luni, 24 martie 2014

Pericol maxim pentru România: Peste 70% din teritoriul României a fost concesionat pentru exploatarea resurselor naturale. O parte însemnată este dedicată gazelor de șist!!!

Peste 70% din teritoriul României a fost concesionat pentru exploatarea resurselor naturale. O parte însemnată este dedicată gazelor de șist, concesionări făcute în mare taină. La fel se doreste să se înceapă şi exploatarea lor! Primii români au aflat datorită protestelor din Bulgaria. Imediat, lumea a început să vorbească. Oamenii au început să se informeze. Să protesteze. Cu miile, în toată țara. Acum ţara vuieşte despre gazele de şist! 

De ce oare? 

Suprafetele concesionate de ANRM. Estul Moldovei, sudul Dobrogei si vestul tarii sunt concesionate pentru exploatarea gazelor de şist.


Să ne amintim că anul trecut, când încă nu era la Guvernare, USL ajuta la scoaterea a mii de oameni în stradă la Bârlad împotriva proiectului guvernului lui Mihai Razvan Ungureanu şi se jura că se va opune prin orice mijloace exploatării gazelor de şist în România. Imediat instalaţi la guvernare, după ce au facut campanie împotriva gazelor de şist şi au câştigat alegerile, USL a revenit imediat asupra acestei poziţii. Ba mai mult, a început să dea avize în mare grabă, trecând peste reglementarile de mediu în vigoare, neorganizând nicio dezbatere publică, în ciuda numeroaselor proteste ale populaţiei în toate colţurile ţării, premierul Victor Ponta declarând la o televiziune publică faptul că nu există indicii că ar exista pericole pentru mediu. Aceasta intoarcere la 180 de grade ar trebui sa dea de gandit oricarui cetatean. Ce se ascunde in spatele acestei amnezii extrem de dubioase?
 
 CE SUNT GAZELE DE ȘIST (GDS)

Gazul de şist este acel gaz natural captiv în interiorul formaţiunilor de şist, în porii unor roci dure, cu permeabilitate si porozitate scăzută şi care se află la o adâncimi de circa 3 – 5 km. Deoarece nu se gaseste compact, în pungi de gaz, precum gazul natural convențional, acest gaz se mai numeste gaz neconventional. Gazul de sist, fiind captiv in stratul de roca, trebuie intai sa fie eliberat din fiscurile rocilor, pentru a putea fi adus la suprafață. Acest lucru se face prin folosirea unei metode extrem de noi la nivel mondial, folosita pe scară largă in unele state din SUA (15 state din SUA au interzis aceasta metodă, se va demonstra că nu intamplator), numită fracturare hidraulică (de mare volum).
Important de menționat că, până acum, in România nu s-a extras acest tip de gaz, nici macar experimental. Nu există specialisti români care să cunoasca aceasta tehnologie altfel decât din prezentările firmelor americane care o aplică deja.


Gazele de şist – MAI DEGRABĂ BLESTEM DECAT RESURSĂ

Află despre impactul dezastruos al fracturării hidraulice asupra sănătăţii noastre, asupra surselor de apă, asupra pământurilor agricole, asupra ecosistemului, asupra dezvoltării pe termen lung a ţării.

 SITUAȚIA IN ROMANIA

Până în prezent, în România au fost concesionate, în mod ilegal, pe baza Legii Petrolului nr. 238/2004, zece perimetre în vederea explorării sau exploarii și exploatării hidrocarburilor.  Pentru restul perimetrelor de pe hartă, nu au fost incă semnate acorduri de explorare si exploatare, existând doar concesiuni. Din cele 10 acorduri incheiate, singurele acorduri declasificate la cererea societății civile sunt cele trei acorduri petroliere deținute de compania Chevron in Dobrogea.  Restul, sunt secretizate. Motivul…invocarea secretului comercial!

In tară, oamenii au inceput să se informeze incă de anul trecut legat de nocivitatea gazelor de sist, si au inceput să protesteze. La Barlad un fost deja 5 proteste, cu peste 5000 de participanti de fiecare dată. Au fost intentate procese statului, societatea civilă a reusit, in cazul permietrului Barlad, să blocheze acordarea avizului de mediu pentru inceperea explorarii in 3 comune. Mintind cu nerusinare că explorarea se opreste inainte de faza de fracturare hidraulică, lucru infirmat de brosurile de prezentare Chevron, care spun clar că faza de explorare include inclusiv faza de exploatare experimentală, care foloseste fracturarea hidraulică.

