sâmbătă, 23 august 2014

România: Primul Festival Internațional pentru o lume curată, fără FRACTURARE HIDRAULICĂ: 6-8 septembrie, Puiești - Vaslui


România trebuie să se trezească!  România se trezește!

Astăzi când agresiunea împotriva noastră îmbracă cele mai perverse forme, într-un război economic și mediatic ce țintește distrugerea țării, preluarea resurselor, transformarea României într-o piață de desfacere, este nevoie să fim solidari și să ne apărăm pământurile, resursele, viitorul nostru și al copiilor noștri!

Fracturarea hidraulică pentru exploatarea gazelor de șist este un pericol enorm! Ceea ce s-a întâmplat în alte țări ne dovedește că acest tip de exploatare are drept consecințe infectarea pânzei freatice, îmbolnăvirea pământului cu tot ce poate genera aceste lucruri - transformarea unei țări pitorești, cu resurse extraordinare și poate cel mai bun pământ agricol al Europei, într-o groapă de deșeuri toxice. Și totul pentru a satisface lăcomia unor companii străine care, în complicitate cu o clasă politică românească ticăloasă, incompetentă și trădătoare, vor să ia tot pe principiul "După noi, Potopul!"

În consecință, a nu participa în niciun fel la această luptă dusă pentru protejarea noastră a tuturor este o dovadă de inconștiență, de lașitate sau ticăloșie!

Fiți alături de cei care se implică efectiv și faceți măcar binele de a răspândi informația!

Mai multe despre FESTIVALUL MAaniFEST de la PUIEȘTI găsiți mai jos sau intrând pe linkurile atașate...

Daniel Roxin


"Festivalul ManiFEST de la Puiești reprezintă prima ediție a unui eveniment civic multianual care trage un puternic semnal de alarmă asupra pericolelor fracturării hidraulice în exploatarea hidrocarburilor, punând accentul pe dreptul comunităților și al indivizilor la un mediu curat.

Dorim, prin acest festival, să prezentăm alternative de dezvoltare pentru comunitățile rurale, dincolo de extractivism și exploatarea nesustenabilă a resurselor naturale.

Festivalul va contribui la întărirea conștientizării problemei fracturării hidraulice în România, mai ales în rândul tinerilor. De asemenea, va sprijini comunitățile rurale din zona Moldovei, și nu numai, în lupta lor împotriva fracturării hidraulice.

Festivalul este organizat de o echipă de voluntari din mai multe orașe, precum și din diaspora, iar artiștii sunt invitați să sprijine cauza pro-bono. Acesta va ajuta, printre altele, și la consolidarea taberei de rezistență de la Puiești."

Echipa ManiFEST

Siteul festivalului:   http://www.festivalmanifest.ro/

Evenimentul de pe Facebook:  https://www.facebook.com/events/468872753215895


4 comentarii:

Andrei spunea...

O initiativa mai mult decat bine-venita, sa-i uram Succes!

Ciobanul de la oi spunea...

Asta este praf in ochi cu asigurarea energiei de gaz cand se stie pertinent ca exista solutii ecologice si puse in asteptare de guvernele mondiale pentru a distruge omenirea.
Nu stiu cat de sensibile sunteti la energie si la bani, dar in momentul cand lumea o sa se chinuie sa-si gaseasca un litru de apa sanatos cu bani grei o sa vedeti atunci.
Apa asta este adevaratul produs de exploatat in urmatorul deceniu. Ganditiva atunci cand toata napa freatica va fi infestata terenurile isi pierd valoarea, oameni se vor deplasa in orase supra-aglomerate unde apa este si acolo infestata cu fluor un alt produs ¨miraculos¨ care a fost testat in lagarele de concentrare pe subiecti pentru ai limita in gandire si a nu se razvratii impotriva conducerii( si daca ar fi numai asta, dar sunt mai multe). Cei care lucreaza in fractare stiu pertinent ce fel de produse se introduc in procesul asta si de fapt sunt obligati sa faca anumite cursuri de materii periculoase.
Aici as dorii sa se faca o repertoriere a tuturor zonelor afectate de acest sindrom al gazelor de sist pentru a urmarii evolutia imediata.
Fractarea poate produce mici seisme mai ales in zona unde falia mica se intalneste cu falia mai mare producand dupa cum va mai amintiti cutremure ca la Galati Braila si alte zone seismice.
Nu se tine in vedere faptul ca exista energii libere iar pentru asta as dorii sa dati o cercetare pe scribd pentru cartile lui Carnaru Catalin Dan. Sper sa se mai arate aici altii care sa propuna solutii.

Ciobanul de la oi spunea...

E timpul ca la alegeri sa hotarati un candidat care se opune vehement acestor manipulatori.
Ne trebuie un om care are o viziune sanatoasa nu evaziva, gen sa vedem nu stiu, n-am competenta sa ma pot exprima.
Genul asta de oameni spune tot, isi lasa o portita de a se plia intereslor corporatiilor care au cumparat concesiile. Nu acceptam modul fraudulos in care ne-au bagat tara in datorii pina la gat iar asta ii face sa ne vinda si denumirea de neam.
Democratia, puterea poporului este manipularea de o mana de oameni.
Refuzati orice partid politic care nu au o ploitica impotriva fractarii.
Trebuie sa fie negru pe alb. Intrebati , dati telefoane partidelor voastre si impuneti-le sa ia masuri concrete.
Denuntati aceasta si lipsa de actiune este la fel de daunatoare ca si actiunea acestor corporatii.
Facem o aprofundire, daca te duci la razboi si cel care trage cu arma in tine (corporatiile), iar cel de langa tine o ia la fuga sau nu se baga asta nu inseamna ca accepta distrugerea ta?
Iubeste-ti tara si lasa ceva copiilor tai asa cum zicea Stefan cel Mare. Doamne ajuta-ne.

Bo spunea...

Minunat! :)