duminică, 26 octombrie 2014

Evreul american George Friedman amenință România: ”Ori gaze de șist și Roșia Montana, ori vă izolăm și vă paște războiul”



Politologul americano-evreu George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al  Stratfor, una din cele mai apreciate agentii de analiza din SUA, George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii... Individul practic ne santajeaza si ne spune in fata, tradus, cam asa : ”ori puneti tara la bataie si ne dati gazele de sist si aurul de la Rosia Montana, ori veti avea soarta lui Ceausescu. Da, efectele asupra mediului sunt grave, dar asta e pretul pe care trebuie sa il platiti”.

Rar mi-a fost dat sa aud la un asemenea nivel o abordare mai abjecta.

Dar sa ascultam ce zice:

”Americanii vin aici sa faca bani. Sunt multe feluri de a face bani si un mod sigur de a-i pierde: sa nu cunosti situatia, adica impredictibilitatea.

In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.”

“Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe. Asa ca nu faceti targuri proaste, ca sa nu trebuiasca sa le schimbati.

In 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.

Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.

Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist.

Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. 

Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare.”

Sursa: http://www.infocivic.ro/sua-santajeaza-romania-ori-gaze-de-sist-si-rosia-montana-ori-va-vom-izola-ba-chiar-veti-avea-razboi/

47 de comentarii:

Anonim spunea...

Mai bine saraci, da sanatosi, decat colonie americana la mana evreilor.
Friedman se vede ca face jocul puterii sioniste de distrugere si acaparare a tuturor resurselor.
Apropos, stiati ca de aici inainte valorea banilor este aproape nula in comparatie cu resursele pe care le detin o tara? Ei bine situatia este a naibi de bine explicata si cum functioneaza sistemul monetar actual. Ar fi bine daca am tranzija numai in monezi de aur si atunci va asigur ca Statele Unite ar fi jos, deoarece rezervele de aur care ar trebui sa le aibe pentru echivalentul dolarului ar fi reduse la zero curat fiindca ei fac bacnote pe nimic. Valoarea banilor lor este mai mult in abstract decat in realitate.

Marius Sumedrea spunea...

Deci, pana la urma adevarul a iesit la iveala. Parteneri strategici si alte balarii de spalat creierul prostilor. Asta vor americanii de la noi RESURSELE. Vedeti pe cine alegeti , sa fortam clasa politica sa-i dea afara pe americani din tara sau cum a zis evreul negociati dar respectati contractul. Da sa negociem o redeventa de 60% noi 40% ei, nu o sa le convina si o sa plece singuri. Amenintarea cu razboiul si izolarea este falsa. Nu avem nevoie de nimeni doar de niste conducatori patrioti si romani nu evrei cu nume schimbate care dau pe nimic resursele tarii.
Afara cu americanii si cu europenii ! N-are Europa gaz? Si ce daca ? Le vindem noi cu pretul pietei, nu sa le dam pe degeaba prin OMV. OMV in momentul de fata extrage gazul si statul nu primeste nimic Adrian Nastase, puscariasul ! Deci romani iesiti la lupta ca ramanem fara resurse, cu tara otravita si saraci lipiti fara niciun viitor !
Acum ori niciodata !

Adrian Florea spunea...

Aurul de la Roșia Montană a fost lăsat de strămoșii noștri daci. Nu ne vindem nimănui tezaurul țării. Cum noi, românii am fost și suntem pe aceste meleaguri de mai bine de două mii de ani, tot așa vom continua să fim șă de aici încolo. Nimeni și nimic nu ne va muta din țara care se spune că este grădina Maicii Domnului! Dumnezeu ne va ocroti mereu!

Anonim spunea...

Dacă suntem prosti si ne închinăm in fata occidentalilor, oricare ar fi ei ...

Anonim spunea...

