joi, 19 iunie 2014

Mădălin Voicu aruncă bomba: Ion Iliescu are și "origini țigănești"

Într-un interviu acordat ziuanews.ro, în care vorbeşte despre problemele de percepţie cu care se confruntă etnia rromă în România, dar şi în străinătate, Mădălin Voicu aruncă bomba: “Dacă la Ion Iliescu se duce cineva să-l întrebe ce este, ţigan sau român, el declină faptul că are şi origini ţigăneşti şi o să spună că e român. Cetăţeni români suntem cu toţii, dar originea e altceva”. Deputatul PSD susţine că aşa cum Ion Iliescu nu-şi recunoate originile, sunt mulţi rromi care fac la fel şi se declara români pentru a nu fi ţintă a “discriminării civile” din partea majoritarilor.


“Există o formă de discriminare, care nu este instituţionalizată, este discriminarea civilă, să spun aşa, de la om la om. Şi asta mai mult pe fondul sărăciei, pentru că într-o ţară în care există o discrepanţa mare între oameni care au ce le trebuie şi alţii care n-au nici să trăiască într-o oareşce linişte, se nasc astfel de sentimente. Romii deranjează prin faptul că sunt gălăgioşi, poate mai puţin prezentabili – ca să nu zic că sunt urâţi – şi pentru că fac “găinării”. Ei nu fac afaceri. Eu n-am auzit de vreo bancă falimentată de ţigani, sau de vreo deturnare de fonduri de la bugetul de stat – astea le fac majoritarii. Şi atunci, pe fondul laşităţii şi a unei forme de trădare – care sunt genetice la români -, se creează un gen de învinovăţire a ţiganilor, pentru a scăpa de o responsabilitate. Şi toate greşelile, toate neputinţele şi toate lucrurile urâte ale societăţii, în mare parte, se datorează ţiganilor. Asta este forma de discriminare. Mai mult este un gen de atitudine, sau un comportament uşor discriminatoriu, dar nu cred că există forme de discriminare cum există în Marea Britanie sau în Franţa, unde deja lucrurile sunt oficial prezentate ca atitudine de stat”, spune deputatul.

Mădălin Voicu recunoaşte că rromii sunt folosiţi ca masă de manevră în scop electoral, ajungând la aproape 3% din populaţia României, însă astfel sunt folosiţi şi majoritarii.

“Dar ce, numai romii? Romii sunt puţini. Ei primesc – din patru în patru ani, sau când sunt diferite scrutinuri sau alegeri – „bineţeˮ la fel cum primesc şi majoritarii. Ţăranii stau la poartă şi aşteaptă să li se aducă sare, orez, făină, găleţi. Nu au ţiganii alte pretenţii sau nu sunt trataţi altfel decât sunt trataţi votanţii noştri”, mărturiseşte deputatul.

Sursa:  http://www.nasul.tv/2014/06/18/madalin-voicu-arunca-bomba-ion-iliescu-nu-recunoaste-ca-are-origini-tiganesti/

2 comentarii:

Anonim spunea...

ca are caracter tiganesc ne-am convins din plin !

gabi spunea...

Stiam asta, nu era nevoie sa arunce bomba Madalin Voicu - a carui mama are origini evreiesti, bomba aruncata de un tigan de-al lui intr-o emisiune in direct la antena3 anul trecut, la care Madalin l-a luat pe tiganeste foarte repede si l-a facut sa taca - lucru care m-a lamurit de ce are Madalin Voicu trecerea media pe care o are, caci numai el e peste tot.