marți, 3 septembrie 2013

Traian Băsescu și Victor Ponta vor referendum pentru Roșia Montană. O altă manipulare ordinară! Iată de ce:

În condițiile în care această lege de exploatare a minereurilor de la Roșia Montană este una abuzivă, care încalcă alte legi, în condițiile în care redevența de 6% arată o trădare uriașă a interesului economic național, în condițiile în care consecințele ecologice sunt incalculabile și pot afecta acea zonă (dar nu numai!!!) pentru generații, a lansa ideea unui referendum este o ticăloșie! De ce? Pentru că, în realitate, prin acest referendum vom fi întrebați dacă suntem de acord cu încălcarea legii, cu trădarea națională, cu dezastrul ecologic. Cum adică?! Chiar ne cred atât de proști? Ei bine,da!

Faptul că ne vorbesc despre referendum nu arată că sunt democrați ci că mizează pe forța lor de manipulare media. Vor căuta să manipuleze masele cu scene lacrimogene, cu argumente pseudo-științifice și au șanse să obțină, prin referendum, UN AVIZ PENTRU TRĂDARE.

Prin urmare, ideea unui referendum trebuie respinsă categoric, iar lupta în stradă, pentru interesul național, trebuie continuată până la VICTORIE. Putem câștiga, cu toată opoziția presei centrale vândute!

Daniel Roxin

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Partea 1.

Domnule Daniel Roxin

Aseara 02.09.2013 am postat pe contul de facebook Revolutia incepe la Rosia Montana, Bucuresti partea 1 cateva comentarii.
Am primit foarte multe like-uri, dupa care mi-a fost sters contul de facebook.Imediat dupa ce mi-a fost sters contul de facebook a trebuit ca pagina de facebook Rosia Montana,Bucuresti partea "a" sa se inchida pe motiv ca s-a depasit numarul de invitati (peste 10.500)si asa a aparut partea "b".
Am mai patit asa ceva si pe alte site-uri inainte de alegerile din decembrie 2012 in campania electorala. Dupa ce am postat mai multe comentarii au sters un articol intreg cu tot cu 50 de comentarii ale celorlalti comentatori, pentru ca ceilalti comentatori incepusera sa fie de acord cu ce scriam, exact cum s-a intamplat si aseara cu pagina de facebook Rosia Montana, Bucuresti, partea "a".

Pentru ca postarea pe aceasta pagina este limitata la 4096 caractere voi fragmenta cele 4 comentarii postate aseara pe pagina de facebook Revolutia incepe la Rosia Montana, Bucuresti, partea "a".

Postez comentariile si pe pagina dvs pentru ca stiu ca sunteti un om serios care luptati pentru adevar si pentru binele poporului roman.
Ceea ce am scris si eu in comentariile pe care le-am postat aseara pe facebook este in aceeasi directie cu articolul dvs de mai sus. Sper sa nu-mi cenzurati cele 4 comentarii pe care le voi posta in continuare.

Nu se poate ca tradatorii de neam si tara sa ceara prin referendum poporului roman, sa voteze pentru a ceda strainilor bogatiile solului si subsolului Romaniei, pentru care stramosii nostrii le-au aparat cu viata.

NICI O RETRAGERE !!

NICI O PREDARE !!

NICI O NEGOCIERE !!

NICI UN REFERENDUM !!

CU TRADATORII DE NEAM SI TARA NU SE NEGOCIAZA !!

TRADATORII DE NEAM SI TARA TREBUIE SA PLECE “ACASA”, mai exact DUPA GRATII, acolo unde le este locul.

Rosia Montana cu tot aurul, argintul si celelalte metale impreuna cu gazele de sist din Romania nu sunt de vanzare la nimeni de pe aceasta planeta, pentru ca sunt doar ale poporului roman. Rosia Montana si gazele de sist trebuie sa fie doar in proprietatea statului roman, care sa exploateze aceste resurse doar in interesul poporului roman printr-o societate comerciala pe actiuni, prin care numai cetatenii romani, sa poata cumpara actiuni la aceasta societate comerciala pe actiuni, care sa aiba denumirea “Societatea POPORUL ROMAN”. In acest fel in fiecare an romanii vor primi dividende de la “Societatea POPORUL ROMAN”. Daca vor exploata strainii Rosia Montana si gazele de sist, acestia vor avea listari pe bursa si vor castiga si din actiunile, care vor creste de la an la an odata cu aurul, argintul, metalele si gazele de sist, pe care le vor scoate din Romania. Numai statul roman trebuie sa exploateze in interesul poporului roman resursele subsolului Romaniei printr-o societate comerciala pe actiuni numai cu actionari cetateni romani. Atat si nimic mai mult. FARA STRAINI.

