luni, 15 septembrie 2014

Un lingvist din Maramureş aruncă în aer tot ce ai învăţat la istorie: “Limba română străveche este de fapt la originea tuturor limbilor europene”


Un cercetător din Maramureş spune că poate dovedi faptul că limba română străveche este de fapt la originea tuturor limbilor europene. George Cadar are 57 de ani şi este licenţiat în istorie antică, membru al Asociaţiei Române de Studii Semiotice şi al Societăţii Internaţionale de Ştiinţe Semiotice şi este autorul a mai multe cărţi de semiotică şi studii de specialitate. Cercetătorul este convins că limba română este urmaşa unei aşa-numite „limbi bătrâne”.

Afirmaţiile băimăreanului contrazic flagrant tot ceea ce ai învăţat la şcoală din cărţile de istorie, dar băimăreanul susţine că are documente care pot proba tot ce spune. Acesta a publicat, de curând, studiul „Origini. Sfânta limbă bătrână a zimbri-geţilor”, iar în prezent lucrează la o altă carte, „Vlahii. Alahva” care conţine 12 dicţionare în care sunt traduse în „limba bătrână” cuvinte din tot atâtea alte limbi europene, pentru a demonstra că acestea îşi au originea în ea.Acesta va participa în perioada 16-20 septembrie la Sofia la cel de-al XII-lea Congres al Societăţii Internaţionale de Studii Semiotice, alături de specialişti din 130 de ţări. Acolo va încerca să-şi demonstreze teoriile.
„La Sofia voi încerca să fac o aplicaţie practică să demonstrez invitaţilor o primă decriptare a unui înscris în etruscă, lucru care nu s-a mai întâmplat, tocmai pentru a dovedi că dacă se cunoaşte pronunţia limbii noastre bătrâne se poate realiza descifrarea unui asemenea text etrusc”, spune George Cadar.

„Ce-o să supun eu acolo atenţiei, decriptarea «Stelei funerare din Lemnos» care nu a mai fost niciodată făcută şi care a fost descoperită pe teritoriul grecesc şi decriptarea textului în tracă de pe inelul de la Ezerovo, decoperit în 1912”, mai spune Cadar.
Lingvistul susţine că este o încercare provocatoare pentru el. În opinia lui, până acum nu s-a încercat o descifrare a limbii etrusce tocmai pentru că nu se cunoştea pronunţia la momentul scrierii pe artefact. George Cadar are în spate aproape 40 de ani de studii, dar spune că se bazează foarte mult şi pe cercetările făcute de Nicolae Densuşianu.

Mai multe despre „traducerea” care va fi o premieră mondială nu vrea să dezvăluie, dar spune că va reveni cu explicaţii amănunţite după ce se va întoarce de la Sofia.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Ziua de azi incepe cu o veste minunata!:)
Domnule Cadar,va doresc succes in activitatea pe care o desfasurati.

Domnule Roxin,multumim ca prin intermediul d-voastra, intalnim persoane care merita toata atentia...poate reusiti sa-l invitati in emisiunile d-voastra...
Cel putin sper ca ne veti tine la curent cu realizarile dansului.
Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Dacul-dd
Orice cercetare e bine venita.
Dar zimbri, cimbrii, cimerienii nu erau GETI.
Nu incercati sa amestecati borcanele romanesti cu cele bozgoresti care incearca sa amestece pe celto-germani adica Cimbrii cu daco-getii si cu ungurii care se cred stramosii etruscilor si ai celtilor.
Nea Kadar e si el un biet diversionist.
Limba daca era un fel de limba romana de azi si nu avea treaba cu celta sau etrusca care era tot un fel de celta.

Anonim spunea...

George Cadar felicitari din suflet!

Marius - burebista2012 spunea...

De cine va este frica domnilor de postati cu anonim? In al doilea rand, cine sunt celtii? S-au trezit acolo in teritoriile lor? unde au fost initiati druizii? Ia mai puneti mana si cititi , de exemplu ,,Dacii de la granita de nord a Imperiului Roman si acum exista in UK sate complet romanesti care recunosc ca stramosii lor sunt dacii, cei mai viteji si curajosi dintre toate natiile cotropite si asuprite dupa victoriile Imp.Roman. Deci Noi suntem stramosii Europei !
Doamne Ajuta !

Anonim spunea...

Va doresc mult succes la Sofia,dar credeti-ma ca,chiar daca o sa aveti dreptate in decriptare nu o sa accepte. Sant convins ca toti oamenii de stiinta in domeniu stiu exact adevarul dar nu-l accepta.Cum sa fie Rmania motorul civilizatiei Europene,cand de sute de ani incearca sa ne indoctrineze cu idea ca noi santem un popor fara mama fara tata.Dar ai sa gandim pozitiv si sa speram in succes!Drum bun si mult noroc!

Pintea spunea...

Cartea dl Cadar,Valahii-Alahva a aparut in 2012.Doua carti extrem de interesante ce merita citite.Mai mult,dl.Cadar sustine ca litera care ne defineste este I din i(litera cu clop) si nu I din a.Limba batrana (sau limba ''pe intors'') de care aminteste dl profesor se mai poate auzi in unele catune din satele maramuresene.

Anonim spunea...E bun pana la un anumit moment, chestie de strategie. Si nu e singurul. Insa, pe campul de lupta, in batalia finala, conteaza cei care stiu sa lupte si sunt imbracati in zale, fiindca acolo orice greseala se plateste scump, la fel si exagerarile, peticeala, indiferent care e motivatia. Pe campul de lupta nu te intreaba nimeni cat de patriot esti, acolo vorbesc rationamentele seci, strategiile, modul in care strangi ca intr-un cleste vointa adversarului si ii prabusesti moralul.

Unknown spunea...

Ai dreptate. Din 10 comentarii 9sunt anonime. Nu vreți sa se afle ca îl urmăriți pe Daniel Roxin?

Florin Croitoru spunea...

Mai, oamenilor, nu sinteti sanatosi? Lingvistul nu a prezentat textul cu litere originare despartit in cuvinte si transliteratia, adica textul despartit si scris cu litere actuale. Deci pe ce il credeti ca asa scrie acolo?

cirhus spunea...

Felicitari dle CADAR pentru toata truda dvs. iar celui ce se cheama Roxin Daniel sa va fie rusine,mare rusine,sunteti un plagiator mai mare ca Ponta!Comentariile sunt de prisos stiti prea bine!
cirhus

Daniel Roxin spunea...

Cirhus, ati visat urat azi noapte? Ca de anonimi care spun prostii m-am plictisit...