joi, 5 martie 2015

Transilvania – Inima românității și minciunile lui Lucian Boia. INCENDIAR

mihai viteazul

Cum ar trebui oare interpretate afirmațiile istoricului Lucian Boia (profesor la Universitatea din București și „eroul“ editurii Humanitas – fost secretar cu propaganda în Biroul Organizaţiei de Bazǎ a Partidului Comunist Român de la Facultatea de Istorie, înainte de 1989) atunci când acesta spune în cartea sa “Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, interpretări”( Humanitas: 2014) că Transilvania, înainte de 1918, “nu aparţinuse niciodată României sau vreunuia din principatele care formaseră România în 1859” și, în consecință, românii puteau invoca doar “dreptul etnic asupra Transilvaniei (populaţia românească fiind majoritară), dar nu şi vreun drept istoric”?!?


Acest gen de afirmații, descalificante pentru orice istoric serios, sunt esența unei minciuni uriașe, foarte folositoare Budapestei, care îl și iubește enorm pe Lucian Boia pentru aceasta. De ce? Pentru că extremiștii maghiari îl pot invoca oricând pe Lucian Boia, atunci când spun că Transilvania este un pământ unguresc.  “Păi”, vor spune acestia, “până și istoricii români spun că ei nu au drepturi istorice în Transilvania!!!“ Nu?
De ce afirmațiile lui Boia sunt mincinoase? Haideți să vedem:

mircea cel batran
  1. Lucian Boia îl scoate din calcul în primul rând pe Mihai Viteazul care, la 1600, unește cele trei țări românești într-una singură. Gândiți-vă că individul pretinde în carte că Transilvania nu a aparținut niciodată României sau vreunuia din principatele care formaseră România în 1859. Cum nu, dacă Mihai Viteazul a  realizat Unirea? Cui a aparținut Transilvania atunci? Vietnamezilor?
  2. Mircea cel Bătrân a stăpânit pentru o perioadă și părți însemnate din Transilvania. Cel mai lung titlu al lui Mircea apare din 1406 până la sfârșitul domniei sale, în 1418, sub forma: „Eu, întru Hristos Dumnezeu binecredincios și binecinstitor și de Hristos iubitor și autocrat, Io Mircea mare voievod și domn din mila lui Dumnezeu și cu darul lui Dumnezeu, stăpânind și domnind peste toată Țara Ungrovlahiei și a părților de peste munți, încă și către părțile tătărești și Amlașului și Făgărașului herțeg și domnitor al Banatului Severinului și pe amândouă părțile pe toată Podunavia, încă până la marea cea mare și stăpânitor al cetății Dârstorului”. Păi cum, niciodată, domnu’ Boia?!? Ca să aveți o imagine mai bună, vedeți harta de mai jos, cu teritoriul stăpânit de Mircea cel Bătrân…
tara romaneasca


Argumentele de mai sus sunt în principal argumente politice și fac trimitere la îmbrobodirea cu “Transilvania nu a aparținut niciodată României sau vreunuia din principatele care formaseră România în 1859”.
Din punct de vedere al dreptului istoric, ceea ce spune Boia nu are, de asemenea, nicio acoperire pentru că din această perspectivă, drepturile românilor sunt cel mai bine susținute. Mai ales de izvoarele istorice maghiare…
  1. Să îi amintim așa-zisului istoric că la venirea lui Arpad, vlahii erau prezenți până în Panonia. Să îi amintim de Glad, Gelu și Menumorut, voievozii valahi care stăpâneau Transilvania în secolele IX și X.
  2. Să îl informăm pe așa-zisul demitizator că românii sunt în principal urmașii geto-dacilor (indiferent de ce alte influențe mai poartă românii de astăzi), că județele Harghita, Covasna și Mureș reprezintă zona cu cea mai mare concentrare de cetăți și așezări civile dacice din toată țara – peste 70 de cetăți și peste 200 de așezări civile – și că, în consecință, în virtutea continuității evidente, noi avem drepturi istorice aici încă din antichitate.
  3. Să îi atragem atenția acestui personaj că portul popular românesc și majoritatea tradițiilor (mai ales în Transilvania) poartă amprenta geto-dacilor (acei strămoși de care individul nu vrea să audă!), de la care le-am și moștenit, o altă dovadă a continuității…
lucian-boia