Aceasta este SINGURA LEGE PENTRU ROSIA MONTANA si GAZELE DE SIST DIN ROMANIA, care trebuie sustinuta si aparata de catre protestatari si de catre tot poporul roman.

Cu tradatorii de neam si tara nu se discuta, pentru ca dansii nu vor sa discute decat ca sa manipuleze manifestantii in asa fel incat poporul roman sa accepte sa fim prostiti de catre straini. Tradatorilor de neam si tara a inceput sa le fie frica cu adevarat de abia acum, pentru ca generatia tanara a ajuns la varsta la care au dreptul de a protesta in strada si de a vota.

ASA CA, PE EI, pe tradatorii de neam si tara in mod legal prin demonstratii pasnice, organizat in mod inteligent, hotarat si cu mult curaj pentru ca nu au ce sa va faca. Nu-i iertati pentru ca au ingenunchiat in fata strainilor poporul roman / ROMANIA.

Va urma partea 2.

Anonim spunea...

Continuare Partea 2.

Domnule Daniel Roxin

Aseara 02.09.2013 am postat pe contul de facebook Revolutia incepe la Rosia Montana, Bucuresti partea 1 cateva comentarii.
Am primit foarte multe like-uri, dupa care mi-a fost sters contul de facebook si toate comentariile facute pe alte conturi si nu mai apar in nici un grup pe facebook cu contul de facebook care mi-a fost sters. Mi-a fost confirmat de catre alte persone acest fenomen de cenzura. Imediat dupa ce mi-a fost sters contul de facebook a trebuit ca pagina de facebook Rosia Montana,Bucuresti partea "a" unde postasem comentariile, sa se inchida pe motiv ca s-a depasit numarul de invitati (peste 10.500)si asa a aparut partea "b".
Am mai patit asa ceva si pe alte site-uri inainte de alegerile din decembrie 2013 in campania electorala. Dupa ce am postat mai multe comentarii au sters un articol intreg cu tot cu 50 de comentarii, pentru ca ceilalti comentatori incepusera sa fie de acor dcu ce scriam, exact cum s-a intamplat si aseara cu pagina de facebook Rosia Montana, Bucuresti, partea "a".

Postez unul dintre comentarii si pe pagina dvs pentru ca stiu ca sunteti un om serios care luptati pentru adevar si pentru binele poporului roman.
Ceea ce am scris si eu in comentariile pe care le-am postat aseara pe facebook este in aceeasi directie cu articolul dvs de mai sus. Partea a doua la comentariul nr.1 din cele 4 comentarii postate in urma caruia mi-a fost sters contul de facebook este cel de mai jos. Sper sa nu mi-l cenzurati si dvs.

Continuarea comentariului cenzurat pe facebook este mai jos:

===
Strigati ca sa va auda si sa va vada o planeta intreaga, pentru ca sa stie ca romanii s-au trezit si ca ROMANIA NU MAI ESTE SAT FARA CAINI, asa cum a fost pana in prezent de 23 de ani.

AICI ESTE ROMANIA !!

AICI ESTE ROSIA MONTANA !!

AICI ESTE DACIA !!

SI NU SUNTEM DE VANZARE !!

LA PUSCARIE CU TRADATORII DE NEAM SI TARA !!

Urmariti mai jos si luati exemplul lor:

"No retreat. No Surrender. That is Spartan law" - 300
http://www.youtube.com/watch?v=OgFK5PJSLUo

PS. Transmiteti mai departe sa ajunga si la demonstranti. Cine doreste poate sa preia acest comentariu si sa-l posteze pe pagina facebook Rosia Montana, Bucuresti partea "b". A fost o tactica de impartire a cititorilor pe doua pagini de facebook cu denumirea Revolutia incepe la Rosia Montana, Bucuresti, pentru ca demonstrantii sa nu stie pe care sa poasteze filmarile si pozele lor din strada. Majoritatea postarilor din partea “a” ale comentatorilor nu au mai aparut dupa ce s-a infiintat partea “b”. Si erau foarte multe poze si mai ales documente video.

