joi, 11 iulie 2013

România, "grânarul Europei". Vestea EXCELENTĂ care vine de la agricultori


România se apropie anul acesta de sintagma ,,granarul Europei". Dacă anul trecut am avut cea mai mică recoltă de grâu din ultimii 20 de ani, anul acesta producătorii trebuie să-şi pregătească hambarele.

Ploia din mai a fost mană cerească pentru toate culturile agricole. Productorii estimează recolte bogate. Prin urmare, şi preţurile cerealelor au scăzut la jumătate faţă de anul trecut.

În 2012, producătorii români n-au cules nici 2,2 tone de pe un hectar cultivat cu porumb. Iar la toamnă sunt siguri că vor aduna cel puţin cinci tone.

Iar recolta de rapiţă este cea mai bogată din ultimii ani. Anul trecut abia am cules 150 de mii de tone.

Producţia bună scade şi preţul. Kilogramul de grâu se vinde astăzi la poarta silozului cu cel mult 70 de bani, la jumătate faţă de anul trecut.

Sursa: http://www.antena3.ro/economic/biz-news/romania-granarul-europei-vestea-excelenta-care-vine-de-la-agricultori-220697.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

17 comentarii:

Nyku spunea...

Da, excelenta pentru cei care vad jumatatea plina a unui pahar ieftin.Si iar vor veni strainii si vor cumpara ieftin productia romaneasca si noi ne vom mandri asemeni timpurilor trecute ca suntem "granarul". Dilema producatorului roman fara un sistem de irigatii pus la puct: daca da ploaie al de sus productia e mare dar trebuie sa o dea ieftin, daca e seceta putin si scump.
Mergand pe aceste doua extreme e ca si cand ti-ai bate cuie-n talpa.
Ca sa existe o strategie nu este suficient un singur producator, e nevoie de o asociatie si de varietate a produselor cultivate pentru a reusi un castig constant an de an.
Asociatia sa fie in stare sa incheie precontracte cu depozite si fabrici de prelucrare a produselor.
Ma uit la cei care au cultivat rosii/pepeni anu asta, se plang ca nici sa culeaga nu se merita la cat de ieftin negociaza intermediarii. Pai daca v-ati umplut solaru cu rosii eu ce sa va fac, taica? - sa va luati de mana cu aia din Covasna-Harghita care traiesc doar din barabule.
E chiar asa de greu sa punem in batatura pe langa cereale si niste plante medicinale/arbusti/legume?

Eleni spunea...

Adevarat! E un haos bine pus la punct. Fara sa se elimine la nivelul constiintei baiurle din judecata nu am facut nimic. SA te bizui pe politica actuala mai bine cultiv atat cat imi trebuie pt mine.

Anonim spunea...

