marți, 11 ianuarie 2011

Pericolul tunurilor de microunde 3G ale Orange şi Vodafone


"This is London" din 6 august 2007 anunta ca Orange a acceptat sa renunte la turnul de antene montat pe acoperisul unei cladiri de 5 etaje din Londra, dupa ce sapte din locatarii blocului au fost diagnosticati cu cancer.

Rata de imbolnavire cu cancer in randul locatarilor de la ultimul etaj al cladirii este de 20 % (de 10 ori mai mult decat nivelul national de 2 % din Marea Britanie).

Turnul de antene, un adevarat "tun de microunde", a fost montat in anul 1994, odata cu un altul ce apartine companiei Vodafone. De atunci, rezidetii din cladire se lupta cu cancerul, migrenele, si alte probleme de sanatate care sunt cauzate de radiatia cu microunde a turnului. Trei dintre locatari au murit de cancer, in timp ce alti patru sunt diagnosticati cu cancer.

Atat Organizatia Mondiala a Sanatatii cat si alte agentii au afirmat ca nu exista niciun risc de radiatie de la astfel de turnuri de antene, astfel incat companiile nu au niciun fel de obligatie de a renunta la ele.

In august 2007, dupa o lunga "batalie" prin tribunale, Orange a acceptat sa isi ia turnul de pe cladire si sa-l mute intro alta zona locuita, in apropierea unei biblioteci publice si a unei scoli.

Vodafone nu are de gand sa renunte la turnul sau, si chiar perfecteaza un nou acord de lunga durata cu locatarii blocului!

"Cu exceptia cazului in care locuiesti intro zona incredibil de indepartata, sansele sunt foarte mari pentru ca si tu sa fii bombardat zilnic, non-stop, cu unde radio sau microunde care poarta informatie "negativa" ce submineaza functionarea optima a corpului tau", afirma dr. Mercola.

Aceste emisii de unde radio s-au intensificat in ultimii ani in mod exponential, atat datorita telefoniei mobile, dar si noilor tehnologii WiFi, WiMax, BlueTooth, etc. Pentru majoritatea oamenilor, stricaciunile datorate acestei expuneri non-stop la undele radio vor apare dupa ani sau chiar zeci de ani, ele nu sunt imediate.

In cazul expus, semnele cancerului au aparut pe parcursul celor 8 ani de la constructia turnului si pana la prima actiune legala.

Probabil ca nici nu realizezi ca locuiesti in apropierea unui astfel de turn. Astfel de constructii pot arata ca atare, sau pot fi camuflate sub o aparenta de copac. Daca privesti atent, vei gasi astfel de turnuri pe scoli, blocuri, case sau chiar in parcuri.

Numai in SUA exista peste 175.000 de astfel de turnuri, dar acest numar este preconizat sa creasca cu 48 % pana in 2010, conform CTIA (Asociatia Internationala pentru Industria Telecomunicatiilor fara fir).

De ce astfel de turnuri sunt periculoase?

Toata lumea este ingrijorata de efectele radiatiilor de microunde emise de astfel de dispozitive, fie ca sunt telefoane mobile sau instalatii de antene. Expertii sustin insa ca efectele termice generate de nivelele actuale de emisie sunt absolut neglijabile, sau chiar nu exista.

Ceea ce nu se spune este insa ca NU radiatia in sine afecteaza corpul uman, pentru ca ar fi nevoie de nivele foarte mari, ca in cazul cuptoarelor cu microunde.

Aproape toate efectele distructive observate asupra bilogicului provin de la INFORMATIA care este transmisa avand ca suport semnalele radio sau de microunde. Aceste modulatii ale undelor electromagnetice rezoneaza cu cele produse de corpul uman.

Frecventele "de lucru" ale oricarui organism viu pot fi detectate in conditii de laborator cu o aparatura performanta de specialitate. Aceste frecvente au un nivel al semnalului foarte mic, abia detectabil, si prin urmare, orice emisie venita din exterior perturba foarte usor si duce la o functionare defectuoasa a intregului sistem biologic.

Aceste frecvente "straine" de corpul uman interfereaza cu cele proprii (biologice) si stimuleaza suplimentar celulele vii cauzand o intreaga gama de efecte patologice care culmineaza cu oboseala, anxietate si cancer.

Situatia existenta este deosebit de ingrijoratoare pentru ca, daca nu cumva locuiesti intro zona indepartata de "civilizatie", esti expus la astfel de unde electromagnetice non-stop, indiferent daca folosesti sau nu un telefon mobil.

Numeroase studii au aratat legatura dintre expunerea la radiatiile electromagnetice si probleme de sanatate. Chiar si asa, este foarte posibil sa nu-ti dai seama ca simptomele de care suferi sunt in legatura cu undele radio, pentru ca astfel de simptome sunt adesea atribuite altor cauze.

In afara de cancer si tumori pe creier, emisiile de unde radio pot provoca: boala Alzheimer, senilitate si dementa, boala Parkinson, autism, migrene, insomnie si oboseala, slabirea memoriei, lipsa de concentrare si o proasta orientare spatiala.