Va urma partea 3.

Anonim spunea...

Partea 3.

Domnule Daniel Roxin

Aseara 02.09.2013 am postat pe contul de facebook Revolutia incepe la Rosia Montana, Bucuresti partea 1 cateva comentarii.
Am primit foarte multe like-uri, dupa care mi-a fost sters contul de facebook si toate comentariile facute pe alte conturi si nu mai apar in nici un grup pe facebook cu contul de facebook care mi-a fost sters. Mi-a fost confirmat de catre alte persone acest fenomen de cenzura. Imediat dupa ce mi-a fost sters contul de facebook a trebuit ca pagina de facebook Rosia Montana,Bucuresti partea "a" unde postasem comentariile, sa se inchida pe motiv ca s-a depasit numarul de invitati (peste 10.500)si asa a aparut partea "b".

Postez unul dintre comentarii si pe pagina dvs pentru ca stiu ca sunteti un om serios care luptati pentru adevar si pentru binele poporului roman.
Ceea ce am scris si eu in comentariile pe care le-am postat aseara pe facebook este in aceeasi directie cu articolul dvs de mai sus. Comentariul nr.2 din cele 4 comentarii postate in urma caruia mi-a fost sters contul de facebook este cel de mai jos. Sper sa nu mi-l cenzurati si dvs.
===

In prezent manifestantii sunt prostiti psihologic, altfel spus MANIPULATI PRIN TELEVIZINI.
ATENTIE LA MESAJELE DE LA TELEVIZOR, pentru ca déjà au pus in miscare ce au mai profesionist in tehnicile de manipulare a maselor prin televiziune. Si-au dat seama ca au gresit tactica aplicata si acum tradatorii de neam si tara bat in retragere pentru a se regrupa. Dansii stiu ca in prezent NU AU CUM SA CASTIGE LUPTA PENTRU ROSIA MONTANA SI GAZELE DE SIST cu poporul roman si vor lansa apeluri la discutii cu protestatarii la diverse televiziuni. Aici reprezentantii protestatarilor VOR FI ATACATI SI CONTRAZISI CU TOT FELUL DE TEHNICI DE MANIPULARE care vor avea ca scop transmiterea de mesaje subliminale in randul telespectatorilor precum ca proiectul este bun pentru Romania iar protestatarii inca nu au inteles acest lucru si trebuie sa fie lamuriti ca si dansii sa fie de acord. Se vor prezenta tot felul de sondaje de opinie manipulatoare prin care se va lansa ideea ca romanii sunt de acord cu Proiectul Rosia Montana intr-un numar mai mare de 50 la suta.

Lansarea ideii de referendum este o tehnica de manipulare a celor care sunt in strada si protesteaza. Tradatorii de neam si tara impreuna cu televiziunile aservite lor, vor doar ca sa castige timp pentru a se regrupa si a face un PLAN DE MANIPULARE IN MASA A POPORULUI ROMAN pentru ca sa-i prosteasca cu ajutorul televiziunilor si ziarelor sa accepte exploarea de catre straini a Rosiei Montana si a gazelor de sist.

Nu se poate ca tradatorii de neam si tara sa ceara prin referendum poporului roman, sa voteze pentru a ceda strainilor bogatiile solului si subsolului Romaniei, pentru care stramosii nostrii le-au aparat cu viata.

NICI O RETRAGERE !!

NICI O PREDARE !!

NICI O NEGOCIERE !!

NICI UN REFERENDUM !!

CU TRADATORII DE NEAM SI TARA NU SE NEGOCIAZA !!

TRADATORII DE NEAM SI TARA TREBUIE SA PLECE “ACASA”, mai exact DUPA GRATII, acolo unde le este locul.

Aceasta este SINGURA LEGE PENTRU ROSIA MONTANA si GAZELE DE SIST DIN ROMANIA, care trebuie sustinuta si aparata de catre protestatari si de catre tot poporul roman.

AICI ESTE ROMANIA !!

AICI ESTE ROSIA MONTANA !!

AICI ESTE DACIA !!

SI NU SUNTEM DE VANZARE !!

LA PUSCARIE CU TRADATORII DE NEAM SI TARA !!

