marți, 16 septembrie 2014

Provocare pentru clasa politică: desființăm UDMR sau desființăm România?
Cum luptă UDMR
pentru tribalizarea României

Atunci când, la nivelul unei țări, orice organizație poate pune în discuție factorii constitutivi ai statului respectiv, asistăm de fapt la sfârșitul statului și la începutul tribalizării. Regula tribală este câștigul celui care dă mai tare: din mâini, din gură, din tot ce poate. UDMR aplică această tehnică, iar rezultatul este că avem o campanie prezidențială în care discutăm despre desființarea statului român!

Oricât ne-am învârti în jurul termenilor, autonomia teritorială pe criterii etnice reprezintă începutul sfârșitului pentru statul român. Care și fără aportul organizațiilor separatiste maghiare trosnea din încheieturi. Dar, ca la slujba de ieșire cu greu a sufletului, UDMR și-a asumat, probabil sub influența nefastă a pastorului Laszlo Tokes și a protectorului acestuia Viktor Orban, rolul de a-i citi României un fel de ultim maslu, ca să se aleagă. Și, într-adevăr, statul român se află la răscruce: fie se trezește din amorțire și își ia seama, respinge extremismul maghiar și oprește nebunia separatistă care îl amenință nu doar din exterior, adică dinspre est, ci și din interior, prin autonomie, fie sucombă, lăsând politica maghiară, suav gâdilată de la Moscova, să-și facă mendrele pe seama unității noastre teritoriale.În fața proiectului UDMR de autonomie, cu toate aberațiile sale juridice și cu totala încălcare a Constituției, nu mai sunt multe de făcut: ori cedăm, devenind astfel singura țară care și-a plătit distrugătorii, ori îi obligăm pe extremiști să cedeze ei, folosind forța legii.

Dar cum partidele vechi visează în această perioadă la voturi, nu la istoria și integritatea României, reacțiile la adresa UDMR sunt cel mult firave. Înainte de a căuta acoperiții din serviciile noastre, Parlamentul ar face mai bine să caute acoperiții din serviciile altora, notamente de la Budapesta sau de la Moscova, că autonomia nu vine cu siguranță de la acoperiții României.


Provocare pentru clasa politică: desființăm UDMR sau desființăm România?

Proiectul de lege al autonomiei propus de UDMR nu s-a modificat fundamental față de versiunea pe care am prezentat-o în urmă cu două luni. Reacția publică în fața acestui atac josnic la adresa statului român nu poate avea decât un singur răspuns: desființarea UDMR. Altfel, putem să ne luăm adio de la România. Rusia și Ungaria știu de ce. Îi provoc pe liderii României să se decidă pentru desființarea țării sau pentru desființarea UDMR!

De Ziua Marii Uniri, toți politicienii își vor declara iubirea de România și respectul pentru 1 Decembrie 1918. Să vedem dacă acest atașament față de întregirea statului român se va manifesta și în Parlament la votul pentru proiectul de lege al desființării UDMR pe care îl voi depune spre dezbatere, o măsură justă, deloc extremistă și motivată strict de încercarea acestei formațiuni de a face jocurile ruso-maghiare de destrămare a României. Poate ar trebui, în acest sens, ca noul comandament NATO să fie localizat în zona Harghita-Covasna, alături de forțele armate române, pentru ca omuleții verzi de la Budapesta și de la Moscova să ocolească regiunea.

La fel, de Ziua Drapelului Național, toți politicienii iubesc Tricolorul. Îl vor mai iubi și când va ajunge legea mea la vot, cea care interzice steagurile etnice pe instituțiile publice și afișarea reprezentanților statului român cu steaguri autonomiste? În Transilvania e o adevărată sarabandă de steaguri secuiești și de steaguri ale Ungariei pe clădiri publice sau la manifestații publice. La fel de bine am putea pune steagul Imperiului Otoman în Dobrogea sau steagul Rusiei în Moldova, ca să nu-i discriminăm pe foștii stăpânitori.

Am propus deja Parlamentului o lege de interzicere a steagurilor cu caracter etnic pe instituțiile României, care se află acum în dezbatere la Senat. Vom mai iubi Drapelul României și când această lege va ajunge la vot? Sau vom păți ca de fiecare dată: când are loc o escaladare a extremismului maghiar în România toată lumea sare ca arsă, dar când vine la vot în Parlament o lege care să interzică asemenea manifestări anti-statale, se votează pentru căderea proiectului?

