vineri, 6 septembrie 2013

Uimitor: Simbolul Yin-Yang prezent pe un vas Cucuteni de acum 6.500 de ani!!!


un articol de Daniel Roxin

Pământul acestei țări este plin de surprize uluitoare! Dacă în urmă cu ceva timp vă prezentam mai multe vase cucuteniene de acum 6-7.000 de ani care conțineau simbolul Svasticii (un simbol solar preistoric), ieri am avut PRIVILEGIUL să țin în mână, la Iași, un mic vas cucutenian ce are pictat pe fund (la exterior) simbolul Yin-Yang.

Este o descoperire extraordinară ce ne poate duce cu gândul foarte departe. Dacă îl găsim aici, în România, acum 6.500 de ani, am putea presupune, oare, că de aici s-a răspândit în restul lumii? Nu știm asta cu siguranță pentru că peste 90% dintre vestigiile preistoriei se află mai departe ascunse în pământ; dar ar putea fi așa!

Mulțumită domnului Lector univ. dr. Vasile Cotiugă, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, ieri am putut să fotografiez această comoară a preistoriei și să o țin în mână... În urmă cu aproape 7 milenii, oameni despre care știm încă puține lucruri au folosit acest vas, l-au ținut la rândul lor în mână. Oare care le erau aspirațiile? Cum vedeau lumea? Ce simțeau?...

Misterul înconjoară mai departe o cultură impresionantă, cu o artă excepțională și o longevitate (aproximativ 1.500 de ani) care nu a mai fost egalată de nicio altă cultură.

Yin Yang asa cum este cunoscut astazi
Pentru cei care doresc să știe mai multe despre acest vas ceramic cucutenian ce conține simbolul Yin-Yang (după cum se poate vedea, nu este identic cu varianta lui modernă dar este în mod evident vorba de forma simbolului în primele faze de reprezentare) mai precizez că el a fost descoperit acum 10 ani în localitatea Poduri (lângă Moinești), județul Bacău și se află, în acest moment, în patrimoniul Muzeului Civilizației Cucuteni din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Și pentru că Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași merită sprijinul nostru, îi informez pe cei interesați că se pot înscrie la MASTERUL DE ARHEOLOGIE ȘI CIVILIZAȚIE ANTICĂ al Universității, între 9 și 11 septembrie, un master unde vor avea posibilitatea de a cunoaște arheologia antică și tehnicile moderne de investigație în arheologie. Masterul este organizat cu sprijinul platformei Arheo Invest, una dintre cele mai performante entități de cercetare arheologică interdisciplinară. Astfel, studenții vor învăța, în cursuri specializate, să deprindă metodele și tehnicile de cercetare multidisciplinară în arheologie.

Lector univ. dr. Vasile Cotiugă
Studenții vor avea ocazia să cerceteze în laboratoare de arheo-genetică, datare termoluminescentă și Carbon 14, laboratoare de arheo-zoologie, arheo-botanică, geo-arheologie, arheo-fizică - prospecțiuni magnetometrice, alectromagnetice (GPR) etc., în care sunt implicați cercetători din toate domeniile interdisciplinare.



Informații pentru înscriere: http://history.uaic.ro/
Telefon Lector univ.dr. Vasile Cotiugă: 0744 389 551
E-mail: vasicot@uaic.ro

În final îi mulțumim sponsorului nostru - AD AUTO TOTAL  ( http://www.autototal.ro/ )- cel care susține financiar realizarea filmului "Fabuloasa preistorie din Carpați", un film în care se vor prezenta multe lucruri excepționale din preistoria meleagurilor românești, inclusiv excepționala cultură Cucuteni... Filmul va fi lansat la sfârșitul lunii noiembrie.


Ce care sunt doresc să afle mai multe despre proiectele Asociației Geto-Dacii, pe care o conduc, sunt invitați să viziteze acest site: http://www.geto-dacii.ro/

Daniel Roxin


14 comentarii:

GRIGORE ROTARU spunea...

