marți, 30 iulie 2013

Arcul lui Galerius, împăratul dac al Romei - dovezi FOTO ale continuității dacice


Arcul lui Galerius din Salonic (Grecia) este una dintre cele mai puternice dovezi ale faptului că dacii nu au dispărut din istorie după războaiele cu Traian, așa cum diverși incompetenți și multiple cozi de topor doresc să ne convingă!

La aproximativ 200 de ani de la cucerirea unei părți din Dacia de către romani și la câteva decenii după retragerea romanilor din Dacia, regăsim aici aceleași figuri de daci, cu același tip de îmbrăcăminte, arme și draconul dacic, precum pot fi văzute și pe columna lui Traian. Mai mult decât atât, dacă pe Columna lui Traian dacii apar ca învinși, aici dacii apar ca învingători alături de împăratul roman Galerius, de origine dacă.

"Arcul lui Galerius a fost ridicat de Senatul roman în jurul anului 304 e.n., pentru a glorifica victoria cezarului Galerius Valerius Maximus asupra perșilor, câștigată în anul 297 e.n., cu ajutorul trupelor de daci, compatrioții săi. Metopele monumentului îi prezintă pe daci ca factor principal în câștigarea victoriei, fapt recunoscut de toți cercetătorii, începand cu profesorul danez K.F. Kinch, a cărui lucrare constituie piatra de temelie pentru studiile celorlalti." (Fragment din „Dacii de-a lungul mileniilor”, de Dumitru Balasa)

......................................................................

În călătoria pe care am făcut-o în Grecia împreună cu Valentin Roman în demersul nostru vizând realizarea filmului documentar "Pe urmele tracilor" am ajuns și la Salonic pentru a filma acest impozant monument. Într-adevăr, dacii ocupă un loc dominant, importanța lor fiind clar subliniată de basoreliefuri. Chiar dacă sunt alte mâini de artiști plastici care au lucrat la el, se recunosc cu ușurință aceleași chipuri de daci sculptate pe Columna lui Traian în urmă cu 200 de ani. Vedem aceeași îmbrăcăminte și, mai ales, draconul atât de specific dacilor. Puteți vedea mai jos câteva fotografii edificatoare...

Așa cum era de așteptat, ținând cont de conspirația anti-dacică ce a otrăvit istoria acestui popor, subiectul Galerius (care a condus Imperiul Roman între anii 305-311) și Arcul lui Triumfal este aproape total ignorat de mediul "științific" oficial. De ce? Pentru că ar strica jocurile manipulării. Cât de credibili ar mai fi artizanii falsului istoric dacă ar fi aduse în prim plan dovezi ale continuității dacice și ale importanței lor, inclusiv în lumea romană? Să vă reamintesc doar faptul că Lactantius ( 240 d. H. - 320 d.H.), consilierul împăratului Constantin cel Mare, scria în lucrarea "De mortibus persecutorum" că împăratul dac Galerius ura numele de roman și a avut inteția de a schimba titulatura de Imperiul Roman în cea de IMPERIUL DACIC... Ar fi un deranj mare dacă acest lucru ar apărea în cărțile noastre de istorie, nu?

Ei bine, prin munca pe care o facem, sperăm să obligăm factorii de decizie ai statului român să corecteze falsul istoric și să le permită românilor să-și afle adevărata istorie.

În urmă cu câteva zile ne-am întors din etapa a doua a filmărilor pentru documentarul "Pe urmele tracilor" (Bulgaria și Grecia), un film care credem că poate fi un nou șoc cultural prin valoarea și ineditul informațiilor ce vor fi prezentate, un nou motiv de a ne redefini istoria și identitatea națională.

Peste o săptămână plecăm într-o nouă călătorie, mai lungă, cu care sperăm să finalizăm filmările de pe teren. Cum acest film nu are un sponsor, apelăm tot la ajutorul dumneavoastră, al celor care vă pasă, pentru a susține financiar acest demers. 

Dacă simțiți să fiți alături de noi, sprijiniți-ne cu 5 Euro + TVA , prin SMS. Trimiteți SMS cu textul BUREBISTA însoţit de adresa dv. de e-mail la 7472, număr valabil în Vodafone, Orange și Cosmote și veți contribui în acest fel la realizarea filmului documentar PE URMELE TRACILOR, un proiect al Asociației Geto-Dacii. (Vi se va solicita un al doilea SMS, pentru confirmare, dar pentru acesta nu veti fi taxat).

În contul SMS-ului trimis veti primi, în cel mai scurt timp, o carte despre istoria noastră antică în format electronic. Avem nevoie și de dumneavoastră pentru a reuși. Vă mulțumim tuturor!