Mai, oameni buni!Hai sa va spun unde gresiti toti care ganditi afaceri la modul la care au fost ele concepute pana in momentul de fatsa.Viitorul cel bun al omenirii - ca sa zic asa - se afla in afara banilor.Si acum explicatia de rigoare:NU ESTE OBLIGATORIU SA ESTIMEZI O PRODUCTIE SI SA GANDESTI CA VEI VINDE PE BANI PRODUSELE REZULTATE.De troc, adica schimburi in natura ati auzit?Ei, atunci amintiti-va ca românul a rezistat si a trait si pana sa apara cretineala de UE si alte aberatii de acest gen.Mai departe.Hai sa va dau un exemplu concret pentru ca trebuie, mai frati de sange, sa iesim odata din rahatul asta in care ne-au bagat netrebnicii de orice neam si rasa.Cum spuneam, sa vorbim despre paine.Ca exemplu concrete anul trecut am urmarit procesul de realizarea a unor painicute care in Kaufland se vand cu 3 500 lei vechi.La acel moment cea mai buna oferta la faina era pe undeva prin Timisoara si era evident la tona.Vanzarea la tona face ca pretul per kilogram sa fie mult mai mic decat cel la punga.Asa venea cam 6000 de lei vechi un kg de faina.Painica aceea are maximum 30 de grame.Hai sa zicem cu muuulta exagerare 50 de grame.Ca sa ajunga la 50 de grame avea afanatori.Ce nu stie lumea dar stie gustul meu este ca 100% baga in ea lapte praf (lucru care nu li se spune oamenilor si vai de cei care vor si ei de bun simt sa respecte un post ortodox).Calculam:
-1000 de grame- 1 kg faina- impartit la 50-greutatea unei painicute- (exagerarea e imensa pentru ca painea in ea avand afanatori, mai mult de vreo 25 de grame de faina concret nu s-au bagat) rezulta 20 de painici.
- 20(de painici) x 3 500(pretul uneia din ele) = 70000 lei vechi(castig la un kg de faina folosit).E o nimca toata ce sare baga ei, apa si curentul pentru malaxor.
Oricat de prost pregatit ar fi un om, la matematica, intelege ca unii smecheri care si-au bagat cozile in tari ca a noastra au profituri imense pe spinarea prostilor.Va rog sa ma scuzati dar oamenii sunt prosti in sensul ca se lasa prostiti din cauza starii de lene.
Atunci trocul este binevenit in situatia in care se creeaza grupuri de sprijin:imi dai branza iti dau oua, iti dau grau ala cu moara face paine etc.Pricepeti deci , se pot face lucruri EXTRAORDINARE ACOLO UNDE EXISTA CAP!!!
In momentul de fatsa eu am intalnit concret om traitor la tara care a zis ca i s-a facut fantana contra niste lucrari la niste tevi.Deci se poate!!!Si inca cum!!!Credeti ca aia care au facut bani au fost mai destepti?-tema pentru acasa

Anonim spunea...

Sa cultivi cat iti trebuie tie si un extraplus pe care sa il dai la troc.(tot eu am scris mai devreme)Aia e solutia, ca sa nu mai aiba magarii cum sa monopolizeze pietele.

Anonim spunea...

Va fi ieftin? Sa speram! Nu de alta, dar am auzit ca daca il pun pe vapor si-l plimba foarte putin pe mare, il aduc cu pret de import...

Sefora spunea...

Buna ziua.
Pentru anonim de pe 12 iulie,00,17 si nu numai...
Foarte bine gandit si, deasemenea,este minunat ca apar oameni ca dumneata care sa deschida ochii celorlalti.
Numai ca...da,poate din cauza lenei,cum spui dumneata,nu se misca nimic,dar eu spun ca si puterea obisnuintei este foarte puternica.Si apoi sa nu diminuam si puterea propagandei si a publicitatii.Ar trebui schimbari masive in constiinta unei mari mase de oameni pentru ca schimbul in natura,sau la troc,sa inceapa sa dea rezultate si sa se observe avantajele acestui procedeu.Chiar cred ca sunt destui care inteleg ca intoarcerea la sistemul economic bazat pe schimbul in natura ar fi scoaterea noastra din cacatul [ scuzati-mi expresia ] in care am fost bagati de catre politicieni,economisti,oameni de stat si afaceristi chititi numai pentru profitul personal,situatie pe care o numim civilizatie.Dar acest proces,oameni buni,trebuie sa fim constienti ca nu poate lua forma dorita de cei ce inteleg imensul dezastru care se desfasoara sub ochii nostri acum,atat de repede si cu avantajele pe care le-am dori.Este un proces de durata si nu va avea loc pana ce constiinta oamenilor nu se inalta dincolo de dorinta de a sta cu ochii beliti la TV si la asculta orbeste ceia ce ne informeaza liniile oficiale.
Dupa parerea mea este nevoie de o dorinta acerba de schimbare si de cunoastere a adevarului.Dar sunt enorm de multi oameni care nu vor sa cunoasca alt adevar decat cel la care adera constiinta lor inoculata de sistemul actual bine stabilit.Dar este minunat ca au aparut deja oameni ca dumneata care vad adevarul ...dar schimbarea dorita nu o poate vedea generatia noastra actuala.
Sa auzim de bine,Sefora

Anonim spunea...

