vineri, 29 noiembrie 2013

Povestea spectaculoasă a vieții lui Vlad Țepeș. Lucruri pe care puțini le cunosc...


Celebru în afara României datorită invenției tâmpite a unui scriitor care l-a transformat într-un vampir, povestea reală a vieții lui este, după cum spunea un cineast de la Holywood, cu mult mai uimitoare decât fabulațiile comerciale despre legenda lui Dracula.
 
Alături de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc, vă invit în această seară, de la ora 22:00, pe Nașul Tv, să urmăriți emisiunea Adevăruri tulburătoare unde vom vorbi despre povestea spectaculoasă a vieții lui Vlad Țepeș. Cu siguranță unele dintre evenimentele care vor fi relatate sunt necunoscute majorității românilor, ele neajungând vreodată în cărțile de istorie.
 
Nașul Tv se poate recepționa pe toate rețelele digitate de cablu sau pe internet, aici: http://nasul.tv/

Daniel Roxin

P.S. Emisiunea poate fi văzută în reluare sâmbătăt, de la ora 22:30 și duminică, de la ora 11:00.

20 de comentarii:

bunica spunea...

Multumim pentru readucerea in atentie a scrierilor lui Laonic Chalcocondil. Acum am gasit explicatia cumplitei pedepse p care Vlad le-a aplicat-o turcilor, prin tragerea in teapa. Nu a putut ierta umilinta adusa familiei sale prin tratamentul la care a fost supus principele Radu, fratele sau, capuchehaie la curtea sultanului. Tragera in teapa a fost plata pentru umilirea familiei domnesti care, prin extrapolare insemna umilirea Tarii Romanesti.

Ciprian spunea...

"nasultv" se vede in reteaua RDS ?

Anonim spunea...

pe RCS doar in pachetul digital.

Anonim spunea...

Abea astept! Multumesc!

Anonim spunea...

,,Inventie tampita,,?-datorita acestei inventii tampite Romania este astazi cunoscuta

Anonim spunea...

Nasul TV se vede in reteaua RDS, chiar si in pachetul minim de programe, totul este sa-l cauti in grila manuala sau automata de programe din TV-ul tau!

Marius-Lugoj spunea...

Emisiunea este deosebita! Dar...s-a intrerupt de doua ori:la 22:45 si la 22:55 !Parca sunt persoane care nu vor sa stim adevarul !Mi-a placut si citatul in care se spune ca dacii au locuit aici si in 1460,pe vremea lui Tepes si Stefan cel Mare.Dar dacii au fost si pe vremea lui Mihai Viteazul;nu era numit MALUS DACUS???Numele lui Vlad Tepes - DRACUL-arata ca era deosebit de rau,de crud...Dar adaugarea unei litere ,,R"nu cumva s-a facut pentru a ascunde exact ce s-a scris si in citatul de care vorbeam la inceputul comentariului meu?De ce nu ar fi fost VLAD DACUL?Adaugand litera R ...se poate spune ca dacii au disparut cu o mie de ani inainte !!!

Valah spunea...

'Anonim' , nu te supara,da' esti invitat sa iti tii parerile pentru matale.Daca atat te duce capu' ...Viiata'i grele si multi nu poate. Romania'i in starea asta din cauza alora ca tine. Decat cunoscuta pan' minciuni,mia bine invizibila si fericita!!

Rosa spunea...

Am ramas , placut impresionata de cum s-a desfasurat emisiunea . .Felicitari invitatului ,prof .Vasile Lupasc .
Bravo ,Daniel Roxin ! Mult Succes in continuare ! :)

t.j spunea...

ha ha ha ha ha ha ha

pana acum nu am vazut, e un fel de a spune, un idiot mai mare decat anonimul de la h 18. 03, e ceva antologic!

