luni, 29 iunie 2015

Religia dacilor, religia celor care se credeau nemuritori


Acum peste 2.500 de ani, Zalmoxis, omul îndumnezeit care a colindat pământurile țării noastre, a realizat o reformă spirituală excepțională, un întreg popor transformându-se într-unul convins de nemurirea sufletului…

Geto-dacii, cei admirați de Pitagora și Platon pentru înțelepciune, cei respectați de romani pentru teribilele calități de războinici, și-au construit o lume magică, sacră, care le-a dat puterea de a fi mai mult decât majoritatea neamurilor din jur.

Dar oare unde a fost reședința lui Zalmoxis? De unde a început, în secolul VII î. Chr., reforma pe care a realizat-o?

Astăzi știm încă puține lucruri despre acea vreme încărcată de taine, despre continuatorii marelui Zalmoxis. Cu toate acestea, o serie de tradiții străvechi, păstrate până astăzi în practica populară, ne vorbesc despre o cunoaștere surprinzătoare a tainelor naturii și ale vieții pe care strămoșii noștri le aveau.

Totuși, multe lucruri încep să se lămurească. În emisiunile de mai jos, vă invit să porniți, alături de mine și de istoricul Dan Oltean, într-o călătorie fascinantă către misterele religiei geto-dacilor și ale poporului care era convins de nemurirea sa.

Cei care doriți să citiți și cartea RELIGIA DACILOR, scrisă de Dan Oltean, o carte ca se bazează pe o bibliografie de peste 500 (cinci sute) de lucrări antice, medievale și moderne care vorbesc despre religia geto-dacilor, o carte abordată dintr-o perspectivă multidisciplinară, o puteți cumpăra de aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/

Vizionare cu folos!



Daniel Roxin


PRIMA PARTE

A DOUA PARTE

6 comentarii:

Anonim spunea...

Cu câtă bucurie şi generozitate ne împărtăşeşte din cunoaşterea sa domnul Oltean. Cum, nu ştiu, dar atitudinea sa mi-a amintit de statuile din porfir. Dacă ar prinde viaţă, cred că la fel ar vorbi. Ar fi minunat să continuaţi seria aceasta, sunt atât de multe de spus şi atâtea locuri magice aşteaptă să îşi audă poveştile.

Anonim spunea...

Si noi azi ne credem tot nemuritori ca si atunci.

corneliu lucia magdalena spunea...

un act de cultura , din pacate atat de rare in prezent . Va multumim pentru efortul pe care il faceti si asteptam cu mare interes si curiozitate emisiunile viitoare atat de pline de informatii . magda corneliu

Zob Gheorghe spunea...

Război contra totalitarismului islamic
1 iulie 2015 · de bogdancalehari · in Fără categorie · Lasă un comentariu

Chauprade-photo

Franța, sau mai degrabă cei care o conduc, a crezut până de curând, și poate încă mai crede, că în relația cu musulmanii fundamentaliști vorbele țin loc și de scut și de sabie. Cât de rațională a fost și este această atitudine o dovedește evoluția explozivă a atentatelor teroriste și a numărului de înrolări în rândurile Statului Islamic, cât și radicalizarea tot mai evidentă a majorității tinerilor musulmani francezi. Realitatea prezentă, de un dramatism pe care numai idioții utili – și câți nu sunt! – îl mai neagă, l-a făcut până și pe premierul socialist Manuel Valls să-și abandoneze retorica corectă politic. El a declarat după ultimul atentat, provocând consternarea colegilor de partid: “Am spus că ne confruntăm cu un război, un război contra terorismului, contra islamului radical, contra jihadismului. Nu ne putem permite să pierdem acest război, pentru că el este unul al civilizațiilor. Noi ne apărăm valorile, societatea și civilizațiile noastre.” Manuel Valls a vorbit exact, dacă este să-i încadrăm discursul în tiparele stângii, ca un “extremist de dreapta”!

Unknown spunea...

Pentru a deveni precum stramosii nostri ar trebui facute niste schimbari in primul rind la nivel individual apoi comunitate, regiune si in final tara.Iubirea neconditionata si adevarul ar fi ingredientele principale ce fac parte din latura spirituala iar o alimentatie corespunzatoare ar face omul sa urce pe trpte mult mai inalte.Spun asta pemtru ca in trecut am avut ocazia sa cunosc o comunitate de Indieni, acestia nu au consumat in toata viata lor carne, ei stiu foarte bine de orce planta ce beneficiu aduce organismului uman, stiu multe despre tainele bolilor iar acolo nu am vazut pe nimeni supraponderat si absolut nimeni nu ia antidepresive.Clorofila din plante verzi e precum globulele albe din singele uman ia este un adevarat medicament dar si aliment.Sint convins ca stramosii stiau toatel tainele naturii si a vietii pe pamint.Timpul si tenacitatea unor oameni simpli precum istorici si arheologi vor scoate la lumina si ne vor ajuta sa redescoperim lucruri care erau cunoscute cu multe mii de ani in urma.

Anonim spunea...

http://adevarul.ro/locale/botosani/legatura-mistica-mihai-eminescu-daci-s-a-descoperit-casa-copilariei-poetului-ipotesti-urma-sapaturilor-arheologice-1_55940286cfbe376e35c29905/index.html