joi, 26 iunie 2014

Avem nevoie de sprijinul tău - Șantierele arheologice de la Buridava (Vâlcea), Oțeleni (Iași) și Armășeni (Vaslui), dar și altele vor putea fi susținute doar dacă și tu te implici. O donație, cât de mică, este de mare folos. Dacă e de la mulți, vom putea face multe!

Dacă vrei să sprijini activitatea noastră pe domeniul arheologiei, unde susținem financiar mai multe șantiere arheologice, o poți face printr-o donație sau o sponsorizare în conturile Asociației Geto Dacii. Avem și opțiunea PayPal. De asemenea, poți trimite un SMS sau poți cumpăra un produs de pe http://dacia-art.ro/

În acest an Ministerul Culturii nu are resurse financiare iar anul 2014 este primul an de după 89 când cercetarea arheologică românească nu va primi niciun leu de la stat. În acest context, singura soluție pentru ca ceea ce stă ascuns în pământ de milenii să iasă la lumină și în acest an este susținerea privată a șantierelor arheologice.

Prin urmare, sprijinul tău este esențial! Nu te gândi că ai putea da cel mult 10 lei și că asta nu va ajuta cu mai nimic. Gândește-te că 10 lei de la 2.000 de oameni însemnă 20.000 de lei, bani suficienți să susținem măcar un șantier arheologic.

Îți mulțumim anticipat pentru sprijin! Istoria acestor meleaguri este și a ta!

Detalii despre modalitățile de sprijin dar și despre șantierele arheologice vei găsi aici:

http://www.geto-dacii.ro/

10 comentarii:

Anonim spunea...

Ce-ati zice si de putina transparenta? Adica sa va afisati tot timpul sumele stranse din donatii si cheltuielile cu santierele. Ne-ar da mai multa incredere, ar fi mult mai serios.

gabi spunea...

Daca cititi, puteti observa ca este transparenta!
Daca doriti sa discutam despre lipsa de transparenta, trebuie sa dicutam despre clasa politica!

Anonim spunea...

Foarte corect si eu as dona in stijlul acesta...

Anonim spunea...

Problema este ca Romania este una din cele mai scumpe tari sa devii voluntar la un santier arheologic. Eu sint student arheolog si am tot incercat sa ma intorc acasa sa pot fii voluntat pe pamant Romanesc dar cind e de 2 sau 3 ori mai scump decat in alte tari e foarte descurajator.

Poate ar trebui sa se revizue preturile....

Anonim spunea...

Am si o intrebare pentru tine: Cand ai fost ultima data la Buridava? Vad ca vrei sustinere pentru. Mesajul meu: Buridava nu mai e nici macat vizibila ca sit arheologic de mai bine de 15 ani. Da, din nepasarea altora, o sa spui. Istoria acelui sit e mai lung si complicata, cert e ca nu mai poti gasi decat o roaba de cioburi, si asta decat dupa ce despaduresti locul, nu a mai fost macat sapat de mai bine de 15 ani. Stii, unii dintre noi au idee despre ce vorbesti, si atunci pari altceva, cand ceri "sustinere" pentru un sit care nu exista, si asta din motive bine intemeiate stiintific. Ce vrei, de fapt, recostructia Buridavei? Ce sustinere? Merg cu tine acolo sa imi explici ce cauti, de fapt? Oricand, prietene!

Daniel Roxin spunea...

Chiar astazi am fost acolo... Da, nu se vede mare lucru dar nici nu a fost cercetata decat foarte putin. Ce sa facem, sa renuntam pentru ca e o padure peste? Nu, facem atat cat se poate, prietene. Azi putin, ca exemplu, anul viitor mai mult!

Daniel Roxin spunea...

In legatura cu "transparenta" ceruta de unii (cu siguranta oameni care nu ne-au ajutat si nici nu cred ca o vor face nici in viitor), pe luni o sa prezint o situatie cu investitiile in cercetarea arheologica facute in acest an...

Anonim spunea...

Pentru prezentarea planurilor de viitor ar trebui sa fii prudent, exact cum ai fost pana acum.

Andrei spunea...

Băi, sunteţi nebuni la cap? Omul ăsta tânăr a reuşit să facă lucruri de neimaginat cu nişte sume de nimic şi multă p a s i u n e!

Succes, Daniel!

Anonim spunea...

@Daniel: "cu siguranta oameni care nu ne-au ajutat si nici nu cred ca o vor face nici in viitor" - si ce te faci daca chiar au donat? Nu te-ai simti putin jenat si rautacios?