luni, 23 februarie 2015

Dovezi ale unei continuități de 7.500 de ani? Șase minute video tulburătoare…


A venit vremea ca pietrele să vorbească! A venit vremea ca dovezile unei continuități de 7.500 de ani să fie puse în evidență…

Fără îndoială că niciun popor din Europa nu poate vorbi astăzi despre o puritate genetică. În decursul miilor de ani, populații venite din toate colțurile lumii s-au amestecat și au format ceea ce astăzi cunoaștem a fi popoarele Europei. Asta nu înseamnă că popoarele străvechi de acum 6-7-8.000 de ani au dispărut cu desăvârșire.


Desigur, marii manipulatori sau cei incapabili să vadă dincolo de dogma oficială, impusă de interese străine interesului național, vor clama cu impertinență că până și geto-dacii au dispărut de pe aceste pământuri, ce să mai vorbim despre Cucutenieni sau despre oamenii culturii Turdaș Vinca.

Că lucrurile nu stau așa ne-o dovedesc simbolurile, tradițiile și miturile prezente la poporul român, elemente care ne arată că popoarele străvechi nu au dispărut, ci au continut să existe pe aceste pământuri, sub alte nume, în alte date culturale și sociale decât atunci, dar păstrând cu sfințenie în tradiția lor elemente străvechi.

Simboluri stravechi

Ca o confirmare a acestui lucru, un cercetător de la Observatorul Astronomic din Suceava, domnul  prof. Dimitrie Olenici, a făcut o descoperire uimitoare: pe sute de case din Bucovina se pot vedea și astăzi simboluri solare identice cu simbolurile de pe tăblițele de la Tărtăria, vechi de 7.500 de ani. Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât unul dintre simbolurile de pe casele tradiționale din Bucovina este foarte complex și nu poate fi pus pe seama unei coincidențe…

Desigur, proprietarii caselor respective nu îi mai înțeleg sensul. Din discuțiile pe care le-am avut personal cu bucovinenii, reiese că pentru ei este un simbol tradițional, păstrat din vremuri străvechi, și că îl pun ca element decorativ pe casele lor, pentru că AȘA E TRADIȚIA DIN BĂTRÂNI…

Fără îndoială că aici, în Bucovina, avem o comoară. O comoară care vorebește despre o continuitate de 7.500 de ani, lucru excepțional și singular în Europa, un patrimoniu cultural care ar trebui protejat și apărat cu sfințenie de statul roman.
Gândiți-vă: sute de case tradiționale poartă pe ele dovada că aici încă întâlnim gena unor strămoși de acum 7-8 milenii. Strămoși sedentari  ai căror urmași au dus mai departe, peste milenii, semne ale credințelor și tradițiilor străvechi. Acest lucru este atât de important încât, în mod firesc, armate de etnologi și istorici, din România și din afara granițelor, ar trebui să bată potecile Bucovinei pentru studiu și documentare…

Vă invit, așadar, să vizionați 6 minute tulburătoare despre dovezi ale unei continuități de 7.500 de ani.

Daniel Roxin

 


Fragmentul de mai sus face parte din filmul FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI, pe care îl puteți viziona aici:

6 comentarii:

Anonim spunea...

Toti fiind ocupati cu cotidianitatea de zi cu zi nu particupa....dar dumneavoastra face-ti intr-un mod extraordinar munca dumneavoastra,excelent si real articolul 100% adevar FRATI ROMANI !!!

TATAL MEU A CINSTRUIT SI TENCUIT O VIATA CASE E ADEVARAT TOT CE A REMARCAT DOMNUL DANIEL EU TRIND LA GRANITA ARDEALULUI CU BICAZUL ARDELEAN POT CONFIRMA! ABSOLUT TOT!
UNICA SPERANTA E CA DUMNEAVOASTRA SA SEMANATI CATE O SAMANTA PESTE TOT UNDE CINSIDERATI DE CUVIINT, CA MACAR INTR-UN LOC SA PRINDA RAFACINA ACEASTA REALITATE ......CARE DOMNILOR SI DOAMNELOR NU V-A PUTEA FI IGNORATA LA NESFARSIT!
Multumesc din tot sufletul pentru ceea ce faci sper ca sa reusesc sa il invat pe copilul meu toate lucrurile impirtante legate de tara lui si sper sa devina un adult care macar 50%sa gandeasca asa ca dumneavoastra.

canberra spunea...

