miercuri, 6 octombrie 2010

Elefant care pictează (video)


Este absolut uimitor ceea ce veţi vedea în acest filmuleţ!... Făcând o paranteză, aş spune că se vorbeşte la modul cel mai serios despre faptul că delfinii, elefanţii, caii şi o parte dintre câini au conştiinţă de sine; cu alte cuvinte, se spune că aceste animale sunt conştiente de ele însele, îşi dezvoltă o personalitate bine conturată iar procesele lor mentale au o compexitate care le permite subtilităţi uimitoare. 

În acest filmuleţ veţi putea vedea un elefant care pictează un alt elefant, în mişcare, cu o precizie şi o atenţie la detalii pe care cei mai mulţi dintre oameni nu le-ar putea manifesta de la o primă încercare. Elefantul pictat are picioarele stâng-faţă şi drept-spate în mişcare şi trompa înfăşurată în jurul unei flori. Ceea ce e tulburător de observat este faptul că elefantul revine de mai multe ori asupra a ceea ce a făcut pentru a îngroşa o linie sau pentru a mai adăuga or pentru a stiliza un detaliu, lucru ce ne arată că nu face ceva mecanic şi că pictura lui este expresie unui proces conştient. Priviţi şi minunaţi-vă!

Daniel Roxin


5 comentarii:

Iesirea Din Matrix spunea...

Ne credem miejii din gogoasha si cel mai adesea noi oamenii ne comportam ca niste simpli virusi sau mai rau .. din pacate http://fymaaa.blogspot.com/2009/01/iubii-animalele.html

Anonim spunea...

Thank you very much for sharing Daniel. This is so amazing! I'm very impressed.

Daniel Roxin spunea...

:)

mary spunea...

Formidabi!!!Esti sigur ca nu e un,,fake''?

Daniel Roxin spunea...

Foarte sigur. De altfel, nu este singurul elefant capabil de asa ceva. ;)