De altfel, viziunea lui Lucian Boia asupra istoriei românilor a fost desființată fără drept de apel de către Academicianul Ioan Aurel Pop care, în cartea “Istoria, adevărul şi miturile”, apărută într-o singură ediţie la Editura Enciclopedică în anul 2002, și ignorată în general de presa centrală (aceeași presă care îl ridică în slăvi pe Boia), ia la bani mărunți ce spune Boia și dovedește goliciunea mesajului.

Nu în ultimul rând, Profesorul Universitar  Ioan Scurtu îl pune la zid într-o manieră dură, numindu-l “’principal exponent al neorollerismului”, explicând, în același timp, ce anume reprezintă această subspecie ștințifică: “Neorolleriştii aveau studii universitare, fǎceau parte din „societatea civilǎ”, primeau stipendii şi burse de la Fundaţia Sörös, ocupau catedre universitate.” Măi, să fie! Cum e ceva antiromânesc (numit eufemistic “Corect politic”) pe undeva, cum auzim de numele lui George Sörös și ONG-urile lui!

Și atunci, cum ar trebui să înțelegem  afirmațiile mincinoase ale lui Lucian Boia (fost propagandist comunist), o sfidare majoră a realităților istorice?

Pentru a cunoște mai multe despre drepturile noastre istorice asupra Transilvaniei, vă invit să urmăriți emisiunea incendiară de mai jos, realizată pe Nașul Tv: “Transilvania – Inima românității”

Vizionare cu folos!
Daniel Roxin

7 comentarii:

Melchisedec spunea...

Mare tulburare va veni peste oameni si nici atunci ei nu vor intelege ce se intampla. Ce minciuna este aceasta societate care adorme pe oameni cu toate aceste iluzii(bunuri)? Viata asta este moarte, viata vesnica e in inimile noastre, de acolo L-am alungat pe Hristos. Oare cat de puternici am fi fost daca L-am fi pastrat acolo pe El? Pedeapsa ce va veni peste lume si toate aceste uraciuni trebuie suportate cu rabdare pana ce se va implini Scripturile:Cer nou si Pamant nou va face Domnul. Orice lupta e in zadar acum, doar credinta in Hristos va da biruinta asupra celui potrivnic. Cunoasterea vine dinlauntru nostru pentru a afla raspunsuri la intrebari ce pareau fara raspuns odata? De unde a aparut genialul Eminescu? Daca nu inima lui nu era generoasa si cuprinzatoare a sufletului romanesc. Filosofii numai in carte fara inima nu sunt intelepti, ci copii. Vietile Sfintilor ne arata stadiul spiritual inalt al lor. Inaintea noastra ei stau ca niste statui pururea vii, iar prin rugaciunile noastre, ei ne calauzesc ca niste lumini in negura prezentului ...Isaia Pustnicul si discipolul lui Elisei, coplesit fiind de rosturile lumesti si cazand in cea mai mare disperare, cazut fiind la pamant, Petru un alt discipol al lui Isaia Pustnicul, se arunca pe trupul sau bolnav si cu lacrimi de frate il intampina pe el, iar el inmarmurit nu mai spunea nimic , ci vedea bunatatea fratilor sai si iertarea lor si primi si el cu lacrimi pocainta si indreptarea spre viata vesnica, caci in lume increzandu-se in ea ajunsese ca un caine fara adapost. Trebuie doar sa credem si totul va fi posibil.
Fiecare om e important pentru Domnul, numai daca nu-L mai necajim atata? Inaintea Lui oamenii sunt ca niste copii, si sa nadajduim totdeauna la El , chiar daca vom cadea, sa nu renuntam: Teofil-Cilicia- chiar cu diavolul facan zapis a fost rascumparat de Mantuitorul nostru Iisus Hristos: "Cereti si vi se va da voua". Dumnezeu toate pentru om le-a facut, aratandu-l prin toate ale sale minuni.Pocainta inaintea Domnului salvarea inseamna pentru cel pacatos. Trebuie doar sa incepi acest drum si de la primul pas vei fi ajutat.
Inima canta voioasa atunci cand Hristos este in ea si toate bunurile lumesti nimic iti va parea. Vei merge de acum nu singur, ci avand alaturi pe Domnul, Care te va intelepti atat incat clipa de clipa Il vei lauda si nicidata nu vei mai dori sa stai departe de El. Oamenii nu vor intelege schimbarea ta, dar vor observa chipul tau transformat si cuvintele tale intelepte, si mai mult darul inainte-vederii .Oamenii te vor cauta, dar tu vei dori sa stai singur numai in rugaciune, pana si imparatii iti vor scrie, dar tu nu vei cadea in mandrie , caci ai un singur Imparat, pe Hristos Dumnezeu...