Raspuns pentru dna/dra Sefora: (si va citez: "si nu numai")
Cel mai mult ma bucur ca ati luat la cunostinta ce am scris.Asta este primul pas - si cel mai important - legat de o schimbare adevarata.
Am urmarit modul de informare reala si de reactie a maselor.Iata care este succesiunea evenimentelor si feedback-ul:
-informatia este si BOMBA dar este si implementarea a ceva in mentalul omului, apoi din mental intr-un fel mai greu de explicat, prin automatism se duce in subconstient
-informatia inseamna de fapt contact iar contactul inseamna de fapt contaminare
Aceasta contaminare este valabila pentru informatia care este negativa si care se cauta de atata amar de vreme sa fie introdusa in subconstientul colectiv.
Sa explicam mai departe si tot pe larg.
Esantionul schimbarii este reprezentat de oamenii care inteleg sensurile si miscarile ascunse ale negativilor (hai sa le spunem asa).Acest esantion intelege, "rumega" si da mai departe explicatia asa cum o poate intelege orice om de orice conditie ar fi el.
Dumneavoastra personal ati inteles exact ce am scris eu mai sus, cu trocul si cu painicile.In constiinta dvs, care e de un anumit nivel, contactul deja a dat roade, in sensul ca e posibil ca, poate chiar de azi-maine sa faceti in asa fel incat sa nu mai dati banii din mana oricui si oricum, ci sa vedeti ce se ascunde sub orice.Sa atragi atentia oamenilor asupra a ceea ce am explicat eu data trecuta este sa ii faci sa inceapa "sa vada".
Reluam.Deci, dvs ati citit, ati vazut, ati inteles si este, mai mult ca sigur, posibil sa aplicati.Acum, ganditi-va ca acest blog este citit de (cati oameni, Daniel?) peste un milion oricum.Din acest milion unii sunt "spirt" si le-a trebuit doar scanteia.Restul oamenilor se comporta prin inductie.Adica un numar de oameni a inceput sa faca diverse lucruri noi, absolut noi si bune (ca Daniel) si unii au vazut si s-au declansat si ei ca sa faca alte si alte lucruri cel putin la fel de bune.
Asta e doar un mic inceput.
Va mai spun inca un mod de lucru al politicienilor, maghiarilor din tara, ungurilor si al altor fiinte care manipuleaza si isi insusesc bunuri materiale cu forta (incepand de la pamant).Toate aceste fiinte se folosesc de principiul judo-ului, si anume, iau energia noastra, daca e buna o consuma iar daca e plina de ce nu le convine o bareaza dar tot o folosesc.Exemplu:firme unguresti sau/si magheresti din Ardeal au luat abuziv pamant, au plantat pe el plante medicinale dar nu numai, au luat lemnul dar nu numai au facut tot cu firmele lor procesarea produselor respectiv au prelucrat lemnul apoi produsele din plante au scris pe etichete ca sunt procesate in Ungauria (atentie la "u"), si un produs care in plafar in mod normal e 4 RON facut asa ca de nebuni pentru prosti e in jur de 40 RON.Cu lemnul la fel, au facut cabane pe care le-au expus firme de-ale lor langa Selgros ceea ce demonstreaza ca toti sunt tot o apa si-un pamant si le vand tot la ...? PROSTI!!!Eu nu va zic Doamne Fereste ca sunteti prosti ci, asa ne considera astia (ei sunt "desteptii" ca le-a mers mereu pacaleala iar pe noi ne considera prosti pentru ca mereu asa ne-am comportat.
Ca si concluzie intelegeti toti va rog, ca orice actiune porneste in primul rand de la un anume mod de gandire.Fara frica si cu curaj in propria creativitate ca Slava Domnului noua ca neam ne-a dat Dumnezeu cu carul.De aia sunt pline marile intreprinderi din lume cu creiere de-ale noastre.Va urez multa sanatate si lucrari de calitate, cum spunea un prieten de-al meu!!!

Unknown spunea...