Noi avem posibilitatea sa producem aproape ori ce,si sa facem o concurenta reala celorlalte tari europene,iar tocmai de aceste treburi se tem cei din vest.Vedeti ca dupa ce l-au omorit pe ceausescu,tot incearca sa distruga tot ca noi poporul,care practic nu am VOTAT,nici un conducator de pina acum sa devenim sclavii lor.Votati ,dar nu cu indiferenta!

Anonim spunea...

Exploatarea gazelor de șist vor produce pe termen lung mai multe victime decât un conflict militar. Cât despre izolare românii sunt obișnuiți cu ea, aceasta fiind determinată de faptul că suntem cei mai deștepți și cei mai buni la suflet spre deosebire de evrei care sunt la fel de deștepți dar cumplit de răi. Noi suntem în tabăra dreptății a îngerului Gavril iar ei sunt în cea a răutății lui Lucifer.

Anonim spunea...

Absolut toti au venit si vin in Romania sa faca bani.Toti au o foarte mare problema : de mii de ani Romania este jefuita si furata dar in fiecare zi apar noi bogatii naturale ! spre disperarea hotilor si a jefuitorilor !
Nu au reusit si nu vor reusi NICIODATA sa aduca Romania in starea de faliment total , asa cum au reusit cu multe tari!

Anonim spunea...

Am citit articolul si nu reiesea asa ceva...neaparat http://2blackjack1.wordpress.com/2014/10/23/analistul-american-george-friedman-ne-avertizeaza-gazele-de-sist-sunt-arma-cu-care-puteti-preveni-razboiul/

Anonim spunea...

Stiati ca in Dobrogea cea stancoasa nu se mai pun turbine eoliene pentru ca reteaua nationala nu poate prelua energia, atat de multa e? Pai daca stiu asta, daca stiu ca am varianta de rezerva la poluare, cum sa fiu vreodata de acord cu exploatarea? Asa ca poate veni si o armata de specialisti parerologi, cu metodele lor mai mult sau mai putin subtile de convingere, nu trebuie sa ne sperie. Tot ei vor veni peste niste ani, nu multi, sa cumpere apa curata de la noi.

Anonim spunea...

americanii,vest europenii, rusii,sunt niste sclavi ca si noi.uitati-va cine este in spatele tuturor marilor companii.jidanii.

Anonim spunea...

Freidman are dreptate sa facem contracte serioase pe care nu ke vom regreta.Acum pretul la petrol este asa de mic incat sistul nu este profitabil.

Anonim spunea...

Parerea mea este ca noi trebuie sa ne vedem de treaba noastra si sa nu bagam in seama un individ ca asta chiar daca e mare pe la el pe acolo. Este singura metoda pe care o putem adopta in asa fel incat sa nu cadem in capcana. Cand o s vina razboiul atunci mai vorbim. Serviciile de securitate si cele diplomatice romane se ocupa de astfel de indivizi si situatii.

Anonim spunea...

Astfel de indivizi ca acesta devin cineva pt ca li se da dreptate. Altfel, neica nimeni pt noi, pt poporul roman.

Anonim spunea...

Aurul de la Rosia Montana este doar un paravan...Sunt acolo alte resurse/metale foarte rare pe care le doresc americanii si nu numai...Suntem prea mici ca sa cunoastem adevarul si oricum parerea noastra nu conteaza, conteaza doar cat de bine stiu "liderii" tarii noastre sa se vanda...sau mai bine zis sa ne vanda tara!!!

Anonim spunea...

Friedman este un asasin economic mascat,o spune indirect un fost asasin economic http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/30/john-perkins-chevron-romania-asasini-economici/.Americanii sunt disperati sa-si acopere in aur dolarii tipariti si in plus sa-si insuseasca piata de gaze din Europa.De ce trebuie sa ne sacrificam noi?Am aparat sute de ani Europa,am fost stavila in calea popoarelor migratoare,ne-am luptat cu turcii ca occidentul civilizat sa prospere si sa se dezvolte,vrem iarasi sa ne sacrificam de data asta pentru interesele nu ale americanilor de rand ci ale corporatiilor?Ei incearca sa ne duca de nas,noi trebuie sa le spunem hotarat NU,PE AICI NU SE TRECE!