Anonim spunea...

Am facut un comentariu in alta revista acum un an ca sa arat ca Boia nu cunoaste nici istoria, pentru ca nu citeste scriitori vechi.Da ce ziceti de dovada asta:
THE ALEXIAD OF ANNA COMNENA
BOOK VII War with the Scyths (1087-1090)
[168]
AT the approach of spring Tzelgu (the supreme commander of the Scythian army) crossed the passes above the Danube with a mixed army of about eighty thousand, composed of Sauromatians,Scythians, and a number from the Dacian army.
Uite DACII nostrii ca erau in anul 1090.si aveau si armata si deci si un conducator.
Si adresa ca dovada
http://legacy.fordham.edu/halsall/basis/AnnaComnena-Alexiad07.asp

Uite DACII nostrii ca erau in anul 1090 si aveau si armata si deci si un conducator.
Este vorba de romani numiti daci, scutii la 1090 erau considerati hungurii, iar sarmatii slavii de nord, probabil cehii, slovacii sau poponezii.

Anonim spunea...

Aprofitati de bunatetea poporului Roman nesimtitilor.Daca am ajuns asa de rau totul se datoreaza servicilor secrete straine care au contribuit la stergerea istoriei noastre, infiltranduse an toate punctele cheie cu bani an aur furati de lungul sutelor de ani tot de la noi.
DESTEAPTATE ROMANE!

Anonim spunea...

Luciano Boia este un golan si pupincurist Unguresc platit de Soros sã producã degringoladã şi sã dezinformeze Poporul Român.Daniel,dacã Români nu se trezesc din manele şi emisiune ca lui Capatos o sã se împartã frumoasa noastrã DACIE între Unguri,Ruşi şi Bulgari.Nu am înţeles niciodatã de ce sa desfiinţat armata .Mã numesc Mihai

Anonim spunea...

Cred ca… muuuuuult mai important decat armata este sa avem o economie puternica, o industrie si o agricultura puternica, o educatie si o cultura bazata pe valori umaniste…. o mentatitate de oameni cinstiti, corecti, atenti cu cresterea si educarea copiilor nostri…. cu realizarea faptului ca de noi, de gandurile si atitudinile noastre depinde bunastarea materiala si spirituala a noastra ca natie, ca popor.
Salvarea noastra nu vine nici de la nato si nici de la ue ci… numai de la noi vine… Din noi!

Anonim spunea...

Armata sa desfiintat tocmai ptr a face loc la antiromani

Anonim spunea...

Hai sa fim seriosi.credeti vreodata ca Europa va accepta asa ceva?nu ne suport pe noi ca romani....si asta ca suntem putin mai destepti ca ei