joi, 20 martie 2014

Jirinovski: Basarabia si Bucovina sa revina Romaniei, iar Transnistria Rusiei

Politicianul rus Vladimir Jirinovski propune ca solutie pentru rezolvarea tensiunilor din Ucraina ca aceasta tara sa renunte la teritoriile straine pe care le-a obtinut in timpul lui Hitler, iar Polonia, Ungaria si Romania sa si le ia inapoi.

“Aceste doua parti ale Ucrainei, de Est si de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internationalism sa ajute in acesta situatie. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare galagie, am fost nevoiti sa-l luam de la Polonia pentru ca armata hitlerista sa ramana cat mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelasi motiv. Iar Bucovina si Basarabia am luat-o in 1939. Daca nu era Hitler, nu atingeam aceste pamanturi”, a declarat politicianul rus intr-o emisiune la postul public de televiziune al Federatiei Ruse, informeaza moldova.org.


In opinia lui Jirinovski, Ucraina nu va fi “cuminte” decat daca face ce ii propune el.

“Ce propun eu? Sa ia Polonia regiunea care ii apartine, Ungaria sa ia Transcarpatia, mai ales ca majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiara. In Basarabia si Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de romana. Romania viseaza demult sa le ia inapoi. Sunt trei tari membre NATO. Transnistria – sa revina la noi, e pamant rusesc. Doar atunci Ucraina se va linisti”, a explicat Vladimir Jirinovski.

Marti, presedintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Mihail Burla, i-a cerut presedintelui Dumei de Stat a Rusiei sa ia in considerare elaborarea unei legi care sa permita Transnistriei alipirea la Federatia Rusa, anunta Vocea Rusiei.

De asemenea, Vladimir Putin a anuntat ca, incepand de marti, Rusia anexeaza Crimeea.

Ca reactie, presedintele Traian Basescu si presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti se vor intalni, miercuri, la Iasi, iar premierul moldovean Iurie Leanca a efectuat o vizita in capitala Ucrainei, Kiev.

“Maine plec, ma duc in Romania si ma intalnesc cu presedintele Basescu (…) Domnul premier la Kiev, eu in Romania. Cu vecinii trebuie sa traim bine si sa stapanim acele probleme care pot fi periculoase sau prezenta pericol pentru frontierele noastre”, a explicat presedintele moldovean. 

Sursa: http://www.nasul.tv/2014/03/19/jirinovski-basarabia-si-bucovina-sa-revina-romaniei-iar-transnistria-rusiei/

3 comentarii:

Anonim spunea...

Rusneacu' a uitat Maramuresu,Pocutia unde si strabunicu a luptat,romanii din Transcarpatia si Bugeacu.Anu asta credca or sa fie surprize mari...100 de ani de la inceperea primului razboi mondial

Anonim spunea...

O sa pice para malaiata si o sa vina rusii si o sa spuna:
-Luati Basarabia, va rugam si nu vreti si ceva in plus?

Anonim spunea...

Declaratia asta referitoare la rescrierea hartii Europei (si "emitentul" ei), imi aminteste de scene din filme si romane vechi cu printese,cavaleri si regi care aveau pe langa ei cate un clovn "echipat corespunzator", cu un costum si un limbaj "colorat".. Clovnul vorbea mai ales cand regele nu putea, sau nu dorea sa vorbeasca..."Bate saua sa priceapa iapa!" Asta e...Iar noi, "om trai si-om vedea!" Deocamdata, vorbesc clovnii..sper ca "regii" sa taca si sa-si vada de circul lor intern. sau sa se bata doar ei, ca pe vremuri, fara a mai implica armatele si popoarele pe care le stapanesc vremelnic...