duminică, 8 martie 2015

Femeia – un eseu de Daniel Roxin

Ca să îi poți descoperi conturul, lasă-ți mâna să alunece în jurul fiecărei vibrații ce erupe din corpul ei plin de dorință. Modeleaz-o în mii de forme, îmbracă-te cu ea, traversează-i fiecare por până ce nimic nu îți va mai părea străin. Fă o hartă a tuturor culmilor pe care le-a atins ca să știi drumul către cele mai înfiorate îmbrățișări. Și nu uita să o duci pe poteci noi cu fiecare expediție pe care o veți face împreună.

Ca să îi poți simți emoțiile, fă-te țărm în jurul ei. Primește-i valurile cu rezistența pe care ți-o dă stânca crescută în tine. Arată-i că poți să faci față oricărei furtuni și va deveni atât de calmă încât îți vei putea vedea în ea trecutul, prezentul și viitorul.

Ca să îi experimentezi focul interior, trebuie să fii pregătit pentru alchimia pe care femeia trezită o aduce ca dar de nuntă. Dacă nu ți-e frică de puterea ce arde în ochii ei, de jarul în care vrea să-ți consume micimile sufletești, dacă vrei să fii eroul căruia să-i dea torța propriei vieți, atunci transformă-te în aur pur, sub mâna ei fierbinte, și străluciți împreună în întunericul ignoranței din jur.


Ca să îi auzi lumea interioară, acoperă-ți timpanele cu văluri de tăcere și pătrunde în spațiul fără cuvinte din inima ei. Vezi-i părul despletit unduindu-se ca un curcubeu în inima ta și, din octavă în octavă, construiți poduri peste care să împletiți sunetul primordial.

Ca să înțelegi cine e EA cu adevărat, ridică-ți privirea până la începutul tuturor lucrurilor căci în EA vei găsi matricea din care s-a născut, cândva, totul. Ea este dătătoarea de viață, poarta dintre lumi, păstrătoarea tainelor existenței.

Dacă pricepi cine este EA cu adevărat, așează-te cu adorație la picioarele sale și iubește-o până la sfârșitul vremurilor și dincolo de aceasta!…

Daniel Roxin

Zile fericite tuturor femeilor!

14 comentarii:

Unknown spunea...

La multi ani tuturor femeilor din lume. Sunteti ca drogurile, am vrea sa ne lasam de voi da' tot la voi ajungem, pana devenim dependenti de voi asa ca aveti mila de noi si nu ne raniti prea tare cu splendoarea voastra.Na c-am zis-o!

Anonim spunea...

Multumim!
Zile fericite si pline de armonie,tuturor!

Rosa spunea...

...Ea înfloreşte şi face rod dacă primeşte lumină şi căldură...
Minunat eseu !
Multumesc ! :)

Anonim spunea...

Noi,femeile,iti multumim Daniel Roxin...:)
Lectie adevarata despre puterea cuvintelor,izvorate din inima,au forta binefacatoare a gandului divin,aceea de a ajunge pana la Esenta fiintei noastre...cati dintre cei care citesc ceea ce scrii,au puterea de a te lua exemplu?cati dintre barbatii care viziteaza acest blog,unii si comenteaza,afla in ei insisi puterea de a se inalta prin gand si cuvant,dincolo de iluziile acestei lumi in agonie?
Cuvantul si gandul-instrumente divine, cu care toti suntem inzestrati,fara exceptie...daca nu le stim acorda pe frecventa divina,atunci devenim mai saraci in sufletul nostru,iar aceasta saracie atinge si pe cei din jur...
Ne nastem in fiecare moment,prin gandul si cuvantul care emana din fiinta noastra...ne hranim in fiecare clipa,sufletul, cu ceea ce simtim,cu ceea ce gandim si spunem...daca fiecare ar putea auzi „muzica”ce emana din sufletul sau,daca am fi constienti de ceea ce suntem cu adevarat,am simti fara indoiala ca Dumnezeu e si in cuvintele noastre...precum aerul este pretutindeni si toti il respira,fara exceptii...
Multumesc pentru lectie,Maestre...multumesc pentru „muzica”care izvoraste din Sufletul tau,acordat la Izvorul Divin...sa fie spre folosul cat mai multor suflete.

Unknown spunea...

Daniel ... iubirea insasi se defineste pe sine prin tine ... multumim ! Sper sa fii iubit de aleasa ta asa cum tu intelegi iubirea . Mult noroc si numai impliniri iti doresc !

