luni, 14 octombrie 2013

Prima înregistrare video a lui Edward Snowden de când acesta este exilat în Rusia. Spionaj pe scara largă: ""Este vorba de un fel de reţea vastă prin care se supraveghează populaţii întregi" (VIDEO)



WikiLeaks a difuzat sâmbătă ceea ce el prezintă drept prima înregistrare video a lui Edward Snowden de când acesta este exilat în Rusia, în care fostul consultant al serviciilor de informaţii americane avertizează în legătură cu pericolele împotriva democraţiei, relatează Agerpres citând AFP.


"Dacă nu putem înţelege politicile şi programele guvernelor noastre, nu le putem aproba", a afirmat Snowden într-o scurtă înregistrare video difuzată în noaptea de vineri spre sâmbătă pe WikiLeaks, site-ul care a publicat sute de mii de telegrame diplomatice confidenţiale.

Snowden se adresa unui grup de patru foşti membri ai serviciilor secrete americane în cadrul unei ceremonii la Moscova. Joi, cei patru foşti agenţi i-au acordat lui Snowden un premiu pentru "integritatea sa în activitatea de colectare de informaţii".

Un fost analist al CIA, Ray McGovern, a subliniat că asociaţia sa este "mândră să onoreze decizia dlui Snowden de a-şi urma conştiinţa şi de a acorda prioritate binelui comun în loc de a se preocupa de propriul viitor", potrivit WikiLeaks.
"Avem speranţa că şi alţii, cu aceeaşi corectitudine morală, vor urma exemplul său, făcând lumină în zonele de umbră şi dezvăluind crimele care ne ameninţă drepturile civice de cetăţeni liberi", a afirmat Ray McGovern.

Înregistrarea video îl arată pe Snowden în costum negru şi cămaşă albastră, fără cravată, părând relaxat, în cadrul unei cine cu cei patru foşti agenţi americani, într-un loc neprecizat.

Conform agenţiei de presă franceze, Snowden susţine că spionajul la scară largă practicat de serviciile secrete este "foarte îndepărtat" de programele legitime. "Este vorba de un fel de reţea vastă prin care se supraveghează populaţii întregi", afirmă Snowden. "În întreaga lume, oamenii realizează că aceste programe nu ne dau mai multă siguranţă, ci ne slăbesc economia şi ţara, ne limitează libertatea de exprimare, de a gândi, a trăi şi a fi creativ, de a avea relaţii, de a ne asocia liber", le spune Edward Snowden însoţitorilor săi. 

Președintele Braziliei și-a anulat vizita în SUA în replică la dezvăluirile despre spionajul american care i-a vizat corespondența personală

Snowden (30 de ani) a obţinut, la 1 august, un azil provizoriu de un an în Rusia, după ce a petrecut peste o lună în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo, aminteşte France Presse. Tatăl său, Lon Snowden, a ajuns joi la Moscova.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Bine ati venit in IAD! Ma refer la lumea virtuala, desigur. ce este "world wide web" decat un sistem de supraveghere global, posibil al unor intregi populatii?
Ce se urmareste? Control absolut asupra vietilor a milioane de persoane. Daca se cunoaste comportamentul in spatiul virtual al unor populatii numeroase, poti face predictii despre produsele acceptate tacit de acestia prin simpla cautate pe net si le poti influenta comportamentul in lumea reala, adica ai control total asupra bunurilor si vietilor acestora si le poti induce treptat orice idee cretina care iti aduce putere si bani. Pasul doi e ca trebuie sa iti accepte neconditionat ideile, adica trebuie spalati pe creier de orice spirit de fronda remanent. Adica ne aflam in plin proces de depersonalizare a individului prin distrugerea valorilor morale, aducerea la dimensiuni litote a definitiei de natiune si augmentarea nonvalorilor in toate zonele, unde factorii de decizie trebuie sa fie lipsiti de viziune si sa le lipseasca curajul de a gandi in perspectiva la nivel national.
Asistam la un proces de dezmembrare a statului roman fara precedent, numai pentru ca avem resurse in subsol, iar altii vad in tara asta o masina de facut bani pentru ei iar pe noi ca pe niste cetateni de mana a doua ai unor colonii din secolul XXI.
Daca Stalin a gresit atunci cand a fost de acord ca Transilvania sa se alipeasca la trupul tarii mama, va asigur ca Putin nu doreste la gurile Dunarii o Romanie puternica si va face orice sa slabeasca statul roman din orice pozitie. Ungaria nu are resurse minerale dar stim toti ce doreste, iar Uncle SAM e departe si il doare in ciot de noi, ne spioneaza ca la usa cortului si ne vind rusilor pe un pol. Nu stiu daca peste 50 de ani va mai fi Romania mare de aspazi. Sper sa mor inainte ca statul roman sa dispara de pe harta lumii...

Anonim spunea...

POLITICA DE DISTRUGERE A ROMANIEI ESTE EVIDENTA!
DE 24 DE ANI ASISTAM LA ACEST POGROM:EDUCATIONAL,ECONOMIC,CULTURAL...URMEAZA SI GENOCIDUL!!!