miercuri, 29 septembrie 2010

Profeţiile lui Mitar Tarabih despre Al III-lea Război Mondial

Mitar Tarabich, un taran de origine sarba din secolul al XIX-lea, a facut niste previziuni referitoare la secolul al XIX-lea si secolul al XX-lea neobisnuit de precise, astfel ca numai timpul va decide daca profetiile sale referitoare la secolul al XXI-lea sunt la fel de exacte.

Mitar Tarabih (1829-1899), un taran analfabet din micul sat sarbesc Kremna, avea ocazional viziuni profetice...
Fiind o persoana religioasa si avand ca nas un preot ortodox local, i-a povestit acestuia despre episoadele sale „de vedere in viitor”.Preotul, Zaharije Zaharich (1836-1918), a consemnat toate acestea intr-un mic carnetel care a fost deteriorat de foc in anul 1943, cand casa sa a fost distrusa de armata bulgara de ocupatie. Acest texte se afla acum in posesia familiei stranepotului lui Zaharich – Dejan Malenkovich. Spre deosebire de profetiile lui Nostradamus (1503–1566), care par a fi criptate cu ultima tehnologie de criptare pe 1024 biti, profetiile lui Tarabich sunt foarte clare.Cea mai cunoscuta profetie a lui Tarabich se refera la o serie de evenimente politice care s-au desfasurat in secolul al XIX-lea in Serbia.
El a prezis un sir de evenimente ce au avut loc intr-o perioada de cativa zeci de ani si au dus in final la inlaturarea de la tronul regal al Serbiei a familiei guvernatoare Obrenovich. Aceasta  profetie a devenit cunoscuta in Balcani sub numele de „profetia intunecata”, lucrurile desfasurandu-se exact asa cum au fost prezise.Trebuie sa tinem cont de faptul ca cuvintele lui Tarabich sunt traduse din limba sarbo-croata si ca traducerea realizata nu este neaparat in forma finala.
Veti putea observa ca anumite fraze dintre ghilimele sunt stangace si neprelucrate, acestea fiind o oglindire precisa a accentului sau rural. Cuvintele lui Tarabih provin din conversatia cu nasul sau Zaharich, asa ca trebuie sa tineti cont de faptul ca orice referire la „tu” sau la „urmasii tai” se refera in la Zaharich (preotul). Cand Tarabich spune „noi” se refera la sarbi, nefacand insa distinctie intre croati, sarbi, slovaci, etc.; pentru el oricine vorbea limba lui era un sarb. De asemenea, e important de observat faptul ca nu stim de fapt cate din profetiile lui Tarabich au fost influentate de propria sa opinie. Unele dintre adjectivele utilizate pentru a descrie oamenii si evenimentele pe care le-a vazut pot fi o reflectare a interpretarii sale specifice omului de la tara asupra acelor evenimente (de exemplu: inteligent, viteaz, cinstit, oribil, napasta, etc).


Previziuni si evenimente desfasurate pana la sfarsitul primului razboi mondial (1903-1918)
„Dupa asasinarea regelui si a reginei [Alexander si Draga Obrenovich], va veni la putere familia Karageorgevichi. Apoi vom incepe din nou un razboi cu turcii. Patru state crestine vor ataca Turcia si granita noastra va fi pe raul Lim. Apoi vom cuceri in sfarsit Kosovo.”
Fapte istorice:
• 1903 – Alexander si Draga Obrenovich au fost asasinati de  propriile garzi, iar Peter Karageorgevich devine noul conducator al Serbiei.
• 1912 – se declanseaza primul razboi balcanic intre Alianta Balcanica (compusa din Serbia, Grecia, Bulgaria si Muntenegru) si Turcia (Imperiul Otoman). Alianta Balcanica invinge si Serbia isi muta granita pe raul Lim. Serbia obtine Kosovo de la turci.

„Curand dupa acest razboi, va incepe un altul... Marele Razboi, in care se va varsa o multime de sange. Daca acel sange ar fi un rau, o piatra imensa de 300 de kilograme ar fi dusa de curent cu usurinta. O puternica armata de dincolo de rau, de trei ori mai mare decat a noastra,  ne va ataca... si va distruge totul in calea ei. Va patrunde adanc in teritoriul nostru... Vremuri grele vor veni asupra noastra... Armata noastra aproape ca va ceda, dar apoi, brusc, un om inteligent, calare pe un armasar negru, va prelua comanda ei si va striga: „Inainte spre victorie camarazii mei! Inainte, frati sarbi! Armata noastra isi va reveni atunci la viata. Spiritul ei de lupta se va trezi  si inamicul va fi izgonit departe peste rau...
Fapte istorice:
• 1914 – Imperiul Austro-Ungar a inceput un razboi impotriva Sarbiei dupa ce un nationalist sarb, Gavrilo Princip, i-a asasinat, la Sarajevo, pe mostenitorul tronului austriac, arhiducele Franz Ferdinand si pe sotia acestuia. Acest razboi local s-a dezvoltat rapid, devenind primul razboi mondial (la care au luat parte 32 de natiuni). La inceput, Austria a cucerit cu usurinta  partea centrala si de nord a Serbiei, dar in momentul in care generalul Alexandar Mishich – omul calare pe un armasar negru – a preluat comanda, armatele sarbe au reusit sa respinga  invadatorii austrieci pana dincolo de raul Drina, inainte de octombrie 1915.