D. Pavel spunea...

Ce frumos pentru cele mai frumoase femei din lume care sint ROMANCILE!

Cel putin 5% dintre ele arata ca niste zeite! Cred ca stiu ce spun!

La Multi Ani tuturor doamnelor din tara!
Romania are mare nadejde in voi, deoarece cu barbatii fabricatii de comunismul lui ceasca cred ca s-au lamurit si curcile!

Anonim spunea...

Iubirea e iubire ,femeile nu sunt femei fara barbati .La Multi Ani INTREGULUI ! Sa fiti iubiti si fericiti .

Rafael spunea...

Candva indragostit fiind nelinistea ma tulbura si mi se intampla lucruri pe care nu le stiam...Noaptea nu dormeam si ziua isi pierdu stralucirea ei;doar o privire a fost deajuns sa aprinda focul ce mi-a aprins inima, si pe drum o vedeam aievea, vorbele veneau aiurea fara sa mai gandesc, incat oamenii spuneau ca-s indragostit. O iubire neimpartasita; alergam catre ea, dar ea fugea departe. Apolo si Daphne, joc periculos a lui Eros...Si ma framantam, unde esti tu stapana a mea, de ce ma nefericesti asa? Am atatea sa iti spun, noaptea sub clar de luna sa ne plimbam si pe o banca sa stam noi amandoi, si lacrimi de voi avea sa stii ca dorul era prea mare; credeam ca te-am pierdut, dar tu esti vie, ai venit la mine, cate lucruri am sa-ti spun, de cand ai plecat; am ramas cazut la pamant, fara putere, dar am plecat intr-o calatorie si am vazut lucruri nespus de frumoase; ce-i cavalerul fara domnita? Ce s-ar face omul fara iubire? Ar mai fi el liber, iar cu libertatea nimic nu se compara, nici cea mai mare comoara de pe pamant; Ghilgames pierdu pe prietenul lui Enkidu si din plans nu se mai oprea , caci jocul jucat de Ishtar razbunatoarea si l-a atins...Omul lovit devine nobil, atunci cand se ridica si porneste in calatoria tainica a lumii, si cate intamplari nepravazute apar? Dar azi esti aici si luna este martora noastra; Serafimii asculta cantecele stelelor si le adora;glasul tau ca al unei ondine, chipul tau, cel mai frumoas de pe intregul pamant; acum totul va fi altfel...Nu mai sunt strain, desi unii asa zic despre mine, retras in vrafuri de carti vechi, citind in limbi vechi si uitate, cautand adevarul, decat lumea cu ale ei probleme nesfarsite; prefer compania lui Homer, caci acest veac, oamenii si-l umplu cu lucruri neimportante, au uitat sa priveasca bolta cereasca si sa asculte cantecul privighetoarei, sa priveasca zborul maiestuos al vulturului, si sa se teama de mania Domnului, atunci cand El trimite stihiile peste ei...Lumea nu mai crede in nimic, doar in banul ispititor si pierzator de suflete. Tot ce au fost, povesti, mitologii, au adevar, numai ei nu cred, si cum spunea Ispirescu " mincinos e cel ce nu crede".

Rafael spunea...