Ultimul cartus

A spune adevarul azi te asemeni cu nebunii in ochii lumii. Asa cum Sf. Antonie spunea. Istoria in universitate nu invata mai nimic pe cel ce cauta adevarul in istorie.Daca ai alta opinie cantata de inima ta tanara insetata dupa adevar, vei fi lovit de o dogma indusa stiintificilor de la catedra, care privirea lor devine mai incruntata, desi nu o avea inainte de a afirma contrariul opiniei lor. De-ar citii ei kilometri de carti, tot nu ar putea afla adevarul revelat de Dumnezeu. Nu au invatat nimic din afirmatia lui Socrate ca ceea ce stiu e ca nu stiu nimic, si el stia ce spune...Poate ca adevarul istoric despre daci stramosii nostri nu-l vom afla niciodata, dar stiintificilor, inima mea a-ti intrebat-o ce crede? In scoala vorbeati despre romani si putin despre daci, cand la auzul numelui lor inima ii recunoastea ca fiind stramosii adevarati. Cu cuvantul savantilor de la catedra nu poti lupta, dar Cuvantul Domnului pururea va dainui, desi pamntul va pieri...Voi luati peste picior pe orice savant adevarat care s-a saturat sa taca umil in fata voastra a tiranilor inimii lui, si cu pretul batjocorii si pierdereii postului nu mai tac, caci adevarul e mai presus de orice.
Spuneti voi stiintificilor ca nu exisa dovezi in favoarea dacilor, dar miile de kilometri de carti de la Vatican nu ati auzit de ele? Apar dovezi materiale:Tartaria, si spuneti ca sumerienii le-au pierdut trecand pe aici, cand de fapt ei nici nu se nasteau d.p.d.v. istoric. De ce continuati sa graiti minciuni , oare nu stiti ca veti raspunde de toate acestea inaintea Domnului? Informatiile aparute pe internet nu mai pot fi oprite si informatiile ridiculizate de voi stiintificilor. Oamenii de stiinta straini, care nu traiesc dim simbria unor institutii cu politica oficiala:minciuna, spun altceva pentru ca sunt independenti si au puterea sa spuna adevarul, care pentru voi e prea mult pentru a-l spune. Ei cercetand izvoarele scrise vechi, traduc altfel decat ati avut voi interes sa o faceti, iar adevarul e atat de lamuritor si aduce pace pentru cel ce il afla. Numai daca tot mai multi s-ar trezi si v-ar ignora si sa ramaneti voi tot mai putini in aceste idei otravite despre romanizare si nasterea unui popor atat de superficial din Traian. Uitand ca Tracii si respectiv dacii erau un popor numeros , ba si mai mult , chiar civilizat. Cum si-au uitat ei limba lor ancestrala pentru o limba latina a romanilor care nici ei nu o stiau prea bine.

canberra spunea...

Cate informatii trebuie sa apara pentru ca voi sa recunoasteti adevarul atat de evident, incat si un copil mic il poate rosti, dar voi incapatanati din ce in ce mai mult si nu stiu de ce? Perseverati in greseala , caci ce inseamna adevarul, atunci cand voi trebuie sa va pastrati titlul academic si imaginea in fata societatii. Dar voi nu ati auzit de Andrei cel Nebun intru Hristos, care pentru adevar se preface drept nebun pentru societate, desi el era sfant, dar pentru aceasta trebuie sa ai caracter, pentru adevar si-au dat viata eroii neamului in razboi, chiar si cu doar o mana eroul arunca grenade , facand pe inamici sa ramana uimiti de eroismul sodatului roman. In timp ce oameni fara caracter precum Constantinescu Porcu avea grija sa isi salveze averea in vagoanele trenului, de frica inamicului. Tot soldatul roman, taran, aduce vitoria in 1877-1878, sprijiniti de taranii care aduceau hrana si rechizite pentru soldati, doar boierii nu dau nimic. Tot la talpa tarii sa ne asteptam la o schimbare pentru adevar, si nu de boierii actuali care numai cu gandul la aur si la tot felul de fapte imorale, asa cum C. Argetoianu vedea un Bucurestii decazut si populat de persoane imorale.
Ultimul cartus reprezinta si ultimul asaslt, asa cum in fata Plevnei ostasii romani cadeau secerati la pamant de obuze si gloante inamice, dar continuau inaintarea lor curajoasa si cu tricolorul fluturand in aer si "ianainte, copiii, cat n-om fi morti". Acel loc deveni "Valea Plangerii". Dar venit de pe front taranul tot lipsa de pamant avea si boierul continua lupta sa cu cei pe care Domnul ii iubea. 1907 exemplu de tratament dat celor ce niciodata nu au pregetat sa lupte pentru cauza nationala si le-au dat cruci in loc de pamant, iar N.Iorga se intreba:" Cain, ce ai facut cu fratele tau Abel?' Cand regele e nevolnic Domnul ridica Capitan din randul lor si perioada interbelica a avut Capitanul ei, biruitor pentru cauza nationala si iubit de intelectuali si tarani deopotriva, facand pe N.Ionescu sa poarte fotografia lui la piept si vazand in el un om trimis de Dumnezeu pentru acest popor atat de obidit, cantat de Eminescu care era suma lirica de voievozi dupa Tutea si care Spunea :" Poporul roman este o minune a Lui Dumnezeu in marsul Sau pe pamant...

canberra spunea...

