sâmbătă, 15 martie 2014

România interzice intrarea pe teritoriul naţional a membrilor unor organizaţii extremiste ungare

Ministerul de Interne a luat decizia de a declara persoane indezirabile pe teritoriul României a membrilor a patru organizaţii extremiste ungare - Noua Gardă Ungară, Mişcarea de tineret din cele 64 de comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik.

Prin purtătorul său de cuvânt, Ministerul de Interne a anunţat că a instituit măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi că a solicitat instanţei competente în acest caz declararea indezirabilităţii pentru un număr de cetăţeni ungari, pentru care s-a stabilit cu certitudine că au desfăşurat activităţi extremiste în ţara noastră.


Ministerul de Interne a mai anunţat că a fost demarată acţiunea de informare a autorităţilor ungare şi a persoanelor vizate de măsurile luate.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne nu a precizat dacă printre cei vizaţi se află şi liderul Jobbik, Vona Gabor, precizând că nu poate oferi informaţii suplimentare în acest caz, întrucât pe rol se află în faza de implementare o cauză penală.

Decizia MAI vine după mitingul de luni de la Târgu Mureş, la care au participat şi reprezentanţi ai organizaţiei „64 de Comitate” şi Garda Maghiară - formaţiune interzisă în Ungaria. Extremiştii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu petarde. 

Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/observator/mai-a-luat-masura-declararii-indezirabilitatii-a-membrilor-organizatiilor-extremiste-ungare-663628.html#

11 comentarii:

Anonim spunea...

i sfarsit s-a trezit armata romana! pana acum au dormit!

Gloria Adams spunea...

Armata romana e trimeasa-n lume sa lupte pentru colonistii tamudisti
guvernul mondial denumit noua ordune mondiala care a aruncat europenii in razboaie inca din 1770.
(hegemonia fariseilor/iudeilor)

http://gyazo.com/b3caeb93f308feba98bd144f10267f41

http://gyazo.com/d021b72b80c5761cd3460616c2505795

Unknown spunea...

In sfarsit aud si eu ceva vesti bune

Corina spunea...

si Gabor e pe lista.. puteti sa vedeti pe profilul lui de facebook.. a facut o postare in legatura cu asta. se pare ca nu e prima data cand e declarat persoana indezirabila. https://www.facebook.com/vonagabor/photos/a.10150160184994623.341499.247920204622/10152377922504623/?type=1&theater

Anonim spunea...

Dupa cum arata in poza ,zici ca sunt ,,soimii patriei,, naziste . Ce mandri sunt ei in prostia lor .De fapt ,care le e problema ? Nu le mai ajunge pamantul care il au ? De ce Dumnezeu nu ii face cineva sa priceapa ca celui ce nu-i convine regimul ,e liber sa se care cu boarfe cu tot si cu neamu lui ..................................................................

Anonim spunea...

De multe ori oamenii pasnici sint luati de fraieri pina intro zi cind omul bun demonstreaza ca nui chiar asa.

D. Pavel spunea...

Ralu,

Am vazut cu totii ca jandarmii au fost in stare sa opreasca autobuzele care mergeau spre Pungesti? am vazut cu totii!
Inseamna ca puteau sa le opreasca toate cele 60 de autobuze care s-au indreptat spre Tirgu Mures! De ce NU au facut-o? Pentru ca a trebuit sa-i lase sa se "descrie" singuri! altfel, ar fi inceput sa strige sus si tare cit de civilizati si de pasnici erau ei! Acum insa exista evidenta si DA! Destul e destul!

Anonim spunea...

Daniel, mergi, te rog, catre Apelul preluat de bloguri, cel al lui Victor Roncea, de exemplu.

un pic anonim spunea...

Ce vrajeala...tipic. Pentru cat ii opreste? 3 luni, 1 an sau cat? Mutare electorala. prinde bine, nu zice nimeni nimic, dar este o frectie la picior de lemn. O lucrare adevarata incepe altfel si mai larg, si mai ales nu in an electoral. Sau trebuia inceputa macar acum 10 ani de acesta sau de mult mai mult timp inainte de aista, de ailalti.Nu stiiu de ce dar mi se pare ca au facut chiar pe dos!

Anonim spunea...

Zbigniew Kazimierz Brzeziński, un interesat in problema aceasta a RO.

Anonim spunea...

Cele mai valoroase exponate de tezaur din colecţia Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva vor fi prezentate publicului într-o expoziţie ce se va deschide de azi, 17 martie. Expoziţia intitulată „Obiecte de tezaur din colecţiile Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva“ cuprinde 150 de piese care nu au fost expuse niciodată, toate fiind grupate într-un spaţiu special amenajat în Palatul Magna Curia, sub forma unui depozit de comori din vremea dacilor şi romanilor.

http://ziarullumina.ro/cultura/obiecte-de-tezaur-expuse-la-deva