Daniel Roxin

Dă clik pe foto pentru a le mări!



Columna lui Traian


Statuie de dac - Roma


Arcul lui Galerius - Chipuri de daci cu căciula specifică pe cap
Arcul lui Galerius - Mai mulți draconi dacici cu gurile deschise

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Sunt super interesante punctele dvs. de vedere. EXCELENT! Si succes in sustinerea lor! O singura observatie: limbajul inflamator nu ajuta la impunerea ideilor, si nu este necesar (poate chiar deveni o piedica) in prezentarea dovezilor din izvoare istorice.

Unknown spunea...

Felicitari pentru initiativa si abia asteptam sa vedem documentarul. Trimis si sms :D

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

Anonim spunea...

"Imperiul contraataca"???
Ce parere aveti de articolul de mai jos?
Omul acesta nu stie cum aratau dacii!
O sa- trimit o fotografie a bunicilor mei!

http://ro.stiri.yahoo.com/istoria-dacilor-%C3%AEn-culori-cur%C4%83%C8%9Bat%C4%83-na%C8%9Bionalism-143612361.html

Anonim spunea...

Extraordinar! cate noutati nestiute de noi. Dar erau frumosi dacii:)

Anonim spunea...

sorry "anonim"-ule, dar cine nu are "limbaj inflamator" nu are nici interesul si nici energia continua necesara muncii uriase depuse de Daniel Roxin pentru istoria noastra.. toate acestea apartinand impreuna de acelasi "intreg" ;) Iar negarea perpetua a incultilor de la putere si din invatamant in legatura cu adevarata istorie a noastra..nu poate sa nu provoace indignare pana la urma.. de care nu are cum sa nu apartina limbajul care unora li se pare "inflamator" ;) limbaj care dupa parerea mea e inca prea frumos pentru cei din guvern si invatamant..care neaga si distrug istoria legendara a neamului nostru.
PS: Daca asta ti se pare "inflamator".. inseamna ca nu ai vazut limbajul meu
la postarile mele similare pe facebook;) :)
regards,
D.C.L.

Peacemaker Twister spunea...

Se pare că perioadele de cuceriri și succese militare sunt datorate împăraților de origine tracă sau dacă(aceștia fiind niște războinici adevărați), ceilalți împărați făcându-se cunoscuți mai ales prin intrigi, crime, sau prin cheltuirea avuțiilor pe orgii și perteceri. Cu alte cuvinte unii adunau ca să aibă alții ce risipi ...

Anonim spunea...

un SMS si de la mine, bafta :)

jullius spunea...

interesant ca dupa 200 de ani de la cucerirea romana, portul si stindardul dacilor era inca neschimbat ! oare cand a disparut acest stindard ?

Anonim spunea...



Daniel, in legatura cu articolele dvs. despre Dacii aveti perfecta dreptate. Multe persoane nu au simptul patriotismului pentru pamantul strabunilor nostrii. Doar le place sa se baga in seama.

Daniel Roxin spunea...

Multumim tuturor pentru mesaje si sustinere!

Unknown spunea...

Cum putem ajuta cei ce suntem departe de tara? Mult succes....

Daniel Roxin spunea...

Pe siteul www.geto-dacii.ro gasiti aproape toate proiecetele la care lucram. Vizitati siteul si poate va inspira in vreu fel...

Raphaelly spunea...

Felicitari pentru articol! Impresionant. Faptul ca incep sa iasa la iveala dovezi incontestabile, care sa fie facute publice, este mare lucru. Atat stiu si eu din surse. Ca cei care au dorit uitarea trecutului nostru sunt mai multi, printre care Vaticanul. In 1996 statului roman i s-a dat acceptul sa fotografieze documente secrete legate de istoria poporului Dac, in schimbul scanarii muntilor Bucegi. In Romania se cunoaste adevarata istorie, insa se doreste sa se tina ascunsa. Probabil veti intampina piedici, insa acum, ca ceva s-a urnit, este doar inceputul. Am certitudinea ca este timpul ca adevarul sa iasa la iveala.

Anonim spunea...

"jullius spunea...

interesant ca dupa 200 de ani de la cucerirea romana, portul si stindardul dacilor era inca neschimbat ! oare cand a disparut acest stindard ?
30 iulie 2013, 22:10 "


Despre asta sunt si eu curios. Sa aive vreo legatura cu Gheorghe?

,Alexandru

MARIA MANU spunea...

