luni, 21 octombrie 2013

Fumatul - cum te urâțește și cum îți afectează viața sexuală...


Ştim cu toţii că fumatul favorizează apariţia cancerului pulmonar, dar câte femei ştiu că acest obicei le urâţeşte tenul şi câţi bărbaţi ştiu că fumatul le înrăutăţeşte viaţa sexuală? În încercarea de a realiza un sistem de avertizare mai avansat decât pozele de pe pachetele de ţigări, un grup de cercetători finlandezi a dezvoltat un website interactiv care înfăţişează, fără menajamente, ravagiile fumatului asupra corpului uman, scrie Daily Mail.

Website-ul Tobacco Body a fost creat în colaborare cu Societatea pentru Studiul Cancerului din  Finlanda şi prezintă consecinţele fumatului asupra diferitelor organe ale corpului uman  - un întreg catalog de efecte nocive, de la coşuri şi piele cenuşie până la riscul mărit de apariţie a unor boli foarte dureroase, precum ulcerul gastric.

În cazul femeilor, unul dintre cele mai neplăcute efecte ale fumatului este acela că el favorizează creşterea părului pe faţă sau pe braţe (pentru că măreşte producţia de testosteron, hormon masculin); în plus, pielea capătă o tentă cenuşie, iar fumătoarele sunt mai predispuse la apariţia coşurilor, deoarece fumatul încetineşte circulaţia sângelui, sporind riscul infecţiilor şi făcând acneea mai dificil de tratat.

Fumatul favorizează, de asemenea, apariţia ridurilor, îmbătrânirea prematură a pielii; la vârste egale, nefumătorii au de 5 ori mai puţine riduri decât cei care au fumat câte un pachet de ţigări pe zi, timp de 25 de ani.

Un efect neaşteptat al fumatului este creşterea în greutate, în cazul unor persoane; în categoria fetelor cu vârsta de 16-24 de ani, cele care fumează au cele mai mari şanse de a fi supraponderale, arată cercetătorii.

Fumătorii au părul mai fragil şi mai friabil şi sunt mai predispuşi la încărunţire şi chelirea prematură, comparativ cu nefumătorii.

Fumatul afectează viaţa sexuală a bărbaţilor: încetineşte circulaţia sângelui, deci scade şi afluxul de sânge la nivelul penisului, ceea ce explică de ce fumătorii sunt de două ori mai predispuşi la probleme erectile, în comparaţie cu nefumătorii.

Calitatea spermei este, de asemenea, afectată negativ; densitatea spermatozoizilor este mai mică şi mobilitatea lor mai scăzută.

În plus, fumătorii sunt expuşi şi unui risc considerabil mărit de a face ulcer stomacal, deoarece nicotina reduce capacitatea stomacului de a rezista atacului bacteriei Helicobacter pylori, care determină apariţia ulcerelor.

Site-ul Tobacco Body mai prezintă multe alte efecte ale fumatul sănătăţii şi frumuseţii, atât la bărbaţi, cât şi la femei.

3 comentarii:

un pic anonim spunea...

In dreapta (cum te uiti la figuri)- asa arata acum lacustele ce.si spun politicieni (zambitori, duduie de sanatate si hrana buna, conturi grase,lipsa de griji...),in stanga - tot ei peste putin timp (galbejiti, plini de griji pentru ziua de maine, pentru gamela de zama din puscarii...).
Hai...ca nu mai este mult!

Anonim spunea...

Aceleasi efecte negative le au si medicamentele sintetizate chimic, alcoolul, drogurile, mancarea procesata, organismele modificate genetic si poluarea (chimica, electromagnetica, sonica, mentala si spirituala)

ile spunea...

cei care fumeaza nu fac Prakinson,de aceea cu o fetisoara frumoasa si un corp prea sanatos te poti integra in societatea actuala insa nu vei deveni niciodata shaman.Frunze de prun matase de porumb.. o gramada de ierburi si frunze placute, si nici nu sint droguri.Tigarile din comert sint rele dar si scumpe, cel mai mare dusman este insa societatea romaneasca actuala..asta ne omoara incet si sigur si pe ffrumosi si pe uriti