duminică, 8 decembrie 2013

Povestea spectaculoasa a vietii lui Vlad Tepes. Video pe internet


Celebru în afara României datorită invenției tâmpite a unui scriitor care l-a transformat într-un vampir, povestea reală a vieții lui este, după cum spunea un cineast de la Holywood, cu mult mai uimitoare decât fabulațiile comerciale despre legenda lui Dracula.

Alături de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc, vă invit să urmăriți acest episod al emisiunii Adevăruri tulburătoare unde vom vorbi despre povestea spectaculoasă a vieții lui Vlad Țepeș. Cu siguranță unele dintre evenimentele relatate sunt necunoscute majorității românilor, ele neajungând vreodată în cărțile de istorie.

Daniel Roxin


8 comentarii:

Anonim spunea...

Da chiar doream acest clip cu emisiunea dumneavoastra. Si eu, din cate am auzit la emisiune, cred la fel ca viata lui Vlad Tepes este cu mult mai fascinanta decat romanul lui Stoker. Cu stima si respect, Nicolae.

Tia Dalma spunea...

Vlad Tepes este domnitorul meu preferat!

Nicolae NITA spunea...

Am urmarit cu interes prezentarea despre Vlad Tepes si consider ca realizarea unui film despre adevaratul Vlad Tepes ar contribui la o mai buna imagine a Romaniei in primul rand in fata romanilor (pentru ca aveti date despre care nu s-a stiut nimic)dar si in fata lumii.Foarte impresionanta vizita acelor neozeelandezi la Targoviste dupa citirea cartii domnului Lupasc. Stimate domnule Lupasc, imi permit o sugestie, de a corela actiunile de promovare a turismului cu promovarea cartii Dvs., mai ales ca o aveti deja tradusa in Engleza.Concret cei care promoveaza turismul istoric, in afara pachetului promotional cu pliante sau alt gen da prezentari, sa adaugati si cartea Dvs. care ar veni ca un plus de autenticitate.

loredana magdalena dragomir spunea...

VLAD TEPES este domnirorul preferat si mandria tuturor romanilor.Pacat ca multi "romani " habar nu au de tot ceea ce inseamna a fi roman si ROMANIA.In loc sa isi vanda pielea asa de ieftin ar trebui sa invete din trecut caci nu degeaba se spune ca nu poti intelege mentalitatea unei natiuni a unei tari pana nu -i cunosti istoria

ss spunea...

Stoker a scris un basm pe cind
Tepes istorie

Dan spunea...

Domnitorul Vlad Tepes este unul dintre cele mai stralucite exemple de rezistenta crestina, impotriva semilunei spurcate ce ameninta intreaga Europa crestina din acel secol. Este absolut spectaculos razboiul psihologic dus de catre domnitorul valah impotriva oastelor otomane mult mai numeroase si mai pregatite. O istorie ce merita toata admiratia si pretuirea romanilor,si nu numai...

Anonim spunea...

Unde esti tu Tepes Doamne?

D. Pavel spunea...

Felicitari domnule profesor Vasile Lupasc! Felicitari!

Puisorii de romani trebuie sa cunoasca personalitatea de exceptie a marelui Domnitor Vlad Tepes. Adevarati barbati de stat ca Vlad Draculea / Tepes au facut ca aceasta tara minunata sa NU dispara!

Dupa ce v-am vazut si ascultat cu mare placere NU m-am abtinut si am revazut Vlad Tepes avindu-l ca regizor pe Mircea Dragan iar in rolul lui Vlad pe Stefan Sileanu!
Prima data l-am vizionat chiar la aparitie cind eram student!

Iata adresa filmului pentru pe Youtube pentru copiii de toate virstele care TREBUIE sa-l vada:

http://www.youtube.com/watch?v=VqbagKqtbAQ