Îmi fac datoria de onoare de a reaminti de existența acestui proiect de lege care reprezintă o modalitate de a onora Drapelul Național, împiedicând alăturarea sau chiar înlocuirea lui cu steaguri autonomiste și secesioniste sau cu steagul Ungariei, așa cum se întâmplă la această oră în Transilvania.

Previziunile mele sunt însă pesimiste. Am mai avut un proiect de lege care prevedea interzicerea manifestărilor și organizațiilor cu caracter extremist, categorie în care UDMR se încadrează acum cu mare succes. Patriotismul parlamentar s-a înmuiat brusc pentru că UDMR se află la guvernare.

Cât despre proiectul de desființare a UDMR, cine va avea curajul să renunțe la viitoarele voturi ale secesioniștilor, chiar dacă a devenit evident pentru toată lumea ce jocuri face acest Jobbik din România împotriva țării noastre care își finanțează astfel autodistrugerea?Desigur că toate proiectele mele de lege sunt fasciste, extremiste, comuniste și șovine, ca să o iau înaintea detractorilor, menționând toate categorisirile pe care le-am auzit deja. Iar desființarea UDMR reprezintă culmea luptei mele împotriva democrației, reprezentate în acest caz de tandemul Budapesta-Moscova. E timpul pentru critici să fie mai creativi și să vină cu ceva nou. Înseamnă că și Marea Unire este o sărbătoare fascistă, extremistă, comunistă și șovină. De fapt, tot ce este românesc și orice referire la identitatea națională și la valorile noastre reprezintă pentru unii manifestări fasciste, extremiste, comuniste și șovine, cu acest lucru m-am obișnuit. Nu înseamnă că e și adevărat. Culmea este că până și vocile care mă acuzau pe mine de extremism și cântau în strună moderaților de la UDMR s-au speriat de proiectul de lege al autonomiei teritoriale. Acum să-și pună cenușă în cap toți cei care se uitau la Kelemen Hunor ca la apostolul conviețuirii româno-maghiare și care se întrebau mirați ce mi-a venit de nu înțeleg rolul creativ și împăciuitor al UDMR. Dar memoria publică e scurtă.

Așadar, dacă tot e moda provocărilor, aceasta este provocarea mea pentru clasa politică a României: desființăm UDMR sau desființăm România? Adresez această provocare în general politicienilor din România, iar nominal președintelui României, Traian Băsescu, premierului Victor Ponta, președinților celor două Camere ale Senatului și liderilor de partide parlamentare.


11 comentarii:

Anonim spunea...

Si daca o fac pentru ca asta e misiunea lor, o fac constient?!

Anonim spunea...

Ca sa comentez obiectiv, ar trebui sa cunosc si initiativele UDMR in senat. Nu le cunosc pentru ca nu am timp sa studiez asta. Acum o sa spuneti ca nu sunt bun cetatean. Cunosc insa faptul ca acum cativa ani am mers la vot si am votat pentru reducerea numarului de parlamentari. Daca imi amintesc bine, cu acest vot cineva si-a salvat functia.
Acum s-a marit numarul de parlamentari. In hatisul de interese care pleaca de la apararea scaunului obtinut si servirea sustinatorilor, va fi din ce in ce mai greu de trecut ORICE INITIATIVA, de orice natura. Mai am incredere in pamantul acesta, in incarcatura sa. Sunt sigura ca in fata unor amenintari externe, romani si maghiari vom fi uniti.

un DAC inca liber spunea...

Cred ca e timpul sa decapitam udmr-ul la propriu nu la figurat si pe langa ei toti cei din conducerea tarii care gandesc si "muncesc" antiromanesc sau la Bucuresti nu se cunoaste termenul de tradare nationala

ciobanul de la oi spunea...

