sâmbătă, 28 septembrie 2013

Un clip inspirațional despre Roşia Montana care te lasă fără cuvinte…



L-aţi urmărit? E adevărat că simţiţi nevoia să-l mai vedeţi o dată? Simbolistica sa este atât de puternică încât orice comentariu este de prisos. Acest clip nu mai trebuie explicat, nici comentat, căci el acţionează la nivel emoţional. Vorbele sunt de fapt ilustraţie, iar imaginea se adresează la un alt nivel decât cel cerebral, scrie Moise Guran pe biziday.ro. 


Am reuşit să iau legătura cu autorii clipului, cei care apar asumat pe genericul de final. Aşa am aflat că sunt amatori, e adevărat pasionaţi de filmare. Florin Cofar, realizatorul, este medic stomatolog la Timişoara. L-am invitat la televizor, dar nu vrea să vină. Şi-l asumă, dar nu vrea să profite de el, preferând un anonimat modest, mai exact un model de contrapunere goanei deşănţate după publicitate din societatea noastră. 

Florin a copilărit într-un sat din zona Roşia Poieni, la fel ca toţi ceilalţi implicaţi în realizarea clipului. L-au făcut acum două săptămâni, în concediu. Şi cam asta este tot ce mai poate fi spus suplimentar, căci detaliile sunt aproape inutile după ce ai văzut aceste trei minute de poezie care începe trist, continuă răscolitor şi se termină pur şi simplu inspiraţional. De fapt, nu se termină. 

Sursa: http://www.financiarul.ro/2013/09/27/urmariti-cu-atentie-acest-clip/



Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău. 
http://frecventa-sufletului.ro/

6 comentarii:

MARIA spunea...

impresionant, reusit clip, ADEVARUL TREBUIE SA IASA LA SUPRAFATA!

Anonim spunea...

Clipul este foarte reusit. Extractia aurului cu cianuri este o bataie de joc la adresa celor
din zona Rosia Montana, o bataie de joc la adresa Romaniei si o bataie de joc la adresa umanitatii.

Black Sirius spunea...

Nu sunt ecologist,ba chiar sunt impotriva ,,timbrului verde",taxei de ,,prima inmatriculare"si aproape impotriva a tot ce desfiinteaza locuri de munca in numele ecologiei,sunt de pare ca natura are putere sa se refaca singura dar sunt impotriva a tot ce distruge natura imediat,aproape ireversibil!Acest video clip demonstreaza ca asta se intampla la Rosia Montana!Nu am ramas insensibil si am scris si transmis mai departe pe blogul meu: http://mondomistere.blogspot.com

Szasz Sebes Paul spunea...

Extraordinar !

Gabriel Maris spunea...

Atentie !
Tinarul patetic din videoclip si-a pus o masca de gaze pe fata , dar nu este cazul.Acolo este un nefericit lac de decantare IN MOD VOIT LASAT SA CREASCA IN ULTIMII 20 de ani. Lacul de decantare este compus din steril ( roca sparta si spalata cu apa din piraie , din care a fost decantat minereul de interes. NU A FOST UTILIZATA NICI O SUBSTANTA CHIMICA PENTRU SEPARARE ci separarea miereurilor ce contin metale pretioase s-a facut gravitational. Acele minereuri imbogatite prin separare , erau transportate la Baia Sprie unde erau tratate intr-un combinat si erau purificate rezultind aur si argint.
Este trist ca sterilul este lasat sa curga la vale impreuna cu apele dar in toate zonele miniere de pe TERRA sterilul este stocat in halde in apropierea minelor.Evident ca se poate utiliza la alte produse ca de exemplu materiale de constructie , iar apele pot fi filtrate si curatate de aluviuni. La Rosia Montana si in cele mai multe locuri din tara noastra aceste operatii nu s-au mai facut in mod INTENTIONAT ! in ultimii 24 de ani . In acest mod s-a creat un pretext sa inchida minele si sa poata apare "SALVATORII "care exploateaza totul foarte curat : vezi dezastrul de la Baia Mare provocat de o firma privata ruseasca ; cine a platit despagubirile ? statul mafiot roman din taxele stoarse de la noi.
Alti "SALVATORI "sint interpusii care vor sa cianureze inima Muntilor Apuseni,la Rosia Montana , dar nu vor reusi niciodata !
E trist ca avem un lac de steril in loc de halda sau intreprindere pentru materiale de constructii , dar va rog dati jos masca de gaze ca nu este nevoie !

Black Sirius spunea...

Gabriel Maris,este bine de stiut si de aflat tot ce tine pana la urma de adevar.Este bine cand cineva este mai ,,in tema" sa aduca si alte argumente,asa o sa fim mai greu manipulati fie ca este vorba de cei ,,pro" sau ,,contra"