miercuri, 26 noiembrie 2014

"De ce cred unii oameni în teoria conspiraţiei?" întreabă chiar agenții Ocultei. Tot ei răspund printr-un studiu, evident "științific"


Nota mea:
cinismul și ipocrizia agenților grupurilor de control și manipualare la nivel mondial este fără margini. Dacă nu pot să-și ascundă integral acțiunile, atunci îi prezintă pe cei convinși că aceste grupuri de conspiratori sunt reale ca fiind niște naivi. Iată o mostră de manipulare clasică:


"În ultimii ani, tot mai mulţi oameni tind să accepte teorii bizare, pe care ei le cred reale, chiar şi în lipsa unor dovezi concrete (e plin de dovezi concrete - n.m.). De la ideea că atentatele de la 11 septembrie de la WTC au fost plănuite de guvernul american, până la teorii privind ascunderea dovezilor despre o invazie extraterestră, teoriile conspiraţiei sunt foarte numeroase.

Un studiu recent, realizat de Joseph E. Uscinski şi Joseph M. Parent de la Universitatea Miami şi prezentat în cartea lor, American Conspiracy Theories, arată că persoanele care cred în aceste teorii sunt din toate categoriile sociale.

Tendinţa de a crede în conspiraţii nu ţine de rasă, gen, educaţie sau orientare politică, deşi există anumite diferenţe în acest sens.

De exemplu, în Statele Unite, cei care cred în conspiraţia companiilor mari care vor să producă recolte modificate genetic sunt de obicei cu vederi politice de stânga, în timp ce persoanele care se tem de o conspiraţie legată de încălzirea climei sunt de dreapta.

Educaţia are un anumit rol în a reduce această atracţie faţă de conspiraţie. De exemplu, studiul lui Parent şi Uscinski a arătat că 42% dintre cei care au terminat liceul credeau în aceste teorii, în timp ce procentul adepţilor cu studii superioare era de numai 23%. Cu toate acestea, procentul rămâne destul de ridicat.

Factorii care determină această credinţă sunt anxietatea şi sentimentul de pierdere a controlului. Cercetările au demonstrat că anumite persoane, când sunt supuse unui stres foarte mare, încep să vadă modele inexistente şi caută explicaţii iraţionale.

În viaţa de zi cu zi, stresul apare din cauza nesiguranţei locului de muncă sau în urma unor dezastre naturale (cutremure).

O teorie a conspiraţiei cuprinde următoarele idei: este vorba de un grup, care acţionează în secret, pentru a uzurpa puterea/a ascunde adevărul, în detrimentul binelui comun."

Sursa: Scientific American via Descopera.ro

7 comentarii:

M.C spunea...

http://www.certitudinea.ro/articole/de-la-lume-adunate/view/mircea-diaconu-cand-am-pronuntat-sarmizegetusa-regia-m-au-dat-afara-din-minister

Anonim spunea...

Teoria conspiratiei in privinta lui bin Laden e mai mult decat valabila. Timp de 10 ani toate serviciile secrete de pe planeta nu au fost in stare sa prinda un mos in baston care reuseste intre timp sa se umple de neveste si copii. Prinderea si lichidarea teroristuui a fost mai mult decat hilara: fara sa se gandeasca la ce o sa faca cu tembelul dupa prindere viu sau mort il fac sita si dupa aia se sperie de poza si nu mai fac nici o imagine publica care sa confirme prinderea. A fost sau nu a fost prins? Pai, seamana cu disparitia lui Jimmi Hoffa , adica e disparut dar nimeni nu poate sa confirme ca adisparut sau ca traieste.

Iesirea Din Matrix spunea...

A nu crede in conspiratii este semn sigur de retard mental http://fymaaa.blogspot.ro/2014/11/teoria-conspiratiei-vaccinezi-sau.html

simona spunea...

In 1993 citeam pt prima data in cartile lui CORUT despre imperiul ascuns in umbra ,condus de "bubuli" asa ii numea dansul astazi dupa 21 de ani sunt convinsa de existenta lui,pe atunci aveam 24 de ani si nu prea intelegeam dar azi dupa ce am trait toate experimentele nefaste aruncate asupra ROMANIEI am convingerea ca exista .Ei sunt papusari acestei lumi ,te loveste boala gripei aviare cand dai si tu la export 2 gaini rebegite ,boala vacii nebune cand branza si cascavalul tau sunt cautate pe piata ,iar porcii iti fac pesta (in anii 90) cand ai cel mai mare contim de crestere al porcilor din Europa ,sa nu mai vorbim de otel care dintr-o data nu mai stim sa-l fabricam si marile combinate ajung la fier vechi si cel mai urat lucru care s-a intamplat si se intampla in continuare e invatamantul ,e la pamant in cadere libera ,ne-au impus niste aberatii care se vor rasfrange asupra viitorului :cu cat is mai analfabeti cu atat ii poti manipula mai bine si vor lua de bune orice aberatii scoase pe piata (vezi legea homosexualitatii).Si sa ne intrebam cum au putut sa atace Asia au creat problema 11 septembrie si au gasit si rezolvarea ,au semanat razboaie ,revolutii care mai apoi s-au transformat in razboaie civile si am zice ca au facot-o pt petrol dar nu ,au facut-o pt putere ,au calcat in picioare tarile arabe pt ca au indraznit sa prospere ,desi toti presedintii au fost pusi tot de ei atat in Irak cat si in Egipt si in Siria si in Liban .Incet ,incet au preluat puterea din mainile popoarelor ,si azi vor schimba fata lumii cum vor vrea ei.Au facut in asa fel ca noi tampitii sa dorim cu ardoare o singura tara un singur conducator si chiar sa facem parte din armata lor pe care eu numesc buldogii lumii (NATO).

Anonim spunea...

Astia cauta altceva si sunt disperati ca nu gasesc .... e maret si pentru asta sunt hotarati sa mearga pana in panzele albe ,cu orice pret (pe Luna ,pe Marte ...toate cheltuielile astea facute in acelasi scop -CERN etc...)Dar nu vor gasi pentru ca ,,n-au timp,, iar spatiul ,,se ingusteaza ,,Ii strange . Pentru STIINTA ? Ha,ha .Ei nu cunosc PAMANTUL inca !!!
Oricum ,ce ne doresc ei Noua , EU sper sa se intample Lor !

Anonim spunea...

Ati observat legatura intre reclamele la medicamente si afectiunile celor din jur?
Eu sunt o fire robusta, dar acum cativa ani m-am trezit cu alergie, stranutam des, ma mancau ochii, nasul. Din obisnuinta, am ocolit chimicalele, m-am lecuit alfel, dar inainte cu o saptamana incepuse sa se dea pe toate posturile mari o reclama la antialergenice. Fata a inceput sa aiba probleme de respiratie. Iarasi,inainte cu cateva saptamani, desi era primavara- tot se dadea reclama la un decongestionant nazal. De atunci am inceput sa fiu atenta la reclamele de medicamente si la ce se intampla celor din jur. Verificati si voi.

Anonim spunea...

De cand e lumea-lume au existat visatori sau idioti care si-au dorit sa cucereasca, subjuge, controleze, deci nu e nimic nou. Iar in conditiile actualelor tehnologii si interconditionari e in logica lucrurilor ca nebunii s-au inmultit. Doar ca acest control e impotriva firii si a Umanitatii. Impotriva Creatorului. Evident ca nu vor reusi niciodata. Dumnezeu i-a creat pe oameni liberi. Liberi sa aleaga intre bine si rau.


Cu Dumnezeu inainte !