Din seria : “ANTI - MANIPULAREA MINTII UMANE > ANTI - MANIPULAREA POPORULUI ROMAN > MESAJE DE LA ROMANII SI CONDUCATORII ROMANI DIN ISTORIE/TRECUT CATRE TOTI ROMANII DIN PREZENT ATAT DIN INTERIORUL ROMANIEI CAT SI DIN EXTERIORUL ROMANIEI” :

Mesaje din trecut = Video - fond muzical - discursuri despre libertate de la romanii din istorie/trecut catre toti romanii din prezent = 5 minute, 20 secunde =
http://www.youtube.com/watch?v=nxVrfhVktZQ

PS.
Transmiteti mai departe sa ajunga si la demonstranti.
Va urma partea 4.

Anonim spunea...

Partea 5
Domnule Daniel Roxin

Aseara 02.09.2013 am postat pe contul de facebook Revolutia incepe la Rosia Montana, Bucuresti partea 1 cateva comentarii.
Am primit foarte multe like-uri, dupa care mi-a fost sters contul de facebook si toate comentariile facute pe alte conturi si nu mai apar in nici un grup pe facebook cu contul de facebook care mi-a fost sters. Mi-a fost confirmat de catre alte persone acest fenomen de cenzura. Imediat dupa ce mi-a fost sters contul de facebook a trebuit ca pagina de facebook Rosia Montana,Bucuresti partea "a" unde postasem comentariile, sa se inchida pe motiv ca s-a depasit numarul de invitati (peste 10.500)si asa a aparut partea "b".

Postez unul dintre comentarii si pe pagina dvs pentru ca stiu ca sunteti un om serios care luptati pentru adevar si pentru binele poporului roman.
Ceea ce am scris si eu in comentariile pe care le-am postat aseara pe facebook este in aceeasi directie cu articolul dvs de mai sus. Comentariul nr.4 din cele 4 comentarii postate pe facebook Rosia Montana,Bucuresti partea "a" in urma caruia mi-a fost sters contul de facebook, este cel de mai jos. Sper sa nu mi-l cenzurati si dvs.
----

In ziua de astazi SUPREMUL CAMP DE BATALIE ESTE IN MINTEA OAMENILOR Munitia/gloantele sunt cuvintele/informatiile, iar tehnica de lupta este reprezentata in primul rand de catre televiziuni si apoi de catre ziare.

Manipulatorii din politica si mass-media (televiziuni si ziare) au invatat foarte bine asta si vor arunca in lupta cele mai perfide tehnici de manipulare impotriva protestarilor. In linkurile de mai jos veti gasi aceste tehnici de manipulare, pentru ca sa nu cadeti prada acestora.

Si in urmatoarele zile protestatarii vor fi asaltati cu tehnici de manipulare foarte subtile de catre televiziuini. Cititi-le din linkurile de mai jos, pentru ca sa le cunoasteti.

1) Tehnici de manipulare prin mass media la protestele de strada
http://www.realitati.ro/tehnici-de-manipulare-prin-mass-media-la-proteste

2) Tehnici de manipulare – Bogdan Ficeac = text - carte = document pdf =
http://www.semperfidelis.ro/e107_files/public/1321443217_1234_FT36781_tehnici_de_manipulare.pdf

3) Tehnici de propaganda, manipulare si persuasiune in televiziune
http://dorinpopa.files.wordpress.com/2008/04/herjeu-radu-tehnici-de-propaganda-manipulare-si-pers-in-tv.pdf

PS.
NU VA FIE FRICA PENTRU CA TRADATORILOR DE NEAM SI TARA A INCEPUT SA LE FIE FRICA DE PUTEREA GENERATIEI TINERE CARE ARE DREPTUL DE A PROTESTA SI MAI ALES DE A VOTA.

Protestati, dar in mod pasnic si cu multa rabdare, organizare, inteligenta, curaj si hotarare si multa perseverenta !!