În urma referendumului local organizat în luna decembrie 2012 în Costinești, acesta a fost declarat valid  și a exprimat opțiunea de respingere a extragerii gazelor de șist prin votul negativ a peste 94% dintre cei care s-au prezentat la referendum.

Mai mult, in tară există 17 comune care au emis hotarâri de Consiu Local, prin care se interzice explorarea și exploatarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice în perimetrul administrat: Ghiroda și Moșnita, județul Timiș și Coroiesti, Iana, Gherghesti, Pungesti, Găgesti, Banca, Suletea, Puiesti, Alexandru Vlahuță, Tutova, Băcesti și Pochidia din județul Vaslui si numărul lor este in crestere.

Pe 4 aprilie 2013, 28 de orase au iesit in stradă pentru a spune nu exploatării GDS. Televiziunile centrale nu au reflectat acest moment. Insă momentul a creat ulterior o presiune mediatică, subiectul incepând să fie dezbătut la Tv si in presă din ce in ce mai mult. A fost o victorie a oamenilor. Rovana Plumb, fortată de presiunea mediatică, a anunțat că va organiza dezbateri publice privind beneficiile economice ale extracției gazelor de sist…in conditiile in care Rovana Plumb ar trebui sa prezinte aspectele de mediu in această dezbatere. Toată lumea asteaptă cu interes aceste dezbateri, care probabil vor fi la fel de netransparente ca si dezbaterile “publice” de până acum, cum au fost si cele privind Pactul pentru Energie, lansat cu mare fast la inceputul lunii mai, 2013.

DE CE ORICE OM IN STRADĂ FACE DIFERENTA?
 
La sedinta de guvern din 25 mai, Victor Ponta i-a ordonat Rovanei Plumb să nu se lase intimidată de proteste si sa dea avizele de mediu si să continue să meargă pe drumul “drept” pe care merg americanii, respectând, ca si ei, standardele de mediu (asa cum le-am enumerat mai sus)...

Dacă mai crezi că in Romania deptul la viată pentru tine si copii tăi iti apartine, informează-te,  informeaza-i pe cei din jur si mai ales, iesi in strada. Orice om iesit in stradă inseamna spargerea tăcerii iar pentru ei insemnă o presiune in plus.

Rupeti tacerea până nu e prea tarziu! Cand vor monta sondele, va fi deja prea tarziu!
 
Pentru Apă, viată si natură! Pentru o Românie in care să se nască copii sanatosi!

Romania, in stradă, utltima baricadă! Pentru o Romanie cu cetateni demni si responsabili!

7 comentarii:

Marius - burebista2012 spunea...

Imparat si Proletar de M.Eminescu - video-
https://www.youtube.com/watch?v=10Wtemq9vRc#t=223

mihaela spunea...

buna ziua,
dl.Roxin,de ce nu initiati o petitie??? nu are nici un efect juridic???!! iesitul in strada in modul ....romanesc nu este suficient!!
sinteti o persoana cunoscuta si respectata,aceasta initiativa,venind de la dv.ar avea credibilitate!!!
multumesc

Anonim spunea...

Cand o sa se trezeasca destui va fi prea tarziu. O sa-i ia pe rand, ca la Pungesti. Si putini vor lupta, cati sunt dispusi sa renunte la confort, sa riste?

In momentul asta pare ca e liniste, dar raul avanseaza ca un cancer. Vor face totul ca sa ne dezbine si sa ne sminteasca. Cei care vor sa detina controlul absolut au devenit extrem de perfizi si se vor preta la orice.

Unknown spunea...