Sunt cu totul de acord cu trocul ca alternativa la bani, atata timp cat s-au creat sisteme foarte sofisticate ca cetateanul cinstit sa fie jegmanit de agoniseala sa iar banul obtinut cu multa truda sa-i fie devalorizat artificial pentru imbogatirea altora. E drept ca e nevoie si de o cultura economica a poporului. Dar, Eminescu era de parere ca nu e nevoie de foarte multe minti luminate pentru acest lucru. Va propun un citat din geniala sa scriere 'Geniu pustiu':
'...Ei bine, s-o știi de la mine că nimeni nu caută aicea de-a fi aceea de ce trece. Vezi la noi istorici ce nu cunosc istoria, literați și jurnaliști ce nu știu a scrie, actori ce nu știu a juca, miniștri ce nu știu a guverna, financieri ce nu știu a calcula, și de aceea atâta hârtie mâzgălită fără nici un folos, de-aceea atâtea țipete bestiale care umplu atmosfera teatrului, de-aceea atâtea schimbări de ministeriu, de-aceea atâtea falimente. Vei afla mai lesne oameni ce pun la vot existența lui Dumnezeu, decât suflete înamorate în limba și datinele străbunilor lor, decât inimi care să iubească caracteristica cea expresivă a poporului nostru, minți ocupate cu chestiunile de viață ale acestui popor, căruia îi scriem pe spete toate fantasmagoriile falsei noastre civilizațiuni. Divorțul... adulterul umblă cu fețele bolnăvicioase, spoite din gros, măști vii, pe stradele noastre: zâmbind femeilor le stârpește, zâmbind bărbaților îi usucă și cu toate astea noi le dăm serbări și le sacrificăm nopțile iernilor noastre, ne cheltuim tinerețea, care-ar trebui să aparțină lucrului spre realizarea acelor ideale spre care țintește omenirea toată, și familiei... Femeia poporului nostru nu lucrează... are cu ce trăi; bărbatul nu lucrează, căci n-are la ce lucra — toate fabricile din lume concură cu mizerabila sa meserie.

Unknown spunea...

Cât despre inteligența noastră — o generațiune de amploiați... de semidocți... oameni care calculează cam peste câți ani or veni ei la putere... inteligență falsă, care cunoaște mai bine istoria Franței decât pe-aceea a României, fii unor oameni veniți din toate unghiurile pământului, căci adevărații copii de român încă n-au ajuns să învețe carte... oameni în fine care au făptură și caracter de la tații greci, bulgari și numai numele de la mumă — de la dizgrațiata Românie. Și încă dacă și-ar [fi] câștigat prin ceva dreptul de-a se numi români; dar nu. Ei își urăsc țara lor mai rău și mai cumplit decât streinii. O privesc ca un exil, ca o supărătoare condițiune a existenței lor... ei sunt... cum o spun înșii, români de naștere, francezi în inimă — și dacă Franța le-ar procura semidocților noștri avantajele pe care le dă nefericita lor patrie, ei ar fi emigrat de mult... cu toții!
Pre legea mea, urmai, ștergându-mi sudoarea, arată-mi un om care să scrie romanul Mizeriilor acestei generațiuni, și acel om va cădea ca o bombă în mijlocul pustiitei noastre inteligențe, va fi un semizeu pentru mine, un mântuitor, poate, pentru țara lui.
— Schimbați opiniunea publică, dați-i o altă direcțiune, răscoliți geniul național — spiritul propriu și caracteristic al poporului din adâncurile în care doarme, făceți o uriașă reacțiune morală, o revoluțiune de idei, în care ideea românesc să fie mai mare decât uman, genial, frumos, în fine, fiți români și iar români, zise el încet și răgușit.
— Cine s-o facă asta? Nu sunt toți astfel? Nu sunt toți numai receptivi — francezi, italieni, spanioli, tot — numai români nu?
— O! nu trebuie oameni mulți pentru asta... Spiritul public este fapta puținor oameni. O singură frunte unsă cu mirul lui Dumnezeu e în stare să forme din oceanul cugetărilor omenești o singură volbură gigantică, care să se-nalțe din fundul abisului mării până sus în nourii gânditori din cerul luceafărului ce se numește geniu... Arătați-le iasma viitorului și se vor speria de el. Arătați-le unde-ar ajunge de-ar urma tot astfel și se vor întoarce... Dar în fine — adaose el c-un surâs sceptic — de ce să cercăm noi a ridica generațiunea cu umărul? Tot ce se-ntâmplă pe lume rezultă. De-o fi ca ei să se stingă, se vor stinge și cu noi și fără de noi — de nu, nu'.

