luni, 26 august 2013

Euro-sceptic german: România, printre ţările exploatate de UE pentru revigorarea economiei altor state


Bernd Lucke, membru fondator al partidului Alianţa pentru Germania, consideră că ţări precum România sau Bulgaria sunt exploatate de UE pentru a revigora economia anumitor state membre ale Uniunii.

"Nu se poate pune problema unei solidarităţi deficitare între ţările europene. Problema este că în realitate nu Grecia, Spania sau Portugalia sunt ţările în nevoie, ci ţări precum România, Bulgaria sau cele baltice.
Ele nu primesc în schimb nici un cent de la noi. În locul unei recompense reale, îndatorarea masivă devine criteriul absurd pentru acordarea finanţării", a declarat Bernd Lucke pentru cotidianul german Die Zeit.

"Partidul nostru solicită imediata încheiere a politicii de salvare a monedei euro. Ţărilor din sudul Europei trebuie să li se permită revenirea imediată la moneda proprie.
Această soluţie ar putea duce o creştere a competivităţii economiilor naţionale şi ar putea provoca o creştere economică puternică", s-a exprimat Lucke

Bernd Lucke, profesor de macroeconomie la Universitatea din Hamburg, a devenit, în luna aprilie, purtătorul de cuvânt al Alianţei Electorale 2013, formaţiune politică de orientare euro-sceptică, ce speră să acceadă in Parlamentul german după alegerile ce vor avea loc în luna septembrie a acestui an.

Sursa: Jurnalul


Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/

5 comentarii:

cristi spunea...

No,no...s.au prins si astia!

Unknown spunea...

ce om de omenie. e ceva sa spui adevarul in ziua de azi.

Anonim spunea...

si io care credeam ca vor sa ne ajute sa ne ridicam...unul in carca altuia, ca sa le construim closete cu etaj.

Cine poate fi atat de bou sa creada ca statele mari nu-si urmaresc interesele pe seama celor mici si proaspat intrate, mai ales cele din Barbaricum, nu?

Anonim spunea...

Ce dragutz obiceiul de a scoate din context. Bernd Lucke nu spune deloc ca Romania este exploatata - problema centrala pe care o dezbate este faptul ca se cheltuiesc bani pentru "salvarea" Greciei. El propune (in alt interviu) ca Romania si Bulgaria sa fie "ajutate"(pardon: imprumutate Citat pentru care nici nu e nevoie de traducere "aber die kriegen keinen Cent von uns") pentru a evita imigrarea masiva in Germania.
SURSA: http://www.zeit.de/wirtschaft/2013-08/euro-europa-lucke-brinkhaus/seite-2

Anonim spunea...

Pai da ! nici nu realizam cat au perturbat romanii Europa asta in ultimii zece ani .bietii romani ,naivi,harnici si cu suflet au nimerit in plina revolutie sociala din tari ca ; Italia,Spania ,Anglia ,Germania etc - conflicul fiind intre guverne si cetatenii lor ,cetateni care cereau ,,mai multi bani"pe munca mai putina iar guvernul ,,nu si nu ". Pentru vreo 8-9 ani , si-au tinut economia pe spatele bietilor aia plecati de acasa .Ieftin si functionand bine .Deci ,guvernele au fentat o vreme ,un fel de alba-neagra cu brokerii din dotare ,criza declansata (de ei/sau nu) s-a adancit , banii s-au devalorizat rapid iar cetatenii nu si-au mai permis sa fie "fitosi", speriati fiind ca nu mai gasesc de munca din cauza veneticilor.Acum guvernele rezerva drepul la munca pentru cetetenii lor in general, (sa le arate ca ii protejaza)...si restul nu mai comentez :campanii de denigrare a strainilor ,
cum fac ei planuri sa dreaga "busuiocu" de ochii platitorilor de taxe (sare in ochi).Destepti baieti ,nu? Tipic - avem solutia ,hai sa creem problema . Aia cu "egalitatea in drepturi "au trambitat-o de zece ani incoace de cand au complotat sa ne ,,uniformizeze pe toti " si sa ne ordoneze mondial .De fapt e mai de mult .Mottoul ala cu dezbinarea si stapanirea -hmmm ... vom trai si vom vedea !Totul se intampla cu un scop .Sanatate voua tuturor -