Aura spunea...

prina scena care le-a venit la tanc este trecerea pe prima pagina a mortii copilului sfasiat de caini! Ce putea sa emotioneze masele mai mult?? Dar tot la fel stirea putea sa adune si mai multi manifestanti si totul sa ia o turnura impotriva guvernului si nu numai impotriva proiectului Rosia Montana! Se suprapune alegerea europarlamentarilor cu referndumul pt. ca astfel se rezolva si o participare mai serioasa la vot. Ma intreb, oare satul acoperit deja de reziduri cianurice nu este o dovada ca de ani de zile unii isi vad de afaceri iar altii alearga dupa dreptate, lege, avize, etc. de ce firmele pentru care se sacrifica un popor si o tara nu arata ca deja intreprind ceva concret pt. repararea mediului: Cum nu au solutii pt. valea rosie de cianura peste care plage turla bisericii satului tot asa nu vor avea solutii nici pcand toata zona va fi Valea Rosia Cianurii. Firmele si asociatii isi iau aurul si taplasita iar urmasilor nostri le lasam mostenire o manstruozitate a politicii, tehnicii si economiei actuale, dar si a lasitatii noastre. Cat aur au scos pana acum incat au realizat la vedere o asa mare nenorocire cum e lacul de cianura??

george spunea...

vom castiga daca vom fi uniti si cu un punct de vedere comun nu imprastiat si fractionat pe interese(locuri de munca,etc.)limitate...vezi ultima reclama la coca cola(daca ne vom ridica toti in picioare de pe scaune,vom castiga)...

Anonim spunea...

Hopa tortionarul! L-au scos de la naftalina! Prilej de combatere publica pentru ocuparea canalelor de stiri! Au reactivat si vechii analisti sa combata (CTP, etc).

,Alexandru

Anonim spunea...

Toata pleava politico-masonica tremura de frica ca le-a venit sfirsitul.Numai uniti invingem si sigur vom invinge.Instinctul nu m-a inselat in viata si nu ma va insela nici de aceasta data.DOAMNE ajuta!...Mihai Cristian

Maria spunea...

Ai dreptate Daniel ! Ideea referendumului nu este decat o alta cale de manipulare a opiniei publice, o modalitate de falsificare a realitatii, au nevoie ca ticalosia acestui proiect sa fie ,, girata'' de popor.Cu sprijinul majoritatii media. De ce nu au curajul sa spuna un ,,NU'' hotarat acestei mizerii, pe care prin duplicitate si coruptie au provocat-o tot ei, politicienii ? Tu ca politician pe care eu l-am votat ca sa imi reprezinte cel mai bine interesul si idealurile, tu ca politician care se presupune ca slujesti doar interesul national, nu ai puterea si ratiunea de a face ceea ce este cinstit si bine pentru poporul tau ? Atunci nu esti demn de a ma reprezenta !Toata politica facuta de la revolutie incoace nu a fost indreptata catre altceva, decat disolutia statului, slabirea puterii sale pana la anihilare completa, saracirea si disparitia acestui popor. Cu acest proiect s-a atins punctul culminant.Sunt ultimele resurse si cele mai valoroase.Tot ce ne-a mai ramas. Oare cat de prosti si naivi ne mai cred ? Ajunge !Eu vreau sa traiesc intr-o Romanie care este a mea,mostenita de la strabunii mei prin jertfa si patriotism, doresc sa ramana a copilului meu,puternica si integra,vreau sa traiesc demn, aici la mine ACASA si fara sa fiu sclavul nimanui!

Anonim spunea...

Ai dreptate,
Daniel...cu Dumnezeu inainte!
Nu trebuie sa ne oprim sub nici o forma.Acum ori niciodata,sa se termine pentru totdeauna cu Gold-ul.Si cu politicienii corupti!

Simona spunea...

Dar cand au vandut bogatiile tarii strainilor de ce n-au facut referendum? Cand au pus la pamant industria miniera de ce nu ne-au intrebat ,din cate imi aduc aminte tatucul ilici (Iliescu )iesea la toate televiziunile sa ne demonstreze ca minele sunt falimentare ca nu renteaza sa extragi minereu ,ca carbunele nostru nu e bun ,ca nu mai e destul aur etc,etc .Dar ce nu inteleg eu e de ce Rosia Montana ,aurul se extrage mult mai greu cand exista si celelalte mine care pot fi exploatate cu costuri mai mici.Si pana la urma daca ar fi fost sa o exploatam noi si nu strainii eu as fi fost de acord.

Anonim spunea...

Referendum? Categoric NU!

"Astăzi, după ani şi ani de rezistenţă civică, prin acţiuni în instanţă, manifestaţii culturale, petiţii, campanii de presă, festivaluri şi mobilizare pe internet, s-a ajuns în situaţia de a nu mai putea ocroti Roşia Montana decât ieşind în stradă.

