duminică, 31 octombrie 2010

Lumea undelor electromagnetice

Traim intr-o lume a carei existenta nu poate fi conceputa fara curent electric. De la articole casnice, unelte domestice, masini (auto), pana la comunicatii, totul se face cu ajutorul energiei electrice si a campurilor electromagnetice corespunzatoare. Fara sa ne dam seama am ajuns sa traim intr-un paienjenis invizibil de radiatii electromagnetice, majoritatea dintre ele avand un impact negativ asupra organismului. Cine ar putea sti (putem noi controla?) ce se petrece in corp atunci cand suntem expusi (emitem) unui anumit camp? Cine stie sa evalueze cum este afectata functionarea celulelor pe moment, ca sa nu mai spunem pe termen lung?

Studiile efectuate arata ca majoritatea frecventelor generate de tehnologia moderna afecteaza functionarea corecta a corpului omenesc, secatuiesc rezervele energetice (vitalitatea) si perturba functionarea creierului.

Acestea sunt doar cateva aspecte. „Diferitele campuri electromagnetice artificiale care se intalnesc in mod obisnuit intr-un oras modern au uneori efecte devastatoare asupra organismului, memoriei si mentalului”, dr. Beeker. Emitatoarele de unde radio si tv, liniile de inalta tensiune care brazdeaza campurile noastre, radiatiile emise de tot felul de aparate de uz casnic, cuptoare cu microunde, televizoare, calculatoare, telefoane mobile etc., genereaza un fel de zgomot electromagnetic care afecteaza memoria, ingreuneaza procesul de invatare, degradeaza sistemul imunitar si provoaca maladii, de la „simple” eruptii cutanate la cancer, leucemie sau diverse tulburari mentale si comportamentale (de exemplu depresia).

Ce sunt de fapt radiaţiile electromagnetice?

Organizaţia Mondiala a Sanataţii (OMS) defineşte campurile electromagnetice pe paginile sale de internet  si isi manifesta ingrijorarea deoarece acest fenomen este tot mai grav atat din cauza cresterii alarmante a surselor de poluare (cu radiatii electromagnetice), cat si a faptului ca toata populatia este expusa. 

In esenţa, un camp electromagnetic are doua componente: un camp electric generat de diferenţele de potenţial şi un camp magnetic generat de fluxul de curent. Campul se propaga cu viteza luminii (300 000 km/secunda), sub forma unor unde cu o lungime care oscileaza la o anumita frecvenţa (numar de oscilaţii sau cicluri pe secunda). In gama superioara a spectrului electromagnetic, radiatia cosmica (superioara radiatiei X si gama), razele gama emise de materialele radioactive şi razele X sunt toate periculoase pentru om şi pentru alte organisme, din cauza „cuantumului” de energie relativ ridicat pe care il trezesc in celulele vii. Aceste unde determina „radiaţii periculoase” (ionizante, capabile sa distruga legaturile dintre molecule).

Frecventele utilizate la scara larga, la nivel industrial si casnic, pe toata planeta incep cu gama microundelor, unde centimetrice (lungimea de unda este de ordinul centimetrilor) si coboara pana in gama undelor cu frecvente de 50 Hz utilizate in liniile electrice care alimenteaza toate locuintele civile sau de alta natura.

Gama microundelor este utilizata in special in telefonia mobila, iar „cuantumul” de energie pe care il produc la nivelul celulelor vii este mai scazut (deci nu sunt chiar atat de periculoase pentru om cum sunt razele X sau gama) şi sunt considerate unde „neionizante” (au „energie insuficienta pentru a distruge legaturile moleculare” – aceasta afirmaţie a fost contestata in ultima vreme de literatura ştiinţifica).


Sursa: AIM Group

2 comentarii:

Diana spunea...

Un articol f util.
Din cate stiu s-au facut niste experimente si daca pui un ou intre 2 mobile care se apeleaza reciproc, in nu stiu cate minute oul e fiert.... :D cam asa si cu neuronii interlocutorilor, in timp.... :D Asa ca ar fi mai bine sa reducem/scurtam pe cat posibil convorbirile telefonice si sa folosim intotdeauna casti astfel incat sa nu tinem tel lipit de ureche ; deasemenea sa incercam pe cat posibil ca atunci cand nu folosim un aparat electric sa-i intrerupem alimentarea complet (de ex. TV-ul sa nu-l lasam pe stand by pt ca si asa tot emite energie electromagnetica poluanta)
Vestea buna este ca ar exista un "antidot" pentru acesta poluare electromagnetica, un asa numit orgon/orgonit/dispozitiv orgonic....Deasemenea am inteles ca acesta este util pentru "curatarea" zonei de orice energie negativa....Personal nu detin unul, am inteles ca cel mai bine este sa ti-l confectionezi singur pentru a-i da "intentie" , dar mi se pare destul de complicat sa gasesti toate ingredientele pentru el....
Credeti ca ajuta orgonul la "curatarea" de energii negative ?

Daniel Roxin spunea...

Mai multe informatii aici: http://www.aimgroup.ro/index.php?main_page=product_info&products_id=6&zenid=jukcujngss5bio49uqh0gdjrm2