Anonim spunea...

Cine este spurcatul asta de Fridman sa ne spuna noua ce sa facem cu viata noastra si a copiilor nostrii?
Indivizi ca tradatorul de Ponta care face promisiuni de acest fel fara sa ne ceara si acordul nostru merita sa fie rastigniti,nu impuscati ca Ceausescu va ar muri prea repede iar cei care ii sustin pe acesti evrei nu merita sa se numeasca romani.In ceea ce priveste Rosia Montana intradevar este doar un paravan aurul, caci resursele minerale rare care se gasec in zacamintele noastre, sunt lozul suprem pt care se da batalia ,acestea fiind necesare in tehnologia de varf.De ce trebuie sa ne otravim pamantul ,apa si pe noi insine cand sunt surse alternative viabile care sa le inlocuiasca? Dumnezeule,cat de adormiti trebuie sa fim sa nu vedem ce se intampla?!

Anonim spunea...

Acum Roxin inteleg de ce Nasul.TV o promoveaza pe Monica Macovei care este pentru gazele de sist si exploatarea aurului de la Rosia Montana.
Oare Elena Udrea e criticata (chiar si prin balade) si pentru ca s-a declarat impotriva gazelor de sist si a exploatarii de la Rosia Montana?

Anonim spunea...

Margele, iluzii, promisiuni desarte in schimbul aurului si diamantelor! NU MULTUMIM! A sosit timpul sa punem mana pe furci si topoare si sa ne luam inapoi ce ne-au lasat stramosii! Draci Farisei pazea!

Anonim spunea...

dragilor stiti cum vine asta !/ ca-n povestea urmatoare ; un smekeras de la tara stabilit prin bucuresti la facut afaceri gaseste de cuvinta sa faca afacere cu un strainez, adica asa ceva ... sa-i creasca vreo 10 porci la fratii lui la tara, in schimbul unei masini la mana a doua ( asta ca sa nu o predea la fier vechi strainul )data cadou taranului parvenit la smekereala , zis si facut, au dus la sat cei 10 porcusori, iar de purcareala se vor ocupa cei 2 frati ai smekerasului, dar dupa o vreme pe langa mirosul greu de balegar porcesc , mustele si cearta cu vecinii ! casa si acareturile au fost invadate de sobolani,dedulciti la grauntele pentru porci, iar fantana colmatata de infiltratiile de la pisalaul porcilor, de nu se mai putea consuma apa ! la Craciun strainul a venit cu o duba si cativa macelari, a taiat porcii-n ograda taranilor, i-a curatat si mintenas i-au urcat in duba, la plecare le-a zis in zeflemea taranilor - buna afacere am facut la voi, dar uitai sa va intreb, nu doriti niste carne de porc de sarbatori, avem picioare si capatani de vanzare ! evident la pretul pietei !in final taranii dadura cu caciulile de pamant, privira cu sila la mizeria lasata-n batatura, la casa ciuruita de sobolani si fantana spurcata si zisera cu naduf ; la noi ca la nimenea, ! da Doamne romanului mintea cea de pe urma !

Anonim spunea...

http://www.dcnews.ro/china-ataca-banca-mondiala-i-dolarul-american-lovitura-in-asia-pregatind-razboiul-global_457353.html

Anonim spunea...

Sunt date de mult timp ..nu se mai poate schimba nimic

Anonim spunea...

De ce nu ne izolam de tot?!sa nu avem voie sa iesim si nimeni sa nu aiba voie sa intre?nu ar fi mai simplu?ca de locuri precum Monte Carlo nu cred ca avem noi nev.avem atatea locuri frumoase.hai sa facem ceva odata,ca sincer nu se mai poate!

Unknown spunea...

