marți, 18 martie 2014

Un băiat din Sfântu Gheorghe care s-a pozat cu steagul României, de 15 martie, ameninţat pe Facebook. Sanci Kanyo: „Nu-l omorâţi, vin acasă şi vreau şi eu să-i dau"


Un adolescent din Sfântu Gheorghe care s-a fotografiat cu steagul românesc, sâmbătă, având pe fundal mii de maghiari ce sărbătoreau Ziua Maghiarilor, şi a postat poza pe Facebook a primit mai multe ameninţări pe reţeaua de socializare, unde s-a iscat o dispută între români şi maghiari. 

Băiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atârnat de gât, având în spate sute de persoane care sărbătoreau Ziua Maghiarilor de Pretutindeni şi care aveau steaguri ale Ungariei şi steaguri secuieşti, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.


El a postat fotografia pe Facebook, generând o dispută între români şi maghiari.

Până în prezent, peste 440 de utilizatori ai reţelei de socializare au comentat fotografia într-un limbaj vehement, printre ei aflându-se şi mai multe persoane de etnie maghiară care îl ameninţă cu bătaia pe băiat. Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: "În locul tău nu aş mai ieşi pe stradă", iar în altul, David Laszlo scrie: "Cred că meriţi o bătaie mare". Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: "Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Braşov şi în Voineşti", în timp ce Sanci Kanyo scrie: "Nu-l omorâţi, vin acasă şi vreau şi eu să-i dau".

Pe de altă parte, adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susţinătorii acestuia se numără şi Sabina, eleva din oraşul Covasna care anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a mers la şcoală cu o bentiţă tricoloră.

"Sunt alături de tine, Cosmin, şi te susţin pentru că am trecut şi eu prin asta..să nu-ţi fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală şi nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!", scrie Sabina.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a fost depusă nicio plângere în legătură cu ameninţările la adresa băiatului.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna nu au putut fi contactaţi.

Anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna afirma atunci că situaţia creată la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna a fost una singulară şi că orice persoană are dreptul de a-şi manifesta convingerile şi prin purtarea unor însemne naţionale.

Kiss Edit, corespondenti@mediafax.ro

Sursa:  http://www.gandul.info/stiri/un-baiat-din-sfantu-gheorghe-care-s-a-pozat-cu-steagul-romaniei-de-15-martie-amenintat-pe-facebook-sanci-kanyo-nu-l-omorati-vin-acasa-si-vreau-si-eu-sa-i-dau-12281286

16 comentarii:

Gerula spunea...

Bine ca ei au voie sa poarte steaguri unguresti in Romania, iar noi nu avem voie sa purtam steaguri romanesti in Romania. Ciudat .

Anonim spunea...

Bravo,Cosmin!
Sa nu te descurajezi,orice ar fi...Dumnezeu sa te ocroteasca,sa te inspire,sa afli in sufletul tau puterea de a merge mai departe,alaturi de cei care simt si gandesc la fel ca tine...Sa fii binecuvantat!

Unknown spunea...

daca ar fi sa fie invers,romanii sa fie in tara maghiarilor si sa vrem drepturi pe care maghiarii le cer in Romania ,cu siguranta ar face cu noi ce au facut nemtii cu evreii. suntem prea toleranti cu aceste 'jeguri' de animale numite 'maghiari'.

RORY spunea...

ACEST TANAR ROMAN ESTE AMENINTAT PT. CA POARTA STEAGUL ROMANESC IN ORASUL LUI. PRACTIC, ESTE AMENINTATA CONSTITUTIA ROMANA, ESTE AMENINTATA LIBERTATEA DE EXPRIMARE A ROMANILOR IN TARA LOR,ADICA, ROMANII SUNT DISCRIMINATI. LEGILE ROMANIEI TREBUIE RESPECTATE DE ROMANII DE ORICE ETNIE, ASA CA ORGANELE IN DREPT CARE SUNT PLATITE SA APERE LEGILE TARII, CONSTITUTIA, TREBUIE SA SE AUTOSESIZEZE , SA IA ATITUDINE. CE PLANGERI ASTEPTATI DOMNILOR CU LEFURI GRASE?
ZIUA NATIONALA A ROMANILOR DE ORICE ETNIE ESTE PE 1 DECEMBRIE. ALTE ZILE ALE TUTUROR ........SA SI LE SARBATOREASCA ETNIILE IN TARA CARE ARE ZIUA RESPECTIVA , NU IN ROMANIA.RUSII I-AU DUS PE ROMANII DIN BASARABIA IN SIBERIA, IA SA PLECE SI UNGURII IN PUSTA UNGARA, IN SIBERIA, SI AUTORITATILE ROMANE SA POPULEZE HARGHITA, COVASNA CU ROMANI DE ORIGINE ROMANA. SA LI SE FACA UN BINE DOMNILOR ROMANI DE ETNIE MAGHIARA SI SA FIE PUSI IN TREN VIA BUDAPESTA. DRUM BUN SI LINISTE IN ROMANIA !

Doina Sterea spunea...

Poate că ideea tânărului a fost aceea de a demonstra simplu dar concret că simbolurile tuturor etniilor,credinţelor,religiilor,etc, au locul lor şi încap fără probleme pe suprafaţa bunului Pamânt.Atunci, de ce ar trebui să dezbată unii o temă care de fapt nu există ? Întreb, nu dau cu parul şi aştept răspunsul de la cei implicaţi (adică de la cei care postează ameninţări!).