Bun Inca din 2010 proiectul separatist al Udmr-ului era clarifiat. Ce a facut Bogan Diaconu in propria sa formatie PSD, ca sa initieze un protest fata de propria putere de guvernare din Stat ? Sa luat de mana cu Udmr ca sa ne conduca tara. Bineinteles ca oportunitatea de a se arata rom^an mai mult ca niciodata pica exact la tanc cu alegem Ile. E chiar suspect. Divide e impera. Divizam votul nationalistilor gen Vadim si dupa aceea putem domina. Ne foloseste cui acest nou partid? Poate lui, ca sa- si indeplineasca trezirea asta noua?
E cu cantec, mai ales ca nu se stie cu cine se va alipi ca sa devina o formatiune politica serioasa. Problema sa nu rezulta din bunele sale intentii, ci de credibilitate, fiindca schimbarea domniei sale Bogdan Diaconu vine dupa cum bate vantul. Nu incerc sa-i judec hotararea lui, dar dincolo numai de planul sau de interpelare al Udmr-ului la 1 Dec este nimic in comparatie cu necesitatile imediate ale tari. Doamne ajuta si sper sa va dati seama de jocul politic.

Daniel Roxin spunea...

Bogdan Diaconu a avut aceasta pozitie de cand il stiu. Prin urmare, ceea ce spui dta, ciobanul de la oi, nu se sustine. Din punctul meu de vedere Bogdan Diaconu este un om onest care face tot ce poate pentru interesul romanilor!

ciobanul de la oi spunea...

Daca a avut aceasta pozitie de cand in stiti, nu spuneti de cand, atunci de ce a adoptat pozitia PSD pana acum?
Cred ca aveti o simpatie personala asa cum banuiesc . Eu sunt satul de politicienii de cariera unde fac jocul timpului.
A face un partid asa din te miri ce necesita premature, finantare, suport ideologic bine intemeiat si un sponsor sau partener de nadejde.
Care sunt proiectele de lege pe care le-a avansat in parlament, domnul Bogdan Diaconu?
Eu am incredere in dumneata Daniel Roxin. Faceti front comun in viziunea dumneavoastra cu Bogdan Diaconu sau nu?

Daniel Roxin spunea...

Eu am propria viziune si nu intentionez sa ma implic politic...

Vlad spunea...

"Ţara noastră-i Ţara noastră,
Dulce pajişte albastră,
Aripă sculptată-n dor
De lumina ochilor."

Ciobanul de la oi spunea...

Carui interes ar fi sa interzicem UDMR-ul. Decat celor care il conduc domnilor, fiindca gasindu-se in ilegalitate vor fi oprimati chipurile ei si etnia maghiara incluzand-ui pe toti maghiarii,ceea ce va genera un sentiment de unitate in randurile lor alaturi de extremisti maghiari.
Daca insa te iei de persoane fizice la minarea integralitati statale conform legii ii arestezi ,dai un exemplu prin care spui ca unde-i lege nu-i tocmeala. Daca ar fi sa luam la purificat guvernul actual al Romaniei, acesta este cel care ar trebui sa aplice aceste legii. Nu ei rad ca prostii la vorbele maghiarilor. Ma refer la Ponta, de parca se delecteaza cu deciziile sale de imbecil. Aici este buba domne. Nu avem oameni care sa aplice legea in vigoare. Sat fara caini. Sintem intr-un impas si trebuie fara echivoc sa nu divizam populatiile pe etnii pentru ca atunci se pot intampla interventiile strainilor cu castile albastre, sa mentina ordinea si sa ne-o traga la greu facand separarea pe regiunii asa cum se preconizeaza.Cam atat aveam de spus si cu Dumnezeu in suflet vom fi sigur spre bine.

Anonim spunea...

Daniel cartile sant facute Romania va fi impartita,iar noi Romanii o sa plecam capul ca intotdeauna.Santem sfidati in Tara noastra de niste bozgori cu ajutotrul politicienilor nostri.cred ca Dacii nostri saraci ne privesc de sus si sant uimiti cat de las a ajuns neamul lor.cred ca daca bozgori ar proceda intro tara ca Turcia ar fi mancati cu tot cu......... Sant trist ma duc acasa I-mi cumpar patru beri la jumatate fac un dus si ma culc,apoi cand ma trezesc o sa ma gandesc sa-mi schimb numele din Giani in Tokes.

nan spunea...

Cand unitatea e vehiculata in Europa de cei care vor sa divida Romania,ce mai poti spune ?Mi-a placut dezbaterea de la JOCURI DE PUTERE in paralel cu referendumul scotienilor. Noi ROMANII nu putem face Referendum pentru tinutul secuiesc?Care tara canta in struna minoritatilor in defavoarea proprilor cetateni,tupel lor a intrecut masura.Multumesc Daniel ca ne deschizi ochii.