Oricare dintre aceste conditii vor aduce distrugerea statului Romania, asa ca preferabil ar fi razboiul, sa scapam odata de jugul sclaviei. MOARTE IMPERIALISMULUI si tradatorilor romani!!!!!!!!!!!!
Prin moarte vom fi victoriosi!

Anonim spunea...

Nu ar fi prima data cand guvernul este "guvernat" de americani si cand isi ia SPAGA de la acestia ! Sa va fie rusine cei ce ne vindeti tara ca pe un sac de cartofi !

Anonim spunea...

Din discurs reiese clar cit de disperati sint marii mafioti transnationali.
Sa dea Domnu sa ne izolam sa ne lase in pace - ca sa ne putem folosi noi romanii de resurse, si nu acesti terminati ajunsi la capatu existentei lor.

catre spionii care precis citesc blogu:
NU VA DAM MATERII PT $$$ BANII VOSTRI CE NU VALOREAZA NIMIC - SINT DOAR HARTII, ELECTRONI, DOAR O FICTIUNE FARA ACOPERIRE CARE NU NE TIN NICI DE CALD NICI DE FOAME, NICI DE SURSA DE ENERGIE, CI SINT DOAR O METODA PERVERSA DE SCLAVIE.
NU MAI PUTETI FRAIERI PE ROMANI CU MINCIUNILE VOASTRE DISPERATE!
VOI STRAINILOR SINTETI IN BUDA, NU NOI ROMANII!

Copil spunea...

Prin urmare...acum mai bine de 70 de ani Hitler avea o viziune corecta asupra directiei in care se indreapta omenirea. Probabil atunci a fost ultima sansa a umanitatii sa se scape de toate natiile care polueaza omenirea.

Anonim spunea...

daniel uita-te cine ne sunt prietenii care ne vor tara https://www.youtube.com/watch?v=_H0XaUFNWYg

nicu cohen spunea...

Un licurici din bransa ,speriat si el de nenorocirea ce a auzit ca s-ar pune la cale ,de foruri masono-sioniste mi-a pasat o gulguta ,cica americanii ar dori un razboi masiv ,cu milioane de morti , impotriva Rusiei folosindu-ne pe noi ,pe polonezi ,pe ucrainieni bineinteles si alti fraieri ,visatori de glorie si mariri de teritoriu , impotriva Rusiei .
Miza conflictului ,intarirea prezentei CORPORATIILOR si a bratului lor armat NATO in zona si distrugerea elementului autohton deci micsorarea populatiei inferioare rasial ,untermenschen , in est ,pentru a fi repopulat ulterior cu vestici si evrei bineninteles (asta am dedus-o eu)
Asa ca domnule profesor visator , n-ar strica sa invatam din istorie si sa evitam aceasta posibila capcana ?
PS Ponta cica ar fi omul desemnat sa traga tara in conflict ,dar asta nu inseamna ce ceilalti ar refuza ,nu ,ei vor colabora activ ,sprijinindu-l pe Victoras in aceasta aventura .Conform spuselor lui toti candidatii sint verificati la sange de controlorii lor din umbra si toti asculta orbeste ordinele primite .
Vai de noi !

Anonim spunea...

La ce minut din emisiune spune asta?

Anonim spunea...

Inainte de a comenta pe acest blog ar fi necesar(chiar obligatoriu!) sa urmariti/cititi interviul acordat de "evreul" Ceorge Friedman in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la Pro TV ! O sa puteti sa va formati o parere personala in cunostinta de cauza! Incercati sa va informati din mai multe surse si sa ganditi cu capul Dvs.!

Anonim spunea...

