (o cunosc cea a coreenilor) vom intalni carne, insa in cantitati mici. Au la o masa vreo 8-10 farfurii cu feluri, insa consuma 10-50gr din fiecare. Ei stiau ce trebuie combinat, cu ce. Renumitul ginseng NU il combinau cu orice. Depindea de afectiunile corpului, de combinatiile facute la acea masa. de nevoile zilnice ale individului.

** cel mai mult conteaza sa ai o alimentatie cat mai vasta intr-o saptamana, iar la o masa sa nu iti pui 50gr piure de cartofi si 4 snitele, ca sa iti satisfaci "portia de hrana". corect ar fi (aproximativ!): 50gr piure, 50 gr snitel, 30 gr, rosie, 40gr ardei, o juma felie paine...etc....sarea: este suficienta cea din piure si paine! nu adaugata si pe salata si pe nu stiu ce se mai pune.

sunt multe puncte de discutat insa nu vreau sa fac "spam"
- inca un punct: hormonii. Multi zic ca omul preia informatii din hormonii carnii consumate, insa si plantele au hormoni. Omul nu poate prelua informatiile din acei hormoni, indiferent daca sunt din plante sau animale. acele instincte animalice pe care le acuza unii ca ar proveni din hormoni carnii nu sunt altceva decat emotii negative omenesti care le dezvolta in timp: invidia, grandomania, vanitatea, egoismul,...etc, iar unele NU se gasesc si la animale!

- Un copil care nu consuma carne (in cantitati f mici va avea carente pe viitor)
- am catel de 7 ani. de la 5 ani a devenit mai "matur", nu mai e asa vioi si saltaret. Veterinarul ne-a spus un lucru: cate kg ai tu? cate kg are el? sti cata carne are nevoie sa manance in 24h acest catel fiind catel de apartament? bucatica incape intr-o lingurita...

Anonim spunea...

animalele sunt mai curate decat oamenii!!!

Anonim spunea...

De ce spun copii"VREAU"?pt. ca de unde vin ei ca suflete de ne-au ales ca si parinti,totul e la indemana ,nu e rasfatat cum spunem noi,si de aceea face asa urat :VREAU"?E ADEVAR.Asa am fost"educatii" din vechime cu program strict ca nu cumva sa aflam despre ce vb. azi, societatea,adica tot noi pt. a ne invrajvi unul cate unul sa cunoastem URA intre noi, ne considerau prosti ca nu aveam note bune,facultate? suflete dragi FELICITARI!acum aflati adevarul cu rand NU LA ANU?!NIMENI NU CREDE ,PACAT!dragi mei se intampla si va ve-ti BUCURA.PACE SI IUBIRE.CORA.

cristi spunea...

copil de cristal!

Anonim spunea...

și plantele trebuie să moară ca să le putem mânca

Anonim spunea...

Fiţe de secol 21....
Să fim seriosi...mâncăm carne de când ne ştim ca oameni şi am funcţionat ok şi dintr-odată ne trezim ca asta nu mai e bine.E trendy sa mâncăm iarbă!
PS sunt medic de vreo 15 ani şi am şi câteva cunoştinţe în domeniu. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar ca observaţie personală pot spune că am văzut trecând la acest mod de viaţă...sănătos...persoane care au avut anumite probleme emoţionale în antecedente...

Sefora spunea...

Buna seara.
Pentru anonim de la 15;34
Si ce este rau daca ai avut probleme emotionale sa treci la vegetarianism?
Ori probleme emotionale nu are toata lumea?Avem,toti avem,dar din pacate unii considera a fi emotional este o slabiciune.Nu,domnule,este ceva firesc
Si a fi vegetarian te ajuta sa rezolvi emotiile mult mai usor decat daca mananci carne
Sa aveti o seara buna,Sefora

Anonim spunea...

Tot pentru anonimul de la orele 15:34.Din observatii pe care le fac de multi ani am vazut ca persoanele care au studiat la diferite facultati au induse in subconstient anumite expresii standard.De exemplu, medicii spun invariabil:"medicamentele din plante sunt APA DE PLOAIE".Aceasta expresie se vede de departe ca le-a fost indusa la scoala pentru ca TOTI O SPUN LA FEL! Deci, tot fara suparare, in facultatea de medicina creierele sunt spalate de ce nu se doreste sa ramana acolo si ati fost indoctrinati exact ca in armata sa aveti anumite idei fixe.
Intr-o alta ordine de idei, tot invariabil un inginer agronom sau horticol dupa fiecare fraza pe care o spune adauga:"si sa fie si frumos".
Aceste expresii "tip" au fost introduse in mentalul unor anumite grupuri de oameni pentru ca acei oameni sa functioneze dupa cum a dorit sistemul de control de pe ramura respectiva.
Si cine, Dumnezeule, nu a vazut medici vegetarieni???!!! Ca e plina lumea!!!Sau, exista vreun om de pe pamantul asta care nu a avut in viata lui probleme sufletesti?Si, mai mult, doctorii nu au probleme sufletesti?Ce sunt aiurelile astea, domnule???!!!Nu suntem toti manipulati si nici manipulabili, asa cum s-a dorit "dintotdeauna".
Citez ironic acest cuvant, deoarece cine a citit Biblia stie ca NU S-A MANCAT CARNE DINTOTDEAUNA, ci se specifica acolo afirmatia"va las voua sa va hraniti cu toata iarba si cu toata samanta ei" (citat aproximativ)-adica Dumnezeu ii lasa omului asta spre hrana zilnica.
Valeriu Popa si toti oamenii extraordinari care au tratat cu plante, miere, seminte, sucuri de fructe nu au fost niste idioti!!!
Iar eu personal m-am saturat de medici care recomanda toate din lumea asta dar ii vezi in cabinetele lor cu tigara in gura, cu ochii buhaiti de la bautura (unii), grasi si curvari (se inchid prin cabinete prin spitale si fac ce ii taie capul; vorbesc din ce stiu spuse chiar de ei).
In schimb tot respectul pentru medicii care sunt cum trebuie,care isi fac meseria cu daruire, care nu iau mita, care trateaza si fara bani atunci cand situatia unui om e disperata, ii admir, imi sunt dragi, i-as si ajuta daca as avea cum, dar cel mai mult imi plac cei cu mintea deschisa.
Sugestie: intelege oricine ca experienta pe care o aveti, cea de cincisprezece ani se refera la oameni carnivori.Luati legatura si cu vegetariani sa vedeti ce bine se simt si ce frumos arata.Garantat sunt cateva mii in tara asta.Iar treaba asta cu "fara carne nu se poate" sau "ce domnule ca s-a mancat dintotdeauna" scartie puternic.
Va urez sa mancati vegetarian o saptamana, sa invatati sa recomandati si medicamente din plante (neprocesate in laboratoare) si poate mai vorbim dupa...ce deveniti puuutin mai deschis si mai intelept.