luni, 5 ianuarie 2015

Invecinarea cu România - obiectiv strategic al Federaţiei Ruse. Complotul internațional antiromânesc...


Un articol de
General Br. (r) Aurel I. Rogojan   

Federatia Rusă şi-a reconsiderat întreg sistemul de securitate.
 
Readucerea Crimeii în componenţa Fereratiei Ruse este doar o primă etapă a reconfigurărilor geopolitice gândite de planificatorii strategiilor politico-militare de reacţie a Moscovei la avansul provocator al Statelor Unite ale Americii către est, în numele securitătii statelor din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, aflate sub „ameninţarea doctrinei de apărare a Federaţiei Ruse”. De mai bine de un deceniu şi jumătate, Federatia Rusă, luând în serios noul concept geostrategic de securitate al N.A.T.O., şi-a reconsiderat întreg sistemul de securitate: doctrina de apărare militară, structura comunitătiii serviciilor de informatii, compunerea fortelor de apărare, logistica viitoarelor războaie, pregătirea rezervei nationale a resurselor umane combatante, noi politici si sisteme de alianţe, tactici menite a comuta interesul S.U.A. în zona de intersecţie a intereselor ruso-sino-nipone din Extremul Orient şi Pacific.
 
Moldova din estul Prutului s-a pomenit în stare de dezintegrare teritorială.
 
Concomitent, prin operaţiuni ascunse, în Ucraina şi în al doilea stat românesc „Republica Moldova”, cu altoiul geopolitic septicemic Transnistria, compensaţie de la Stalin în schimbul Bugeacului (vechea Basarabie), Ţinutului Herţa si al Bucovinei de Nord, au început să apară, una după alta, revendicări autonomiste exotice, unele parcă dintr-o genealogie de neamuri si grupuri etnice coborâtoare din huni şi khazari. Climatul interetnic din estul Prutului s-a deteriorat odată cu prăbuşierea Uniunii Sovietice. Populațiile au fost instrumentalizate de forțe politice care au speriat cetățenii, fie cu spectrul „fascismului românesc”, fie cu amenințarea unei intervenții militare rusești, astfel că a început un proces de destrămare teritorială parțială, statul fiind împiedicat prin violență să preia controlul întregului teritoriu. Moldova din estul Prutului s-a pomenit în stare de dezintegrare teritorială, de dezbinare interetnică cu influență asupra coeziunii sociale. Actualmente tensiunea interetnică a mai scăzut, însă confruntarea continuă să fie prezentă în societate și în sfera culturală, în pofida faptului că toți cetățenii îşi pot pot exercita drepturile constituţionale în egală măsură. Harta etnică a celui de al doilea stat românesc este deosebit de colorată, dovadă cât de multă preocupare a existat în capitalele vechilor imperii pentru ceea ce va ramâne in urma lor, spre veşnică pomenire. Ceea ce Stalin a făcut şi vrea Putin să desfacă, ne poate apărea azi ca o consecinţă a unei viziuni geopolitice de mare anvergură si transgresie a epocilor istorice. A unor epoci în care americanii încă nu intraseră in marea politică a lumii, dar azi sunt jucătorii cei mai activi pe tabla de puzzle geopolitic al celui de al doilea stat românesc, „Republicii Moldova”.
 
Expresia unui nou complot internaţional antiromânesc.
 

Ca un paradox al istoriei, S.U.A., Uniunea Europeană (o entitate fără memorie!) şi N.A.T.O. (altă entitate făra memorie) au exclus România din toate formatele dezbaterilor, negocierilor şi deciziilor care priveau românitatea din arealul ex-sovietic. În schimb, Ungaria, un aliat stategic cu totul special al Moscovei a primit tot „caimacul” reprezentării Vestului la Chişinău. Oportuniştii Iliescu şi Constantinescu, precum şi radicalul teribilist Băsescu, nu au fost pentru Vest decât variante ale păpuşii „Matrioşka”, simbolul turismului rusesc. În situţia dată, a turismului politic. Motiv pentru care ei, implicit România nu contau, fiindu-le rezervate roluri de actoraşi obedienţi. De regulă, în astfel de împrejurări eşti exclus din jocurile în care alţii îţi decid soarta. În locul celor „trei Escu”, un preşedinte al României „non Escu” şi-ar fi întrebat aliaţii şi partenerii strategici, dacă impardonabila omisiune nu este expresia unui nou complot internaţional antiromânesc. Ca şi precedentele cunoscute şi necunoscute.

