marți, 18 martie 2014

Mesajul unui ELEV maghiar pentru colegii care se ameninţă pe motive etnice: "Nu vă mai luaţi după politicieni. Eu am un vis, să fie pace între noi"

Cosmin C. din Sfântu Gheorghe a fost înjurat şi huiduit, după cum a mărturisit şi se arată în comentariile de pe Facebook, după ce a postat o imagine cu tricolorul românesc de Ziua Maghiarilor pe reţeaua de socializare. Un prieten de-al său ungur a sărit în apărarea adolescentului şi a lăsat un mesaj impresionant.

Bedőházi Róbert este un tânăr maghiar care nu a împlinit încă vârsta majoratului, însă a dat dovadă de foarte multă maturitate atunci când a scris acest mesaj.

Văzând că prietenul său, Cosmin, este ameninţat cu moartea pentru că a îndrăznit să-şi spună punctul de vedere chiar de Ziua Maghiarilor (vezi aici detalii: http://danielroxin.blogspot.ro/2014/03/un-baiat-din-sfantu-gheorghe-care-s.html ), Bedőház le-a sugerat atât ungurilor, cât românilor să trăiască în pace şi să nu mai încerce să-şi găsească nod în papură.

Imaginea postată de Cosmin a primit peste 900 de comentarii şi a fost distribuită de aproape 200 de persoane. MAjoritatea mesajelor din dreptul fotografiei erau de ameninţare, motiv pentru care familia tânărului a depus plângere la poliţie. Mai multe detalii găsiţi AICI.

Bedőházi Róbert: "Eu nu pot să înţeleg de ce ne răzbunăm. Nu putem fi prieteni şi să luptăm împreună? Dacă ne certăm în fiecare zi, în fiecare minut, pierdem timpul şi şansa pentru a construi un viitor comun, unde trăim în pace, armonie, prietenie şi înțelegere.
 
Drumul acesta pe care continuăm şi noi maghiarii, dar şi voi românii, unde o să fie numai răzbunare, poate mai târziu o să fie şi mai rău. Ce vrem noi de la viaţă, de la ţară?? Noi ce le aratăm tinerilor? Nu cred că noi (maghiarii, românii, ţiganii etc) vrem să trăim aşa, aici. Ajunge salariile mici, alimentele scumpe, impozitele mari, politicieni corupți, rata ridicată a șomajului, emigrare etc. Acum vrem şi război? Dacă trăim în pace şi luptăm împreună ca să facem un viitor asigurat pentru toata lumea, o să avem şi rezultate bune. 
  
Dar ceea ce facem noi e RIDICOL, nu amuzant, RIDICOL, ne purtăm ca nişte idioti, copii mici, care sunt supăraţi că nu au primit jucăria de la magazin.
 
Tot ce am scris acum este numai opinie personală. Toată lumea (mai ales străinatatea:UE, SUA, CANADA etc. ziare, ştirile ) râd de noi.

 
NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM CÂŞTIGA! Dacă chiar suntem atât de inteligenţi, atunci trebuie să vorbim altfel, într-un mod mai avansat (mai frumos, tolerant, prietenos) nu aşa cum facem acum noi (maghiarii, români). 
 
Prima dată să ne gândim bine ce vrem să scriem, să zicem, dacă ajută ceea ce zicem, scriem sau numai distrugem. Cuvintele vin din inimă, ce avem în inimă, avem şi în gură. Adică ceea ce gândim şi simţim o să iese din gură alcătuind propoziţii sau aratăm cumva ce avem, ce fel de valoare, ce suntem noi, ce viaţă vrem, avem în inimă iubire, sau furie. 
 
Eu sunt maghiar, sunt mândru că sunt maghiar! Dar mă înţeleg bine cu românii, şi Cosmin este prietenul meu.
 
Ultima propoziţie, şi cu asta am terminat: Nimeni nu este perfect, toate lumea vrea o viaţă bună, cum dorim să realizăm visele noastre? Cine are dreptate şi cum pot arăta că eu am dreptate? Ce o să se întămple? Primesc bursă sau bani de la guvern? Acum avem un conflict şi o provocare, adar chiar chiar? Noapte bună tuturor!
 
Eu am un vis. Să fie pace, armonie între noi, prietenie adevărată şi rezultate bune....viaţă schimbată, dar nu aşa cum este acum. Nimeni nu este perfect, numai Dumnezeu este. Noi încercăm doar cumva...", a scris Bedőházi Róbert pe Facebook.

9 comentarii:

unutanu spunea...

se vede ca generatiile ce vin nu mai pot fi prostite de cei ce ne conduc si totodata dau dovada de mai mult curaj. bravo lor

Unknown spunea...

Am spus=o, o repet: nu exista probleme, nicaieri daca nu-si baga politicienii coada. Astia nici n-ar trebui lasati sa se reproduca, nu vedeti ca devin parca din ce in ce mai multi.

Unknown spunea...

este adevarat ce spune acest tanar maghiar! dar cine cere autonomie teritoriala in aceasta tara,romanii sau ungurii? oare este normal ca in Romania sa-ti ceara ungurii sa inveti limba maghiara,altfel nu poti ocupa un loc de munca in judetele Harghita si Covasna? daca este atata corectitudine din partea etnicilor maghiari care pretind ca vor sa traiasca in pace si armonie alaturi de romani ,de ce nu ies in strada si sa manifesteze impotriva acelor extremisti maghiari care nu vor altceva decat dezbinarea tarii romanesti? cand o sa vad o manifestatie maghiara 'PRO Romania Unita'atunci o sa-mi schimb parerea despre ei,dar pana atunci nu ii pot vedea decat ca pe niste lupi flamanzi care abia asteapta sa se infrupte din sangele romanilor.

Anonim spunea...

Legătura dintre Criticatac.ro, Vocea Rusiei şi Ministerul rus de Externe

http://www.george-damian.ro/legatura-dintre-criticatac-ro-vocea-rusiei-si-ministerul-rus-de-externe-5574.html/#ziuaveche

D. Pavel spunea...

Bravo lui si parintilor care l-au educat ca pe un copil normal!
Va ajunge mai departe decit altii ca el care se inhaiteaza cu toti aiuritii care NU stiu daca au vreo meserie sau stiu cum sa-si cistige traiul zilnic!

Anonim spunea...

Da, baiatul are dreptate 100%.Eu propun pt. extremistii maghiari si romani sa-si aleaga o tabara militara si sa se omoare intre ei cu toate revendicarile impreuna, asa scapam de nenorociti.

Anonim spunea...

Sa se ridice cati mai multi tineri,la fel ca Cosmin,Robert,Sabina...acesti tineri pot fi exemplu pentru adultii de azi,curajul lor este de admirat...sa fiti iubiti!

Anonim spunea...

Bravo! In sfarsit, un grup de oameni printre noi inteleg ca noi maghiarii suntem folositi pe post de BAUBAU, atunci cand se doreste deturnarea atentiei de la ceva realmente grav(Fracking, Rosia Montana,GMO permis doar in Ro,cedarea gratuita a padurilor..etc). Daca ati vazut filmul Wag the Dog, prezinta acelasi scenariu de deturnare mediatica. Scoala americana, rusa de manipulare a maselor. Deloc subtila....Sa ne trezim odata prieteni...suntem in acelas rahat, cu totii. Cand nu vom mai avea apa curata de baut, ce o sa facem?

Anonim spunea...

Tot respectul meu pt tine Robert-esti un OM ADEVARAT!!!RESPECT!!!