Unknown spunea...

Si iata parerea lui Eminescu despre cosmopolitism, adica ceea ce in traducerea zilelor noastre ar insemna UE:
'...Cosmopolit? adaose el încet, hm! cosmopolit sunt și eu; aș vrea ca omenirea să fie ca prisma, una singură, strălucită, pătrunsă de lumină, care are însă atâtea colori. O prismă cu mii de colori, un curcubeu cu mii de nuanțe. Națiunile nu sunt decât nuanțele prismatice ale Omenirii, și deosebirea dintre ele e atât de naturală, atât de explicabilă cum putem explica din împrejurări asemenea* diferența dintre individ și individ. Făceți ca toate aceste colori să fie egal de strălucite, egal de poleite, egal de favorizate de Lumina ce le formează și fără care ele ar fi pierdute în nimicul neexistenței, căci în întunericul nedreptății și a barbariei toate națiunile își sunt egale în abrutizare, în îndobitocire, în fanatism, în vulgaritate; ci când Lumina abia se reflectă în ele, ea formează colori prismatice. Sufletul omului e ca un val — sufletul unei națiuni ca un ocean. Când vântul cu aripi turburi și noaptea cu aeru-i brun și cu nourii suri domnește asupra mării și a valurilor ei — ea doarme monotonă și întunecată în fundul ei care murmură fără înțeles; pe când dacă, în senina și albastra împărăție a cerului înflorește Lumina ca o floare de foc, fiecare val reflectă în fruntea sa un soare, iar marea împrumută de la cer coloarea sa, seninul geniului său, și le reflectă în visul său cel adânc și luciu. Când națiunea e-n întuneric, ea doarme-n adâncimile geniului și-a puterilor sale neștiute și tace, iar când Libertatea, civilizațiunea plutesc asupră-i, oamenii superiori se ridică spre a-l reflecta în frunțile lor și a-l arunca apoi în raze lungi adâncimilor poporului, astfel încât în sânul mării întregi se face o zi senină, se răsfrânge în adâncul ei cerul. Poeții, filozofii unei națiuni presupun în cântec și cuget înălțimile cerului și-l comunică națiunilor respective. Dar sunt nouri care, întunecând cerul, întunecă pământul. O, nourii — regi ai pământului vor mâna totdeauna tunetele lor — rezbele asupra popoarelor de valuri; cu toate că acei nori nu sunt alta decât însăși respirarea ghețoasă și întunecată a valurilor nenorocite. Nourii tună, fulgeră și acopăr cu o perdea de fier Soarele aurit, și până ce vor fi ei tirani asupra frunților de valuri, până ce întunericul ce-l aruncă ei prin umbra lor cea mare va pătrunde sufletul adânc al mării c-o noapte rece și tăcută, până atuncea Lumea lui Dumnezeu va fi nenorocită.
Cei mai nalți și mai veninoși nori sunt monarhii. Cei după ei, asemenea de veninoși, sunt diplomații. Trăsnetele lor cu care ruină, seacă, ucid popoare întregi sunt rezbelele.
Sfărâmați monarhii! Nimiciți servii lor cei mai linși, diplomații; desființați rezbelul și nu chemați certele popoarelor decât înaintea Tribunalului popoarelor și atunci Cosmopolitismul cel mai fericit va încălzi pământul cu razele sale de pace și de bine.'

Anonim spunea...