Vedeti cat tupeu are baiatu asta?
Vedeti cum pune el problema ca si cum nu am avea de ales. Uite ce se intampla daca noi ca natie nu suntem uniti si nu stam fermi pe pozitie,suntem luati la misto pentru ca nu avem curaj...deloc. Cati dintre noi mai sunt dispusi sa-si dea viata pentru tara ca ai nostri copii sa mai aiba un viitor. NU are nici o legatura cu Rusia si alte rahaturi de care vorbeste incultul si assasinul ala. Principalul interes este poluarea apei si acapararea izvoarelor de apa ale Romaniei,atat si nimic mai mult. Ganditi,gazele sunt o resursa limitata si de care te poti lipsi si inlocuii cu altceva oricum,asta e ceva de genu " Va otavim pe voi pentru confortul vesticilor" dar nici macar atat,Romania e planificat de ei sa ajungem in sapa de lemn si sa murim mai rau ca africanii,cu apa si alimente otravite cu cianuri.
Daca se intampla asta,puteti sa va spuneti adio la tara,nu mai conteaza dupa daca e razboi sau nu. pentru ca o sa plecam singurei din lipsa de conditii minime de viata,iti mai ramane un adapost deasupra capului si restul e otrava.

Anonim spunea...

S-au saturat de noi ca nu vrem sa ne cedam tara si sa ne otravim singuri. Adica ne spune sa murim toti pentru restul Europei si sa ne mai ia si resurele. Sa fie sanatosi, avem resursele necesare sa ne descurcam si singuri.

Anonim spunea...

Asa ne trebuie. Sa fim stergarul la toti nespalatii care vin sa faca ce vor ei in tara asta.SA AVEM GRIJA CU CINE VOTAM SA NU AJUNGEM PE MINA LOR!!!

Anonim spunea...

http://trezirealarealitate.ro/2013/12/nicolae-ceausescu-a-deconspirat-planul-fmi-si-al-masonilor-inainte-sa-fie-omorat/#

Unknown spunea...

...si cum venira se facura toti o apa si un pamant.multi uita ca din nevazut cineva ii vede...

Anonim spunea...

PUTEM SA-I PLESNIM PESTE BOT PUTERNIC, LUCRURILE AU INCEPUT SA SE SCHIMBE, OAMENII AU INCEPUT SA SE IMPLICE, HAI, CA SE POATE!

BUREBISTA spunea...

Tara asta asa frumoasa are nevoie doar de PATRIOTI ISTETI dispusi sa-si dea viata pentru ea si pentru popor, sa nu cada in compromisuri DE NICI UN FEL. Poporul acesta inca nu a inteles sau a uitat sau nu a stiut niciodata (MULTI nu stiu nici in ce tara se afla...) ce mare avere le-a lasat stramosii lor VARSAND SANGE!!!! Din pacate cu cat mai multi abandoneaza scoala cu cat mai multi sunt cei ce pot fi dusi usor de cap de personaji ca FRIEDMAN!! UN POPOR INCULT E DESTINAT LA SCLAVIE !!!!!

Anonim spunea...

Mai tine minte cineva Scrisoarea a treea si mai ales partea cu ,,...despre partea inchinarii te rog ,oamne sa ne ierti ..samd ,,,Treziti-va romani !

Anonim spunea...

tara noastra aur poarta, noi NU cersim din poarta in poarta,,, trebuie sa ne re amintim ca pentru romanii din ziua de astazi, alti romani si au dat viata in trecut.si nu e niciun semn de intrebare de ce au facuto iar o buna parte a tari doarme si moare de foame in case debransate de la utilitati,ca sa nu mai aduc in discutie batrani care au cladit tarisoara asta de care suntem mandri. dar va spun ,o sa fie si mai rau daca continuam in figura asta de stil,

Anonim spunea...

Sa pastram resursele ca poate dau navala rusii sa le ea pe ei gratis. Au mai luat si uraniul pe vremuri! Pana atunci e mai bine sa cumparam cu cat nu face gazul rusesc! Oare americanii si-au facut ferfenita tara ca sa aiba gaze de sist la discretie? Sau tehnologia asta nu-i chiar asa de poluanta ci doar sunt zvonuri raspandite chiar de "prietenii" mai apropiati geographic de care pomeneam la inceput!

simona spunea...