Fiecare parte a desenului este câte o Lacrimă a Cerului. În domeniul < desenului pe suport spaţial > , Geniul de la Cucuteni încă este neîntrecut . Vor avea curajul a exersa siguranţa liniei numai condeierii de ouă şi autorii odoarelor din lemn . Cineva o să studieze geometria desenului cucutenian : vom fi copleşiţi de surprize. Felicitări pentru articol ! Va invit la adresa :
http://rozetaalbastra.blogspot.ro/2009/02/lacrima-cerului-14.html

Anonimul spunea...

Interesant, oare este adevarat?

Anonim spunea...

Da, pai citeam recent niste comentarii la un articol despre meditatie, cum ca noi "nu avem nevoie de tot felul de ritualuri paganesti care-l aduc pe ala cu coarne", s.a.m.d.
Cica budismul este mai puţin cunoscut la noi... ca sa nu zic respins, intrucat nu a fost religia care a aparut si s-a raspândit in aria noastra geografica... ?!

Anonim spunea...

zvastica langa svastica, ele dau motivul labirintului, plus cel al cochiliei sau spiralei; apar pe acelasi vas, impartit in doua. Erau initiati si in alte cele, nu doar mesteri. Nu stiam de acest vas, unde se afla acum?

Anonim spunea...

zvastica apare, dupa cum se stie, chiar si in America, afara de Persia si India, dar peste tot mult dupa ce a aparut la noi. Oricat ar parea de "fantastic" s-ar putea sa avem, intr-o zi, surprize mari. Incepand de la limba aceasta, despre care am banuiala ca s-ar trage din cea vorbita inainte de Babilon. Cu ceva argumente, dar e inca devreme.

Oricat ne-am invarti, daca e sa largim aria, ajungem la atingeri cu extraterestri antici.

cristi spunea...

Mie.n suta ca de aici a plecat simbolul. Cate lucruri frumoase se vor descoperi de acum incolo...merita sa traiesti!
O astept cu nerabdare pe a ta, ROxin!

Rhoda spunea...

Ma Bucur din toata fiinta mea ,ca ,munca ta ,nu este in zadar ...Pentru tine ...pentru noi ...Ma rog la Dumnezeu sa nu mor ,pana ,nu vom afla Adevarul...Felicitari ,pentru articol ! si ...Mult succes in continuare ! :)

Anonim spunea...

Ce sa fie adevarat ? Ca cei de pe urma vor fi cei dintai? Sau ca cei dintai au fost loviti la gioale sa ramana in urma ?

karma police spunea...

uimitor..sper ca si cercetatorii din afara sa afle si sa promoveze aceste lucruri

Cristina spunea...

Sincer, cand am vazut desenul de pe vas, nu m-am gandit la yin si yang, ci la peste, simbolul lui Iisus, un semn atat de profund incat merita sa il studiem mai atent. In orice caz, pentru mine nu e deloc o surpriza astfel de 'urme' ale radacinilor noastre, e limpede ca suntem 'vechi'. Sper sa ne amintim ca putem fi si intelepti. Doamne, ajuta!

x spunea...

sa fie ying yang doar reprezentarea vectoriala a atomului dupa cum zice teoria lui Nassim Haramein - vezi linkul la secunda 50 si dupa
http://www.youtube.com/watch?v=vYOIBtxxark
fara a fi vorba de vreun misticism

Io spunea...

Exista vase de cucuteni mai relevante referitor la Yin Yang, unde simbolul e complet, cu puncte in el, ca si copia/plagiatul ulterior/modern al chinezilor.
La ce ma refer se vede mai pe la sfarsit in clipul asta: http://youtu.be/FWhiaqek7N0

Io spunea...