Dar oare acest granar stiti ca are in spate "minunatul" Monsanto, iar peste 70% din culturi (rapita-100%, grau, porumb) sunt deja modificate genetic si aceasta inca de acum cativa ani?..culturile vor deveni din ce in ce mai abundente, iar in conditiile date, partea in care devenim "granarii europei" s-ar putea sa nu mai fie ceva tocmai senzational...

Anonim spunea...

Buna ziua.Asteptam de mult sa citesc astfel de opinii.Cu multi anii in urma spuneam lucrurilor pe nume,si toti ma priveau cu compasiune,atunci cand nu imi spuneau in fata ca am luato razna si ca nu inteleg cat bine ne vor altii,etc.
Va mai spun ca am lucrat in TVR la Viata Satului si Ferma,si dupa filmari,la o cafea se spuneau lucrurilor pe nume.Era prin 95 cand undeva prin centrul tarii,dam de un ROMAN neaos care ne aduce cu picioarele pe pamant povestindu-ne ca a insotit in calitate de om de afaceri o delegatie guvernamentala in Germania.Dupa ce au vizitat obiectivele(industrie si agriculrura)in penultima zi au fost bagati intr-o sala si un tanar de aprox.30 ani,le arata cu un laser pe o harta investitiila nemtilor prin Martinica si Zimbabue.Si acum citez autorul;dupa ce termina neamtul il intreb de ce nu investeste Germania si in agricultura din Romania,ca le-au luat-o inainte turcii? neamtul evita respunsul si ma plimba,il mai intreb odata si dupa o pauza mai lunga vine respunsul;va rog sa uitati aceasta discutie,oricum miine plecati: eu sunt tanar dar stiu ca Romania fecea candva pretul la grau,mai stim si potentialul pamantului vostru,pai daca noi sau francezii investim la voi,ce facem cu fermierii nostrii,ii punem la muzeu? Ptr.cei ce-si amintecs in toamna lui 89 la telejurnal ne-au aratat cum fermierii francezi au aruncat mii de tone de rosii la arcul de triumf.De atunci eu nu am mai vazut o revolta a cuiva din ue. Asta e doar un singur exemplu ptr.cei care inca mai dorm.Oameni buni,vina ne apartine si iarasi un singur exemplu; numai la noi cand vin(si nu numai) sarbatorile se scumpesc toate.Daca nu am fi atat de tampiti si fuduli,n-am mai intra in super si hiper,luam de la buticari sau de oriunde.Sa le ridice preturile la francezi, pai le dau foc aia.Noi ce spunem? e...fereasca Dumnezeu de mai rau,dar noi inghitim umilinta,ne umilim copiii,parintii,bumicii,stramosii.
Acest haos este bine dirijat,in toate domeniile,pentru ca lucrurile sa mearga catre o anume directie.Daca nu ne trezim(eu cred ca numai o minune poate declansa asta)in cativa ani,in casele noastre vor locui cetateni ,,alesi,,(nu romi)...
Oameni buni va rog luati in serios si anuntata(oficial) criza alimentara.Prin 98 cand am auzit,ma intrebam ca prostul,cumpoate fi posibil? este si nu va trece mult timp pana ce butonul va fi apasat,oare si atunci,din fata tvu-lui la capatos voi auzi...e...fereasca de mai rau?
Apropo de tv,stiti ca putem negocia pretul la curent si gaze stand la tv?farasa iesim in strada sa luam bastoane in cap? dar ptr. asta trebuie ca macar locatarii unei singure scari de bloc,(ideal ar fi tot blocul)sa fie la unison si sa astepte cu televiziunile in strada echipele ptr.debransare.Asta in perioada verii,binenteles.Ce ziceti de acest scenariu,ca sa dea bine la tv facem focul in fata blocului sa incalzim laptele ptr.cei mici,noi astia marii ne descurcam.Ma intreb daca vom fi urmati si de ceilalti romani care se tot vaita dar?????
Sau cati dintre vecini nu vor spune ca nu pot rezista fara aerul conditionat,nerealizind in PROSTIA lor ca mult nu si-l vor mai permite,asa cum a pierdut si masina luata prin leasing.
V-as mai spune multe discutii purtate dupa ce camera de filmat era oprita,discutii cu ROMANI ADEVARATI care aveau lacrimi in ochi cand vorbeau de ROMANIA si de cum ne batem joc de ea si de cei care au imbibat acest sfant pamant cu sangele lor.