Resita va saluta si se intreaba cum dracu am avut cutremur de pamant sambata ,cutremur cu epicentru chiar in judetul nostru ? Mai ales ca muntii nostri ai Banatului s-au format prin incretire ca nu trece nici o falie pe la noi si ca cei mai apropiati munti vulcanici de Caras sunt muntii Mehedintului munti care azi sunt dealuri si care s-au stins acum zeci de milioane de ani (din cata geografie mai stiu si eu).Cat despre acest domn ce ameninta asa de disperat ca doar nu suntem toti retardati stim cu totii ca daca se porneste razboi cu Rusia ,Romania va fi tabla de sah pe care se vor juca domniile lor si ca oricum atata timp cat NU vom lua atitudine in fata nesimtirii si a hotiei orice am face tot rau va fi pt Romania si pt viitorul ei .

Anonim spunea...

nu inteleg de ce, dupa al doilea razboi mondial, evreii ar mai dori gaze.
Romania este Dacia, iar Dacia a fost amenintata de mii de ani cu razboaie care au si avut loc.Dacia inca exista.

Anonim spunea...

Partea 1
Cateva consideratii pe marginea Prostiei, Rautatii, Rasismului si Telecomenzii
----
Productia de gaz metan, extras de SUA din sisturile din teritoriul american, e imensa, inca de acum 20 ani. De aceea, SUA a oferit gaz, repetat, Europei, in locul celui rusesc. SUA nu santajeaza Europa, fiind foarte interesata de o relatie cat mai buna cu europenii. Si care sa nu fie afectata de santajul rusesc. Deci, a spune ca d-l dr. Friedman e exponentul capitalului american, sau ca ameninta…Romania, e o manipulare ordinara, instrumentata de ordinari, analfabetilor.
---
A se citi de mai multe ori
---
”Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre”,
---
da de, macar acum, intelegeti ce a vrut sa spuns, super fair, directorul Stratfor.
---
Interviul domniei sale e mult mai mare, iar aici au fost aduse paragrafe convenabile, scoase din context. Cred ca stiti cum se numeste ingineria. Totusi, sa folosim ”materialul clientului”.

Anonim spunea...

