duminică, 30 noiembrie 2014

Cum îşi propun cercetătorii ruşi să prelungească durata vieţii umane până la 120 de ani?


Cercetătorii ruşi au creat o pastilă despre care spun că ar putea amâna debutul procesului de îmbătrânire şi ar putea permite oamenilor, în cele din urmă, să trăiască până la 120 de ani, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Moscova testează pe câini, peşti, şoareci şi şobolani o pastilă care conţine un nou tip de antioxidant, despre care spun că ar influenţa mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie şi care sunt implicate în procesul de îmbătrânire.

Potrivit lui Maxim Skulacev, în urma testelor pe animale, cercetătorii au observat că multe dintre bolile legate de îmbătrânire s-au dezvoltat mult mai încet.

"Mitocondriile sunt implicate în producerea atacului de cord, în apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson", a spus Skulacev.

Cercetătorii ruşi nu au reuşit să determine creşterea semnificativă a duratei de viaţă a animalelor folosite în timpul experimentelor, dar au obţinut amânarea instalării procesului de îmbătrânire. O ţintă realistă este de a prelungi durata de viaţă a omului până la 120 de ani, tratamentele anti-îmbătrânire fiind "tehnic posibile", potrivit savantului rus.

"Nu cred că vom reuşi să trăim până la 800 de ani. Cel mai probabil, vor apărea boli noi, să spunem boli tipice pentru persoanele în vârstă de 120 de ani. Aşa s-a întâmplat cu cancerul, care era o boală foarte rară în Antichitate, când oamenii mureau tineri", a mai spus Skulacev.

"Dacă se va dovedi că bolile se vor dezvolta mai încet, ideea noastră de a lupta contra îmbătrânirii prin intermediul mitocondriilor este corectă. Va fi posibil să amânăm bătrâneţea", a declarat Maxim Skulacev, care lucrează la perfecţionarea acestui tratament de zeci de ani.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13659827-cum-isi-propun-cercetatorii-rusi-sa-prelungeasca-durata-vietii-umane-pana-la-120-de-ani

6 comentarii:

Anonim spunea...

Inteleg ca au facut cercetari pe bolnavii de Alzheimer. Credeti-ma ca nu e de dorit sa prelungesti viata unui bolnav de Alzheimer in stadiu terminal, practic ii condamni la ani de chin in plus, si pe el, si pe apartinatori.

Sa se prelungeasca viata celor buni de munca. Da… si sa creasca probabil varsta de pensionare la 80 de ani. Dar ce te faci, ca nu toti au munca de birou, unii au munca fizica. La 70 de ani poti sa ii ceri unui om, chiar si aflat in tratament cu pastila minune, sa lucreze la norma, in trei schimburi, pe cine stie ce utilaj, sa dau ca exemplu, o masina de injectie, pe care se lucreaza produse din plastic, la care si un tanar isi poate prinde cu usurinta mana in matrita? E un scenariu SF tot ce scriu, dar pentru acestia, solutia va fi probabil o pensie mult anticipata, adica foarte mica. Cam asta vad eu sa fie in realitate rolul pastilei minune, daca va aparea pe piata.

Anonim spunea...

Daca nu ne-ar otravi mancarea, aerul, apa cu toate chimicalele cu sau fara intentie si am trai mai mult in natura, fara atata stres si griji inutile, cu siguranta am putea trai 120 ani, fara sa avem nevoie de pastile.

Anonim spunea...

trebuie aplicat proiectul "EUGENIA"

Anonim spunea...

AM INTELES CA DE LA ANUL TOATE MAGAZINELE PRIMESC in dar O MASINUTA CARE SCANEAZA TOATA MARFA CE O CUMPERI scanind toate chimicalele cu ce au fost stropite si toate minunatiile care sint introduse fortat ca sa traim 200 de ani iar ce-i ce primesc acesta marfa in magazine lor sa fie scosi la arat la polul nord impreuna cu familia si cu cei de la protectia consumatorilor

Anonim spunea...

Toate chimicalele si E-urile ne ajuta sa devenim sfinti cu totii Dupa vreo 7 ani de cand ai murit ,te vor dezgropa si constata ca nu ai putrezit .

Anonim spunea...

detalii despre teoriile imbatrinirii @

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4013820/
din 2008 s-a descoperit o molecula produsa-n si-n embrionul uman care trage ceasul celular la zero si distruge complet celulele canceroase, dar nimeni n-o pune in practica deoarece 90%din banii adunati de pe boli ar disparea : microRNA302 - miRNA302
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3570514/