Spirit Liber spunea...

Scriu acum pentru toti cititorii dar in mod special pentru dnul de la TVR.Am scris mai sus (eu) despre:troc, painici, Ungauria si am de spus si altele, multe altele.
Domnule care ati lucrat in TVR imi sunteti extrem de simpatic, mai ales ca ati scris ca "suntem prosti si fuduli".Acum zambesc.Eu nu ma consider asa, dar m-am simtit bine citind ce ati scris dvs.Sunteti pe gustul si oarecum pe calapodul meu.Vad ca nu stiti, deoarece putina lume stie, ca nemtii au investit FOARTE MULT LA NOI IN TARA SI O FAC SI ACUM, DAR PE SHEST!!!Metoda e urmatoarea: afacerea cutare inseamna ca, cel care vrea asta ofera terenul pe care astia au venit si au plantat ce au vrut ei.Dar sa vedeti smecheria de mai departe.Daca eu ixsulete vreau sa plantez doar pe 500 de metri patrati, NU SE POATE!!! Asta pentru ca ei, lacomii, vor pe suprafete foarte mari!!!Si ce mai zic? Zic asa:"noi asiguram materialul saditor, tratamentele si vrem toata productia pana la dupa 5 ani".Banii pe care ii ia omul care a inchiriat sunt un numar infim fatsa de profiturile acelora.Baraganul e luat de italieni, din cate stiu eu, in Ardeal si-au bagat coada uratii din Ungauria, iar prin vestul tarii s-au mai bagat nemtii.Cel putin.Alta treaba:CEA CU CANEPA!!!Canepa s-a folosit din plin mereu si se facea din ea in primul rand hartie.Acum ungurii bagati in tara noastra cu sila peste noi au taiat lemnul (furat) l-au facut hartie si ni l-au dat noua sa ne stergem cu el la fund (adica hartie igienica), la gura (adica servetele) si casele pe care le-au vandut cu bani grei (e o suma imensa costul unei case din barne).Canepa este de smecherie blocata pentru oameni dar exista fabrica unde credeti ( eu zic ca la Salonta), sa fie unguri sa nu fie? Ei, daca un român de-al nostru a vrut sa cultive foarte putin dar nu pentru aspectul de drog, l-au luat pe sus la politie si ca unde e autorizatia si au bagat frica in el ca sa nu mai aiba curajul altii sa incerce.Am citit un articol ca din canepa se facea pana in anii 1930 profilul de la autovehicule, din cauza duritatii amestecului care se intarea si continea lapte de canepa.Mai departe soiul de canepa care nu-mi vine in cap acum are niste substante speciale pe perisorii de pe frunze si cu uleiul extras se trateaza cu mare succes boli deosebit de grave si in special cele de piele.
Altceva: am vazut ca oamenii cred in efectul chimicalelor asa cum crede majoritatea in doctori.Am vorbit azi cu cineva si i-am spus:"domnule, de ce oamenii zic nu din prima la ceva, daca nici macar nu se apuca sa testeze ( vorbeam de combaterea daunatorilor la plante pe cale naturala (vezi macerat din ardei iute, si multe altele sau ceaiul din ceapa si usturoi care EFECTIV AU EFECTE UIMITOARE!!! Eu nu as zice neaparat ca oamenii fac asta din prostie (desi, pana al urma cine te tine, Dumnezeule, sa testezi ceva!!!) cat din frica, le e teama sa nu rateze cultura.
Daca mai vreti, puneti probleme ca exista solutii doar sa vad ca le vreti si intrebati in legatura cu ele.Asa am si eu un feedback, cum ca nu intru degeaba noaptea pe site-ul asta sa fac conversatie indirecta.
Am uitat ceva si nu mi-ar placea sa ies de pe blogul asta fara sa va spun despre salcia energetica.Desi am mai comentat pe aici despre dispozitivele free energy care exista deja, ele fac si caldura si multe alte bunatati dar le folosesc doar masonii in cerc inchis, in momentul de fatsa salcia energetica facuta praf si apoi peleti face o economie de 80% la combustibilul folosit inainte.Na! Ca sa aveti ce studia si ce realiza! Spor la treaba si sa va dea Dumnezeu sa ii depasiti cu mult pe stricacioasi!

