joi, 25 noiembrie 2010

Cum să-ţi găseşti sufletul pereche...


Evoluţia spirituală se opreşte atunci când devii dependent de o persoană. Euforia iubirii este rezultatul fluxului energetic care se creează între doi indivizi. Când apare iubirea, cei doi îşi dăruiesc inconştient energie şi se simt copleşiţi. Dar atunci când unul dintre cei doi se aşteaptă ca acest sentiment să vină numai de la celălalt, el se desprinde de energia universului, de energia divină şi depinde tot mai mult de energia celuilalt, care pare să nu îi ajungă niciodată. Atunci cei doi nu îşi mai dăruiesc energie şi recad în jocul de control prin care forţează energia celuilalt să vină către sine. Din acest moment, relaţia degenerează într-o luptă pentru putere.

Energia mistică pe care o avem în noi este şi masculină şi feminină deopotrivă. Trebuie să ne deschidem spre ea, să nu blocăm izvorul universal, adică energia care vine de la Dumnezeu, legându-ne permanent de o sursă umană de energie.

Până învăţăm acest lucru vom rătăci ca niste jumătăţi de cerc, vom fi sensibili la persoane de sex opus, alte cercuri incomplete care vin să se unească cu noi, dându-ne senzaţia unui cerc întreg. Dar este din nou o iluzie. De fapt, nu am făcut decât să ne unim cu altă persoană şi problemele nu vor întârzia să apară. Fiecare vrea să comande întregul, fiecare va lupta pentru putere.

Mai întai, trebuie să completăm noi cercul, să ne stabilizăm, pentru ca în comunicarea cu universul să primim energie de la
Dumnezeu. Apoi vom avea o relaţie mai înaltă. Aşa vei găsi dragostea adevărată, care ţi se potriveşte. Trebuie mai întâi să îl ai pe el, sau pe ea, înlăuntrul tău şi mai întâi de toate trebuie să te conectezi la energia lui Dumnezeu.

Ne încărcăm cu energie apoi trimitem energie şi altei persoane. Cu cât îi apreciem mai mult frumuseţea interioară cu atât mai multă energie curge în acea persoană şi deci şi în noi. Când îmi dai mai multă energie decât am în mod natural, văd mai uşor adevărul şi ţi-l dau mai uşor.

James Redfield - extras din romanul “Profeţiile de la Celestine”

7 comentarii:

Anonim spunea...

mi-a placut. simplu si adevarat. Iubeste-te pe tine insati ca sa-ti poti iubi aproapele ... extrem de greu de pus in practica...
Insa reusita merita tot efortul ...

Unknown spunea...

da.cum am putea altfel decat sa ne respectam pe noi mai intai si apoi pe altcineva

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=OQgSiXTY2cI&feature=related

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=F62yeiGEJ7E&feature=related

laura-maria ilea spunea...

Cat de adevarat...!
Numai in vise am mai intalnit un taram magic ca acest 'taram' al blogului tau. Tare mult ma bucur ca existi si ca te-am gasit.

Daniel Roxin spunea...

Bucuros ca suntem impreuna! :)

laura-maria ilea spunea...

Intr-Adevar! :)