„Apoi, dinspre nord, va veni peste noi o armata si mai mare. Pamanturile noastre vor fi devastate. Multi dintre noi vor muri de foame si de diferite boli. Timp de trei ani Serbia va fi intr-un intuneric  total. In acest timp, trupele noastre ranite vor fi peste hotare. Ele vor sta intr-un loc inconjurat de mare si vor fi hranite si ingrijite de prieteni de peste mari. Apoi, dupa ce ranile li se vor vindeca, vor veni acasa cu niste vapoare si vor elibera Serbia si toate teritoriile in care traiesc fratii nostri.”
Fapte istorice:
• Germanii si-au inceput atacul dinspre nord si pana in luna decembrie 1915 i-au invins pe sarbi. Armata si guvernul sarb s-au refugiat in 1916 in insulele grecesti Kerkira (Corfu). Acolo s-au regrupat si dupa ce s-au refacut complet, au navigat spre Salonic unde au format un nou front impreuna cu  trupele aliate. Dupa multe lupte grele, Serbia a fost in sfarsit libera si s-a reunit cu celelalte natiuni slave din sud (croatii si slovacii), ale caror teritorii au facut parte din Imperiul Austro-Ungar. In timpul ocupatiei germane, un mare numar de oameni din Serbia au murit de foame si de diferite boli.

„Iti voi mai spune inca un lucru  parinte: armata invadatoare va intra in Kremna exact in ziua ta de botez, va ramane aici timp de trei ani si va pleca exact in aceasi zi in care a venit - ziua sfantului Luca. Dar tu nu vei vedea sfarsitul razboiului. In ultimul an al acestui macel mondial, vei muri. Aceste doua razboaie, cel cu turcii si cel mare, in care va fi implicata intreaga lume, iti vor lua doi dintre copii – unul inainte  si altul dupa moartea ta.”
Fapte istorice:
• Germanii au intrat in Krema in ziua Sf. Luca si satul a fost eliberat dupa trei ani, exact in aceiasi zi. Zaharije Zaharich a murit in 1918, in ultimul an al primului razboi mondial. In acest razboi si-au pierdut viata doi dintre copii sai – unul inainte si celalalt dupa moartea sa.

Previziuni si evenimente desfasurate pana la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial (1918–1945)
 „Asculta-ma, bunul meu parinte: dupa primul mare razboi, Austria va disparea si Serbia va fi la fel de mare ca un adevarat regat. Vom trai impreuna cu fratii nostri de la nord.”
Fapte istorice:
• 1918 – Imperiul Austro-Ungar a fost dizolvat. In decembrie 1918, a fost proclamat un nou stat, intitulat oficial Regatul Sarbilor, Croatilor si Slovenilor. Acest regat a trecut in mod constant prin probleme economice, sociale si politice cauzate in cea mai mare parte de conflictele desfasurate intre diferitele partide politice nationaliste.

„Pentru cativa ani vom trai in pace, armonie si prosperitate. Dar acest lucru nu va dura mult. Oamenii nostri vor fi cuprinsi de o ura veninoasa... Sange va fi varsat... oribil! Nu stiu cand si de ce, dar probabil va fi din cauza acestei uri.”
Fapte istorice:
• Dominatia guvernului de catre sarbi si numarul mare de partide politice, cat si negarea autonomiei croatilor, slovenilor si a altor grupuri minoritare, a dat nastere unor puternice lupte politice in imperiu. Sub conducerea lui Stjepan Radich, croatii si aliatii lor au luptat sistematic impotriva unui sistem centralizat si impotriva conducerii. Prima faza a acestei lupte s-a incheiat in iunie 1928 cand un deputat din Muntenegru a impuscat mortal doi dintre colegii sai parlamentari. Drept razbunare, croatii s-au retras din parlament si au organizat un regim separatist, cu cartierul general in Zagreb. Razboiul civil parea iminent, dar in ianuarie 1929, regele Alexandru (rege sarb) a suspendat constitutia din 1921, a dizolvat parlamentul si toate partidele politice si a impus un control dictatorial.Regele, sperand sa stabileasca astfel o stare de unitate nationala, a abolit apoi provinciile traditionale si a schimbat numele statului in Regatul Yugoslaviei („Tara slavilor din sud”).

