duminică, 10 august 2014

Doi români sunt cei mai buni din lume. Azi au cucerit titlul mondial la canoe


Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi au câștigat azi medaliile de aur în proba de canoe dublu pe distanța de o mie de metri la Campionatele Mondiale de la Moscova.

Tot cei doi obținuseră ieri, în proba de 500 de metri, medaliile de argint. Alexandru Dumitrescu (26 de ani) și Victor Mihalachi (25 de ani) sunt deja doi dintre cei mai titrați canotori din lume în acest moment, având în palmares patru titluri mondiale și trei europene.

Canotorii români au dominat cursa de la start la finiș, încheind la o barcă distanță față de Ungaria, care a cucerit argintul, și la mare depărtare de echipajul Germaniei, medaliat cu bronz.

Clasările pe podium obținute de Dumitrescu și Mihalachi sunt singurele perfromanțe notabile ale delegației tricolore la Moscova.

Mai mult, pe aceeași pistă, Krîlatskoe, la Jocurile Olimpice de la Moscova, în 1980, legendarii Ivan Patzaichin şi Toma Simionov reuşiseră aceleași perfromanțe: argint la canoe 500 de metri şi aur la 1.000 de metri.

Cei doi vor reveni azi în canoe pentru proba de sprint, pe distanța de 200 de metri, unde, însă, n-au obținut până acum nicio medalie și nu pornesc cu șanse mari la medalii.

Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com/doi-rom%C3%A2ni-sunt-cei-mai-buni-din-lume--azi-au-cucerit-titlul-mondial-la-canoe-080804516-spt.html

3 comentarii:

un pic anonim spunea...

Felicitari!

MONICA spunea...

Minunat!
Bravo celor doi! Bravo Romania!

de tot anonim spunea...

Frumos succes, mai avem si vesti bune.