luni, 29 noiembrie 2010

Relaţiile Karmice şi scopul lor

De-a lungul zecilor si sutelor de incarnari terestre pe care le avem – sufletul uman are ocazia de a intilni si de a regasi alte suflete cu care a avut legaturi in alte vieti. Marea majoritate a relatiile pe care le avem in aceasta viata sint de natura karmica. Atunci cind ma refer la relatii, fac referire la toate genurile de relatii pe care le avem in decursul unei vieti: pot fi relatiile cu membrii familiei, cu prietenii, cu colegii de serviciu, relatiile amicale, relatiile parinte/copil etc.

In aceste situatii, vorbim despre ,,regasiri karmice” – adica doua persoane care tocmai s-au intalnit, care se cunosteau, de fapt, din alte existente si au experimentat deja alte relatii impreuna. Aceste regasiri karmice prezinta mai multe avantaje sau inconveniente, dupa tipul legaturii karmice.

Chiar si fara a utiliza astrologia, va puteti recunoaste regasirile karmice. Cele care sunt mai curand pozitive se traduc prin simpatie spontanä pentru un (o) necunoscut(a) inca de la prima intalnire. Rezulta de aici o prietenie sau o dragoste care se dezvolta foarte rapid. Bine cunoscuta expresie ,,dragoste la prima vedere” este indiciul unor regasiri karmice la bine si la rau, caci aceasta relatie este rareori durabila, desi este intensa.

Regasirile sau intilnirile karmice – indiferent de natura lor – exista pentru a va ajuta sa evoluati din punct de vedere spiritual, rezolvind anumite probleme emotionale sau relationale.
In acest sens, nu exista intimplari sau coincidente. Fiecare relatie pe care o legam are o anumita semnificatie, un anumit sens, iar daca reusim sa ne raspundem la intrebarea: “Oare de ce persoana X a aparut in viata mea?” vom vedea ca marea majoritate a raspunsurilor se inscriu in urmatoarele categorii:

- pentru a plati o datorie karmica

- pentru a-i plati o datorie karmica

- pentru a indrepta un rau comis altadata

- pentru a invata o lectie

- pentru evolutia sufletului

- din cauza unei morti premature intr-o viata anterioara

- pentru a completa sau a duce ceva la bun sfirsit

- pentru a ajuta un alt suflet

- din dragoste

A plati o datorie

Rascumpararea este unul dintre principalele motive pentru care stabilim legaturi cu persoane din trecutul nostru. Sufletele noastre sint nevoia de a indrepta lucrurile fata de alte suflete carora le datoram ceva. Aceste datorii karmice se pot acumula pe parcursul mai multor vieti, iar rolurile jucate de noi se schimba in permanenta.

De exemplu, daca ati trait din furtisaguri intr-o viata anterioara, ati putea fi nevoiti sa va platiti datoriile fata de toate victimile in aceasta viata, in caz contrar putind fi chinuit(a) de probleme financiare de-a lungul vietii. Sau, daca cineva a fost bun cu voi si v-a influentat pozitiv intr-o viata anterioara, sufletul vostru va incerca sa ii intoarca favoarea in viata prezenta.

Nu exista reguli care sa stabileasca perioada de timp in care trebuie sa va platiti o datorie karmica. Acesta decizie este stabilita, de comun acord, intre spiritul vostru si cel al persoanelor fata de care ati acumulat datorii karmice. De obicei, sufletul doreste intotdeauna sa echilibreze situatia intr-un mod pozitiv. Poate ca uneori nici nu sintem constienti de ceea ce facem la nivel subconstient. Deci, daca ceva nu vi se pare corect intr-o relatie sau intr-o situatie, meditati asupra acestui fapt. Intrebati-va sinele superior ce ar trebui sa invatati sau sa “rascumparati”.

… si bucurati-va ca aveti ocazia de a face acest lucru.

A primi plata unei datorii

Uneori ne reincarnam si stabilim legaturi cu o alta persoana pentru a-i oferi acesteia ocazia de a achita o datorie karmica fata de noi. Putem alege sa facem parte din viata altor persoane pentru a contribui la evolutia sufletelor lor.

Daca cineva are o datorie karmica fata de voi, va veti da seama, pina la urma, cine este acea persoana, pentru ca ea simte nevoia de a va ajuta. Aceste relatii marcate de datorii apar adesea in cadrul unui cuplu sau al unei familii. Si nu uitati: daca tratati prost persoana cu care aveti o relatie, mai devreme sau mai tirziu consecintele cauzei-efectului isi va spune cuvintul.