TOATE ADEVARURILE,DESPRE ISTORIA MILENARA A NEAMULUI ROMANESC,TRANSMISE CU ATITA DRAGOSTE ROMANILOR, DE ACASA SI DIN PRIBEGIE, VOR DA NASTERE UNUI ADEVAR SFINT CE VA SFINTI RENASTEREA DACIEI MARI.MULTUMIRI TUTUROR ROMANILOR CARE ISI CANALIZEAZA TOATA ENERGIA VIETII LOR ACESTUI BINE.

Anonim spunea...

E greu, e greu să rabzi ticăloşia unora care se intitulează istorici şi care în loc să fie mândri de asemnea străbuni fac totul, chiar şi imposibilul, să-i ascundă, să-i scoată din istorie! Ba ne mai şi închină cotropitorului de atunci! Ce şerpi, ce avortoni blestemaţi au putut să strângă la piept mamele acelea!

Anonim spunea...

P-u dl Roxin. Mie mi se pare ca caciulele dacilor foarte mult se aseamana cu unele caciule contemporane. La noi in Basarabia i se spune "Cusma din cirlan" sau la copii "Cusma lui Guguta" (cauta Google - Images)- care e confectionata din lina de oaie sau cirlan, In RO la fel trebuie sa fie foarte raspindita. Unica deosebire cu cea a dacilor este ca a disparut partea superioara - aceasta la fel poate o fi o dovada de continuitate si demonstratie ca noi de la geto-daci ne tragem

Anonim spunea...

Eu doresc sa raspund la comentariile de ma jos : de cind a disparut Stindartul dacilor:
==== Duceti-va in orice Biserica ortodoxa din Romania si veti vedea icoana "Sfintul Gheorghe ucide Balaurul (Dragonul)" - Sfintul Ghoerghe reprezinta noua Religie, noua rinduiala crestina!!! Iar Balaurul reprezinta - vechea religie!!!! Balauri au fost foarte multi p-u ca fiecare regiune avea prorpiul ZEU si propriile religii !~ Toti ei au fost ucisi, exterminati - nu degeaba se spune ca CRESTINISMUL A FOST IMPUS PRIN SABIE SI FOC. Raspunsul meu voua este urmator: Cind a venit Crestinismul - Stindardul Dacic reprezenta o forta Malefica, a Raului - s-a dorit eliminarea lui sau cum am spus mai sus, cei ce se tineau de el au fost eliminati!

*********************************
Anonim spunea...
"jullius spunea...

interesant ca dupa 200 de ani de la cucerirea romana, portul si stindardul dacilor era inca neschimbat ! oare cand a disparut acest stindard ?
30 iulie 2013, 22:10 "


Despre asta sunt si eu curios. Sa aive vreo legatura cu Gheorghe?

,Alexandru

1 august 2013, 10:37
******************************

Anonim spunea...

Alta tampenie, de data asta una patenta, ca Sfantul Gheorghe care ucide balaurul care era cel Dacic::)
Bine, ca unii incercau mai istet sa ne atraga in capcana anticrestina, hm. De fapt... cam asta le-a mai ramas, cu limba vorbita s-a rezolvat. Neghiobii nu stiu ca intelegem bine cum au trecut dacii la crestinism. Dar toate la vremea lor - cand o sa le izbim botul acelor profesorasi ai lor cu tot ce avem; argati la curti straine sau cu mintea-n punga.

Gabriela Unitateinromania spunea...

Minunat!!! Toti ghizii de turism in special cei care ajung in Saloni8c ar trebui sa stie si sa spuna tuturor turistilor asta !!! E important sa mergem cu fruntea sus oriunde in lume...in Grecia...tara noastra sora crestina, De ex, la Manastirea Sf Dionisie de la poalele muntelui Olimp orarul este afisat in limba romana precum si viata Sf Dionisie ... semn de multumire pentru ajutorul dat de-a lungul timpului..FFF IMPORTANT aici se afla farfuria de aur donata de SF STEFAN CEL MARE...asa cum mai peste tot la METEORE, MNTELE ATHOS si multe alte parti domnitorii romani ai facut danii bogate. Si iata cu bucurie aflam ca istoria merge mult mai in urma...pana in vremea dacilor !!! Minunat!!! Sa sustinem asadar acest proiect prin care ajutam sa iasa la lumina adevarata noastra istorie !!! FITI ACTIVI SI SPRIJINITI ACEST PROIECT PUI DE DACI!!!

Anonim spunea...

ceea ce vedeti la Arcul lui Galerius vedeti si la Monumentrul triumfal Trophaeum Traianii de la Adamclisi, judetul Constanta . Am fost si la Adfamclisi si la Salkonic . Aptroape identic. Slabu Marian- Adamclisi, tel 0728929795

slabu marian spunea...

monumentul de la Adamclisi identic cu Arcul lui Ga;leriu din Salonic