vineri, 1 mai 2015

În această seară, pe Nașul Tv, de la ora 22:00: Despre Deceneu și geto-daci, împreună cu actorul Dorel Vișan


În această seară, pe Nașul Tv, de la ora 22:00: Despre Deceneu și geto-daci, împreună cu actorul Dorel Vișan.

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare din această seară poate fi urmărită și în reluare, duminică, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici, pe Youtube: https://www.youtube.com/user/roxindaniel

7 comentarii:

Anonim spunea...

Domnu Roxin,ce rost are sa faceti afirmatii pesimiste,la fel si invitatului nu-i sta bine sa dea un aer trist emisiuni...romanii sunt nu stiu cum,nu stiu ce,nu reusesc nu stiu ce,romanii nu sunt uniti in diaspora....serios?oare nu-i cea mai mare comunitate care in cativa ani s-au dus unii pe altii in mai toata lumea?

Cum ar trebui sa fie?uniti in cuget si simtiri?Dimineata la prima ora ii vezi cum pleaca pe santiere sau la servici,seara tarziu se intorc...oare ii greu sa se inteleaga ca e o comunitate care e plecata la munca nu la petrecere,cand sa mai ai timp sa faci spectacole sau io stiu la ce va ganditi?

Si totusi spectacole se fac,sunt biserici,sunt cluburi,baruri,se iasa mult la iarba verde,s-au adus dupa cum spuneam unii pe altii(stiti ce inseamna asta?sa aduci pe cineva intr-o alta tara la munca,sa-i asiguri o masa calda si un loc de odihna?).

Binenteles ca nu toata lumea e perfecta,sunt si multe uscaturi,dar comparabil cu alte comunitati romanii stau foarte bine!

Nu va mai luati dupa stereotipuri,partea negativa nu-si are rostu daca vrei sa schimbi tara in bine.

Ce sa inteleaga specatatoru care parca-l lovesti cu bata in cap cand spuneti ca romanu e asa si pe dincolo,oare prin emisiunea asta nu se vrea a se schimba ceva in randu ascultatorilor?


Nu purtati de grija diasporei,suntem bine si muncim!Mai mult,va si urmarim!
Numai bine !Time

Anonim spunea...

Domnul Vişan, la începutul emisiunii, vorbea despre alei ale personalităţilor ca locuri de reculegere. Nu am privit până acum proiectul astfel, dar ansamblul dacilor va fi şi un astfel de loc, de regăsire, de reculegere.

Anonim spunea...

Va salut , puteti urca emisiunea pe youtube sa o pot viziona ? A fost in reluare in aceasta dimineata dar nu m-am uitat la ea . O zi buna si multumesc.

Zaradu

Daniel Roxin spunea...

Va fi postata in curand...

Unknown spunea...

Referitor la primul coment, l-as ruga pe autor sa ne dea si noua reteta fericirii lui.
Sper ca fericirea lui sa nu fie doar aceia ca multi alti romini stau mai rau decit el.Eu sper ca tu sa fi gasit solutii sa poti lucra la tine in tara, solutii alternative in ce priveste energia semigratuita,la o alimentatie sanatoasa prin care sa mu mai depinzi de supermercate,un sistem de transport ecologic si in armonie cu natura si multe altele.Am mai vazut pe cite unul care se declara fericit chiar si atunci cind primeste o palma intorcindu-si fericit obrazul pentru a doua insa fara sa se intebe de ce le-a primit; probabil asa a fost educat!
Dupa parerea mea pentru autorul blogului ar trebui sa avem mai mult respect si din conta ar trebui incurajat sa mearga cit mai departe pe calea adevarului.

Anonim spunea...

Doamna draga,daca asta a-ti inteles din ce am scris atunci stati rau cu discernamantu.

Nu vreau sa ma cert cu nimeni si da am respect pentru autoru blogului,asta nu ma impiedica sa spun ceea ce m-i se pare ca nu da bine.

Daca vom ramane intepeniti cu gandu ca romanu e asa si pe dincolo nu e bine,trebuie sa vedem mai departe si sa cladim de la an la an o tara mai frumoasa.

Sunt plecat de multi ani de zile si pot spune ca mai toti occidentalii sufera de ''neprihanire'' pana la fapta contrarie care de obicei e purtata de interes sau de bani...

Nu am dat nici unde sa se inteleaga de fericire,tot ce am vrut sa spun e ca poporu roman din diaspora e plecat la munca, nu la distractie si deocamdata e prea sarac ca sa sustina concerte si petreceri in aer liber,dumneavoastra a-ti inteles ce a-ti vrut...dar asa cum e,e destul de unit,daca e sa comparam cu vreun popor''unit'' cu care am putea sa-l comparam? sa fim seriosi...

Am sa va spun un lucru,o caracteristica a celorlalte popoare pe care noi,romanii nu o avem...occidentalii,ungurii,slavii,grecii s-au ''unit'' de cele mai multe ori in jurul faptelor meschine,a razboaielor de cucerire,a politicilor de asimilare si de nerecunoastere a drepturilor,a afacerilor,a asupririi si injosirii altor popoare....astea-s popoarele care multora l-i se par unite,multi nu inteleg ca indeiile care ii fac sa se adune si sa fie toti ca unu sunt putrede...

Asa n-i se par si ungurii cand ii vedem toata ziua la televizor cerandu-si niste drepturi care din punct de vedere moral nu le apartin,foarte uniti n-i se par...cati inteleg ca unirea asta a lor vine din firea asta intoarsa care o au in iei?

Pana acum poporu roman a fost ferit de simtirile astea,binecuvantare pentru sufletu nostru si blestem cand ai asa vecini,pentru ca doar cand ne-a ajuns cutitu la os am raspuns provocarilor.


În ceea ce-mi scrieti mai sus ma face sa cred ca sunteti o adepta a permaculturii,o alta tendinta occidentala care deobicei loveste in cei indepartati de legatura fireasca cu pamantu.E un stil ciudat de viata care nu face decat sa aduca modernismu in sate,lesne de inteles ca prin asta se va pierde si mai mult din cultura populara,tot ce are poporu asta mai frumos...

Daca va plac lucrurile astea nu aveti decat sa le faceti,va multumesc pentru sfaturi,daca intr-o zi voi vrea sa duc o astfel de viata o voi face in cu totu si cu totu alt fel.

Pana atunci chiar daca sunt plecat de la mine din tara tot ce fac intr-un fel sau altul e pentru tara si pentru locul care io il numesc -acasa- .

Numai de bine,Time

Anonim spunea...

Daniel,

Intr-o emisiune "pe care n-am urmatit-o" se poate sa aduci in discutie trecerea dacilor de la obiceiurile lor religioase la cele crestine: se vorbea - am vazut pe yahoo- despre o istorie macabra a dacilor si pomeneau din scrierile lui Mircea Eliade si Horia Crisan.
Multam