Acum, numai solidaritatea noastră manifestată în stradă mai poate sta pavăză pentru ocrotirea Roşiei Montane şi a României."

Aura spunea...

http://www.cotidianul.ro/dragos-tanase-peste-6-milioane-de-dolari-pentru-aurul-de-la-rosia-montana-221602/
acest articol merita comentat pt. a fi bine cunoscut de toti romanii!

Alex spunea...

Romania nu va castiga nici un ban, indiferent de valoarea redeventei sau partii de profit din asociere ! Sigur ! Vezi cazul asocierii de la Baia Mare, dintre Guvernul Romaniei si Esmeralda Exploration Australia, unde aurul a parasit Romania sub forma unui namol, dupa care societatea a intrat in faliment, cu guvern cu tot. Cine face ecologizarea si intretinerea in timp a iazului cu cianuri si zone limitrofe, distrugerea panzei freatice ramane urmasilor, cam asta va ramane castigul nostru estimat de mine si in cazul Rosia Montana, dar la dimensiuni mult mai mari, apocaliptice !

Unknown spunea...

100 % de acord cu tine.

XXXWho spunea...

Nu mizeaza doar pe "forta lor de manipulare media" ci si pe "forta " lor de a numara voturile :)

ile spunea...

Dupa ce BOII au lasat corporatia sa-si faca acte oficiale si ceva amenajari la ROSIA MONTANA (imbecilul PONTA a apucat sa semneze contractul putea sa-i mai duca cu vorba pe aia nu numai pe romani), referendumul le pica bine vinzatorilor.Aflai si eu azi ce se va intimpla daca in urma referendumului se stabileste ca BINE NU SE VA EXPLOATA AURUL LA ROSIA MONTANA DE CATRE FIRMA X. Romania va trebui sa plateasca despagubiri firmei care a ..investit atita... cam ca si cu Bechtelul. Carevasazica poporul roman va alege sa-si dea singur cu stingul in dreptul si uite ce avantaje ar fi avut dar acum nici nu mai scoate nimic ci mai trebuie sa si plateasca. (nici macar ca in faza cu copii;ce vrei, marul mic sau nimic?)Cine a facut contractele paguboase nu va raspunde va plati tot tara,vor plati romanii. Nu zic ca trebuie sa-i lasam se ne fure nu aurul ci ce mai este acolo in minele acelea. Asa plan diabolic nu puteau sa conceapa ai nostri conducatori nici macar caiafa aia de Isarescu. DA trebuie asumate riscurile romanii vor vota la referendum pentru oprirea lucrarilor la Rosia Montana, apoi vor trebui platite despagubiri mai incolo, varianta mai buna decit sa se inceapa de acum lucrari serioase sa apuce tara sa se impinzeasca cu tot felul de retele (chipurile legate de exploatare)> Gindire intunecata am dar este cea mai dreapta varianta. Crin Antonescu a vorbit in somn in mod public: In caz de razboi Romania va fi in prima linie... Gura pacatosului s-a scapat,dar mai banuiam si altii nu numai profetii noi si vechi. De aceea zic eu ca e mai bine sa gonim Gold Corporation din tara acum cit nu s-a puit sa ne impinzeasca toata tara strategic, mai bine neajutorati din cauza noastra decit acoperiti strategic in mod oficial in caz de razboi. Ne ajunge NATO. Si cred ca in caz de.. al IIlea, Romania dupa un timp iar face jumatate de pirueta.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/criza-siria-pirueta-lui-obama-schimba-baletul-diplomatic-311500.html
singura mentiune la articol este ca parlamentul american este mai cumparat decit al nostru(la noi mai sint si tigani si fraieri in parlament,nu e chiar ca la americani:omu"' si papusarul)

Unknown spunea...

interesant!


http://youtu.be/anmmpAhD3Ig

Anonim spunea...

corect modul de a pune problema.

Anonim spunea...

Nu numai aurul si gazele sint ale poporului ci sa se dea inapoi tot ce-au jefuit astia, adica diferenta de la 7 la 700 de miliarde de dolari/euro sau ce-or fi, adica din ceea ce a primit Statul - ia, niste firfirici, acolo - si cat ar fi trebuit sa incaseze. Petromul si toate celelalte, nenumarate, sa fie returnate romanilor, ca n-au fost proprietatea nenorocitilor care fura tot in tara asta, de la alegeri pina la solul si subsolul tarii. Daca e privatizare - dar numai acolo unde e musai - atunci sa fie, in primul rind, in folosul nostru. Daca nu e musai privatizare, atunci munca parintilor nostri sa ramina si sa-nfloreasca sub copii. Trezirea, romani, ca ati dormit destul. Pentru voi si, mai ales, pentru copilasii vostri. Nu va mai mincati omenia pentru o bere si-o fleica. E mai mare rusinea si, in felul asta, pierim.