Spirit Liber spunea...

Iar uit si iar revin.Cumparati legume si fructe de la tarani care stau pe jos in afara pietelor.Ei au produsele cele mai sanatoase, desi acest "sanatoase" e relativ in ziua de azi.Leguma si fructul bun de mancat au parfum specific, aroma respectiva si nu sunt dure.Este bine si daca au cate un vierme, il citez pe un om din autobuz care la randul lui il cita pe "nasul meu, colonelul ca astia stiu orice":cand fructul are viermi e de bine ca daca il vrea viermele e bun si pentru om".

Spirit Liber spunea...

Firma care am auzit ca inca are seminte nemodificate genetic se numeste parca Ecoruralis.

Spirit Liber spunea...

Na! In noaptea asta imi vin mai multe idei decat de obicei pentru ca ma stimuleaza faptul ca cititi si va puneti mintile la treaba si mai cu foc decat inainte.
Uitati la ce m-am mai gandit.Am intalnit fiinte care au spirit de afacerist si pe care nu ii intereseaza produsul cat profitul.Pe acest gen de oameni nu ii intereseaza daca dvs cumparati Decis(chimicala impotriva daunatorilor) sau ardei iute, si daca multi dintre dvs va reorientati, ei sunt primii care vor face sa prolifereze produsul cautat.Trebuie schimbat macazul doar in cap si informatia sa circule liber, insotita vizibil de rezultatele pozitive (pe care multi le-au vazut).Nu va spun povesti, tratamentele naturale sunt viabile.

ile spunea...

Imi place imaginea asezata deasupra mesajului, este interesant si copacul singur la capatul aparent al drumului in mijlocul lanului dar si norii de la asfintit. Cine n-a vazut asa ceva in realitate a pierdut ceva dar poate recupera. E si bine e si rau ca s-a facut mult griu. Il vor vinde si plimba toti smecherii din Romania iar noi tot piine scumpa vom avea, in plus tocmai dupa inundatiile din care au dat o lovitura crunta agriculturii Germaniei, tocmai la noi se facu griul ca o ironie a sortii,in statul de la marginea imperiului. Parca e o poveste din satul baietilor Asterix si Obelix. E de rau in Romania: e seceta dar de fapt cam ploua, agricultura e la pamint asteapta sa vina strainii sa o fure. Nu avem petrol dar de fapt avem,rafinariile nu au fost rentabile in miinile romanilor, nici minele nu au fost profitabile, de aceea vor veni altii din afara tarii sa le redeschida,pentru carbune aur,ce s-o mai gasi...Citeam un articol despre CHINA-COLOSUL CU PICIOARE DE LUT. Adevarat este ca inundatiile si alunecarile de teren au evidentiat exploatatrea nerationala a pamintului,ca si constructiile facute de mintuiala; blocurile se duceau cam prea usor la vale. Oare chinezii actuali sa fie constructorii lumii noi? Mai bine sa fie Romania un pitic cu picioare de granit ca poate ne ajuta si natura sa raminem pe loc sa nu ne fure comunitatea casa din fata ochilor. Dupa cum anul acesta sau in 2014 este posibil in Romania un cutremur mai mare, mai sint posibile si niste explozii solare mai importante care sa afecteze intreg pamintul. Sa le ducem pe toate cu intelepciune si rabdare iar cine va veni,cu treaba sau in vizita,sa ne calce pamintul nu vine sa ne dea vine sa ia.