Liderii români de la Bucureşti nu au fost de atâtea ori oaspeţii Casei Albe, precum liderii români de la Chişinău. Pe la Bucureşti nu s-au perindat atât de mulţi înalti emisari americani şi vest europeni, ca pe la Chişinău. Asta este ceea ce se vede şi ascunde ceea ce nu se ştie... Campania pentru recentele alegeri parlamentare din estul Prutului a fost şi contextul izbucniri unor confruntări de domeniul operaţiunilor speciale, în care diverse servicii secrete au legendat şi combinat subversiunea politică şi amenintătile făţişe, determinând intervenţia represivă politică, dar şi a forţelor de securitate. Ameninţarea cu continuarea marşului asupra Crimeii până la gurile Dunării a devenit „expresis verbis”. Suveranitatea asupra Basarabiei istorice s-a schimbat de noua ori în ultimii 200 de ani. Mai puţin de jumatate din cei 570.000 de locuitori ai regiunii sunt ucraineni. Restul sunt bulgari, ruşi, moldoveni, români, găgăuzi sau albanezi Populaţia teritoriului, anterior majoritar favorabilă Kievului, în prezent este divizată, în aceiaşi măsură, între Kiev şi Moscova. Ceea ce naşte întrebarea „Cât se va mai afla vechiul Ţinut al Basarabilor sub drapelul Ucrainei?”.
 
Scenariul declarării unei noi entităţi separatiste, „Republica Populară Basarabia” , sau în unele variante a „Republicii Bugeak”, a fost mai intens vehiculat de la începutul anului 2014, „la pachet” cu „republicile populare” rusofone din estul Ucrainei. Aceasta ar putea fi creată de către „membrii unei organizaţii ilegale din regiune, care activează în interesul Federaţiei Ruse şi ar putea cuprinde zona situată la sud de Odesa, inclusiv Belgorod-Dnestrovsk şi raioanele Saratski (Sarata), Tarutinski (Tarutino), Arţizski (Arciz), Tatarbunar, Bolgrad, Chilia, Ismail şi Reni”. În cazul unui astfel de scenariu, situaţia se va destabiliza mai întâi în sudul Republicii Moldova - Găgăuzia (regiune autonomă), inclusiv în Taraclia şi Basarabeasca şi, în paralel, în Transnistria. Iniţial, accentul ar putea fi pus pe crearea unei Găgăuzii independente, care ar putea pretinde zone din Republica Moldova şi Ucraina. Găgăuzia este principalul centru de atenţie al Kremlinului în regiune, precizează „Economica. net, Agenţia de presă ucraineană „Unian” şi Centrul Analitic Ucrainean „Da Vinci AG”. Miza scenariului este crearea unei noi zone de conflict, la gurile Dunării şi în nord-vestul Mării Negre, chiar la frontiera cu România şi la limita estica a N.A.T.O. si U.E. In această perspectivă, integrarea europeană a Ucrainei şi Moldovei ar deveni mult mai problematică, ca şi soluţionarea conflictului transnistrean.
 
Perpetua basculă politică a oportuniştilor de la Chişinău intre Moscova şi Washington, via Bruxelles, care stă la originea instabilităţii şi derivei geopolitice a celui de al doilea stat românesc, ar putea genera şi o altă politică de suport, atât pentru paneuropenism, cât si pentru panslavism, dar nu si pentru statalitatea României, unitatea moldovenilor între Nistru şi Siret, cu gând şi la originea maramureşeană a descălecătorului Bogdan. Dar şi la viitoarea descălecăre, pentru o nouă întemeiere, cea a Republicii Populare a Ucrainei Subcarpatice. 
 