Asa se indeparteaza omul de subiect si nu termina fraza...
Atunci cand tu ai aparut in viata mea petrecuta in liniste, ai tulburat ca o mare infuriata sufletul meu. Cand citeam versuri de dragoste nu le intelegeam deloc, dar acum ma las purtat de ele ca o corabie in valurile marii tulbure. Norii negrii au aparut si au intunecat lumina iubirii, sa isi faca loc. Ai spus ca vei pleca, dar nu credeam defel; eu iti povesteam mitologii si reciteam versuri, dar nu vedeam privirea abatuta a ta ...Voiam sa te fac sa zambesti, dar tu ma priveai cu ingaduinta, te tineam de mana si ma simteam ca un rege ce se plimba cu regina lui, pluteam si ma simteam inaltat in marsul meu visator, nu stiam ca sunt inlantuit dragostei tale...Stiu ca unii spuneau ca de ce umbli cu un ciudat ca mine, tu la care barbatii stilati iti faceau curte, dar stiu ca nu iti placea ca ma jignesc astfel si spuneai lor, ca oricati bani ati avea, nu veti avea bunatatea si sufletul lui cinstit...Cand in noaptea ma trezeam singur, tu sunai si ma linisteam, de ce faceai asta daca nu-ti pasa? Dar tu nu puteai sa stai, sa imi spui prin ce treci, toate problemele tale, cand imi spuneai ca eu traiesc ca un print, fara griji, iar tu plangeai tainic fara ca sa stie nimeni. Neputincios sunt sa nu pot face nimic pentru tine, si ca o stea indepartata privesc la tine, sclipind rece pe cerul intunecat, ea e steaua care nu avea nume, dar o voi numi dupa numele tau. Voi pleca in calatorie si voi altfel, voi lasa deoparte viata mea petrecuta fara griji si voi manca din tot ce pamantul imi va da, voi pleca catre locuri sfinte si voi intalni oameni cuviosi si intelepti, voi fi altfel atunci cand ma voi intoarce, si baiatul care l-ai lasat se va intoarce barbat, calit in lupta vietii...
Caci cu suferinta m-am facut prieten, iar oamenii ma fac nebun. Daca ai stii ca sunt altfel acum, m-am intors, dar mi s-a spus ca tu nu mai esti si nimeni nu mi-a mai dat cuvant despre tine, dar cand vad o floare frumoasa simt ca tu esti, cand vad o lebada alba si gratioasa imi aminteste de tine...Sub lumina lunii argintie ma plimb singur si ma sez pe banca, care obisnuiam sa sedem noi doi, si nu vedeam ochii tai ascunsi de intuneric, lacrimind ca niste cristale, ondina nefericita, si fara de iubire impartasita, sunt aici pentru tine, si dor sunt pentru tine, de ce nu vii?

Kasandra spunea...

Esti talentat si iubit de D-zeu Daniel! Imi place ce ai scris.

Melchisedec spunea...

Au scris poetii mari si scriitori celebri despre tema femei, ce as mai putea eu adauga? Neimplinirea iubirii neimpartasite? Stie cineva cand un porumbel plange atunci cand isi pierde perechea? Cate obstacole trebuie sa treci pentru a invinge zmeul ce tine captiv viata ta, iubirea ta? Intreagul univers se transorma cand iubesti si rebel fara cauza -James Dean-, sau vreun cavaler in cautarea dreptatii-risipite pe pamant de catre tirani-, tirani ai inimii tale nefericite. Nu am sa zic nimic despre femei? Semiramida lupta in razboi ca un barbat sau si mai bine, dar pierde cucernicia sa . Anterior Ghilgames, fara pereche in vitejie refuza pana si pe zeita. Jocul nefiresc al zeilor, care se juca cu muritorii, dar cantati de romantici. Goethe, preamareste sacrificiul iubirii neimpartasite. M.Eminescu descrie tragedia eroului inselat in dragoste si ratacind in Siberii rece si de gheata, si care prefera moartea decat amintirea ei...Realitatea este alta, femeile nu mai sunt femei, ci egale cu barbatii-misc. feminista-, cine pe cine mangaie dupa o zi grea de munca? Cand si el si ea sint tulburati de slujba. Sara:" Doamna" lui Avraam e un ideal de femeie inteleapta; Pururea Fecioara Maria , nadejdea celor fara de nadejde si scaparea pacatosilor pentru mantuire, este nu numai Doamna si Stapana a vietii mele si cad supus inaintea icoanei Ei, caci idealul scris de Rafael, cel ce tamaduieste, ramane amintirea si trairea lui tulburata de atunci, lovind fiind de valurile vietii si nelinistile ei. Acum Melchisedec, dreptul, se retrage in Salim, adica pacea tuturor lucrurilor savarsite si impacat fiind cu toate, zice:' La multi ani tuturor femeilor, caci Inalta Stapana, Maica Domnului nostru spre voi vine si va apara de cel rau, dandu-va copii frumosi si sanatosi precum si sanatate in familiile voastre, sa nu uitati asta? Rugati-va la Ea pentru ca va ajuta mai mult de cat oricine, aici pe pamant...

un pic anonim spunea...

Avem o sansa sa ne salvam...este un nr. mai mare de femei in Romania fata de barbati.

Mihai spunea...

Si cum se impaca adevarul nostru national cu sarbatoarea de 8 martie decretata de iudei si sarbatorita fara discernamint de geto-daci?

Anonim spunea...

Cu toate astea numarul copiilor nascuti este in scadere; daca e sa vorbim de salvare ne gandim la copii si la calitatea educatiei oferita acestora; deci conteaza si calitatea educatiei oferita parintilor cand erau copii...