vineri, 19 iulie 2013

Emisiunea Adevăruri tulburătoare din această seară se va difuza de la ora 22:30

Datorită faptului că în această seară Radu Moraru va avea o emisiune, în direct, ce se va prelungi peste ora 22:00, mi s-a comunicat de la departamentul tehnic al Nasul Tv că emisiunea Adevăruri tulburătoare de astăzi se va difuza începând cu ora 22:30.

Subiectul din această seară: Cercetări multidisciplinare la Sarmizegetusa. Invitați: Prof. Timotei Ursu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și Conf. univ. dr. ing. Gheorghe Ionașcu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România. Emisiunea poate fi urmărită și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00 și duminică, de la ora 11:00.

Nașul tv poate fi recepționat pe toate canalele digitale de cablu și pe internet.
http://www.nasul.tv/live

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

3 comentarii:

cristi spunea...

Taman am vazut emisiunea. Interesanta...dar, cu tot respectul pentru dl. Timotei Ursu si munca lui, are tendinta de a se pierde in amanunte stiintifice, profesionale, care au rolul lor in mediul stiintific. La televizor trebuie spuse concluziile si argumentele cele mai de inteles. Adica sa plecam de la general la particular pentru ca exista riscul sa intram in labirintul demonstratiilor care au impiedicat si pana acum STRIGATUL RASPICAT AL ADEVARULUI! Cu voie sau fara voie, in viitor, poate fi un demers subtil de deturnare al atentiei, polemica sterila sau chiar dezbaterea argumentata in mijlocul agorei nu este de folos. Astea trebuie sa ramana in spatele scenei! Filmul tau este exemplul cel mai bun!!!
Exact ca la matematica, spui teorema si vii cu demonstratia sau invers, nu mai conteaza transpiratia cercetatorului doar pentru cei implicati in cercetare.
Spun si eu si chiar nu vreau sa supar pe nimeni, mai ales pe cei implicati in batalie.Dar comunicarea mi se pare la fel de importanta ca si cercetarea, caci ce folos ca domnii pe care ii inviti stiu ca noi nu suntem urmasii Romei si au si dovezi daca restul predau si accepta istoria falsificata, pentru ca nu li s.a pus in fata si varianta reala.Este foarte important pentru trezirea constiintei de sine al neamului nostru. Si atunci totul se va indrepta!
Cu tot respectul si aprecierea pentru tine si invitatii tai.

Anonim spunea...

Si eu am vazut emisiunea de data asta.La reluari nu prea se prespecta ce era in program.Am observat si eu tendinta dlui Ursu de a te trata ca pe un copil, prin cuvinte de genul "da, draga, dar..." Am apreciat si faptul ca ai trecut elegant peste asta, desi de multe ori aveai cate ceva de spus si genul asta de atitudine te cam bloca, adica incepeai o fraza si se intra peste tine.Cu toate astea, am ascultat cu toata atentia toata emisiunea si am inteles ce ai vrut de la ea.Multumesc si spor la treaba in continuare

Gerula spunea...

Interesanta ideea care o spunea interlocutorul tau , aceea ca Marele Sanctuar de la Sarmizegetusa a fost upgradat dupa retragerea aureliana , atunci cum ramane cu transformarea dacilor zalmoxieni in crestini pana la moartea Apostolului Andrei in anul 87 era noastra.Dupa conceptele Bisericii Ortodoxe , cred ca noi Dacii eram crestini chiar si inainte de a se naste Isus. Dar BOR uita sa spuna ca pana in aprox. anul 300 crestinii nu isi faceau cruce , deoarece , crucea era considerata un instrument de tortura si nu o icoana la care sa te inchini . Tot Biserica ascunde faptul ca Dacii aveau propria cruce ca insemn ,care reprezentata si astazi pe portile maramuresene sau chiar pe Manastirea Cozia . Aceea cruce cu laturi egale si inscrisa intr-un cerc reprezentat printr-o funie impletita care reprezenta funia vietii ( de unde si expresia ramasa in popor cand moare cineva , "ca i sa rupt ata " sau "atat ia fost ata" ), iar cele patru laturi reprezentau sus pe Tata , jos pe Mama iar in dreapta pe Fiu si in stanga pe Fiica . Ceea ce inseamna familia divina toti sub Mandrul Soare.