luni, 23 septembrie 2013

CercetătorIi britanici susţin că au descoperit viaţă extraterestră


O echipă de cercetători britanici a anunţat că a descoperit dovada că există viaţă extraterestră, după ce au adunat mostre de particule de la marginea spaţiului extraterestru, la altitudinea de 27 de kilometri în stratosferă, conform publicaţiei The Independent.

Oamenii de ştiinţă au expediat un balon până la altitudinea de 27 de kilometri, balon care a recoltat mostre de particule ce conţin microorganisme despre care oamenii de ştiinţă britanici susţin că nu ar putea proveni decât din spaţiul cosmic.

Profesorul Milton Wainwright a declarat pentru publicaţia citată că “suntem convinşi în proporţie de 95%” că aceste organisme nu-şi au originile pe Pământ.

“După toate informaţiile pe care le deţine ştiinţa din prezent, suntem aproape convinşi că aceste organisme provin din spaţiul cosmic. Nu există niciun mecanism cunoscut prin care aceste forme de viaţă ar putea ajunge până la astfel de înălţimi. Din câte putem spune, pornind de la fizica pe care o cunoaştem, aceste organisme ajung aici din spaţiul cosmic”, a explicat profesorul britanic.

Unele mostre de particule erau acoperite de praf cosmic, fapt ce conferă şi mai multă susţinere ipotezei că ar proveni din spaţiul extraterestru.

“Aceste organisme sunt foarte neobişnuite”, mai susţine profesorul Wainwright, care lucrează la Departamentul de Biologie Moleculară şi Biotehnologie al Universităţii din Sheffield. “Dacă aceste organisme ar proveni de pe Pământ ar fi trebuit să identificăm lucruri comune pe planeta noastră, aşa cum ar fi, spre exemplu, grăunţele de polen. În schimb noi suntem aproape siguri că este vorba despre nişte entităţi biologice ce provin din spaţiu”, a subliniat el, recunoscând însă că în domeniul ştiinţei este greu să ajungi la certitudini absolute.

Echipa de cercetători britanici consideră că aceste microorganisme sunt transportate prin spaţiu de comete. Mostrele de particule au fost adunate cu prilejul unei “ploi de stele” provenită dintr-o cometă. După ce intră în contact cu atmosfera terestră, cometele se topesc,eliberând organismele pe care ar fi putut să le transporte în gheaţă.

Organismele studiate nu sunt, probabil, în viaţă, dar ar putea să conţină material ADN, caz în care ar oferi o nouă confirmare ipotezei care susţine că viaţa nu a apărut pe Pământ ci a ajuns aici din spaţiul extraterestru.

“Pământul este un ecosistem deschis care primeşte în continuu material biologic din spaţiu. Este aproape prea uluitor pentru a putea crede acest lucru”, a mai declarat el.

Sursa: http://www.financiarul.ro/2013/09/23/niste-cercetatori-britanici-sustin-ca-au-descoperit-viata-extraterestra/


Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

4 comentarii:

un pic anonim spunea...

Englezoii astia descopera tot! Celorlalti nu le mai ramane nimic!
Nasol ca se si contrazic la anumite intervale...asa cum le mai cer finantatorii.
Scuze, nu pot fi prea serios, tot descopera coada la pruna.

Anonim spunea...

Da ai dreptate multe mai descopera englezii astia si ei sunt bata la scoala! numai retarzi ! coada la pruna :))

D. Pavel spunea...

Exista de ani buni o teorie care se numeste: PANSPERMIA (adica "seminte" peste tot in univers), dezvoltata initial de un cercetator suedez cred (?)
Urmariti:

http://www.karlsims.com/panspermia.html

Anonim spunea...

Viata extraterestra exista asa cum si noi existam.Ar fi culmea ca D-zeu sa fi pus pe cer atatea planete si galaxii, doar pentru imbecilii de pe Terra, care privesc spatiul si se mira tampi la frumusetea lui."Englezoii" sunt de fapt un centru global de unde se dirijeaza tot pe aceasta Planeta, ca atare totul sau aproape totul incepe cu :" cerecetatorii englezi...".In final, oricare dintre noi, aplecandu-se mai profund asupra vietii, naturii umane, Dumnezeirii din noi, SE POATE ELIBERA, nimic nu ne impiedica, trebuie doar sa ne ridicam valul care ne acopera vederea, in rest...