Partea 2
Domnia sa spune
---
“Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. ROMANIA VREA SA FIE SIGURA CA RESTUL EUROPEI ARE SUFICIENT GAZ CA SA NU POATA FI SANTAJATA DE RUSI, ALTFEL ROMANIA VA FI IZOLATA, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare”.
---
Pe intelesul capetelor umplute cu tarate, seceri, ciocane: Altfel, Romania va fi izolata, din cauza 1.dependentei, slaba, de petrolul si gazul rusesc, care 2.ii permite sa duca o politica diferita de cea a clientilor, lingai, ai Moscovei, din marile capitale ale UE. Pentru ca asta e Europa inceputului de secol 21 ! E o Europa la mana Germaniei, fie ea imperiala, republicana, hitlerista, sau, din nou, republicana, ce-o fi, bogata in traditia colaborarii cu o Rusia, in apucaturi, practic, aceeasi, pe spinarea Europei, numai sa iasa “malai” ! America stie bine ! Noi ar trebui sa stim mult mai bine !
---
Le-a spus pe intelesul oricui judeca in cunostinta de cauza ! Mai trebuia sa ne dea si un pol ?
---
Pentru mine (un oarecare), nimic din ce ne-a spus dl dr. Friedman, nu e nou, ci vechi, si bine stiut. Inclusiv ce spun voluminoasele tomuri, despre resursele de gaz de sist, din lume, si tehnologia de extractie prin fracturare hidraulica, cu ale ei, bune si mai putin bune. Nimic nu e perfect. Uneori, ordinea prioritatilor impune masuri nu foarte convenabile. Depinde de proritati si de cum gestionezi dezavantajele de moment. Chestia cu miloaga, sau cu para malaiata, nu tin, insa. Pentru ca nu e cazul. Resurse, avem. E cazul cu tradatorii de tara, din Romania, care comploteaza cu Moscova, deconspirati, cand le-a fost lumea mai draga. Vrei sa te sileasca sa platesti gaz rusesc, de foarte proasta calitate si foarte scump, si, cu belciugul in nas, sa ridici osanale unui fost kgbist mediocru si anonim, complexat, nereformat, cu atat mai putin lustrat, care lucreaza cu dosul, nu cu capul (China va manca pe paine, economic, Rusia) ? Vrei, sau nu ? Istoria imi va da dreptate, intrun timp rezonabil.
---
Ca roman etnic, de multe generatii (ascendentii mei sunt atestati documentar, ca romani liberi si vrednici de pomenit in cronici, de acum 600 ani, pana dupa zidirea Romaniei Mari, pe care nu i-am facut de ras nici in anii securisto-comunismului), doresc sa accentuez o problema:
---
Nu va e rusine sa batjocoriti munca si stradania, super fair play, a acestui specialist de frunte in politica internationala (cititi-i biografia, in wikipedia !), si sa dati in patima unui rasism mizerabil, cu totul neavenit, cu atat mai putin in acest caz ?
---
Dar subalternul domniei sale, dl Kaplan (cititi-i, si domniei sale, biografia, tot in wikipedia !), nu ne-a facut, si domnia sa, un serviciu la fel de important ?
---
Observatie: IN ACEST BLOG, DL DR. FRIEDMAN E CENZURAT COPIOS. DIN DISCURSUL DOMNIEI SALE LIPSESC CELE MAI IMPORTANTE PARAGRAFE, LAMURITOARE SI PENTRU COCOSI, SI PENTRU GAINI. Manipularea e primitiva. Interviul real, necenzurat, dat de domnia sa canalului Pro TV, trebuie vazut, daca te respecti, si vrei sa te autoeduci in spiritul obiectivitatii, chiar si in ceasul al 25-lea,
---
google: Analistul american George Friedman ne avertizeaza: "Gazele de sist sunt arma cu care puteti preveni razboiul" stirileprotv
---
Mania prolerata din comentariile de aici, e distractiva, daca nu jalnica !
---
Dle dr. Friedman, imi cer scuze, de la dv, pentru mizeriile debitate de acesti candidati manciurieni ! Analiza dv, si a subalternului dv, sunt foarte importante pentru politicienii si cetatenii nostri. Pentru cei care au cap, nu sac cu tarate, seceri, ciocane.
---
clujean
11.12.14

Anonim spunea...

S.U.A nu sunt conduse de americani ci de rezerva nationala ei decid unde se fac razboaiele daca nu ei fac crize(economice). Ce dobitoc isi cere scuze lui Friedman pe acest blog despre comentariile altora? Se observa in mod repetat doctrinele impuse de acesti cuceritori in tari precum irak, afganistan, in trecut venezuela dar si in prezent in mai multe locuri simultan precum ukraina,syria etc.Orice conducator de tara este numit dictator(unii oameni care au lucrat pentru S.U.A(saddam si bin laden)) si pe urma sunt sabotati in mod direct si indirect de catre "americani" apoi,dupa destabilizarea strategica sunt pusi la putere oameni ce nu li se opun.Acum sa ne asteptam ca acesti falsi conducatori ale statelor unite sa ne fie prieteni? Cand si tara noastra a suferit aceasi bomba la caderea comunismului care a fost impus tot de tari ce se considera in conducerea lumii, tot acei ce ne atacau in trecut. Totusi acum numai sunt industrii pe nicaieri dar o mana buna de oameni sunt foarte bogati si isi permit sa infiltreze pana si comentarii elevate sa para convingatori.Credeti ca nu am invatat din istorie destule ? Cum sa impartim la aceasta lume corupta din resursele noastre? adica va dam o paine si ne dati inapoi o firmitura? Ne inchideti scoli, scoateti invatatura din ele, pe urma deschideti scoli fara invatatura! Niciodata nu am dorit aceasta invazie a unor navalitori ce isi creaza baze peste tot in lume pentru a isi impune respect nemeritat, totul intr'un plan ce duce la imbogatirea putinilor si insaracirea mai multora.Nu cred ca acest blog a cenzurat ci a pus in evidenta ce era necesar de stiut, restul ce se zice manipulat este spalarea de creier ce duce la a fi de acord cu acesti oameni falsi care conduc. Draga comentator, iubincurist de friedman, ai un vocabular dezvoltat dar nu este in folosul nimanui sarac.

