joi, 6 ianuarie 2011

Miracolul gândirii pozitive

In primul rand, atat gandirea pozitiva, cat si cea negativa sunt contagioase. Prin modul de gandire, de reactie si de manifestare toti avem o influenta, mai mare sau mai mica, atat asupra noastra – ca functionalitate fizica si psihica – insa si asupra persoanelor pe care le intalnim. Acest lucru se intampla instinctiv, la nivel subconstient, si se manifesta, pe de o parte, prin impactul pe care propriile ganduri, emotii si sentimente il au asupra transformarii noastre de-a lungul vietii, pe de alta parte, prin transferul acestor ganduri si emotii catre toti cei din jurul nostru. Oamenii din jur ne percep aura si sunt influentati de gandurile noastre, chiar daca isi dau sau nu seama de lucrul acesta.

Gandurile, cuvintele si atitudinile negative cauzeaza stari si actiuni negative. Cand gandim negativ, in sange sunt eliberate o serie de substante daunatoare, care provoaca si mai multa nefericire si negativitate. Sentimentele negative si fricile sunt exacerbate consumandu-ne toata energia, starile de rau genereaza in lant reactii si decizii de o calitate indoielnica, persoana emana labilitate, si asta e calea cea mai sigura catre frustrare, dezamagire, esec, boala*** . Pentru a avea o gandire pozitiva este necesar un antrenament intern sustinut. Atitudinea si gandurile nu se modifica peste noapte. Puterea gandului este imensa si ea ne conduce practic viata. Acest lucru se intampla adesea la nivel subconstient, dar noi putem transforma acest proces intr-unul constient.

Vizualizati intotdeauna doar situatii favorabile si benefice. Folositi cuvinte pozitive in dialogurile voastre interioare sau atunci cand vorbiti cu altii. Zambiti mai mult, pentru ca acest lucru va va ajuta sa ganditi pozitiv. Alungati lenea sau dorinta de a va da batuti. Daca refuzati sa va transformati intr-o victima si sunteti optimisti si increzatori, veti reusi sa va modificati treptat modul de gandire si mai departe intregul univers interior si exterior, reusind sa gasiti solutiile cele mai bune si sa obtineti rezultate cu adevarat remarcabile.

In momentul in care aveti un gand negativ, trebuie sa fiti constient de el si sa va straduiti sa il inlocuiti in mod firesc si natural cu unul constructiv. Ai invatat din greu sa fii o victima si ti-ai exersat bine rolul. Sa nu crezi ca invincibilitatea vine acum fara exercitiu. Lasa starea de rau psihic sa treaca devenind pentru inceput constient de ea si de lipsa ei de orice constructiv. Pur si simplu fii constient(a) de cat de mult ti s-a incordat si ti s-a strans inima. Fii constient(a) de modul in care te-ai inchis emotional. 

Esti cel care viseaza intunericul sau cel care poate aduce lumina?

Ai incredere in tine, in mintea si inima ta. Nu exista nici un fel de limite in afara celor in care alegem noi sa credem. 

Cand esti pozitiv, nu poti fi negativ si nimic din starile negative nu te pot atinge pentru ca tu nu le atragi. Se spune despre unii oameni ca atrag ghinionul orice ar face. E pura intamplare? Dar daca privesti mai atent vei putea observa ca acesti oameni au un comportament preponderent negativist. In prezenta unui om care se crede invins nu te poti simti in siguranta. Oricat ar pierde, prin atitudinea de invingator si plin de incredere omul poate oricand sa reuseasca. Mircea Eliade scria: "Nu sunt pierdute decat acele batalii care nu s-au dat niciodata", lasand sa se inteleaga ca in actiune nu exista castig sau pierdere, ci doar experienta, cunoastere – ceea ce inseamna deja un mare castig.

4 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=LlVhw8lF8tg&feature=related

Calin spunea...

Multumesc, foarte frumos zis simplu si pe inteles:P

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=dQU2aql40l8

Nistor Emanuel spunea...

Da este foarte adevarat dar...nu toata lumea stie chestia asta? eu stiu chestia aceasta de la 14 ani de cand am inceput sa scriu poezii dar eu din starile acelea imi trag inspiratia sa scriu :P