Anonim spunea...

Nu inteleg ce nevoie avea acest adolescent sa faca asa ceva ....atata timp cat ai libertatea de a te intovarasi cu cine vrei nu trebuie sa inciti la disputa...cei care au comentat pro si contra( 440 persoane)daca ar fi tratat cu indiferenta ,acest pusti ar fi ramas in anonimat.....suntem liberi sa sarbatorim tot ce dorim ,atata timp cat nu deranjam pe cei din jurul nostru.

Anonim spunea...

Pai atit, SRI nu comenteaza? Consiliul de Aparare cu Basescu in frunte e plecat la pescuit ??

Anonim spunea...

Vreau sa vad cine se ia de el si o sa'i tai eu gatu'...!!

Anonim spunea...

Ceea ce a fa cut pustiul cu steagul
Romaniei este o sfidare, o incitare. De ce nu a iesit nimeni cu steagul Romaniei de ziua
Irlandei ? Sunt roman din Ardeal. Nu vreau sa spun mimic mai mult.

Anonim spunea...

Pe vremea lui Ceausescu, daca indraznea vreun ungur sa zica ca asta e tinut unguresc, era impuscat. Dar impuscat bine de ramanea culcat pe veci...

Clica lui Basescu a facut sa se ajunga aici in ultimii 8 ani cat i-a cooptat pe unguri la putere si nu le-a refuzat nimic de frica sa nu iasa din coalitie si sa piarda majoritatea...

Acum- asta e rezultatul...

Anonim spunea...

Cine credeti voi oare ca o sa faca curat in aceasta tara greu incercata?...un sistem corupt, mafiot,politico-masonic, aservit intereselor straine si ingenunchiat in fata mariei sale, BANUL...?Nu,nu o sa faca acestia niciodata asa ceva, pt. ca au deja sufletele vindute.Doar noi, toti cei care ne-am trezit si ne vom unii intr-un gind si o fapta vom schimba aceasta tara.DOAMNE ajuta!Un...OM

Anonim spunea...

Bozgori astia trebui incinsi un pic,tara ma tampita si toleranta ca romania nu exista,oameni de kkt , lasi,dusmanosi,invidiosi,ofticosi,indolenti,nesimtiti,etc,o sa ne f...a tigani si bozgori de idioti ce suntem.Spurcati astia cand au venit la bucuresti la meciul cu romania a devastat tot ce le-a iesit in cale si prosti de romani se ascundeau in case,asta ne invata antena 1,lasitate,gata e momentul sa stopeze tupeu astora.

Anonim spunea...

Interesant ca pe vremea lui ceausescu nu existau aceste manifestari unguresti. Daca vor drepturi sunt liberi sa plece unde vor si unde cred ca au drepturi depline. Traiesc in Canada o tara multiculturala, dar aici nimeni nu se supara sau ameninta daca la o sarbatoare a unei minoritati cineva se fotografiaza cu steagul Canadei.

Anonim spunea...

Cati romani de etnie maghiara au fost amenintati de catre romanii adevarati ca afiseaza steagurile unguresti pe teritoriul Romaniei ? As vrea sa raspunda ungurii care mananca paine romaneasca si beau apa din acest pamant.

RORY spunea...

CAND AU SARBATORIT ROMANII ZIUA TUTUROR ROMANILOR IN UNGARIA ?

CAND AU CERUT ROMANII O BUCATA DIN UNGARIA ?
TANARUL ROMAN ARE TOT DREPTUL SA SE PLIMBE IN ROMANIA CU TRICOLORUL ROMANESC PE EL, LA EL, LA VEDERE,ESTE IN TARA LUI.

DACA ZECILE DE UNGURI CU ZECILE DE STEAGURI SI TOT FELUL DE SLOGANE ANTIROMANESTI NU AU INCITAT, CUM DE IL ACUZATI PE UN TANAR ROMAN CA INCITA PURTAND UN SINGUR INSEMN ROMANESC.
CINE A INCEPUT CU AMENINTARILE ?

DE CE SA RAMANA ANONIM TANARUL ROMAN ?

AUTORITATILE ROMANE SA AIBA FATA DE ETNII, ACEEASI ATITUDINE CA AUTORITATILE ALTOR STATE CU ROMANII RAMASI LA EI PRIN HACUIREA ROMANIEI.
RESPECT PT. CEI CARE II RESPECTA PE ROMANI !
PS. AM FOST LA LACUL ROSU IN ROMANIA SI AM CERUT IN LIMBA ROMANA , O BARCA SA MERGEM PE LAC SI DOI ROMANI DE ETNIE MAGHEARA CE LUCRAU LA DEBARCADER MI-AU RASPUNS -NEM TO DO. ( SCUZE NU TRAIESC IN UNGARIA SA CUNOSC ACEASTA LIMBA). UN PRIETEN CARE CUNOSTEA LIMBA MAGHEARA( MAMA ERA MAGHEARA) S-A DUS SI IMEDIAT CE A VORBIT IN UNGURESTE A PRIMIT BARCA. SI NU A FOST SINGURUL CAZ. EU SUNT DISCRIMINATA IN TARA MEA ! DE CE ?

Anonim spunea...

Eu doresc sa le fac pe plac ungurilor si sa-i ajut sa se uneasca cu fratii lor din "ungaria" de aceea propun o solutie la moda in aceste zile in regiunea noastra ... haideti sa alipim "ungaria" la Romania .