Guverne, gospodarii, intreprinderi si institutii financiare: datoria sporeste la nivel mondial. Iar ritmul de crestere s-a accelerat. Ca volum, gradul de indatorare a progresat cu 57.000 de miliarde de dolari din 207 pana anul trecut, depasind 200.000 de miliarde de dolari, afirma expertii cabinetului McKinsey Global Institute intr-un ultim studiu.

"In loc sa-si reduca din datorii, toate marile economii imprumuta astazi mai mult raportat la PIB-ul lor, decat o faceau in 2007. Acest lucru ascunde noi riscuri pentru stabilitatea financiara si ar putea afecta cresterea mondiala", au comentat autorii raportului.

Potrivit studiului, in perioada de referinta, numai datoria publica a progresat cu 25.000 de miliarde de dolari si "va continua sa se amplifice in numeroase tari".

Sursa: http://incomemagazine.ro/articole/200-000-miliarde-de-dolari-datoria-mondiala-in-2014#

Nota mea: După cum vedeți, marii șmecheri internaționali nu ne spun și cine sunt creditorii... Toate statele lumii au datorii! Guverne, firme, persoane fizice, cu toții sunt datori, cu toții au de plătit rate și dobânzi. Păi, dacă și SUA au datorii uriașe, și Rusia, și România, și alții, se cheamă că niște privați sunt în spatele acestei scheme de îndatorare mondială! Cine sunt cămătarii internaționali?!?

Pentru cine nu știe, e bine să afle că până și Rezerva Federală a americanilor, instituția care tipărește dolarii și care nu se supune guvernului american NU ESTE A STATULUI AMERICAN, ci este o instituție privată (!!!), care le ia americanilor dobândă peste dobândă, pt că tipăresc niște hârtii. De altfel, șmecheria cu Rezerva Federală a americanilor este cea mai mare tâlhărie din istoria financiară a lumii. Iar cei care sunt în spatele ei sunt și în spatele celorlalte programe de îndatorare a lumii, ale căror vârfuri de lance sunt FMI și BM. 

Așadar, cine sunt privații șemecheri, diabolici care manevrează finanțele lumii împotriva tuturor?

Imaginați-vă: toată planeta are datorii la o valoare de aproape 3 ori mai mare decât poate să producă TOATĂ PLANETA într-un an!!! Cum s-a ajuns aici? Cui slujesc aceste loaze ticăloase care poartă numele de politicieni, atâta vreme cât îndatorează popoarele lumii tot mai mult și mai mult instituțiilor private internaționale?!...

Daniel Roxin