A indrepta un rau sau a invata o lectie

Probabil ca multi dintre voi ati avut relatii pe care pur si simplu nu puteati sa le faceti sa “functioneze”. Indiferent cit v-ati fi straduit, relatia era vesnic agitata, va despartiti si va impacati mereu. Desi doriti sa fiti impreuna, nu va puteti pune de acord in nici o privinta. In cele mai multe situatii, ego-ul intervine ca un obstacol major in acest tip de relatii. Problemele nerezolvate in aceasta viata, se transfera urmatoarei, iar lectiile inimii sint adesea mult mai greu de invatat mai tirziu.

Uneori, in spatele acestui scenariu de viata se afla invatarea lectiei rabdarii, a tolerantei sau a increderii. A nu lasa ego-ul sa distruga o astfel de legatura.

Unele dintre dificultatile cu care ne confruntam, de-a lungul vietii pot fi, de fapt, binecuvintari, pentru ca ne dau ocazia de a evolua ca si suflete. Cele mai dificile lectii ale vietii ne fac, de cele mai multe ori, mult mai puternici.

A ajuta alte suflete in evolutia lor

La prima vedere, o astfel de misiune aleasa de catre sufletul nostru poate fi impovaratoare, pentru ca ascunde o mare responsabilitate spirituala fata de cei de linga noi. Aceasta misiune poate avea un cadru mai larg (fata de o comunitate) sau se poate referi doar la o relatie punctuala.
 
De exemplu, o persoana care isi dedica intreaga viata altei persoane – probabil partenerul de viata sau copilul. Viata celui care primeste se schimba radical datorita influentei acestui suflet. Un exemplu in acest sens ar fi un suflet care se incarneaza pentru a fi mama uni copil cu handicap. Nevoile copiilor ajuta sufletele in drumul lor prin viata. Am putea rasturna situatia, sugerind ca si copilul, la rindul sau, isi ajuta mama. Un suflet se intoarce intr-un trup “incomod”, oferindu-i mamei oportunitatea de a evolua din punct de vedere spiritual si de a da dovada de empatie, compasiune, rabdare, dedicindu-si viata acestui copil care are atit de multa nevoie de ea.

Despartirea din cauza unei morti premature intr-o viata anterioara

Un alt tip de legatura este cea creata in cazul in care viata unei persoane este curmata de o moarte prematura, iar celalalt ramine in viata cu inima frinta de durere; nu accepta despartirea, iar sufetinta continua. Adesea, din nefericire, persoana ramasa in viata refuza sa isi refaca viata si se blocheaza intr-un fel de bucla temporala. Durerea generata de pierderea suferita este atit de profunda, incit da nastere unei firi rigide, neinduplecate. Unele persoane nu mai pot iubi din nou sau jura sa nu mai iubeasca. Cind are loc o reincarnare, sufletele sint atrase de aceasta energie singurala si simt dorinta puternica de a fi din nou impreuna.

Problema care apare in aceasta viata este ca una dintre persoane se teme atit de mult si devine aproape paranoica de frica de a nu fi parasit de celalalt, incit isi sufoca partenerul/partenera sau traieste constant cu teama ca se va intimpla ceva rau in cazul relatiei respective. De cele mai multe ori, aceste temeri sint nefondate si sint preluate la nivel subconstient dintr-o viata anterioara. Sint amintiri pastrate la nivelul sufletului noastru. Unele imagini se refera , poate, la bucurii, lectii sau suferinte din vietile anterioare. Desi vietile anterioare sint sterse din memoria noastra constienta, atunci cind ne nastem din nou, sufletul inca mai pastreaza amprente ale acelei existente. Dace le ignoram sau le intelegem in mod gresit, aceste amintiri din vietile trecute ne urmaresc, bintuind noile noastre relatii. Din nefericire, unii oameni isi concentreaza intreaga viata asupra acestor temeri.

Cind acest tip de trecut karmic apare intr-o relatie mama-copil, mama poate fi superprotectoare, pina intr-atit incit aceasta atitudine devine nesanatoasa la nivel spiritual pentru copil. Intr-o relatie de dragoste, vedem semnele geloziei, fobiilor nefondate sau nesigurantei.

Aceste fobii pot avea sens, daca sint privite din perspectiva vietilor anterioare. Secole de-a rindul, vietile a milioane de oameni au fost distruse din cauza razboaielor, foametei si a altor circumstante. Oamenii mureau pe neasteptate in fiecare zi din cauza unor accidente sau crime fara sens. Sufletele celor morti s-au simtit inselate pentru ca cei dragi nu au avut ocazia sa-si ia ramas bun de la ele sau nu si-au putut indeplini karma alaturi de alte suflete. Sufletele celor care au parasit viata sint nerabdatoare sa se intoarca pe Pamint pentru a fi din nou impreuna cu persoanele iubite pe care le-au avut alaturi in alte existente.