Acum ma auzi? Adevarul pe care industria de telefonie mobila nu vrea sa-l stii

Unul dintre expertii incontestabili in siguranta telefoanelor mobile este Dr. George Carlo. Ceea ce am aflat ma face sa spun ca sistemul telefoniei mobile este cu mult mai periculos decat fumatul.

In anii 1990 dr. Carlo a primit o bursa de 28 de milioane de dolari de la industria de telefonie mobila pentru a "inchide gura" celor care afirmau ca telefoanele mobile dauneaza sanatatii. Din pacate, ceea ce a descoperit nu era deloc ceea ce asteptau sa gaseasca cei care l-au platit. Telefoanele mobile dauneaza foarte mult sanatatii.

A primit o oferta de 1 milion de dolari pe an ca sa taca, dar el a refuzat si a pus bazele unui institut non-profit numit "Safe Wireless Initiative" pentru a informa oamenii asupra pericolului demonstrat. Viziteaza http://www.safewireless.org pentru a te convinge.

Incercand sa anunte publicul in legatura cu efectele negative asupra sanatatii cauzate de undele radio, dr. Carlo a participat la un interviu care s-a materializat in 20 de minute de inregistrare in care arata evidentele fara niciun dubiu. Cu toate acestea, s-au difuzat numai patru secunde, si acestea scoase din context si cenzurand complet probele.

Sfaturi pentru a limita distrugerea sanatatii cauzata de undele radio

Fara ocolisuri, nu exista nicio limita sigura dincolo de care undele radio devin periculoase, contrar a ceea ce se spune. Astfel incat nu le poti evita 100 %.

Cu toate astea, poti sa faci ceva:
1. Limiteaza timpul petrecut la telefonul mobil sau la cel fara fir (de tip DECT);
2. Foloseste telefonul mobil pe functia de difuzor, astfel incat il vei putea tine cat mai departe de cap;
3. Dispozitivele BlueTooth trebuie evitate cu orice pret;
4. Limiteaza-ti expunerea in vecinatatea dispozitivelor WiFi. Localizeaza-le si stai cat mai departe de ele;
5. Limiteaza convorbirile in interiorul cladirilor, pentru ca telefonul dispune de un semnal mai slab si este nevoit sa creasca puterea de emisie a microundelor;
6. Foloseste telefonul doar atunci cand e nevoie, si cu precadere in spatii deschise;
7. Limiteaza folosirea telefonului de catre copii si adolescenti, sau (si mai bine), interzice-le folosirea telefonului mobil.

Supliment

Campul electromagnetic de radiofrecventa 3G (UMTS, 1950 MHz) induce efecte genotoxice in vitro in fibroblastele umane, dar nu in limfocite (16 februarie 2008).

Sistemul universal de telecomunicatii mobile (UMTS) a fost recent introdus ca standard in Europa cu numele comercial "3G", fara niciun test sau cercetare asupra efectelor biologice si genotoxice a acestor emisii electromagnetice de inalta frecventa. Dezamagitor, pentru ca standardul precedent GSM (aflat inca in functiune in multe tari), are efecte genotoxice demonstrate.

Celule fibroblaste de provenienta umana recoltate de la 3 donatori diferiti au fost expuse la radiatii tip UMTS (3G) de 1,95 GHz (in gama de microunde) la nivele aflate sub limita oficiala de absorbtie SAR de 2 W/Kg. Ca metodologie, s-au masurat efectele genotoxice prin testul micronucleului si cel alcalin.

Cate cinci sute de celule din fiecare lamela de observatie au fost evaluate vizual la testul alcalin, iar cate o mie de celule au fost evaluate in testul micronucleului. Toate evaluarile s-au desfasurat fara lumina ambientala, in conditii de laborator.

Rezultatele arata ca expunerea celulelor umane la radiatii UMTS a deteriorat starea acestora, atat in testul alcalin cat si in testul micronucleului. La o valoare SAR de 0,05 W/kg primele semne genotoxice au aparut dupa 24 de ore. La o valoare SAR mai mare, de 0,1 W/Kg, aceste efecte au aparut dupa numai 8 ore!

Concluzia este evidenta: expunerea la radiatiile de microunde generate in sistemul de telefonie mobila 3G (UMTS) determina alterari genetice (genotoxicitate) in celulele fibroblaste umane.

theparliament.com anunta ca nivelul de cancer european a atins cote epidemice, citandu-l pe britanicul John Bowis. Deputatul englez afirma ca "un milion de cetateni europeni mor anual de cancer". Acesta s-a pronuntat pentru alocarea de fonduri suplimentare in bugetele tarilor UE pentru prevenirea cancerului, afirmand ca "o treime din cancere pot fi prevenite, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii".

Antonios Trakatellis, europarlamentar grec, a spus ca "prevenirea si diagnosticarea precoce a cancerului sunt elementele esentiale in strategia de lupta cu aceasta boala".

sursa: Active Information Media

Niciun comentariu: