vineri, 22 mai 2015

Sondaj cenzurat privind denumirea de 'tigani' pe siteul Societatii Academice Romane



Societatea Academică Română (SAR) a lansat pe data de 14 mai un sondaj publicat pe site-ul organizației prin care cititorii puteau vota ”pro sau contra revenirii la denumirea oficială de țigan pentru persoanele de etnie romă”. Așa cum știripesurse.ro a scris AICI (http://www.stiripesurse.ro/97-la-suta-sus-inere-pentru-legea-iganilor-ini-iata-de-pru_955900.html), votul se referea la legea liderului PRU, deputatul Bogdan Diaconu, prin care cei de etnie romă să se numească din nou țigani. Contrar așteptărilor SAR, sondajul a fost covârșitor pentru adoptarea acestei legi, votul ajungând în final la 98 la sută pro legea lui Bogdan Diaconu și adunând aproape 10.000 de like-uri de pe urma distribuirii sondajului pe rețelele de socializare.


Se pare că acest lucru nu a plăcut SAR de vreme ce sondajul a dispărut de pe site-ul organizației (adresa sa era AICI http://sar.org.ro/pro-sau-contra-revenirii-la-denumirea-oficiala-de-tigan-pentru-persoanele-de-etnie-roma/) de la categoria unde se află dezbaterile similare și nu mai poate fi găsit niciunde. SAR nu a putut însă să șteargă și memoria cache care arată că sondajul a existat și că rezultatele sale au fost cu totul contrare intențiilor sale de a combate această lege.
content-image


Proiectul de lege al liderului PRU Bogdan Diaconu își urmează însă drumul în dezbaterea parlamentară, el fiind înaintat deja la Senat la comisii, urmând a se întoarce ulterior la Camera Deputaților pentru votul final.

A. Dumitrescu

6 comentarii:

gabi spunea...

E suficient sa privim cine formeaza acest SAR cu nume atat de "academic" adica respectabil: Liiceanu si Pippidi, un profesor de ASE cu o avere foarte mare, o experta de la Banca Mondiala, o membra a camerei de comert americane... adica numai si numai intelectuali romani fini, cultivati, de scoala veche...

sihas spunea...

Ei, acum vedem cati "tigani" avem in parlament, daca legea trece sau nu de ei.

Anonim spunea...

lupu-si schimba parul, da' naravul ba; si e valabil si pentru tigani...

Anonim spunea...

De ce credeti ca a fost anulat.Pentru ca daca romanii castica cu tziganii vor castica si cu jidanii.

Anonim spunea...

http://glasul.info/2015/06/03/scrisoarea-romanilor-din-franta-pentru-sustinerea-legii-pru-privind-revenirea-la-denumirea-de-tigani-pentru-romi/

Anonim spunea...

http://www.petitieonline.com/inlocuirea_denumirii_de_rrom_cu_tiganstop_discriminarii_romanilor