Anonim spunea...

Da, oameni buni: cand urmaresc emisiunea 'mostenire clandestina" m-apuca tragedia... inainte i-au bagat la zdup si i-au trimis la munca silnica, comunistii, pe cei care-i deranjau; acu', neocomunistii opereaza altfel; inainte, comunistii vroiau sa construiasca societatea socialista multilateral dezvoltata cu cei care ramaneau dupa eliminarea celor care protestau; acu,neocomunistii vor sa duca tara asta in pustiu cu bratele poporului - adica celor care au mai ramas prin tara......

Locuri de munca au fost si vor mai fi; avem o tara atat de bogata ca putem munci doar noi pentru noi; ia sa inchidem cateva banci, sa nationalizam putin pe ici pe colo_ "in punctele esentiale"; oricum tendinta in Europa va fi catre nationalizare; in urmatorii trei ani , adio Euro....

Anonim spunea...

Referendum NU...s-a mai facut un referendum pt reducerea nr de parlamentari si ei s-au inmultit.au distrus toata industria,au depopulat Romania odata cu intrarea in UE,pamanturile vor fi vandute strainilor-ce a mai ramas dupa retrocedari,agricultura performanta la noi in tara pe pamantul nostru fac doar strainii.Ne mai ramasese potentialul turistic,dar cine mai vrea sa viziteze o Romanie cu apele infestate cu cianuri.Mai mult decat atat,odata cu muntii vor sa ne arunce in aer si istoria...SI TOATE ASTEA SE INTAMPLA CU COMPLICITATEA CELOR PE CARE NOI I-AM ALES SA NE CONDUCA.Vorba lui MIHAI VITEAZUL...ROMANI DESTEPTATI-VA CA ATI DORMIT DESTUL



Dana Montana spunea...

Daca va credeti in stare sa luptati mediatic pentru ne-organizarea unui referendum, atunci ar trebui sa fiti in stare sa luptati mediatic si sa castigati pentru ca la acel referendum sa se spuna NU exploatarii cu cianura. Altfel, nu faceti decat sa rupeti in doua sustinatorii Rosiei Montana, asa cum a facut Basescu la referendumul pentru demiterea lui: o parte care voteaza NU si o parte care nu voteaza deloc. Cu riscul de a nu avea norocul lui ca aia care voteaza DA sa fie prea putini, mai ales ca pragul referendumului va fi de 30%. Si aceasta ruptura pe care o generati ma face sa ma intreb de care parte sunteti. Un referendum la care participa toti romanii NU va fi castigat de compania RMGC oricat ar cheltui pe minciuni in media. Fara el, lasati decizia la mana politicienilor ca Ponta, cu doua fete, una in Guvern, alta in Parlament. A raspunde la o intrebare nu inseamna a fi de acord cu legitimitatea ambelor variante de raspuns, ci doar cu legitimitatea intrebarii. Intrebarea este legitima. Noi, poporul roman, daca am vrea, am putea accepta si exploatarea cu cianura. NU VREM si ramane doar sa confirmam asta prin vot, daca ni se ofera ocazia. Asa ca daca va fi, nu exista decat o optiune: prezent si spun NU SUNT DE ACORD CU EXPLOATAREA.

A.I.Cuza spunea...