„Apoi, cel ce sta pe tronul regatului nostru este ucis, lasand in urma o vaduva si niste orfani. O ruda a acestui ii va lua locul pe tron, incercand sa
conduca corect si sa aiba grija de copiii varului sau. Dar oamenii nu il iubesc si este acuzat de faptul ca este un conducator nedrept. Armata sa il
detroneaza si il arunca in inchisoare. Viata sa va fi salvata de regele si regina Angliei. Apoi, pe tron se va aseza fiul regelui ucis. Dar va conduce doar cateva zile deoarece soldatii sai il vor lua si il vor duce peste mari din cauza ca regatul nostru este din nou invadat de o armata straina, rea. Intreaga Europa se afla sub stapanirea anti-crucii incovoiate."
Fapte istorice:
• Pe data de 9 octombrie 1934, un terorist macedonian aflat in legatura cu grupurile separatiste croate il ucide pe regele Alexander, aflat pe atunci in Franta, intr-o misiune diplomatica. Fiul regelui, inca tanar, va succeda la tronul Yugoslaviei sub numele de Petru al II-lea. Conducerea statului va fi preluata legal de catre un consiliu de regenta tripartit condus de catre printul Pavle Karageorgevich, un var al regelui decedat. Devenind din ce in ce mai nepopular, Pavle a fost inlaturat de catre armata sa si exilat in Anglia. Al doilea razboi mondial a inceput in 1939. Armata germana a invadat Yugoslavia in aprilie 1941, dar tanarul rege Petru, inpreuna cu guvernul, a fugit din fata hoardelor invadatoare naziste.Cea mai mare parte a Europei a cazut sub ocupatia nazista.

„La inceput Rusia nu va lupta in acest razboi, dar, cand va fi atacata de catre armata cea rea, va intra si ea in razboi. Un tar rosu se afla pe tronul Rusiei.”
Fapte istorice:
• Cand Germania nazista a inceput cel de al doilea razboi mondial, URSS. (Rusia) a ramas neutra. In 22 iunie 1941, mai mult de trei milioane de soldati germani au invadat URSS.-ul.Sub conducerea lui Iosif Stalin, liderului partidului comunist, URSS.-ul a intrat in razboi.

„Aici  isi vor face aparitia oameni cu stele in frunte. Ei vor conduce Uzice si aceasta regiune exact 73 de zile, iar apoi, fugind din fata inamicilor, vor trece peste raul Drina. Acestea sunt perioade de foamete si mare rau... Sarbi se vor lupta si se vor macelari unii pe altii. Inamicul invadator se va uita la ura intunecata a sarbilor si va rade de noi. Un om cu ochi albastri, calare pe un cal alb apare in mijlocul poporului nostru. O stea straluceste pe fruntea sa. Armata cea rea il va cauta prin toata tara, prin paduri, peste rauri si peste mare, dar degeaba. Acest om va aduna o puternica armata si va elibera Belgradul de sub ocupatia straina. El va izgoni inamicul din tara noastra  si regatul nostru va fi mai mare ca niciodata. Rusia va face o alianta cu alte mari regate de peste mari  si impreuna vor distruge anti-crucea incovoiata si vor elibera toate popoarele inrobite din Europa.
”Fapte istorice:
• In Yugoslavia, partidul comunist condus de catre Josip Broz Tito – omul cu ochi albastri  calare pe un cal alb - a inceput miscarea de rezistenta impotriva germanilor si a italienilor, cat si impotriva nationalistilor extremisti sarbi si croati care erau in razboi unii impotriva celorlalti. Simbolul partidului comunist condus de Tito era o cruce rosie, purtata pe palarie.
• Primul teritoriu eliberat de Tito si armata sa a fost regiunea din jurul orasului Uzice. Acestia au reusit sa ramana aici exact 73 de zile, dupa care au fost nevoiti sa fuga peste raul Drina, in Bosnia. In toata Yugoslavia se duceau lupte de gherila.
• In mai 1945, Germania a fost infranta de catre alianta formata din URSS., S.U.A., Marea Britanie si Franta si pana la sfarsitul anului, Yugoslavia a fost unita. Tito a intrat in Belgrad pe un cal alb si si-a stabilit resedinta la Palatul Regal. Atunci s-a format Yugoslavia comunista, care a dobandit noi teritorii statul vecin Italia.

Previziuni si evenimente ce au urmat celui de al doilea razboi mondial (din 1946 pana in prezent)
[Nota editorului: spre deosebire de relatarile de mai inainte, preotul Zacharich vorbeste acum in jurnalul sau direct despre conversatiile cu Mitar
Tarabich.]

