Regizorul sârb, Emir Kusturica, a lansat un atac violent la adresa câtorva simboluri americane, între care CNN, Coca-Cola sau Monsanto.
Într-un articol publicat în cotidianul sârbesc Politika, Kusturica a scris că postul rus de televiziune Russia Today (RT) "distruge stereotipurile de la CNN despre băieți buni și băieți răi, acolo unde hispanicii, negrii, rușii și sârbii sunt personaje negative, în timp ce americanii cei albi sunt OK".

Kusturica a comentat decizia Congresului american de a pune 30 de milioane de dolari la dispoziție pentru a contracara postul RT.

"John Kerry și congresmenii sunt supărați de faptul că RT trimite semnale cum că lumea nu este determinată de inevitabilitatea liberalismului, că SUA conduce omenirea în haos, că Monsanto nu produce mâncare sănătoasă, că băutura Coca-Cola este ideală pentru a curăța aliaje de automobile, nu pentru stomacul uman, că în Serbia procentajul oamenilor care mor de cancer a crescut după bombardamentele NATO din 1999...că amprentele CIA sunt pe toată criza ucraineană și că trupele Blackwater au tras asupra poliției ucrainene și nu activiștii de pe EuroMaidan", a scris premiatul regizor.

Despre CNN, Kusturica a spus că "transmisiunile sale asigură omenirea că SUA a condus numai acțiuni umanitare, nu războaie, și că avioanele lansau îngeri, nu bombe".

Sursa: http://www.activenews.ro/externe/Kusturica-se-revolta-Coca-Cola-e-ideala-pentru-curatat-masini-CIA-a-creat-criza-din-Ucraina-112402