Frati romani, treziti va, acum este momentul sa facem revolutie adevarata,nu ca cea din 89 facuta de CIA si KGB, sa tragem tradatorii de neam si tara la raspundere,sa curga sange, lasati dracu netul, tv, cluburile si iesiti cu mic cu mare in strada, si asa e prea tarziu,masonii,evreii, UE, FMI si alti straini care vor sa ne faca sclavi si sa ne sacatuiasca de ultimile resurse naturale, Ceausescu ne a infometat ca sa achite datoriile catre FMI si cand am reusit a fost impuscat la ordinul jefuitorilor de azi care ne dau circ si ei fura in voie cu ajutorul tradatorilor din parlament,tradatorul Iliescu a preluat tara bogata si fara datorii,cum nu exista azi tara in lume, si cum a ajuns azi? Plina de datorii, fara economie,industrie,agricultura ,cum vad eu solutia? Cam radicala dar romanul nu e puternic ,unit si bogat decat sub o mana de fier, dizolvarea parlamentului, armata preia atributiile guvernului si presedintelui, arestarea tuturor tradatorilor care au subminat si falimentat economia, iesirea din UE si NATO, scoaterea din tara a tuturor angajatilor FMI si sa fie dictatura militara pana cand romanii vor fi in stare sa aleaga un parlament,guvern,presedinte patriot, loial tarii si poporului ! Amin.

Vera spunea...

Ii rog pe tinerii specialisti care au rupt ousile universitatilor celebre din lume sa faca evaluarea dezastrului ecologic, cultural, patrimonial, pe care firmele Gold l-au produs pana acum,pt. a vedea cine are de plata despagubiri: Sa se cerceteze su planurile de investitii ale primariilor sin Alba si din satele din zona pt. a vedea care a fost participarea bugetara a acestora la realizarea cartierului stramutatilor, de la Alba, a drumurilor de acces, asfaltate, a restaurarilor ide imobile cu care se lauda Gold: Toate inestitiile s-au facut pe barba lui Gold sar cu banii primariilor. Nu erau prosti sa investeasca fara speranta! Si asa, ei au carat din 97 , fara sa mai ceara niscaiva avize, caci nu cresc iazuri cu cianura peste noapte. NU va temeti de gogorita cu despagubirile statului! Ei au de platit costurile dezastrului, disparitia satelor.

Anonim spunea...

in urma cu trei ani, compania RMGC a organizat pe banii proprii o deplasare a jurnalistilor – care au acceptat invitatia, in Noua Zeelanda, pentru ca acestia sa constate ca exploatarile pe baza de cianuri nu sunt nocive. Printre jurnalistii care au acceptat invitatia RMGC se regasesc Robert Turcescu, Ioan T. Morar, Mihai Tatulici, Floriana Jucan si Emil Hurezeanu


De asemenea, compania care este insarcinata sa se ocupe cu ducerea la bun sfarsit a acestui proiect, RMGC, ar fi platit presei peste 12 milioane de euro in ultimii 3 ani pentru unele spoturi publicitare, dupa cum precizeaza Cotidianul.ro


Potrivit sursei citate, cei mai multi bani au fost platiti in 2009, perioada in care guvernul Videanu sustinea proiectul minier. Astfel, cea mai mare suma de bani a primit-o Realitatea TV, nu mai putin de 2,26 milioane de euro. Urmeaza Money Channel, cu 1,298 milioane de euro si ProTV cu 1,94 milioane de euro. Nici TVR nu a ramas mai prejos, televiziunea publica obtinand un profit de 1,092 milioane de euro din rularea unor spoturi publicitare.


In anul 2010, aceeasi companie ar fi schimbat strategia de alocare a bugetelor publicitare in functie de aparteneta politica a posturilor de televiziune si nu de ratingul lor. Astfel, RMGC a platit postul B1TV cu suma de 284.000 de euro, Realitatea TV a primit 230.000 de euro, Antena 1 160.000 de euro, TVR 1 140.000 de euro, iar Antena 3 89.000 de euro.


Şi ziarele au primit de-a lungul timpului bani frumoşi. Spre exemplu, anul acesta, cei mai mulţi bani i-a primit „Săptămâna Financiară", 25,5 mii de euro, urmată de „România Liberă", cu 24,65 mii de euro, „Evenimentul zilei", cu 22,31 mii de euro, şi „Ziarul Financiar", cu 17,65 mii de euro.





MARIA MANU spunea...

ROMANII NU AU NEVOIE DE UN REFERENDUM ,IN SPATELE CARUIA SE ASCUNDE INCAPACITATEA CELOR CARE NE CONDUC,PRIVIND ADMINISTRAREA COMORILOR DACICE DE LA ROSIA MONTANA.SOLUTII BENEFICE PENTRU ROSIA MONTANA EXISTA DOAR TREBUIE CONSULTATI SPECIALISTII ROMANI, IN DOMENIUL MINERITULUI CARE CONSIDERA INTERESELE TARII MAI PRESUS DE ORICE INTERESE PERSONALE.