duminică, 16 noiembrie 2014

Cea mai mare parte a românilor din diaspora nu vor putea vota!!! DOVADA. Miza este imensă: 200.000 de oameni care nu votează înseamnă 2%, un procent cu care se pierde sau se câștigă alegerile

PARIS
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat ca a luat masuri pentru cresterea numarului de cabine de vot la maximum 7 in sectiile de vot din strainatate, in paralel cu cresterea numarului de stampile de vot in aceste sectii. In schimb, numarul sectiilor de vot in zonele cu multi romani nu va creste, conform hotnews.ro

Un calcul simplu ne arată ca totul este regizat pentru ca doar o mică parte a românilor din diaspora să poată vota. MIZA este uriașă - votul diasporei poate influența alegerile decisiv, dacă rezultatele din țară sunt echilibrate. Practic, votul a 200.000 de oameni care sunt împiedicați să voteze înseamnă 2%, un procent cu care se poate tranșa câștigătorul.

Iată calculul pentru o secție de votare (în termenii prezentați de autorități - șapte cabine, șapte ștampile, șapte membri ai comisiei), în varianta de maximă eficiență, presupunând că toți votanții din diaspora și-au completat formularele pe propria răspundere de acasă, că toți membri comisiei sunt prezenți și lucrează 14 ore neîntrerupte, ca niște roboței. Într-o astfel de variantă JAPONEZĂ, tot ar dura 2,5 minute/persoană/vot. Deci, 7 votanți la 2,5 minute înseamnă 168 de votanți pe oră, adică 2352 de votanți pentru întreaga zi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Ideea este că doar la această oră sunt de două ori mai mulți români la coada unora dintre secțiile de votare din anumite orașe din străinătate, decât capacitatea de votare pentru ziua de astăzi. Și mai vin...

TORINO
De ce se întâmplă asta? Pentru că atât a decis Guvernul și BEC-ul că se poate vota la o secție de vot din străinătate, în condițiile în care ceea ce s-a întâmplat la primul tur a arătat că necesarul este mult mai mare, pentru a le permite tuturor românilor să voteze. Or fi uitat că nici acum 2 săptămâni nu au putut vota toți cei care au dorit să o facă?!?

Dacă secțiile de votare nu vor funcționa la capacitatea și eficiența maximă, numărul celor care vor vota va fi și mai mic. Un singur membru al comisie care lipsește, de exemplu, înseamnă 350 de votanți mai puțin. Dacă în loc de 2,5 minute, timpul mediu de votare va fi de 3 minute (deci doar cu 30 de secunde mai lung), vor mai fi privați de dreptul de a vota încă 392 de oameni. Peste toate, este normal să presupunem că unii dintre votanți nu vor veni cu formularele completate de acasă, ceea ce va prelungi și mai mult media timpului de votare...


Din timpul noptii la BRUXEL
Toate acestea dovedesc, dincolo de orice discuție, reaua credință a unui sistem care este hotărât să trăiască cu orice preț sau să moară cu noi de gât, dacă nu se poate altfel!

Indiferent care sunt alegerile celor care vor să-și exercite dreptul la vot, VOTUL ESTE UN DREPT de care nimeni nu are voie să își bată joc. Cu toate acestea cineva și-a permis să îl ia românilor, iar acest lucru este inacceptabil, de neiertat. 

Vrei să-l votezi pe Ponta, votează-l! Vrei să-l votezi pe Iohannis, votează-l! Este dreptul tău de a alege. Indiferent de opțiunea ta, ai dreptul să votezi, iar guvernul este obligat să îți asigure cadrul necesar. Dacă nu a făcut-o (și nu a făcu-o!), trebuie să răspundă în fața legii! 

Daniel Roxin    

9 comentarii:

Iesirea Din Matrix spunea...

Lol ...prietene Daniel, sunt surprins sa constat ca si tu ca si alti oameni destupati la minte mai credeti in fantezia votului corect. Nu exista asa ceva prietene. Nu te mai amagi ca nu va iesi cine trebuie sa iasa indiferent cata lume voteaza. Sunt surprins sa vad cat de singur ma simt printre oameni care au vazut putregaiul sistemului dar care care inca mai stau scufundati in iluzia votului corect ...lol ... In urmatorul articol http://fymaaa.blogspot.ro/2014/11/de-sa-nu-votezi-14112014.html m-am straduit sa aduc un pic de claritate in privinta votarii. Prieteni nu mai legitimati un stat inexistent prin votul vostru. Nu mai alimentati prin timpul vostru, energia voastra acest sistem dement.

Daniel Roxin spunea...

Free YourMind, stiu ca votul nu este corect, ca sistemul este putred doar ca... PANA LA CREAREA UNUI SISTEM NOU, mai e ceva timp si trebuie sa ne descurcam cu ce avem...

Daniel Roxin spunea...

Sa inteleg, Free YourMind ca, spre exemplu, daca unul dintre cei doi candidadti ar fi Regele Cioaba sau Mama Omida, ai indemna lumea sa stea acasa, ca sistemul este oricum putred si ca iese Cioaba sau Dan Puric, tot acolo ar fi?

Adrian Nestian spunea...

Open Your Mind,niciun partid nu va fi condus de cele doua personaje!

ciobanul spunea...

Pai nesimtirea a ajuns la culmile cele mai tari. Ar trebui sa ne reunim Duminica de Duminica la ambasadele si consulatele romanesti sa denuntam toata tarasenia asta. Oameni din diaspora sunt conectati la internet si informatia circula mai liber, acolo unde ei nu pot influenta votul cu o plasa de alimente sigur acesti oameni voteaza liber pentru o Romanie mai buna de care sa fiu mandrii de provenienta lor. Nu-si pot permite, guvernul de rahat, sa piarda alegerile, dar tare mi se pare ca acest furt va fi inceputul adevaratei revolutii si vom reusi o odata pentru totdeauna sa scapam de urgia asta numita PSD. Partidul comunist romanesc clona se bate pe ultimile ore ca sa scape de puscarie. Toti sunt puscariabili.

Anonim spunea...

"se pierde alegerile" ......greu cu romana

anonim spunea...

Bravo diaspora romana!!! o sa va faca lectii "alesul" cum sa faceti mai usor bani, sa va cumparati case sa nu mai stati printre straini...veniti in Romania tarisoara noastra frumoasa si bogata cu oameni necajiti si copii ai nimanui... vindeti si voi niste copii si oameni va faceti. Nu trebuie sa investiti in copii, ei nu conteaza casele cat mai multe la numar astea conteaza. Of Doamne desteapta-i pe romani !!!!

Anonim spunea...

Cu toata stima pentru domnul Daniel Roxin putem observa ca 200.000 de oameni din 22 de milioane (presupunem ca voteaza toti, de la mic la mare) reprezinta 0,09% si nu 2% asa cum reiese din titlul articolului.

Daniel Roxin spunea...

Puneti problema gresit :) Sa va explic: la 10 milioane de oameni care SE ESTIMA ca vor vota, 2 milioane inseamna 20%, iar 200.000 inseamna 2%. Deci? Dumneavoastra ati calculat la 22 de milioane, fara sa tineti seama ca doar 18 au drept de vot si ca, in mod real, dintre acestia, voteaza cam jumatate...