Vrei deci sa afli deci "Adevarul".. "pana nu mori" :) ?
Ok. Uite aici cateva videoclip-uri scurte care ti-l arata:

http://youtu.be/uLLAFqAISh4
(Brescia Romaneasca in Italia, existenta acolo ca civilizatie pasnica si avansata mii de ani inainte de aparitia paleozoicilor greci si romani)
Clipul cu Brescia Romana e important caci e facut de italieni, si dovedesc ca noi eram si pasnici (in timp ce romanii erau beligeranti si jefuitori/cotropitori nonstop, dar si ca noi/dacii eram in Italia deja mii de ani inaintea imperiului roman.
Arheologul narator din clip si avertizeaza cu asta lumea sa NU mai falsifice istoria in favoarea lor ca sa obtina azi (pe baza falsificarilor istoriei) foloase materiale si teritoriale ale altor tari, si SA PREZINTE ISTORIA ADEVARATA a lumii.

https://www.youtube.com/watch?v=ij-eRYyqTAk&feature=youtu.be

Expo at Rome Dacian antique gold Romanian Old History:
http://youtu.be/ogoL_53TbXM
Vezi ca italienii spun ca nu ei ne-au civilizat pe noi ci noi pe ei, precum si ca noi (comunitatea stramosilor nostrii daci) am fost primii acolo, in Roma.
After all, Romul si Remu au fost DACI! Razboinicii lupoaicei ;) dacice.

Limba latinã (folosita de imperiul roman) provine din limba româneascã/dacicã anticã(limba primordiala a lumii), limba latina din care ulterior s-au format multe limbi moderne:
http://youtu.be/IKRGORkNgC0

The oldest evidence of writing were found in Europe - (Romania):
http://youtu.be/wf-HozzFzzQ

Marea Geticã = Originea lumii. Originea zeilor si faraonilor egipteni: http://youtu.be/S2MA7JIzuMU

PS la clipul de mai sus:
Faraonii erau "zeii soarelui"/Sun Gods ca si Apollo si toti ceilalti daci/geti antici.
Aici mormintele & mumiile acestor zei ai soarelui, gasite in Asia centrala si China, unde ca si in Egypt si restul globului, construiau piramide.:
http://youtu.be/C76MafUXNec

Stramosii nostrii, getii/dacii inalti si blonzi antici, faraoni ai Egiptului!: http://youtu.be/mgLCr6qlnMA

Dacii/Getii zei ai Egiptului antic, pãrintii primilor faraoni:
http://youtu.be/3MHo0e2oQT8

Aici vezi minutul 21:
Rãdãcinile noastre in istorie! Cele mai adânci din lume:
http://youtu.be/FOXExpgG6xQ

Falsificãri grecesti continue (in istorie): http://youtu.be/vU5HAuRP2RM

Dacii la Troia, Omul si timpul, TVR, Televiziunea Romana: 
http://youtu.be/QgHIkcLPyVY

Swastika/Svastika dacicã, primordialã in lume: http://youtu.be/FWhiaqek7N0
Apropo pt. cei nestiutori care confunda zwastika cu nazismul din WW2:
Zwastika e dacica! (mii si mii de ani la rand) Nu nazista. Ca au folosit-o si nazistii vreo 10 ani.... aia-i altceva ;). E ca si cum lumea de ciuda nu ar mai folosi acum strazile Europei fiindca pe acolo a circulat odata Hitler ;).

Dacii antici din Asia, "Sun-Gods", intemeietorii civilizatiei Chinei:
http://youtu.be/VQIpCxxCO_Y

Granitele Dacilor/Getilor antici erau granitele totalei Europa + Asia:
http://youtu.be/-Es9zvrv0cc

Dacii erau si arianii vedici din India (cele mai vechi documente ale planetei sunt cele vedice!!), din care se lauda mai marii lumii ca se trag, indiferent daca spun adevarul sau mint, TOTI STAU LA COADA sa se laude ca din noi, arianii, se trag! Toti, din antichitate (Darius 1 de ex.) si pana la Hitler, Putin etc.

Geto-dacii, restituire istoricã: http://youtu.be/5JDMRt1p1tc

Io spunea...

Nu e "devreme" deloc sa stii despre limba asta romaneasca.
Aici una dintre informatii:
Limba latinã (folosita de imperiul roman) provine din limba româneascã/dacicã anticã(limba primordiala a lumii), limba latina din care ulterior s-au format multe limbi moderne:
http://youtu.be/IKRGORkNgC0