„Mitar mi-a spus ca omul cu ochi albastri si cu stea in frunte va strica relatiile indelungate de dragoste cu rusii, fratii nostri crestini ortodocsi. El nu
le va fi recunoscator pentru faptul ca el sade pe tronul nostru doar pentru ca ei l-au pus acolo. Aceste rani se vor vindeca repede si vom fi din nou prieteni cu poporul rus, dar niciodata nu vom mai fi sinceri, ci doar de suprafata, prefacandu-ne de dragul altora ca nu intelegem cum ne inselam si ne mintim unii pe altii.”
Fapte istorice:
• In 1948, Tito a refuzat sa accepte ordine de la conducatorul URSS.-ului Iosif Stalin – omul care l-a format politic la inceputurile anilor ‘20 si la trimis inapoi in Yugoslavia pentru a organiza un partid comunist. URSS.-ul l-a denuntat pe Tito, acuzandu-l ca a deviat mult de la politica comunista. Tito a eliminat si executat membrii ai partidului sau care s-au opus deciziei sale. Relatiile cordiale cu URSS-ul au fost reluate in anul 1953, dupa moarte lui Stalin. Relatiile Yugoslaviei cu tarile capitaliste democrate au provocat neincrederi in relatia cu URSS-ul.

„Dupa Marele Razboi, pacea va domni din nou asupra intregului pamant. Multe state noi vor apare... negre, albe, rosi si galbene. Se formeaza un tribunal international care nu permite tarilor sa se lupte una cu cealalta. Acest tribunal va fi deasupra tuturor regilor. Acolo unde se declanseaza un razboi, tribunalul va incerca sa judece cinstit, incercand sa transforme ura si macelul in iubire si pace. Cei norocosi ce vor trai sa vada aceste lucruri vor fi mai mult decat fericiti.”
Fapte istorice:
• In decembrie 1945, au fost fondate Natiunile Unite. Articolul 33-38 din statutul Natiunilor Unite autorizeaza Consiliul de Securitate sa sprijine natiunile aflate in conflict sa isi rezolve neintelegerile prin intermediul unor mijloace pasnice, incluzand aici negocierile, ancheta, medierea, impacarea, arbitrarea si aplanarea judiciara.• Intre anii 1946 si 1970, o multime de tari din Asia, Africa, Orientul Mijlociu si America de Sud si-au obtinut independenta.

„Dupa un timp, anumiti regi mari, cat si unii mici, vor incepe sa simuleze respect fata de tribunal, in timp ce vor face ceea ce doresc...  Multe razboaie mici vor incepe datorita acestora... Mii si mii de oameni  vor muri, dar nu vor mai fi razboaie mari.”
Fapte istorice:
• Razboiul Coreean (1950–1953), razboiul din Vietnam (1959–1975), razboiul din Afganistan (1979–1988), scandalul contra  Nicaraguei si contra Iranului (1979–1989), etc.

„Vor fi cateva razboaie in jurul regatului lui Israel, dar mai devreme sau mai tarziu pacea va ajunge si in acesta zona. In aceste razboaie fratele se va lupta impotriva fratelui, dar apoi vor face pace si se vor saruta intre ei, insa ura lor va ramane... Toate aceste mici razboaie sunt declansate de catre marile regate datorita rautatii acestora; cei care se lupta si se macelaresc intre ei fac acest lucru datorita prostiei lor oarbe.”
Fapte istorice:
• In 1947 in Estul Mijlociu a fost fondat statul Israel. In 1967, un razboi – cunoscut ca razboiul de sase zile – a izbucnit intre Israel si statele arabe
vecine. In 1975 a izbucnit un razboi civil in Liban, fiind implicati aici iranieni, sirieni, palestinieni si israelieni.
• Au mai existat si alte razboaie cum ar fi cel dintre Irak si Iran (1980-1988) si cel dintre Irak si Kuweit (1991), etc.

„In tara noastra, pacea si prosperitatea vor dura mult timp. Multe generatii se vor naste si vor muri in pace, afland despre razboi doar din carti, din povesti si din diferite aparitii stranii.”
Fapte istorice:
• In 1965 si 1966, reformele economice din Yugoslavia au dus la ceea ce s-a numit o revolutie economica. Productia totala a industriei a crescut in 1957 cu 70% mai mult decat cea din 1953, iar in anul 1966 era de doua ori mai mare decat cea din 1957. Preturile au fost stabilizate, economiile erau din ce in ce mai constante si productivitatea muncii a crescut cu aproape 70%.• Televiziunea si radioul s-au bucurat de un mare avant in anii 1950 si 1960.