Unknown spunea...

Poate-oi fi eu prost gramada de nu inteleg nimica, dar e vorba de o analiza rece, clara, concisa, realista si f. f. obiectiva. Cine e dobitocul care a ajuns la concluzia ca "americanul-evreu" va ameninta?
"George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii... Individul practic ne santajeaza si ne spune in fata".
Scumpul de autor a uitat, sau nu stie in ce calitate va santajeaza, cel de evreu, sau cel de american ( n-am stiut ca are vreo functie politica, credeam ca analist e unul care analizeaza, nu unul care dispune/ hotareste!!! dar cat traiesteste omul, invata. Ii invata mai ales pe javrele rasiste si gunoiul de antisemiti!!!) El, "evreul" analizeaza, amenintarea e descrisa in articol, cred, destul de clar chiar si pt un tampit, ca venind din conjunctura politica (vezi gazele Rusiei-razboiul rece). Care e alternativa? Americanii sa-i lase pe rusi sa recotropeasca Europa, poate (d-ne fereste), dar mai obiectiv, probabil si Romania?!!!
Cam asta spune, dar mai spune cateva adevaruri greu de inghitit::
- "... In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana..." (cuvantul cheie, ingrosat de mine, in fraza a fost uitat, oare numai din tampenie, sau din intentia de a deforma si denatura cele spuse?!!
- Mai departe: "... Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el. Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura...." Este ceva care nu-i corect, etic, moral in sirul de afirmatii citat?
P.S. Parca vad autorul articolului, cat este de indignat cand presa straina publica cate o talharie, specificand ca borfasul este de etnie Romana!!!

Anonim spunea...

Robert Klein, cum se poate targui cu o natie care face razboi intre alte natiuni? Pe urma se ofera ca protectie si consuma din resurse precum o tara colonizatoare. Rusia, America, se prefaceau si inainte ca se razboiesc, dar nu a fost adevarat. Avem o limita la cat putem pune botul la pacaleli. Daca vreti din resursele noastre, rezervati-va la ce noi dorim sa oferim. E simplu sa creezi agitatie prin metode sofisticate, tv, antene,satelit, santaj, tradatori,sabotaj,haarp si pe urma sa conduci lumea spre colonizare in ziua de azi, apoi ca protector ceri ce vrei tu si opresti metodele cand obtii.Da ia sa primeasca ce le dam noi...multa multa....numai zic ca nu-mi publica comentariu.

Evreii conduc statele unite.Unele videouri sunt de peste o ora cu fiecare evreu ce detine functii inalte in state.Orice om dinauntru daca incearca sa ii expuna este demisionat sau trimis in alt loc unde nu deranjeaza.

Aurul nostru in afara tarii, iar inauntrul tarii cianura..hmm.... Nu Multumesc!

In plus canadienii(companie de evrei ce stiu limba romana) vor aur in proportii mult prea mari, iar ce ramane in tara incape numa bine in buzunarul politicienilor corupti dar nu destul pentru intregul popor.Asa ca ceea ce ne este prezentat de friedman ca o analiza obiectiva si sofisticata este defapt o metoda evreiasca de a duce bani in tara care ei au facut-o mare, sa imbogateasca armata pe urma sa o foloseasa in scopurile lor ucigase.