Ascultati si va minunati:

INVENTIE TAMPITA? -DATORITA ACESTEI INVENTII TAMPITE ROMANIA ESTE ASTAZI CUNOSCUTA


Draga Daniel, iti propun sa dai un premiu pentru cel mai idiot romanist care intra aici, fiindca cel mai nu poate fi decat un romanist...de pilda un DVD cu Filmul despre traci si ultima d-tale carte!

geza spunea...

Marele Vlad, Eroul nostru naţional!








Am un mesaj pentru romaniştii dilematici, acum că ne-am întors dintr-un raid: indicaţi-ne numa' poziţia şi vine moşul, cu flăcăii lui, să vă morcovească puţin!

Anonim spunea...

De ce apar intotdeauna indivizi care se cred foarte destepti si care nu stiu cum sa submineze un brand (aflat intre primele 5 din lume ca notorietate) si care ar putea sa aduca tarii foarte multi turisti si implicit bunastarea mult visata? Strainii sunt nebuni dupa acest mit si acest lucru trebuie exploatat la maxim asa cum fac alte tari! Lasati orgoliile stupide si vedeti interesul tarii!

nan spunea...

Minunati oameni are tara asta,domnul profesor chiar a fost "trimis"aici ,acum, pentru a starni interesul adavaratei istorii dacice.Felicitari Daniel si invitatului tau :fiti binecuvantati!

Unknown spunea...

Speram sa pot urmari emisiunea de vineri, 29 noiembrie, azi in reluare dar a fost transmisa parada de ziua nationala. Unde si cand o voi mai putea urmari?

Multumesc!

Viorel - Tulcea spunea...

Felicitari pentru noul film documentar - ''Tracii,istorie ascunsa''.O reusita care lumineaza negura din mintile noastre indobitocite ostentativ atatia ani,si care face sa urle de ciuda,necaz si neputinta corifeii minciunii inca prezenti chiar in spatiul public si politic al zilelor noastre.Nu te lasa,''atacheaza'' - vorba lu' nea Puiu Iordanescu ! ...

tYt68 spunea...

Unde gasim inregistrarea video Povestea spectaculoasă a vieții lui Vlad Țepeș. Lucruri pe care puțini le cunosc...?Multumesc .

Daniel Roxin spunea...

Va fi postat pe internet, probabil maine

ofelia spunea...

Nu am apucat sa vad emisiunea, acum, in weekend sper sa pot veeda pe site reluarea. As fi incantata sa aflu o data mitu din spatele numelui sau si despre viata sa. De cand v-am descoperit urmaresc cu mare interes, fascinatie si entuziasm istoria mea si a poporului din care ma desprind. Este un brand de tara Vlad Tepes, ar trebui sa il exploram si sa il oferim strainilor la maxim. Nu a fost alegerea mea sa fiu romanca, dar poate fi alegerea mea sa fiu mandra sa stiu ca am o istorie extraordinara si ca in vatra mea a fost inceputul acesti lumi.

gogu spunea...

"anonim" desi foloseste cuvinte ce vor sa arate educatia precum "brand" (nu are traducere in romana??) are totusi dreptate ca datorita acestuimit/poveste/nascocire, Romania este foarte cunoscuta. Si un popor inteligent in loc sa vad una sau alta, sa se certe ar fi profitat de acest mit, dezvoltat turismul pe aceasta baza, iar turistilor le-ar fi spus adevarata poveste, a.i. aveam si turisti si aflau si adevarul.
Nu era mai bine sa devenim cunoscuti, faca tara bani si, sa ni se cunoasca istoria adevarta?
Era asa greu de gandit in felul acesta?

polonia spunea...

Pacat ca oameni ca Vlad Tepes nu mai traiesc si in zilele noastre, daca mai traia si era la putere nu mai exista nici un infractor pe aici si Romania devenea o tara model in Europa.
Dar uite ca si asa desi a trait acum sute de ani, datorita legendei lui Dracula aduce faima Romaniei in filmele de la Hollywood.