Ultimul cartus reprezinta si ultimul asalt al romanilor:tu, el si ei, care sau saturat sa mai fie calcati in picioare in propria casa si spun 'Nu" hotarator strainilor, care ne-au inlocuit eroii adevarati cu cei falsi, politic corect. In inimile noastre eroii adevarati au un loc special si minciunile din manualele de istorie nu mai au vreo valoare. Minciuna nu dainuie mult, caci Domnul face cunoscut Adevarul poporului Sau binecredincios si biruinta asupra vrajmasului ii va da.
Si prin vorbele spuse de Amza Pellea, interpretand pe Decebal:'Dar noi, dar el, eu, noi suntem morti. Atata timp cat va mai fi un singur dac care va vrea sa traiasca liber , ne vom bate pentru acest pamant...daca nu mai avem cetati ne vom bate in ruinele lor si cand va mai fi o singura palma de pamant, ne vom bate si pentru ea'.
A sosit momentul sa ne trezim din somnul dulce al societatii actuale, care ne-a orbit cu stralucirea ei falsa: televizor, concedii si banii cat mai multi, case mari si goale, casnicii distruse si false visuri. Nu Mall-ul reprezinta viata ta, ci Biserica neamului romanesc, care facea pe taranul roman prezent la Sfanta Liturghie , duminica si cu ajutorul Domnului hranea si da invataura fiilor lui si ascultarea de Domnul, Care privea cu bucurie catre el, taranul roman, bun si iertator, care nu siluit si prigonit pe nimeni, intelept cu credinta lui in Dumnezeu si simplitatea vietii lui, placut lui Dumnezeu era si din aceasta iubire El ii da lui, oamenii cu inima pura- M. Eminescu, N. Ionescu, Tutea , precum si un Capitan, care nu va fi uitat niciodata de crestini si de cei ce isi iubesc tara. Denigrat de cei interesati sa faca asta, el devine mai puternic in inimile tinerilor de azi ,care pentru ei devine idealul conducator, asteptat de atat timp de popor. Daca , in schimb, vom continua sa pacatuim si sa ne incapatanam fata de Dumnezeu, El va lasa lupii imbracati in haine de oaie sa conduca tara, si sa nu mai zicem nimic atunci, caci pedeapsa de la Dumnezeu este si trebuie sa suportam in tacere...
Tinerii de azi cautati credinta si nu ochii frumosi ale unei fete, ce paote fi o noua Dalila...Care te va musca ca un sarpe otravitor si viata iti va atarna in pericol. Cauta chipul pururea Fecioarei Maria, care te asteapta pe tine ca sa te intorci la Adevar odata, si sa nu mai suferi si sa cauti altundeva alinare, caci nimeni nu au plecat de la Fecioara Maria fara sa nu primeasca ajutor, Si vezi tu tinere ca in orice clipa a vietii esti atacat de vrajmasi, care nu te vor lasa pana ce nu vei cadea in capcana lor vicleana, de aceea ti-au intins mreje: cluburi, alcool si droguri precum si fete ce sunt din neamul lui Cain, frumoase dar pierzatoare de suflet. Tanarule , da-ti o sansa pana ce nu va fi prea tarziu...

Anonim spunea...

Domnule Roxin, de ce evitati mereu parerea, cel putin oficiala, a masoneriei romane cu privire la aceasta simbolistica? De ce nu le luati un interviu ? Poate ca merita, cine stie?!

Anonim spunea...

posibile explicatii ale simbolurilor:

# descarcari electric / cometa
http://www.thunderbolts.info/tpod/2005/arch05/050506plasma-rock-art.htm
# antene emisie-receptie cu microunde
# pt simbolurile folosite de masoni vezi pe youtube - semnificatia lor e necunoscuta, sint predeluviene, iar baietii ce se cred destepti le-au preluat fara sa le stie semnificatia.
unele din ele de ex steaua lui david sau floarea vietii cu 6 petale,semnul ying/yang ar putea reprezenta un desen 2d al unui vector dinamic 3d - vectorul echilibru - vezi teoria lui nassim haramein.
o explicatie matematico-fizica a simbolisticii masonice si religioase o da si autorul pe youtube.