„Regatul nostru va fi puternic, iubit si respectat de toata lumea. Oamenii vor manca numai paine alba si grau intreg doar atunci cand vor dori. Toata lumea va calatori peste tot cu carute fara boi. Oamenii vor calatori pe cer, privind in jos, inspre pamantul nostru, ca si cum s-ar fi catarat pe muntele Tara.”
Fapte istorice:
• A existat o perioada de prosperitate economica, dublata de introducerea masinilor, autobuzelor, vagoanelor si transportului aerian. (Yugoslavia si-a creat propria companie de transport aerian).
„Serbia va prospera cel mai mult in perioada in care va fi guvernata de catre omul cu ochi albastri calare pe un cal alb, cel ce va veni in Serbia aducand un fel de religie noua. El se va urca pe tronul tarii noastre si va fi puternic si sanatos, traind o viata lunga, de aproape o suta de ani. Ii va place foarte mult sa vaneze si odata, in timp ce va fi la vanatoare va cadea intamplator de pe calul sau alb si astfel isi va pierde piciorul. Va muri datorita acestei rani si nu din cauza varstei sale inaintate.”
Fapte istorice:
• Guvernarea lui Tito a adus in Yugoslavia comunismul si o stare de prosperitate economica. Tito a trait 87 de ani (1892-1980). Nu a avut un accident de vanatoare, dar ii placea mult sa calareasca si sa vaneze. Cauza reala a mortii sale a fost diabetul, ce a dus la amputarea piciorului sau.

„Dupa el, tara nostra va fi guvernata de un fel de comisie, dar nu va mai fi niciodata asa cum a fost. Desi oamenii din regatul nostru vor uita de mizerie si de foame si vor trai in mare belsug, fratele va incepe sa urasca si sa gandeasca cu rautate la fratele sau.”
Fapte istorice:
• Dupa moartea lui Tito, Yugoslavia a fost condusa de o „presedentie colectiva” pana in anul 1991. In anii ’80, au existat mari tensiuni in provincia Kosovo, care a devenit autonoma in anul 1968, dupa proteste dezlantuite impotriva conduceri sarbe. Cautand mai multa independenta si cerand o republica separata, majoritatea populatiei de origine albaneza a intrat in conflict cu populatia sarba si cu populatia din Muntenegru.

„In interiorul granitelor noastre si in afara lor un nou popor va aparea. Acesta va creste ca iarba dupa potop. Va fi un popor bun si cinstit si va raspunde la ura noastra cu intelepciune. Vor avea grija unii de altii ca fratii. Iar noi, datorita nebuniei noastre, vom gandi ca stim totul, ca putem face orice si ii vom boteza cu o noua credinta de-a noastra, dar toate acestea vor fi in zadar deoarece acest nou popor va crede doar in el insusi si in nimeni altcineva. Multe necazuri vor veni din aceasta directie, deoarece aceasta noua natiune va fi curajoasa.”
Fapte istorice:
• Dupa ce Parlamentul Croatiei si al Sloveniei a emis declaratiile de independenta din 25 iunie 1991, guvernul federal yugoslav a ordonat armatei ce era majoritar sarba sa ii inabuse pe separationisti. In Slovenia s-a declansat un razboi care a durat 10 zile, soldat cu infrangerea sarbilor. Razboiul din Croatia a durat sapte luni, sfarsindu-se in ianuarie 1992. Aceste secesiuni si declaratia de independenta a Republicii Yugoslave a Macedoniei din septembrie 1991 a marcat de fapt sfarsitul existentei Yugoslaviei. Declaratia de independenta a Bosniei si Hertegovinei din luna martie 1992 si luptele care au decurs de aici au marcat izbucnirea razboiului dintre Bosnia, Croatia si Hertegovina.

„Multe veri va dura acest necaz  si nimeni nu va fi capabil sa il stopeze, deoarece acea natiune va creste ca iarba. Cel ce se va naste la multe veri dupa tine va fi cinstit si inteligent; va fi in relatii de pace cu acestia. Noi vom trai in pace – ei acolo, noi aici si acolo.”
Fapte istorice:
• Razboiul dintre Bosnia, Croatia si Hertegovina a durat cinci ani (1991-1995). Unul dintre aspectele semnificative ale acestui conflict a fost implicarea internationala, atat politica cat si militara (prin intermediul NATO). Comunitatea internationala a luat o serie de masuri, incluzand aici initiative de pace si planuri de pace. „Ei acolo, noi aici si acolo”: dupa razboi, populatia de etnie croata a trait doar in Croatia in timp ce populatia de etnie sarba a trait atat in Serbia, cat si in Croatia.

„Vezi tu, parinte, atunci cand lumea incepe sa traiasca in abundenta si pace dupa cel de-al doilea mare razboi, toate acestea vor fi doar o iluzie amara, deoarece multi vor uita de Dumnezeu si vor venera doar propria lor inteligenta umana... Si stii tu, nasule, ce este inteligenta umana comparata cu vointa si cunoasterea lui Dumnezeu? Nici macar o singura picatura in ocean.”
Fapte istorice:
• Odata cu dezvoltarea cunoasterii stintifice si a explicarii stintifice logice a fenomenelor considerate anterior ca fiind supranaturale, ateismul a devenit o orientare filozofica mai naturala si mai putin dispretuita.