8 comentarii:

Eurodacul spunea...

Parca ceva imi spune ca SUA si Russia au grave probleme cu insusi locuitorii lor. Iarasi bazaconii necrezute de nimeni, amenintari haotice sfarsite cu alocarea de sume imense catre interlopii proprii si nationali. Intotdeauna aceste stiri prevestesc un decalaj mai mare intre bogati si saraci, deja celebra gaura in plus la cureaua de la pantaloni, alta generatie de sacrificiu, iar TOP100 devine TOP200........ulterior TOP1000.
Iarasi americanii si rusii, daca nu-si vad de treaba lor, vor avea peste noapte rezervoarele vehiculelor goale si toate blindatele la ,,fervechi,,.

Anonim spunea...

Oricum chiar daca v-a trece un mileniu sau doua trei cu siguranta constiinta neamului va fi aceeasi ...copilul meu stie clar ca BASARABIA A FOST ESTE SI VA FI A NOASTRA ...acelasi lucru vor stii si copii copiilor ...

simona spunea...

Pe acest subiect am putea discuta mii si mii de ore ,din pacate acest pamant numit Romania ,Moldova se afla la rascrucea drumului, si de 2000 de ani istoria vorbeste de zvarcolirile de care a avut parte acest popor ,imperile ne-au disputat,am luptat cu ele ,impotriva lor si uite ca pana la urma desi din punct de vedere istoric n-ar fi trebuit sa mai existam iata -ne in secolul 21 .Tratatele se duc doar intre marile puteri noi suntem "PIONUL" de care se folosesc din cand in cand si asta nu datorita ca suntem noi frumosi sau inteligenti ci doar datoria situarii noastre geo-politice .

D. Pavel spunea...

....e bine ce spui Simona si e si mai bine ca citesti tot felul de articole (...)

Eu va indemn pe toti sa urmariti istoria adevarata a Romaniei in 16 episoade care face MULT mai mult decit 20 de metri liniari de cartiscrise de tot felul de autori si autorasi.

Iata adresa de pe YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=kJzBSZqCkuI&list=PL9tF3Bm0bxv0cuaJ5QsyQnRKwJvMbgp4G&index=1

Te incurajez sa o iei moldoveneste si incet incet sa le urmaresti si sa incerci sa le intelegi pe toate!

Te mai rog sa recomanzi aceste 16 episoade la toti romanii care mai gindesc romaneste! Adica cei care mai formeaza inca POPORUL ROMAN! Aceste episoade nu sunt indicate - totusi - celor care fac parte doar din populatia Romaniei.

Doamne ajuta! si: nu mor caii cind vor ciinii!

Anonim spunea...

Pe multe ziduri si multi pereti din Bucuresti scrie : "Basarabia este Romania"; inca n-am ajuns la Chisinau, dar, oare exista acest mesaj si pe peretii moldovenilor de dincol de Prut?

Gheorghe Deresu spunea...

De ce nu se vorbeste de proiectul Republica Federala Moldova, aparut de cativa ani? De ce se evita subiectul? Dupa aparitia acestui proiect cancelarul Germaniei a vizitat oficial Chisinaul. De atunci tacere, scenarii fanteziste scrise de unii sau altii, unde se cauta vinovatii, se pedepsesc nevinovatii si sunt promovate fanteziile unora care vor sa faca altii ceeea ce trebuie sa facem noi... In acest caz, ca si in altele, urnele trebuie sa vorbeasca. Sa lasam estul si vestul sa-si rezolve problemele lor si sa nu asteptam pomana lor. In lumea asta nimic nu este de pomana.

nicu cohen spunea...

Traiasca Rusia !
Jos fascismul americano-sionisto-vaticano-european !
Traiasca Romania Suverana !

nicu cohen spunea...

Pregatiti-va pentru opozitie la planul criminal European de impunere cu forta a documentelor bio metrice ,premergatoare implantarii fortate a romanilor cu cipuri RDIF cunoscut sub numele de Marca Bestiei !
http://www.apologeticum.ro/