Buna.Imi pare rau dar pe Domnul Roxin nu cred ca o sa-l bage cineva in seama daca merge singur .Are nevoie de ajutor.Tara asta are nevoie de ajutor,globul asta are nevoie de ajutor,de ajutorul nostru,al tuturor.Nu mai vreau sa se distruga planeta asta de niste fiinte retardate,inapoiate,care nu au nici o legatura cu bunul simt si cu Dumnezeu.Lor le lipseste mila,compasiunea,dragostea,inteligenta divina.Asa ca nu o sa ne ajute nimeni,toti o sa traga de noi,de pe noi tot ce se poate.Asa a fost de la inceputuri si asa o sa fie si in continuare pana o sa fim goi,sau nu o sa mai fim.Doar daca cineva ne va aduna si o sa luptam pentru cea ce iubim chiar si cu viata(eu mi-as da viata si pentru poienita de sub padure unde m-am indragostit de adevaratelea si L-am intalnit pe Dumnezeu).Imi vine sa plang cand ma gandesc cati si-au dat viata ca tara asta si copii lor sa poata sa se indragosteasca si ei intr-o poienita.Mi-as da viata fara sa stau pe ganduri in orice clipa pentru asta si pentru frumusetile pe care le are Romania si globul asta,dar degeaba daca cei care vor sa schimbe in bine ceva sunt putini.Si problema este si mai mare ca si daca sa zicem ca ne adunam destui de multi nu stiu daca avem vreo sansa impotriva armelor lor de potolire a masei rasculate.Avem nevoie de un conducator capabil si care sa mearga pana la capat orice ar fi,si eu as merge cu el pana la capat si nu numai eu .Ma doare sufletul si imi vine sa plang de durere cand vad in ce vor astia sa transforme tara asta.Nu exista loc pe pamantul asta mai frumos ca aici la noi.,nu exista oameni pe pamantul asta mai frumosi ca la noi.Sper ca ne vom trezi in ultimul ceas si vom izgonii capusele astea care se hranesc cu frumusetea si bogatia Romaniei.Va rog sa ma iertati STRABUNILOR pentru ca las sa se prabusesca ce ati construit VOI pentru noi.Simt cum arde ceva in mine si vreau sa fac ceva sa fie bine,vreau sa pot face ceva ca sa fie bine,nu mai vreau doar sa stau aici si sa citesc despre ce se intampla cu tara asta si sa dau sfaturi.Vreau ca poienita aceea sa fie pentru totdeauna acolo.Nu stiu,dar este pacat ,pentru ca nu este loc mai frumos ca tara asta si globul asta in tot universul.Haideti oameni buni sa facem cumva sa ramana asa.Multumesc Domnule Roxin pentru ca iubiti de adevaratelea,eu merg cu Dumneavoastra pana la capat .

D. Pavel spunea...

Dragi compatrioti,
NU ma faceti antisemit ca NU sint!
De ani si ani de zile romanul a fost - si este - intoxicat cu informatii, cu "gulgute" pentru a fi prostit din aproape in aproape (...).
Romanii si-au pierdut energia comentind mereu si mereu efectele si NU cauzele!
Pentru cei care vor sa inteleaga ceea ce ni se intimpla din 1990 incoace, ii invit sa citeasca (si sa INTELEAGA) urmatoarea culegere de materiale pe care am pregatit-o de-a lungul anilor exact pentru acest scop.
Va rog sa cititi si sa transmiteti mai departe:
Talmudul
http://www.apologeticum.ro/2009/12/talmudul-evreiesc-demascat-o-carte-ce-prolifereaza-crima-rasismul-si-pedofilia/#.UyT2MLmPKM8
Viața unui evreu american în Israel. de Jack Bernstein
http://www.rbnpress.info/wp/viata-unui-evreu-american-in-israel-de-jack-bernstein/
http://www.fara-secrete.ro/un-evreu-denunta-nivelul-incredibil-de-rasism-pe-care-e-bazata-legea-evreiasca/
Partea cu: Israel Shahak – un evreu denunta....

http://khazaria.com/
Si/ sau:
http://www.khazaria.com/brook.html
Jidanii khazari (NU sepharzi!)
http://www.miscarea.net/holocaustul-evreilor-impotriva-romanilor.htm
Holocaustul Evreilor impotriva Romanilor
Si aceste doua filmulete:
http://www.youtube.com/watch?v=t4C08C8cgGo
Povestea Sionismului
http://www.youtube.com/watch?v=y3GMDcFOq0g
The Coverup of Zionist Organized Crime!
http://der-stuermer.com/romanian/Trezirea_la_realitate.pdf
David Duke: Trezirea la realitate (cea mai documentata si profesionala carte care a aparut in USA)

Lectura si vizionare placuta! Cu aceste informatii in minte, veti intelege exact ceea ce se intimpla in tara din 1989 incoace!

Anonim spunea...

Daca se face petitie eu si tot grupul de prieteni o sustinem. Am dat like pe facebook in caz ca se face. Multumesc!

Zob spunea...

Frunză verde trei izmene
Ce mai faci europene?
Baţi aiurea toată strada
Trăind rău şi chiar degeaba.