„Oamenii vor construi o cutie si in interiorul ei va fi un fel de dispozitiv cu imagini, dar nu vor fi capabili sa comunice cu mine cand voi fi mort, desi prin intermediul acestor imagini vor fi asa de aproape de aceasta alta lume, la fel cum sunt de apropiate firele de par de pe capul oamenilor. Cu ajutorul acestui dispozitiv cu imagini, omul va fi capabil sa vada tot ce se petrece in intreaga lume.”Fapte istorice:
• Inventia televiziunii si a computerului.
• Influenta exercitata de internet si de programele de televiziune CNN, Al-Jazeera, Fox News, CCTV, etc.
• Cautand pe internet cu Google cuvintele „fantoma” si „detector” am ajuns la acest rezultat:

 „Detectoare EMF. Detectoarele EMF au fost construite cu scopul de a detecta emisiile electromagnetice ale cuptoarelor cu microunde si ale liniilor electrice de inalta tensiune. Detectoarele EMF alerteaza investigatorii de prezenta fantomelor prin intermediul masurarii distorsiunilor electromagnetice cuprinse intre doi si sapte miligauss. Modelele care sunt cel mai des recomandate de catre cercetatorii in domeniul paranormalului sunt: detectorul de tri-camp EMF si detectorul de tri-camp natural EM.”

„Oamenii vor face gauri in pamant si vor extrage aur, care le va da lumina, viteza si putere, iar Pamantul va varsa lacrimi de tristete, deoarece va fi mult mai mult aur si lumina la suprafata lui decat in interiorul lui. Pamantul va suferi datorita acestor rani deschise. In loc sa lucreze in interior, oamenii  vor sapa pretutindeni, in locuri bune si in locuri rele, dar adevarata putere va fi in jurul lor, nefiind capabila sa la spuna: Veniti, luati-ma; nu vedeti ca sunt aici, pretutindeni in jurul vostru?” Doar dupa multe veri oamenii isi vor reaminti de aceasta putere reala si atunci vor realiza ce prosteste a fost sa sape toate acele gauri.”
Fapte istorice:
• Petrolul, cunoscut si ca „aurul negru”, furnizeaza energie pentru automobile, generatoare electrice, avioane, etc. Prospectiunile de descoperire a noi zacaminte petroliere sunt o actiune economica riscanta, dar in anii ’80 tehnicile de explorare au fost perfectionate, desi inca mai exista riscul de a descoperi zacaminte de petrol neviabile din punct de vedere economic. Expertii in domeniu estimeaza ca, pana in anul 2050, vor fi epuizate rezervele mondiale de petrol.

„Aceasta putere va fi de asemenea prezenta in oameni, dar va dura mult timp pana ce oamenii o vor descoperi si o vor utiliza. Oamenii vor trai foarte mult timp fara a fi capabili sa se cunoasca pe ei insisi. Vor fi multi oameni invatati care vor gandi ca stiu totul si ca pot face orice. Ei vor fi de fapt marele obstacol in calea acestei realizari (cunoasterea de sine), dar, odata ce oamenii vor dobandi aceasta cunoastere, vor intelege cat de mult s-au inselat atunci cand au ascultat de invatatii lor. Cand acest lucru se va petrece, oamenilor le va parea rau ca nu au descoperit mai inainte aceasta cunoastere atat de simpla. Oamenii vor face multe lucruri stupide, gandind ca ei stiu totul si pot face orice, desi in realitate nu stiu nimic. In Orient vor apare oameni intelepti, iar intelepciunea acestora va traversa toate marile si frontierele, dar mult timp oamenii nu vor crede in aceasta intelepciune. Dimpotriva, ei vor declara ca fiind minciuna tot acest adevar. Sufletul lor nu va fi posedat de diavol, ci de ceva mult mai rau. Ei vor crede ca iluzia lor este adevarul absolut, desi nu va fi nici un adevar in capetele lor.Aici, acasa, va fi la fel ca pretutindeni in intreaga lume. Oamenii vor incepe sa urasca aerul curat si toata aceasta frumusete si prospetime divina si se vor ascunde in rancezeala. Nimeni nu ii va forta sa faca acest lucru, ci vor face acest lucru din vointa lor libera. Aici, in Kremna, multe ogoare vor deveni pajisti si multe case vor fi abandonate, dar, apoi, cei care au plecat se vor intoarce pentru a se vindeca respirand aer curat. In Serbia nu va fi posibil sa distingi femeile de barbati. Toti se vor imbraca la fel. Aceasta nenorocire va veni la noi de peste hotare, dar va ramane la noi cel mai mult. Un mire isi va lua o mireasa, dar nimeni nu va sti cine este mirele si cine mireasa. Oamenii vor fi pierduti si din ce in ce mai fara sens pe zi ce trece. Oamenii se vor naste fara sa stie cine a fost bunicul si strabunicul lor. Oamenii vor crede ca stiu totul, dar de fapt nu vor sti absolut nimic.”
Fapte istorice:
• Asa cum se intampla pretutindeni in lume, oamenii parasesc zonele rurale pentru a cauta un serviciu in marile orase. In ziua de astazi mult mai multe femei au parul tuns scurt si poarta pantaloni decat in vremea lui Tarabich. Copii nascuti in afara casatoriei au devenit un lucru obisnuit.

