sâmbătă, 1 martie 2014

Maşina care merge cu aer.

Maşina care merge cu aer. Modelul conceput de Peugeot Citroen va intra curând în producţia de serie 
O maşină care să meargă doar cu aer pare deocamdată un vis imposibil. Aerul este combustibil gratuit, nelimitat şi 100% ecologic. Doi ingineri de la PSA Peugeot Citroen au făcut însă un prim pas în fabricarea acestei maşini, realizând un model hibrid.

Karim Mokaddem a conceput în anul 2010 modelul Hybrid Air. Motorul era bazat pe două  tehnologii deja folosite – sistemul hidraulic şi motorul pe benzină.


Kasim, alături de designerul Andres Yarce, a conceput un sistem de propulsie care foloseşte o pompă hidraulică şi un piston pentru a comprima nitrogenul într-un rezervor numit acumulator de înaltă  presiune.

Nitrogenul presurizat astfel este apoi eliberat şi mişcă fluidul hidraulic, pompa acţionează ca un motor pentru a mişca roţile, apoi fluidul hidraulic ajunge în al doilea rezervor.

Maşina care merge cu aer

În timpul mersului, sistemul va folosi pe rând benzină şi aer, spune Yarce. Motorul pe benzină este util când automobilul trebuie să urce o pantă sau pe autostradă. Yarce şi Mokaddem cred că în oraş maşina poate merge în procent de 60-80% doar cu aer.

Spre deosebire de hibridul electric-benzină, sistemul de propulsie cu aer este mai ieftin şi mai uşor şi poate rezista pe toată durata vieţii autovehiculului. Nu este nevoie de o întreţinere specială.

Maşina cu aer va intra în producţia de serie pentru toate modelele subcompacte Citroen şi Peugeot în Europa, în anul 2016. Nu se ştie exact cât vor costa aceste maşini, dar preţul va fi similar cu al modelelor hidride de până acum.

2 comentarii:

Anonim spunea...

in ultimii 100 de ani au fost mai multe proiecte, de acest fel, care au fost stopate intr-un mod s-au altul, la nivel global exista interesul sa nu se treaca la forme alternative de energie, e vorba de control si sume imense

Unknown spunea...

Sunt atatea solutii chiar de energie gratuita dar inca nu suntem lasati sa le aplicam. Chiar daca unii au dat de asemenea solutii au fost impiedicati sa le ofere iar aceastaimpiedicare a mers uneori pana la crime dupa cate am citit.
De exemplu, nu stiu daca stiti de romanii care au inventat motorul cu apa, l-au testat in fata unora din germania cu televiziuni samd... si ca sa arate ca n-are importanta ce fel de apa pui acolo, s-au urinat in rezervor si au pus si coca-cola(buna utilizare pentru ea alaturi de urina).