A completa sau a duce ceva la bun sfirsit

Inclusiv la nivel de suflet se poate vorbi de chestiuni ramase nerezolvate. In multe vieti anterioare, anumite lectii au ramas nerezolvate sau neinvatate, unele indatoriri au ramas neindeplinite, iar anumite relatii nu au fost consumate, iar sufletul simte nevoia acuta de a duce ceva la bun sfirsit. Uneori, nimeni nu intelege de ce puneti atita pasiune intr-o anumita cauza sau un anumit hobby. Daca aveti sentimentul ca trebuie sa terminati ceva ori sa puneti capat unei situatii sau unei relatii cu cineva, atunci este probabil ca numite “usi” nu au fost inchise foarte bine. De cele mai multe ori, chestiunile nerezolvate va pot impiedica sa progresati in alte domenii ale vietii voastre. Tot ce ni se intimpla face parte dintr-un puzzle, iar “piesele” trebuie privite in ansamblu, nu separat.

Pentru evolutia sufletului nostru

Un alt motiv – si adesea cel mai important – pentru care alegem sa ne reincarnam este evolutia sufletelor noastre. In timpul trecerii prin fiecare viata, invatam lectii noi, indeplinim indatoriri, dezvoltam talente si avansam spre niveluri superioare de iluminare spirituala. Va puteti imagina evolutia sufletului in felul urmator: va faceti studiile spirituale incepind de la gradinita si pina la facultate. Exista diferite clase, diferiti profesori si teste la toate nivelurile. Sufletul vostru alege ceea ce doreste cu ardoare si are nevoie sa invete. Uneori ne putem bloca la “clasa intii” si trebuie sa urmam un “curs” de compasiune. Sau poate ca sufletul nostru nu este multumit de nota la empatie si alege sa mai ramina putin in urma pentru a invata cu adevarat tot ce trebuie sa stie pentru a primi un 10.

Sufletele noastre evolueaza cel mai mult prin ceea ce facem in cadrul celor mai personale relatii ale noastre. Invatam cel mai mult si evoluam cel mai bine prin dificultati, suferinta si durere. Multi dintre noi isi aduc aminte de momentele fericite, pline de bucurie, dar la fel de multe dintre astfel de momente se sterg din memorie. Totusi, nu uitam niciodata crizele prin care trecem, pentru ca ele ne schimba in profunzime. Daca viata voastra pare a fi marcata de o succesiune de astfel de crize, incercati sa intelegeti ca atunci cind va confruntati cu astfel de dificultati, sufletul vostru avanseaza spre un nivel superior sau alege sa se purifice.

Din dragoste

Multe suflete fac intelegeri cu sufletele pe care le iubesc pentru a se reincarna din nou impreuna doar pentru ca dragostea lor este atit de puternica si intensa. Nu pot suporta gindul de a fi desparttite si, adesea, continua sa se casatoreasca in fiecare viata. O astfel de iubire este atit de puternica, incit energia pe care o creeaza tine oamenii impreuna pe durata mai multor vieti.

Apoi mai este si legatura mama-copil. Este o legatura atit de puternica, incit poate transcede, de asemenea, mai multe vieti. Iubirea unei reala a unei mame este, poate, cea mai puternica dintre toate pentru ca este neconditionata. Multe mame doresc sa fie din nou impreuna cu copii lor pentru ca ii iubesc foarte mult. Daca un suflet simte o astfel de necesitate, va gasi o cale de a se intoarce pe pamint pentru a face parte din viata copiilor, jucind, eventual, un rol diferit.

In incheiere, trebuie stiut ca intalnirile karmice importante pentru evolutia noastra sint planificate in universul spiritual, in timpul pregatirii acestei incarnari, in perioada dintre doua vieti.

Putem alege intre a le suporta in mod inconstient sau, dimpotrivä, a incerca sa intelegem ratiunea spirituala de a fi a fiecareia.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ma intrebam daca notiunea de karma o exclude pe cea de liber arbitru...Unde se termina karma si unde incepe liberul arbitru?

Genny spunea...

Foarte interesant materialul Daniel!Trebuie sa invatam lectia rabdarii, a tolerantei a iubirii neconditionate si a increderii...

cris spunea...

In urma alegerilor facut prin liberul arbitru, fiecare, la nivelul spiritual specific, isi poate "curata" asa-zisa karma, sau o poate amplifica. Avem intotdeauna posibilitatea unei alegeri, chiar si in cazul unui "destin" aparent implacabil.

Anonim spunea...

Balsam pentru suflet articolul tău, am dat peste el din greșeală. Mi-a răspuns la mai multe întrebări.Demult aveam certitudinea că sunt un suflet ,,bătrân,, și nu știam de ce.Mulțumesc pentru faptul că exiști....