„Sarbii se vor separa unii de ceilalti si vor spune: „Eu nu sunt sarb, eu nu sunt sarb”... Paganii vor patrunde in aceasta natiune si se vor culca cu mamele, sotiile si surorile sarbilor. Acestea vor naste asemenea copii, incat acestia vor fi cei mai slabi urmasi aparuti printre sarbi inca de la inceputul lumii. Doar slabanogi se vor naste si nimeni nu va fi suficient de puternic pentru a da nastere unui erou adevarat.”
Fapte istorice:
• Dupa despartirea Yugoslaviei in Serbia, Croatia, Bosnia, si Kosovo, fortele ONU de mentinere a pacii au stationat in statele balcanice. Majoritatea dintre acestia erau barbati, astfel ca a existat posibilitatea ca acestia sa intretina relatii sexuale cu femeile din Serbia. Sau acest lucru se poate referi la violurile sistematice si raspandite ce au avut loc in timpul razboiului din Balcani.• Sarbii considera aceste forte de mentinere a pacii drepte invadatori ce s-au aliat in Kosovo cu musulmanii croati, bosnieci si albanezi.

„La un moment dat, vom disparea de pe acest pamant al nostru. Vom merge spre nord, dar, apoi, realizand stupiditatea actiunii nostre, ne vom intoarce. Atunci ne vom destepta si vom izgoni paganii, in numele Domnului, pentru a nu ii mai vedea niciodata.”
Fapte istorice:
• Pana la terminarea razboiului din Balcani, in 1995, economia Serbiei, a Croatiei si a Bosniei erau ruinate si somajul era larg raspandit. Populatia sarba, croata si bosniaca a trebuit sa plece in Germania, Danemarca, Belgia, etc., in nord, pentru a gasi de lucru. In Kosovo, sarbii au devenit refugiati.
• In iunie 2004, existau 200.000 refugiati sarbi din Kosovo - acolo au ramas doar 80.000 de sarbi. In martie 2004, KFOR avea stationati 19.000 de soldati, dintr-un total de 50.000; in iunie 2004, SFOR avea stationati in Bosnia 7.000 de soldati dintr-un total de 60.000.
• In iunie 2004, au aparut stiri din Kosovo conform carora etnicii de origine albaneza ii izgoneau pe etnicii sarbi din Kosovo, utilizand bande dezlantuite ce distrugeau bisericile si casele apartinand sarbilor, in timp ce trupele KFOR asistau neputincioase.

„Intreaga lume va fi amenintata de o boala necunoscuta si nimeni nu va fi capabil sa gaseasca o tratament; toti vor spune „stiu, stiu, deoarece sunt invatat si destept”, dar nimeni nu va sti de fapt nimic. Oamenii vor cauta si vor cauta, dar nu vor fi capabili sa gaseasca tratamentul corect, care, cu ajutorul lui Dumnezeu, va exista pretutindeni in jurul lor si in interiorul lor. Oamenii vor calatori spre alte lumi pentru a descoperi acolo deserturi fara viata, totusi Dumnezeu ii va ierta; ei vor crede ca stiu mai multe decat Dumnezeu insusi. Acolo nu vor gasi nimic cu exceptia pacii eterne a lui Dumnezeu  si vor simti cu inima si cu sufletul lor toata frumusetea si puterea lui Dumnezeu.
Oamenii vor ajunge pana la Luna si la stele. Ei vor cauta viata, dar nu vor gasi viata asemanatoare cu a noastra. Aceasta va fi acolo, dar ei nu vor fi capabili sa o inteleaga si sa vada ca este viata. Pe cel care merge acolo, Dumnezeu sa il ierte, necrezand in Dumnezeu asa cum se cuvine unei persoane onorabile si decente; cand va veni inapoi va spune: Oh, voi oameni care rostiti numele lui Dumnezeu cu indoiala, mergeti acolo unde am fost eu si atunci veti vedea ce este mintea si puterea lui Dumnezeu.Cu cat oamenii vor sti mai multe cu atat mai putin se vor iubi si avea grija unul de celalalt. Ura va fi atat de mare intre ei incat le va pasa mai mult de diferitele lor dispozitive decat de propriile rude. Oamenii vor avea mai multa incredere in aceste dispozitive decat in cei mai apropiati vecini...Printre oamenii unei natiuni indepartate din nord va apare un om mic care ii va invata pe oameni despre dragoste si compasiune, dar vor fi multi ipocriti in jurul lui, astfel ca va avea multe probleme. Nici macar unul dintre acesti ipocriti nu va dori sa stie ce este gratia umana autentica, dar cartile pline de intelepciune ale acestui om vor ramane si toate vorbele sale se vor pastra, astfel ca oamenii vor vedea apoi cat s-au autoamagit.Cei care vor citi si scrie diferite carti cu numere vor gandi ca ei stiu cel mai mult. Acesti oameni invatati isi vor lasa vietile conduse de catre calculele lor si vor trai si actiona exact cum le spun aceste numere. Printre acesti oameni invatati vor exista oameni buni si oameni rai. Cei rai vor face fapte rele. Vor otravi apa si aerul si vor raspandi molime deasupra marilor, raurilor si pamantului, astfel incat oamenii vor incepe sa moara brusc de diferite boli. Cei buni si intelepti vor vedea ca tot acest efort si munca grea nu valoreaza nimic si ca duce doar la distrugerea lumii si in loc sa caute intelepciunea in numere, vor incepe sa o caute in meditatie.”

Previziuni si evenimente din timpul celui de-al treilea razboi mondial
„Cand vor incepe sa mediteze mai mult vor fi mai aproape de intelepciunea lui Dumnezeu, dar va fi prea tarziu, deoarece cei rai vor devasta deja intregul Pamant si oamenii vor incepe sa moara in numar mare. Apoi oamenii vor fugi din orase la tara si vor cauta muntii celor trei cruci, si acolo, inauntru, vor fi capabili sa respire si sa bea apa. Cei care vor scapa se vor salva pe ei insisi si pe familiile lor, dar nu pentru mult timp,  caci o mare foamete va apare. Va exista o multime de mancare in orase si in sate, dar ea va fi otravita. Multi vor manca datorita foamei si vor muri imediat. Cei care vor posti pana la sfarsit vor supravietui, deoarece Sfantul Duh ii va salva si ei vor fi aproape de Dumnezeu. Cel mai mare si mai manios va lupta impotriva celui mai puternic si mai furios! Cand va incepe acest oribil razboi, va fi vai si amar de armata care zboara pe cer; mai bine va fi de cei care lupta pe pamant si in apa.Cei care vor purta acest razboi vor avea oameni de stiinta care vor inventa diferite si neobisnuite ghiulele. Cand acestea vor exploda, in loc sa ucida, vor azvarli o vraja asupra tuturor acelor vieti – oameni, ostiri si vite. Aceasta vraja ii va face sa doarma si vor dormi in loc sa lupte, iar dupa aceasta isi vor reveni in simtiri.Noi nu vom lupta in acest razboi, dar altii vor da batali deasupra capetelor noastre. Oameni in flacari vor cadea din cer deasupra Pozegai [oras din Serbia].
La sfarsitul acestui razboi, doar o singura tara, inconjurata de mari mari, la fel de mare ca si Europa noastra [Australia?], va trai in pace, fara nici o problema... Deasupra acesteia nici macar o singura ghiulea nu va exploda! Cei care vor fugi si se vor ascunde in muntii celor trei cruci vor gasi adapost si vor fi salvati, pentru a trai dupa acea in abundenta, fericire si iubire, deoarece dupa aceea nu vor mai fi razboaie...”
Redactarea si comentariile ii apartin lui Neo.
Articol extras din Nexus Magazine, Anul II, Numarul 5 (februarie - martie 2006)

Nota editorului:
Neo, autorul acestui articol, considera ca drepturile de autor pentru acest articol ar trebui sa le apartina lui Mitar Tarabich, Zaharije Zaharich si persoanei care a tradus aceste profetii din limba sarba in limba engleza. Cititorii pot sa consulte un articol mai vechi: The Prophetic Visions of Mitar Tarabich („Viziunile profetice ale lui Mitar Tarabich”), care a fost publicat in NEXUS, vol. 3, nr. 3.

4 comentarii:

Anonim spunea...

da..finalul..e identic ca in apocalipsa lui ioan..putin schimbat

Anonim spunea...

interesant e ca in filmul ala 2012

Anonim spunea...

interesant exista castelul celor 2 cruci :)) dar e in romania

PSIHORAMA spunea...

Oare care-o fi omul acela din Nord ? Ghici ghicitoarea mea !